Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sapikaklubi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autósszótár Torziós rugó 2007.06.04 16:33:00
Lényegében egy acélrúd, amit megpróbál dugóhúzóként felcsavarni a rá ható erő, de a rúd ezt nem engedi. Legtöbbször kisebb autók hátsó futóművénél használják, mert kevés helyet foglal, de akad mindenféle másban is...
Azt hittem, az ilyesmi már kihalt. Egyrészt az alapos, elemző jellegű olvasói levél igen ritka, persze ez nem feltétlenül baj. Másrészt hogy valaki még ilyen szépen emlékezzen egykori családi Zaporozsecének nyűgeire, az különleges memóriát sejtet. Levélírónk valószínűleg…..
sapikaklubi 2008.09.17 22:59:09
Sziasztok,végig olvastam ezeket a sorokat.Sok hozzáfűzni valóm nincs,mert nem tartom fontosnak hogy meggyőzzek más embereket az én pozitív vagy negatív véleményemről.Annyit azonban szeretnék elmondani hogy ha kialakul egy általános vélemény valamivel kapcsolatban akkor nagyon sokan a magukénak érzik azt akkor is ha halvány lila fingjuk sincs arról mi is az igazság.Sok emberrel beszéltem az elmúlt 18 év alatt,akiknek zaporozsecük volt vagy még ma is van,és komolyan mondom soha ennyi hülyeséget nem hordott össze senki mint Gönczö úr.Nézzétek meg a Totalcar-népitéletben hogy mit írnak azok akiknek volt ilyen autójuk.Ugy gondolom nemigen találunk ma sem olyan autót amelyik szervíz nélkül csak rója a kilómétereket és soha nem romlik el.Különben miért ragaszkodnának a gyártók a garancia időn belül az állandó felülvizsgálathoz.Lássuk be hogy a 70-es években ez nálunk nem így volt.Persze tudom hogy a zaporozsec nem tartozott akkoriban sem a kiemelkedően jó autók közé,de talán épp azzal bizonyította a legtöbbet hogy még ilyen sanyarú körülmények és a szűkös pénztárcák ellenére(gyakran 10 vagy több évig sem cseréltek olajat a gazdák,talán azért mert nem is tudták hogy mi is az)képes volt átvészelni az elmúlt évtizedeket és ma,talán néhány gyűjtő kezei között végre életre kelhet egy negyven éves múlttal rendelkező autó.Kevesen tudják hogy 2006-ban volt 50 éves a zaporozsec,csendes ünnep volt.
Üdv mindenkinek.