Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ariadne_9 (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó használt autót vásárolni nem könnyű, különösen nem kereskedésből, mert a nagy részük egyébként is minden eszközzel csak arra megy, hogy minél többet húzzon le a szerencsétlen leendő vevőről. A múltkori Lagunás posztunk is nagy port kavart fel, még a hirdető is…..
ariadne_9 (törölt) 2009.11.07 21:04:31
@McK: ja és nem kiabáltam, ha nem tűnt volna fel, olvasás-értelmezés valahogy kimaradt nálad, csak megosztani próbáltam egy élményemet, de ne zavartasd magad a fikázásban, az úgy is nagyon menő manapság...
ariadne_9 (törölt) 2009.11.07 21:16:16
@cmyk: igazad van. az új indítózárral együtt kormányoszlopot is kellett cserélni, azt kihagytam, azért jó kis kocsi, sokat kibír, fogyasztása jó, csak ez az első autóm, na kicsit félős vagyok :)
ariadne_9 (törölt) 2009.11.08 09:16:12
@McK: Kinek képzeled magad, hogy ilyen stílusban irogatsz?
Te teljesen félreértetted amit írtam. Ilyen hülyét még az életben nem láttam blogokon, mint amilyen te vagy. Te is csak egy nagy szájú, szemét pasi vagy, aki lenézi a nőket, meg mindenkit.Persze fikázd csak nyugodtan a világot, hátha jobb lesz. Paraszt. Szarjál sünt.
Olvasónk néhány napja a 99-es járaton utazott ahol bliccelőkkel és hajléktalanokkal jópofizó ellenőrrel találkozott. Az ellenőr nem tette le a bliccelő utast a buszról (pedig mondta, hogy a következőnél leszáll, de utazott tovább), a hajléktalanoknak pedig még jó utat is…..
ariadne_9 (törölt) 2009.10.10 19:48:24
Sosem fogom megérteni, minek áll 6-8 ellenőr pl. a Batthyányi téri metró bejáratában, mert a 8-ból kb. 1 végzi a dolgát.
Lenn a metróban meg húzzam meg magam a nyomorult csövesek és az undorítóan, felháborítóan viselkedő és az adófizetők pénzén élősködő cigányoktól.
Mert valahogy minden metrón van egy-egy példány mindegyikből.
Néha félhangosan megjegyzem, csak tudnám minek vagytok itt.
Az olyanokat kirúgnám, akik a bérletek és jegyek ellenőrzése és utazásra nem jogosultak visszatartása lenne a feladata, és ehelyett a töküket vakarják (nem szófordulat, láttam), megbeszélik kinek milyen autója van, kinek mi a baja otthon az asszonnyal, stb.
A buszon nem tudok olyan helyre leülni, hogy ne érezném a következőket: áporodott alkoholszag, kiöntött berohadt sörszag (háromnapos kb.), hajléktalanok förtelmes szaga.
Az Árpád-hídi metrónál láttam levágott ujjú kesztyűt viselő, inkább skinhead kinézetű ellenőrt is. Mit mondjak, ő egy kicsit ijesztő volt. De vannak ezek a mutatóba kitett ellenőr lányok, mint a közlekedési rendőrlányok, kb. annyit is tudnak.
A törvényesség, a jog már régen meghalt ebben az országban.
És
sz@rok az ombudsmanra, utazzon ő ezekkel, éljen velük egy házban (cigányok), hallgassa hajnal háromkor az ajtócsapkodásos "fesztivált".
De nem kell bekamerázni semmit.
Tiporjuk lábbal a törvényeket, rongáljunk, firkáljunk, hátha jobb lesz.
De az biztos, ha magunk fajta próbálná meg: landolna a börtönben.
Van még hova süllyedni tovább????
Don brada Fibernetes kalandjának minden mozzanata igazi kincs, a legszebb mégis az, amikor a telefonos megrendelés online megerősítése restartolja egész folyamatot. A sztori vége sem lesz meglepetés: a naív ügyfél végül feladja és másik szolgáltatót választ. Én év elején a…..
ariadne_9 (törölt) 2009.08.29 19:50:51
A Fibernettől tavaly októberben sikerült megválnom két év keserves hűség után. Illetve, ekkor mondtam fel a szerződést,még hónapot ültek rajta, utolsó hónapot még kifizettem, bár már nem használtam. Ezután még három számlát küldtek, különféle összegekről, mindegyik után elküldtem őket melegebb éghajlatra. Már érvényes szerződésem se volt. Megfenyegettem őket ügyvéddel meg mindennel ami eszembe jutott.
A harmadik csekk több mint 30ezer forintról szólt, na akkor tényleg eldurrant az agyam. Ez már ez év elején volt. Magyarázat: könyvelési hiba, nem tudják hogy történt, számítógépes hiba stb. Magyarán széthazudják magukat.
Még az elején megkérdeztem, mi lesz az modemmel, mert hát az a Fibernet tulajdona? Majd kimennek érte (1. válasz), adjam postára (2.), vigyem ki a 22. kerületben található egy (!) darab budapesti ügyfélszolgálatra (3.). Itt már nagyon pipa voltam, közöltem, hogy ha eddig nem jöttek ki érte én nem fogom kivinni, időm sincs rá, a 10. kerületben lakom, a 3. kerületbe járok dolgozni. Túrót fogok én mászkálni! Azóta is ott áll valamelyik szekrényben. Több számlát nem kaptam.
Közben már bekötettük a Digit, azzal elégedett vagyok. Ár/érték indexe elég jó. Nem túl drága, a net néha nem akar elindulni, de a telefon és a tévé elég jó. Hűség nincs. Külföldre (Szerbia) olcsóbb a hívás, mint a mobilom percdíja :)
A Homár egyszer az ollói alá vett egy megzavarodott, vagyis konkrétan habókos bácsikát, aki a Nyugati téren azt hitte, egy kis falu vasútállomásánál van, és neki akart vágni átlósan a Nagykorútnak.Mentőtő hívtam, a szakemberek meg majdnem szó szerint elküldtek a kurva…..
Pettyespiroskát gyógyszertárban még sosem küldték el a francba, de úgy látszik ennek is eljött az ideje. Az önérzetes patikus 20 perc várakoztatás után egyszerűen felajánlotta neki, hogy vásároljon a konkurenciánál, ha ennyire siet. 02.05-én betértem az Újbuda centerben…..
ariadne_9 (törölt) 2009.02.11 08:59:19
T. kommentelők!

Én is az Alma Patika hálózatban dolgozom, belső működési szabályzatunk van, viselkedésre, kiszolgálásra, mindenre. És ezt rendszeresen ellenőrzik is próbavásárlókkal. Három oldalas kérdőíven ellenőrzik a munkánkat. Nem akarom védeni a kollegáimat, de azért vannak tisztázásra szoruló dolgok.
Arról sajnos mi sem tehetünk, hogy feltorlódik a sor, vagy valakinek huszonötezer receptje van.
Mi azért vagyunk, hogy segítsünk azoknak az embereknek akit le sem
sz@r az orvos, vagy csak össze van zavarodva, vagy nem tud kijönni a pénzéből és olcsóbb szereket keres.
Igen, mi is emberek vagyunk és valóban ahogy valaki olyan szépen megfogalmazta: azért kapjuk a fizetésünket, hogy kinyaljuk a kedves beteg hátsóját. Én ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy a magam részéről szívemet-lelkemet beleadom a munkába, hogy mindenki aki előttem áll, tanácsot kér, receptet vált ki, stb. az úgy menjen ki, hogy ide fog visszajönni és nem a konkurenciához.
Nem egy, nem két betegtől hallom rendszeresen, hogy inkább hozzánk jönnek, mert mi mindig kedvesek és türelmesek vagyunk.
Az Újbudában meg kevesen vannak, és valóban vannak szakmai telefonok, én is szoktam a céges mobillal a kezemben járkálni és beszélni a központtal valamilyen ügyben és elítélhető módon nem kiszolgálni a betegeket.
Ez is a munkám része.
Az meg, hogy nem veszik észre a sort a patikusok?
Hát engem frusztrál ha sokan várnak, mindig próbálok egyensúlyt teremteni, figyelni hogy ki jött előbb.
Persze vannak külön betegeim, akik lehozzák a kórházi leleteket, vérképet, stb. hogy ugyan magyarázzunk már el ezt meg azt. És ez bizony idő.
Én nem sajnálom ezt az időt, más se sajnálja, mert bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy szüksége lesz tanácsadásra.
Azért azt se kellene elfelejteni, hogy van kismillió gyógyszer és az receptre mindig a helyeset kell rákészíteni. Ha beszólogatnak, dohognak, dumálnak nagy hangon, mobiloznak az nagyon zavaró.
Sajnálom, hogy egyesek még mindig egyfajta arisztokratikus, nem-betegcentrikus dologként tartják számon a munkánkat. Csak egy napot töltenének bent velünk, és megváltozna kicsit a szemlélet.
Nálunk nagyon adnak a betegközpontú ellátásra és ez az elsődleges szempont a patikai munkában.
Teljes képet úgysem tudok adni a dologról, de tény hogy sokszor látom valamelyik fiatalabb beteg arcán az utálatot amikor valamelyik idősebb beteggel foglalkozom. Tény, hogy ők több időt igényelnek. Basszus, mindenki lesz egyszer öreg, elesett, összezavarodott, nagyon beteg, stb.
autózz! Le leszel lőve! 2008.12.04 14:40:00
Hülye autósból van elég, Balu ezúttal egy olyat fogott ki, aki nemes egyszerűséggel fegyver általi halállal fenyegette meg, csak mert szeretett volna élni az elsőbbégével és átkelni a zebrán. Ez már sokk, avagy csókoltatom Kondorosi urat és a rendőrség vezető beosztású…..
ariadne_9 (törölt) 2008.12.04 19:21:38
Hát én nemrég lettem gyalogosból autós. Munkába bkv, egyébként autó. Hogy mennyi birka gyalogos van. Szentendrei út, négy sáv, zebra közel-távol sehol. Mamika a banyatankkal át a semmi közepén az úttesten. Tudtam sok a hülye, de komolyan le szoktam döbbenni.
Villamos megálló mellett állok, a pirosnál a Hungárián, zebra 20 méterre előttem. Egyszer csak gyalogosok totyognak el az autóm mögött.
Full piros a Maglódin a gyalogosnak, én meg hatvannal-ötvennel megyek, gyalogos birka meg át a zebrán. Még oldalra se nézett.
Ezek után nem csodálkozom, hogy az autósok nagy része a pokolba kívánja a gyalogosokat.
Én gyalogbékaként is próbáltam mindig normálisan közlekedni, amíg nem volt autóm, akkor is.
A másik fele: Hungária krt, autópályára felvezető sáv fullosan, alig 10-zel araszolnak. A mellette levő sávban meg 20-szal lehet menni, a sok istenbarma miatt, akik úgy gondolják, hogy nem várják ki a sorukat, hanem beelőzik a sort, aztán ha van tíz centi szabad hely betolják az autójuk orrát. Araszolok velük, 20-szal, mellettem 70-80-nal tépnek a legbelsőben, még indexet se merek kidobni, hogy talán szabadulnék.
Most már húzok a legbelső sávba, a többi meg szerencsétlenkedjen tovább egymással. Már jóval a felüljáró előtt iszonyú indexvillogások, sávváltások, moccani sem lehet néha. Udvariasság zéró.
Néha-néha meg szokták köszönni, hogy beengedtem sávváltásnál. De az autók kb. negyede-harmada (?) index nélkül szambázik az autók között mintha csak a gázpedál lenne azon a k. autón, szakadó esőben, hóban, éjszaka, nappal, tökmindegy hogy milyen idő van.
Ma is ez volt. Iszonyú. Majd idővel talán megszokom.
Egyébként van egy hely, ahol vezettem és még rosszabb mint Bp. Na az Szerbia. Ott semmi és senki nincs biztonságban az úton. Román meg bosnyák kamionok, mint állat közlekednek. Szoktunk arra biciklizni is. Na azt az érzést se kívánom senkinek, amikor 100-zal eltép mellette egy vontatós kamion és a pótkocsit ráhúzza az emberre.
Szóval gáz az egész, ahogy van. Próbálok higgadt és udvarias maradni.