Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kollegina

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
urbánpiknik lacus Amphiteatrum 2010.06.13 23:02:00
Ismét felteszem a kérdést: Mit adtak a rómaiak az óbudaiaknak? Az Amfiteátrumot. Na jó, de adtak bele tavat is? Nem adtak azok tavat nékünk, csak egy üres teknőt. Kétezer évet kellett várnunk egy belső tóra! A hetekig tartó esőzés és az áradó Duna adta Óbudának a térdig…..
RSJ! Tohonya 2009.12.26 20:31:26
Igen, az. Lehet ember, lehet az eladó a kisboltban, lehet a postás, lehet az útépítő munkás, lehetek én... de egy kenyér? Könyörgöm!!!Aszongya, "tohonya kenyér".Én meg -s a szinonimaszótár- azt mondom: semmirekellő, munkakerülő, rest, semmittevő, naplopó, tétlenkedő,…..
kollegina 2009.12.27 12:31:34
Jajmár, mer csak kötekszel! :P Igenis, lehet tohonya. Na.
Könnyű elkészíteni (itten van a recipéje:
medve.info/wordpress/?p=456).
De nem ezért tohonya, hanem mert ahogy kitettem kelni, akkor teljesen ellapult, elterpeszkedett, mint akinek esze ágában sincs bemenni a sütőedénybe. Lustán és tunyán feküdt ott, igenis. Tohonya és kész.
kollegina 2010.01.02 22:16:37
@talemaunique: én is benne vagyok! :D végre valaki, aki megérti a tohonya kenyeremet...
A fenyőfa nem rossz választás a többihez képest. Ezzel együtt azonban néha meggyűlik a vevő baja az eladókkal. Természetesen az eladók szemszögéből pont fordítva látszik a dolog, ők úgy gondolják, hogy sok a "fura" vevő, akikkel még több a baj. Ahol régebben…..
urbánpiknik Szeptember 1 2009.09.02 00:44:00
Ugye, hogy minden borzasztó dolog szeptember 1-én kezdődik! - morogta a 20 évvel ezelőtti NAT egy történelemórán, amikor a II. világháborúról tanultunk. Dühösen nézett maga elé, majd a ceruzáját jól megnyomva firkálni kezdett a könyvbe. Milyen sorsszerű ez! - állapítottam…..
urbánpiknik A dabasi pesti nők 2009.03.13 18:51:00
-Penge kell? -Miért pont penge? Erre a reakcióra biztosan nem számított a kósza árus a dabasi vásár bejáratánál, de ne lepődjön meg az, aki négy nőnek próbál valamit eladni. Pláne, hogy a nők Pestről érkeztek. Suzukival, amelynek az utasterében előző nap még egy fél disznó…..
kollegina 2009.03.16 15:06:54
@piknik: Arra kérném, kedves Kollegina, hogy énvelem ősmagyarul kommunikáljon majd, hogy ne érezzem magam teljesen éliennek. Félek, hogy teljesen kicsúszik a talaj a lábam alól a kürikarik, (nap)szezsók, barinők és uncsitesók világában...

Különben ahogy törtem a fejem, éjjel megjelent előttem a kürikari valószínű kinézete: olyasforma édesség, már alakra, mint a sulyom termése. Tudja, amibe vízitúrán szokott lépni az ember, főleg a Tiszató környékén. Bugyirózsaszín, bilikék és haloványzöld, talán citromsárga színekben vegyest fordul elő, ízhatásra a vattacukorra emlékeztet, de annál keményebb.
urbánpiknik Hiteles beszámoló 2009.02.01 23:24:28
No, nagyjából kiokosítottak, hogyan is működik errefelé a hitelelbírálás (kivétel a jelzáloghitel, mert az ugye egy biztosított fedezetű hitel).1. Tehát: mire az átlaghobbit eléri a 18 éves kort, van egy kis pénze a takarékszövetkezetben, akár csak pár száz euró is. Ez persze…..
urbánpiknik Szerelem 2008.10.16 00:47:00
Figyejjé má, figyejjé, melyik villa…villamo sez, a 49-es vagy a 47-es? A 49-es? Na nem baj, az is visz valahhhova. Bocccs, a csomagom. Elférsz? Mi? Jóvan! Figyejjé…mit akarok? Mit akarok, mongyad má! Ja, hogy meddig mész? Akkor engeggyél bejjebb. Bocccs, asszem a lábad volt!…..
  Elővárosi vasút. Két fiatal nő a szomszéd boxban. Egy diskurzus. Egy fültanú. - És beköltöztél már?- Hova, Matyihoz? Be. Oda be. Vettem függönyt, terítőt, poharat, tányért nem, de vázát igen, puffot is. Díszpárnát nem.- Nem?- Nem. Jaj, irtó sok szarság van…..
urbánpiknik Szakértelmetlenség 2008.09.16 17:34:00
-Mi történt? –tettük fel a kérdés, amikor az önkormányzat által megbízott szakemberek megjelentek az utcánkban, hogy megkezdjék a csatornázást. Apró műhibának tekinthető csupán, hogy a markológép átszakította a telefonzsinórt. A mi utcánkban türelmes, józan emberek…..