Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanalasgém

13 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
Kanalasgém 2011.11.23 12:54:05
@Ironfist: Azért az Eridani Fényparipák képet árnyalhatja, hogy
a, angolul Eridani Light Horse (és nem cavalry!!) a nevük.
b, A jelvényük egy fénylő sárga körben ügető ló.

Ezek fényében (bár én is jót röhögtem) felmenteném a fordítót.

Amikor először olvastam a fényparipákat én is rögvest a cavalry félrefordítására gondoltam amúgy.
Kanalasgém 2011.11.23 12:56:40
@theo: na örülök hogy te is megtaláltad, de a horse jelentése nem csak a ló, hanem a lovas is.
Véget ért az EU elnökség, elkezdődtek a kirúgások a közmédiában. A leépítést a racionalizációval indokolják, pedig ez nem lehet az egész folyamatra magyarázat. Május 24.-én a közmédia vezetősége 600 fő elbocsájtását jelentette be a szakszervezeteknek. Tegnap pedig el is…..
Kanalasgém 2011.07.07 12:01:56
@almodhi:
OFF
Az elmúlt tíz év ezzel kapcsolatos hőbörgéseiből kimaradtam, nekem még nem így tanították. Akkor az a szó hogy közmédium már nem helyes pl.? Mert ezt az alakot is használják.

Ezt így magyarázatnak el tudom fogadni.
ON
Mivel a múltkor kicsit hosszúra nyúlt a mákfaktor elemzése, ezért a sokkal érdekesebb kérdés megmaradt a mostani bejegyzésre.Az előző poszthoz hasonlóan most is három rendszeren keresztül próbálok utánajárni annak, melyik játék kiegyensúlyozott, és melyik nem küzd…..
Kanalasgém 2011.05.16 19:02:09
@Roodie a Farkas: Rosszul tudod. A rules manual egy szabályösszefoglaló fluffmentesen erratazottan az első két alapkönyv alapján. egy két hibás szabály max módosítva. Bár még csak most merülök el a warmahordesban, de ahogy látom sokkal esszenciálisabb különbségek vannak mkI és II közt
Bőszen kihasználva a hosszú hétvégét meg a megfelelő hangulatot, vasárnap komoly festésbe kezdtem. Első körben a festékeket kellett ellenőriznem, nem száradtak-e be (pipa), majd eldönteni, minek is álljak neki. Lássuk a választékot:1. vagy 20 darab Infinity baba - kb 4-5…..
 Kicsit megkésve következzék az április 9-i Battletech verseny beszámolójának első része:Előkészületek Összesen három alkalommal volt szerencsém játszani ezzel a játékkal, és akkor is terepasztalon, nem hexa táblán. Háromnál több mechet egy csatában még nem…..
A Malifaux különleges játék, ennek megfelelően speciális a korábban meghirdetett liga indulása is. Xor felvetésére, miszerint a mai nap nem-e lehetne-e már liganap, arra jutottam, hogy miért ne! Pláne, hogy az utolsó héten a vasárnapot garantáltan elrabolják a nyulak és a…..
Kanalasgém 2011.03.28 15:11:18
@JinxR: esetleg én is ott leszek holnap 17:30-tól. szeretnék két meccset lenyomni az egyik (vagy mindkettő) lehetnél te.
Ez itt az új alkotmány kritikája lesz.1. A stílus. A magyar jogszabályoknak szeretve tisztelt és büszkeségünk tárgyát képező Szent Istvánunk óta megvan a stílusa. Ez a stílus száraz. Loptál, akkor kezed levágassék. Pont. Hipotézis, diszpozíció, szankció. Werbőczy…..
Geistwald Ghasts jáccónap 2010 2010.12.04 20:41:00
Most, hogy hazaértem a GamesDay 2010-ről, gyorsan nekilátok az összefoglalómnak, amíg friss az élmény.   Valami lehetett a levegőben. Az eddigi évekkel ellentétben nem készültem bemutatóval, hagytam ifjabb klubtársamat érvényesülni. A GG indulásaim is elkészültek időre,…..
Mindennapi haiku 3. 2010.12.01 10:07:00
rőt szeletek köztfelkelő nap sárgája;szalonnás tojás ..
Mindennapi haiku 2. 2010.12.01 09:46:00
sűrű pelyhekbenhulló hóval érkezettmeg a némaság..
Mindennapi haiku 1. 2010.12.01 09:35:03
a metropoliszszemétdzsungelben fürdőlelke, az vagyok..
 Tegnap pakkot kaptam, mint Nyilas Misi. Már-már lemondtam róla, mert a Malifaux: Rising Powers szabálykönyv folyamatos hiánycikként szerepel a Maelstrom Gamesnél. Ráadásul a címemet is képesek voltak elsőre elrontani, de hát izgalom nélkül nincs élet. Tehát estve kibontám az…..
Megkésve bár, de törve nem, röviden én is beszámolok saját szemüvegemen keresztül a II. Magyar Malifaux Nap három, harcérintkezéssel telt fordulójáról. Mesternek Lilithet, a jó képességű, de kicsit egységsugarú ördöglánykát választottam. Az ok meglehetősen egyszerű volt:…..
Kicsit megkésve, de én is összegzem a MMMN-on (Második Magyar Malifaux Nap) szerzett tapasztalataimat. Az igen előkelő, tizenegyedik helyet sikerült megszereznem... igaz tizenkét versenyzőből. Lássuk hogyan is sikerült mindezt elérnem. Az előkészületek   A versenyre igen…..
Kanalasgém 2010.11.26 16:18:02
@Huntroll: Joss valóban kemény, de nagyon törékeny. nincs páncélja, azaz ha van, akkor nem kemény :-)
Történt pedig napjainkban, hogy egy nagy hipermarketben (a nevét nem írom le, de majdnem úgy ejtik mint, mint az angolok az óceán szót) jártunk, hogy a gyerekek karácsonyi ajándéklistájáról próbáljunk valamit levadászni. Ott láttam meg az áruházlánc saját kiadású játékát,…..
  A jakutföldi Mirnij gyémántbányáját mindenki ismeri, aki meg szokta nyitni a postafiókjába érkező bazinagy ppt-fájlokat. Ez ugyanis tényleg egy furcsa és igen látványos gödör, a különös tájak innen-onnan típusú fotógyűjtemények kedvelt darabja: több mint egy…..
II. Magyar Malifaux Nap - MMN Időpont: 2010. november 21. vasárnap Helyszín: Cantina Klub (térkép) Gyülekezés, regisztráció: 11:00 Első meccs kezdése: 11:30 Nevezési díj: 800 forint, amelyet teljes egészében a nyereményekre fordítunk (nem bérleteseknek kell…..
A Wyrd Gamesnél már kezd jó szokássá válni, hogy nevezetes ünnepekkor - mint Halloween vagy Karácsony – megörvendezteti Malifaux lakóit némi egyedi kalanddal. Így volt ez 2009 Halloweenkor, Karácsonykor és így van ez most is.   Halloween 2010 – I.…..
Ünnepélyesen cikksorozattá érett múltkori kezdeményezésem. Az előző cikkben a csapatválasztás Malifaux-ra jellemző trükkjeit próbáltam(-tuk) összeszedni, most pedig a játék legemblematikusabb szereplőjéről, a kártyapakliról rántjuk le a tudatlanság leplét. (Képzavar for…..
RPGs blog Ötletelés 2010.04.26 08:51:04
Körkérdés jelleggel szeretném kitárgyalni a kalandötletek forrását, azaz hogy honnan szoktatok ihletet kapni egy modul megalkotásához. Amik nálam szóbajönnek: - mozifilm - dokumentumfilm - hírek - regény - szakkönyv, lexikon, stb. - rpg világleírások (nem feltétlenül az adott…..
Meghirdettetett az első Maifaux verseny/klubnap (forum.rpg.hu/index.php), ahol a hazai játékosok színe-java megjelenik egy barátságos mészárlásra és feltámaszásra, összeszerelésre és szétzúzásra, megidézésre és elűzésre. Az event helyszínéül a Kristálycsarnok…..
Terítékre kerül az egyik szívfájdalmam, a Shadowrun (3. kiadás) egyik achilles-sarka, az elektronika. Tudom, hogy az első kiadás 21 éve került a polcokra és azóta robbanásszerűen változott meg a számítástechnika, az internet és az elektronika, de a harmadik kiadás…..
Lássuk akkor, hogy milyen könyvek jelentek meg a WFRP 2. kiadásához. 3 főkategóriára bontom a kiadványokat, először a kiegészítő szabálykönyvekről ejtek szót, aztán a világ és országleírásokat veszem górcső alá, aztán a modulgyűjteményeket ismertetem pár mondatban,…..
Jó ideje gondolkodom már ezen a cikken, de visszatartó tényezőnek bizonyult az, hogy mások már egész korrekt leírást adtak magáról a játékról, amihez túl sokat én sem fogok tudni hozzátenni (a'la lerágott csont). Ettől függetlenül az ok, amiért mégis nekivágtam az az volt,…..
A történet előzménye, hogy eladtam a WH 40K ork seregem maradékát. Meghagytam körülbelül 20 db. boyt és nobot, meg rengeteg bitzet. Ezekből, ha az időm engedi, konvertálok egy Blood Bowl csapatot. Meg a vicc kedvéért egy osztag gretchint hajcsárral. Tehát a befolyt pénz egy…..