Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mártus

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A három hónappal korábbi műtétnél az orvos nem követte a protokollt, és nem vette észre. Tisztelt Praxis blog!     Sajnos a bejegyzésem pont tíz évet késik, de gondolom példaértékű. Sajnos ez is a Margit-kórházról szól!      A feleségem, 14…..
mártus 2014.01.28 18:48:57
@Tempus-Anh: Sajnos a "papírok" pedig eltűnnek. Anyukám valamennyi kórházi vizsgálati papírja eltűnt. Apósomé szintén. Mikor elkértem, még az sem volt kéznél náluk, amit 2 nappal előtte én adtam a kezükbe (ugyanott készült kórházi zárójelentések...), egyszerűen közölték, hogy náluk nincs! Az utóbb végzett vizsgálatokról (2 nap alatt) pedig egy hónap múlva kaphatok másolatokat oldalanként X Ft-ért. Ehhez azonban kérvényt kell benyújtanom a főorvoshoz. Több hasonló esetről tudok. Arról nem is szólva, hogy nyár lévén, nem volt betegjogi szolgálat.
mártus 2014.01.28 19:47:27
@Tempus-Anh: Mi is így gondoltuk. Bizonyos esetekben eltűnnek azok a "papírok". Az aktuálisan végzett leletekről azt mondták, hogy persze a szgépen megvannak, de egy hónap múlva lesznek képesek számomra összeállítani a fénymásolatokat többezer Ft-ért, ha előtte ezt hivatalosan kérvényezem. Ennek sok értelmét pedig már nem láttam ----, mint írtam a jogsegély szolgálat sem létezett. Egy olyan helyen, ahol azzal fogadták éjjel az idős beteget, hogy mit akar mit tegyünk vele, hamarosan úgyis meg fog halni. Ahol az idős beteg törött karral feküdt éjjeltől délutánig, mert nem volt kocsi ami átvigye a János kórházba. (délután a fia hívott taxit és azzal vitte át a mamát) Egy olyan kórházban, ahol nem ismerik fel a stroke-ot és fél-bénultan maradnak emberek az ellátatlanság miatt. Amikor mondtuk, hogy valószínűleg stroke, ránk rivalltak: MI MAGA? ORVOS?!! Sokan vagyunk, nem egyedül küszködöm hasonló sérelmekkel.
Én nem gondolom hogy egy ember ilyen ellátást érdemel attól , még hogy megöregedett. Hozzá teszem a nagypapám kitüntetést kapott a polgármestertől annak idején, hiszen 50 évig dolgozott a pécsi erőműben kitüntetett szerepkörben Tisztelt Szerkesztőség!   Szeretném a…..
mártus 2012.09.01 00:34:40
@kudduni: De mond. Az én anyukámra is hasonlót mondtak, csaknem szószerint: "Mit vár el, most mit csináljak egy 84 éves emberrel, aki úgyis hamarosan meg fog halni." Hát legszívesebben felpofoztem volna a fiatal orvosnőt, de ehelyett csak habogtam, hogy hát stoke-ja van, talán az infúzió segít. Errő hátat fördított és faképnél hagyott. A fél oldali bénulás így maradt...és szegénykém csakugyan hamarosan meghalt. Budapesti kiemelt kórház.
mártus 2012.09.01 00:40:13
@marand22: Hát persze, ha fellelhetők valahol az épületben. Csak kitartás!
mártus 2012.09.01 00:45:32
@macska69: Mélységesen egyetértek. Mi is így jártunk. Embertelen.
Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig? Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás? Tisztelt praxis blog!    Az…..
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
mártus 2012.08.27 11:23:31
@apanna: Igen, nyilván nem a kisnyugdíjas réteg vagy segélyből élő, minimálbéres fizeti. Mellesleg ingyen is be lehet kerülni, csak "szólni" kell XY-nak (most már tudom).
mártus 2012.08.27 11:31:47
@jog-ász: Hol és kinek? Néhány hónap elteltével is megteszem, ha végre visszaérkezik a betegjogi képviselő a nyári szabadságáról. Még hol tehetünk panaszt? A kórházban ilyen felvilágosításokat nem találni a folyosókon, várókban - számomra ez is meglepő volt. Így bukkantam rá a VIP részlegre, miközben pásztáztam a kifüggesztéseket a falon.
mártus 2012.08.27 11:46:10
@Dr. Morcz: Igen, vannak jó tapasztalataink is. Konkrét esetből: az egyik orvos azt mondja a betegének: meg fog halni! -a másik pedig az ismerősének (a protekciósnak) aki szintén halálos beteg: nem kell megijedni, mindent megteszünk, hogy javítsunk az állapotán. AZ első beteg pár 10 nap alatt meghalt végelgyengülésben, a másik azóta is vígan él, felerősödve, mindemellett hetente jár vízlecsapolásra. Mindkettőt ugyanabban a kórházban kezdték el sorvasztani, de a második betegnek szerencséjére a család talált egy ismerőst egy másik kórházban, ahová idejében átszállították és 10 nap alatt nem meghalt, hanem megerősödött és bár a betegsége nem gyógyítható, de karbantartható és emberi életet élhet még a családjával. Persze nincs semmi sem ingyen...
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
mártus 2012.08.25 22:50:04
@Talian35: Nekem is most halt meg az anyukám a kórházban 84 évesen. A halál tényét elfogadtam volna, de az addig vezető embertelen, beteget és hozzátartozót semmibe vevő bánásmódot nehezen viseltem. Ehhez tartozik a megjegyzés, miszerint a "kiemelt kórházi szárnyban" ápolt idős betegek felerősítve hazamennek és nincs egy árva panaszuk sem a bánásmódra!
mártus 2012.08.26 02:25:46
@szabidoki: Egy fecske nem csinál nyarat. Én pl. lassan egy hónapja várom, hogy a kórház betegjogi képviselője visszatérjen a 3 hónapos nyári szabadságáról...Ha sokan várnának rá, talán lenne helyettese is...Aztán egy hete várom, hogy a kérvényezett leletmásolatokat lemásolják a részemre pénzért. Vajon miért kell erre annyit várni? (ezt meg is kérdeztem, de nem válaszoltak, csak ezt: akkor most kéri vagy nem kéri?!) Tömegesen jönnek a kérelmek, vagy kifogyott a festék a fénymásolóból? Egyáltalán miért kezelik titokként a vizsgálati eredményeket?
mártus 2012.08.26 02:34:19
@szubjektiv: Bizony. Egyes munkakörök betöltésénél vannak alkalmassági vizsgálatok vagy kompetencia mérés. Az egészségügyben nincs ilyen?
Praxis Édesapám szörnyű halála 2012.08.13 09:45:00
T. Címzett ! Az alábbi történetemet leírtam, és szeretném, ha megjelentetnék. Édesapám 2010-től 2011 tavaszáig járt Kardiológiai ambuláns rendelésre, és szépen helyrejött. Ezután többet nem ment el. 2011. december végén rosszul lett, úgy nézett ki, hogy az arca egyik…..
mártus 2012.08.16 19:56:23
@Irkutszk: Miben tudnék segíteni az egészségügy helyzetének
jobbá tételében?
mártus 2012.08.16 20:47:07
Tisztelt Praxis!     Olvastam az előjegyzett időponttal kapcsolatos bejegyzést, erre orvosként szeretnék válaszolni:   Én gyakran dolgozom szakrendelőben, ahol a helyzet a következő: reggel nyolc órától délután háromig kilenc percenként FOLYAMATOSAN  vannak előjegyezve…..
mártus 2012.08.15 00:13:00
@Joooe: Sajnos nekem is ez a véleményem, csak szebben csomagolva...
Tisztelt Igazgató Úr!   Férjem ez év március 18-án halt meg az Ön kórházában, a boncolási lelet szerint varrathiba következtében. Gyomorvérzéssel szállították kórházba, pár napig a belgyógyászaton kísérleteztek rajta, majd megoperálták. A műtét után jól volt,…..
mártus 2012.08.07 00:12:16
@Apafarkas: Biztosan azért írogatnak, mert van aki elolvassa és talán vigasztalódik azzal, hogy nem csak az ő apukáját "altatták el".