Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halamita

359 bejegyzést írt és 382 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó!   Irományaim főleg (külföldi) politikáról és közéletről fognak szólni, valamint alkalomadtán leírom a személyes gondolataimat a magánéletemmel kapcsolatban is.  Nem riadok vissza az éles (és bíráló) szóhasználattól, a kíméletlen kritikától, bár trágár szavak nem fognak felbukkanni…..
halamita 2020.01.05 16:41:39
Ha a toplista eddigi sorrendje szubjektív volt, az első tízé egyenesen tetszőlegesnek mondható. Az alábbi műalkotások mindegyike mély benyomást tett rám, ami nem korlátozódott a moziban eltöltött két órára - magammal vittem őket, és azóta is bennem élnek. Megtudtam, megtanultam belőlük valami…..
Ahogy közeleg az év vége, úgy közelítek én is a legjobb tízes felé. Miközben végigfutottam a ma sorra kerülő filmeken, az jutott eszembe, hogy ha velük érne véget a lista, akkor is azt mondanám, hogy kifejezetten jó volt az idei felhozatal - biztos vagyok benne, hogy az alábbiak között sokatok a…..
A lista közepéhez érve talán nem meglepő, hogy a "jó" (7) filmek után érkeznek már az "egész jók" (8) is - tekintve, hogy a 2019-es termés kifejezetten színvonalas volt. Az értékelést egyébként mindig a friss élmény hevületében adtam, amikor a feljegyeztem a listámba, amit a héten láttam, és utólag…..
Folytatódik hát a lista, immáron olyan filmekkel, melyeket kedveltem is. Ez persze nem jelenti azt, hogy a 40. helyen túl csupa olyan mozi szerepelt volna, amitől kihullott a hajam nézés közben, mert azok be se kerültek a TOP 50-be (például a Downton Abbey, a maga ötös alá osztályzatával, nem…..
Régóta nem volt annyi szabadidőm, hogy blogposztot írogassak, annyi pedig végképp, hogy egyszerre többet is, azonban az általános karácsonyi henyélés rám is átragadt, abba pedig pont belefér, hogy naponta néhány percet elbíbelődjek az általam idén látott filmek emlékeinek felidézésével. Úgy…..
Csak nagyon felületesen követem a #loveislove kampányt (és ellenkampányt), de meglep, hogy a feeden mennyire túltengenek a homofóbozó posztok, miközben egy twitterezőre sem emlékszem, amelyik magából kikelve követelte volna a Coca-Cola gyárak bezárását. Bár lehet, hogy nem megfelelő embereket…..
Elérkezett hát a vég! A sorozat (s az abban szereplők), de van egy tippem, hogy a fordítói hármasunk számára is. A magam részéről eleve félig-meddig visszavonultam már, az eddig vitt sorozataim vagy befejeződtek, vagy kaszálták őket, és újat már nem vállalok jó ideje. Kérésre sem. Egyszerűen nem…..
halamita 2019.05.22 22:16:11
@RetentiveAxis: @DannyPilot: @Aztapaszta: @fejetlen bárd: @sodrika: Nagyon szívesen Mindannyiótoknak! Élmény volt! :)
Láttam a minap egy mémet, ami a Trónok harca évadait egy lóról készült rajzzal illusztrálta. A faránál kezdte, az első egy-két széria még fantasztikus kidolgozottságot mutatott, elképesztő részletgazdagságot, aztán a későbbi években a rajz egyre elnagyoltabb, kevésbé kidolgozottabb lett, míg végül a…..
halamita 2019.05.15 22:00:13
@RetentiveAxis: Szívesen! :)
Véget ért a sötétségbe és ködbe boruló csata, talán aki túlélte, se talált vissza Deresbe. Mindenesetre a megmaradtak számot vetnek szerencséjükkel, és elgondolkodhatnak, hogy innen hogyan tovább. A dráma tovább zajlik - a való életben is, miután tegnap megellett a macskánk, és a házi kandúr…..
halamita 2019.05.07 13:00:41
@MrShaka: Szívesen! Tegnap fél délelőtt olyan verziót kerestem, amiben benne van a Betekintés felirata is, de nem találtam. Ha találsz ilyet, jelezd!
halamita 2019.05.08 20:28:11
@MrShaka: Az a baj, hogy az HBO hivatalos YouTube videóihoz nem lehet feliratot hozzáadni, extended feliratot pedig továbbra sem találtam a neten.
Nem lehet azt állítani, hogy sok beszédnek sok alja lett volna a harmadik epizódban, így a felirat is valamivel hamarabb érkezik a szokásosnál. Jószerivel tovább tartott lefordítani a Betekintőt (ami a vége főcím után következik, és amit nem mulasztotok el megnézni minden egyes alkalommal, ugye?),…..
halamita 2019.04.29 18:45:24
@Aztapaszta: @DannyPilot: Szívesen! :)
A "szokásos" alatt pedig a hétfő estét értettem. Múlt hétfőn rendhagyó napunk volt - a húsvét miatt. :)
Mindenki másért várja a Húsvétot. A keresztények Jézus feltámadása miatt, a gyerekek a csokinyusziért, a hajadonok leginkább a túlélésre pályáznak, a férfiak meg... hát egy kupica pályinka és egy finom falat még sosem ártott meg senkinek! És persze akadnak páran, akik számára e jeles ünnep háttérbe…..
halamita 2019.04.22 17:23:33
@RetentiveAxis: @Aztapaszta: Szívesen! :)
Ezt is sikerült kiböjtölni hát! Elkezdődött végre a Trónok harca utolsó évada. Sajnos az utolsó, de az élet már csak ilyen, előbb-utóbb véget érnek a jó dolgok és a rosszak is. A jóból most ráadásul keveset is adnak, mindössze hat héten át élvezhetjük a Westeroson zajló eseményeket. Az évadnyitó még…..
halamita 2019.04.19 14:40:33
@Aztapaszta: @RetentiveAxis: Szívesen! :)
Te lemerülnél 10 km mélyre, hogy megmentsd a volt nejedet? Költői kérdés volt. Jonas Taylort viszont más fából faragták, mint a legtöbb férfit, ő minden szorult helyzetből kivágja magát, az összes felmerülő krízisre csípőből reagál egy-egy rafinált húzással, szellemes riposzttal, vagy ha nem marad…..
A Kubalibre frontemberével készített interjú teljes hanganyaga.  Az interjú - írott, rövidített formában - megjelent a Dunántúli Napló 2018. augusztus 23-i számában.    ..
A mai napom se úgy alakult, ahogy eredetileg elterveztem. Úgy gondoltam, szépen kialszom magam, aztán délelőtt nekilátok az újabb Trónok harca évadnak. Igen ám, csakhogy miután tegnap idén először jutottam haza a családommal a szüleimhez, az este hosszadalmas, jóízű…..
halamita 2013.04.01 19:38:34
@Amariah: @ThomasGreg: @vihor: @kisvaszar: @Aztapaszta: @petyace: @k.dave: @Gabesz82: @Kemencés Szittya Buci: Merthin és Noresfatu nevében is szívesen! :)
halamita 2013.04.02 19:09:03
@sasori: Szívesen! @dr. KING SCHULTZ: Bitte! :)
halamita 2018.02.23 08:48:17
@blogollol: Szívesen! :)
Elválni, bizony, nem könnyű. Összekötik a házastársakat az együtt töltött évek emlékei (a jók és rosszak egyaránt), a közös gyermekek és persze a megszokás is. Hiába üresedik ki a kapcsolat, hiába fogynak el a közös témák és programok, az emberek általában akkor is az ismert rossz mellett maradnak,…..
halamita 2017.12.13 23:23:12
@anolinHD: Szívesen!
A futás emberfomáló tevékenység. Nemcsak a testileg épít újjá, nemcsak fizikailag erősíti meg a gerincoszlopod (meg jól össze is rázza), lelkileg is tartást ad. Nehéz is róla nem emelkedett hangnemben írni - főleg ennyi hét felkészülés után, melynek során olyan utat jártam be én is, amilyet magam se…..
A pillanatok zörögve elvonulnak, és én is lassan ballagok utánuk. Nyolcadik hete írom már ezt a futásnaplót, és ha jobban belegondolok, jó eséllyel ez lesz az utolsóelőtti bejegyzés. Nem akarom tovább nyújtani, jövő héten vasárnap futok egyet Velencében, aztán új történet kezdődik. Azt most még nem…..
Azzal, hogy vasárnap (és főleg) délelőtt lefutottam (ha nem is egyben) a 10 kilométert, bebizonyítottam ország-világnak, de leginkább magamnak, hogy képes leszek dicső elhalálozás nélkül abszolválni az október végi velencei versenyt, úgyhogy mostantól kezdve nem elsősorban az a kérdés, hogy meg…..
Viharos gyorsasággal telnek a hetek, bár szerencsére eddig csak esőt hoztak magukkal. Ha mérleget kéne vonnom, hogy állok, azt mondanám, az egyik szemem sír, a másik üveges. A negatívumok között elsősorban a különböző egészségügyi problémák (de leginkább megfázás) miatt kimaradt edzéseket említeném,…..
Szeretem a rendet, mondtam már? Szeretek megtervezni mindent jó előre, hogy ne érhessen meglepetés, és ha mégis beütne valami váratlan, rögtön vészforgatókönyvet gyártok. Na, ezen a héten elmehettem a sunyiba a B-terveimmel együtt. Az még belefért az tűrésküszöbömbe, hogy egy-egy résztávon…..
Azt hiszem, lassan teljesen elveszítem következetes ember híremet, és a rend- és irányításmániás mivoltom is megkérdőjeleződik, ha még sokáig folytatom ezt a futásnaplót. Nem elég, hogy megbocsáthatatlan módon össze-vissza változtatgatok az edzésterven, képes voltam még egy teljes napot is…..
Úgy látszik, mostanában kezd rendszeressé válni, hogy kiszivárogtatnak egy-egy epizódot. Nem tudom, örülnünk kéne-e ennek. Az egyik oldalról nyilván csillapítja a rajongók éhségét, de amennyivel rövidül a várakozás, annyival hosszabodik is - a következő részig. A másik, hogy a minőség időnként hagy…..
halamita 2017.09.13 21:28:23
@Damir Rekic: Mi köszönjük a dicséretet, igyekszünk megszolgálni. A regényt pedig már én is nagyon várom... :P
Ha úgy tetszik, túl vagyok a felkészülés negyedén! Ez fantasztikus! Illetve... rettenetes! De hát még a táv felénél is alig tartok! Hogy lesz ebből tíz kilométer? Főleg lefutva! Nagyjából ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal kezdtem neki a harmadik hétnek. És persze egy nagy adag kíváncsisággal,…..