Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xaraud

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2014.12.07 08:51:48
Z-ke Átíratás után egyből szervizbe mentünk, első körben a BMW-hez, melyet azóta is nagy ívben elkerülünk, mivel egy vétel utáni, alap átvizsgálásra is sikeresen kikalkuláltak egy 50 ezer forintos árat. Malac Passat 0km-rel. Csak szeretni lehet Az autót ajándékba…..
xaraud 2014.12.08 12:23:48
Sziasztok!
Én vagyok a z4-es arc, én írtam az ítéletet. Nem vagyok biztosítási ügynök, ez nem a reklám helye volt, csak egy megjegyzés. 25 éve nem volt vadkárod, OK, elfogadom, én 12 éve vezetek, nekem is csak 1 db volt eddig, ami annyiba került amennyibe. Egy borz 25-35 kg, hidd el elég nagyot üt és mivel éjszaka volt, elkerülhetetlen volt a találkozás. Mentem hazafelé Debrecenbe Polgárról az m35-ön, egyszer csak láttam,hogy valami fut balról jobbra, valami lapos és fehér csíkos jószág. Érdekes, hogy az egész kb 2 mp alatt történt meg, éppen csak átléptem a fékre, de végiggondoltam azalatt a 2mp alatt, hogy ne is próbáljam elrántani, mert abból csak flipper lesz. Aztán koppant. Rendőrségi helyszínelést kértem, hátha sikerül ráverni a Közútra a kárt, de nem, mivel a határozatuk szerinti indoklás arról szólt, hogy a legközelebbi felhajtó 2 km-re volt a helyszíntől, így ők feltételezik azt, hogy az állat ott jött fel, illetve ők nem találtak a kerítésen sérülést, ahol bejöhetett volna egy borz. Én sem találtam volna, ha nekik dolgozom, vagy ha igen, azt iszonyatosan gyorsan befoldozom, nehogy az egyszerű ember megkeresse, mivel akkor ők a sárosak. Azt kideríteni, hogy ki kezeli az autópályát kész cirkusz volt, csak dobáltak ide-oda, senki sem tudott semmit, csak a 100ik telefonra ismerték be azt, hogy igen, a miénk (Közút).
A kipörgésgátló kikapcsolásáról és az élvezkedésről meg annyit, hogy aki nem teszi ezt meg egy hátsókerekes majd 200Le-s kocsival az sosem érzi meg azt az érzést, amiért többek közt veszel egy ilyen, józan ész ellenére való kocsit. Ez nem másról szól mint a kabriózásról, az illatokról és a hangokról, amit egy csukott kocsiban kevésbé élsz át. Egy fárasztó nap után leengeded a tetőt és csak mész, de a leghosszabb úton hazafelé, még ha Kelet-Timor fele is vezet az utad, akkor is. A dsc arra való, hogy kikapcsold, ha nem arra való lenne, nem engednék meg kikapcsolni, próbáld ki, vagy keress meg, viszlek egy kört és meglátod, hogy lehet mosolyogva is kocsit vezetni.
Újabb ingatlanközvetítős trükk történetével lepett meg bennünket az alábbi levélíró. Az ügy kivételesen bérlőközvetítéssel és nem lakás eladással kapcsolatos. Tisztelt Zugügyvéd úr,Van egy történetem, ingatlanos szintén. Társasházi lakásom legutóbbi…..
xaraud 2009.10.09 08:42:35
@kispista2: Te mit szolnál hozzá, ha elvégzel egy munkát és csak 1 év múlva kapod meg a fizetésed? Pld. ha ebben a hónapban nincs fizu, csak majd 2010 októberében, ez a hónap kimarad...

Szidja mindenki tovább az ingatlanosokat nyugodtan, de azt megjegyezném, hogy az ingatlanközvetítés is egy szolgáltatás. Választani lehet, hogy igénybe veszem-e vagy nem. Ha igénybe akarom venni, akkor el kell fogadnom az ingatlanos által diktált feltételeket (jutalék mértéke, annak kifizetése, stb.).
xaraud 2009.10.10 11:54:26
@kispista2: Te miről beszélsz?
A te gondolatod szerint az ingatlanos fele azért, hogy meddig marad a bérlő? Ezek szerint te vállalsz olyan kötelezettséget, amire nem vagy ráhatással, ugye? Az ingatlanos dolga az, hogy hozza a bérlőt. A tulajdonos dolga megállapodni a bérlővel a bérleti feltételekben. Ha ők megállapodnak és szerződésben lefektetik, hogy határozott idejű b.sz.-t kötnek és ezt ráadásul meg is támogatják egy idő előtti felmondás esetén fizetendő 1 havi bérleti díjjal, akkor nehogy már a tulaj járjon rosszul... Látom te elvből elutasítod, mit elutasítod, utálod az ingatlanosokat, anélkül, hogy megvizsgálnád a dolgot az ő szemszögükből is.

A szerződés 2 egyenrangú fél által köttetik, ha mindkét fél kölcsönösen elfogadja a feltételeket. Ha elfogadod az ingatlanos által diktált feltételek akkor leszel szerződő fél, ha nem, akkor nem kötsz szerződést.
A Zugügyvéd már találkozott olyan esettel, amikor az ingatlanközvetítő cég egy hivatalosnak látszó nevet vett fel, és határozatban kötelezte az állítólagosan nem fizető ügyfeleit a "bírság" megfizetésére. A másik aggályos ingatlanközvetítői trükk, hogy már az…..
xaraud 2009.10.05 21:05:03
Ha ingatlanost hívok, hogy árulja az ingatlanomat, akkor arról születik egy ún. ingatlanközvetítési megbízás. Megbízásos jogviszony jön létre, melyben a megbízott (ingatlanos) vállalja, hogy megbízási díj fejébe eladja -helyettem- az ingatlanomat. A megbízási díjat a felek kölcsönösen kialkudva állapítják meg, lehet az 2-3-4-5-6-x%. Ha aláírom a megbízási szerződést, elfogadom a jutalékot és pont. Nem kérdőjelezhetem meg utána, hogy annak mértéke egyenesen arányos-e a végzett munkával. Aláírtam. A közvetítői munka arról szól, hogy az eladót és vevőt összehozza az ingatlanos, ha kell hirdeti az ingatlant újságban, neten, akárhol. A megbízás teljesül, ha az eladó és a vevő egymással adásvételi, bérleti, stb. szerződést kötnek és jár a közvetítői díj. Az adásvételi szerződés aláírásának pillanatában az ingatlanos a reá bízott munkát elvégezte, viszont az más kérdés, hogy az ingatlan valóban cserél-e gazdát. Ha nem, mert a vevő nem tudja kifizetni, úgy a közvetítői díj természetesen visszakövetelhető, mivel a megbízás nem teljesült végül. Ezért veszik le a közvetítők a díjat az első pénzmozgáskor, amivel teljes mértékbe egyetértek. Aki akarja vitázom vele szívesen.

A helyzet tehát, hogy ugyanazt az ingatlant 2 iroda képviselője is megmutatta, mindkettő aláíratta a megtekintőt, amiben a vevő(jelölt) kötelezettséget vállal arra, hogy ha "meg akarja kerülni" az ingatlanos, akkor kifizeti a jutalékot. Ez nem épp korrekt, de kiváló védelmi eszköze az irodáknak a megkerülős eladókkal és vevőkkel szemben. Itt az a fő probléma, hogy a "B" jelű ingatlanosnak úgy írta alá a levélíró a megtekintőt, hogy nem kellő körültekintéssel járt el, gondolok itt a dátumra és az ingatlanra egyaránt. Mivel a "B"-nek nem fizet az eladó jutalékot, így az aláírt megtekintőre alapozva követeli a nemfizető eladó helyett a vevőtől a jutalékot, teszem hozzá teljes jogalappal és abszolút nyerhető helyzetből. (Volt már példa arra, hogy a bíróság ilyen esetben az eladót kötelezte arra, hogy mindkét irodának fizessen jutalékot, bár ott egy lakásról volt szó, ha akarja valaki megkeresem az ügyet.)
Amibe a levélíró kapaszkodhat; van-e valamilyen jogviszonya az ingatlanosnak az ingatlanirodával (legtöbb esetben feketén dolgoznak az "alkalmazottak"), ill., hogy az ingatlanosnak az eladótól kell követelnie elsőnek a közvetítői díjat, mivel a megbízást ő adta, kötelezettséget ő vállal és nem a levélíró. Ha az ügy elmegy a bíróságig, akkor esélyes az 50-50%, de nem szeretek tippelni. Véleményem szerint azért akar az ingatlanos egyezkedni, mert valami nem kerek az ügy körül, gondolok itt a visszadátumozásra, a fekete melóra, az eredeti megbízás valamilyen okból kifolyó érvénytelenségére, egyéb kínos dolgokra. Én kézenfognám az eladót és mindkét ingatlanost és együtt (4en) ülnék le megbeszélni a dolgot, de semmiképp sem ismerném el a megkerülés szándékát sem.
xaraud 2009.10.05 21:07:02
@jeangabin: Igaz, de itt van 2 csavar is. Az egyik, hogy a tulajdonos által adott megbízásik nincsenek itt, abba 100%, hogy van valami erre az esetre vonatkozó pont. A másik csavar az, hogy "lúzer megtekintésit" használó ingatlanos már megkapta a pénzét.
A Zugügyvéd szerint sem   nehéz észrevenni, hogy a csicskáztatásos bűncselekmények elszaporodásához  nagy mértékben hozzájárul a hatóságok közönye is.Szia Zugügyvéd, Egyre több cikk jelenik meg az újkori magyar rabszolgaságról, ahol jellemzően roma…..
xaraud 2009.10.02 12:44:15
@mcs: A tanúvallomás csak egy bizonyítási eszköz, ezen kívül lenne egyéb lehetőség. Soroljam? Jah, "emlékeim szerint" a Be.-ben van tanúvédelemről szó, több fokozata is van...
@garage: Egyetértek.
 Egy híres filmrendező, egy sikeres focista, egy gázpisztolyos politikus vajon egyenlőbb-e a törvény előtt, mint egy átlagember? A látszat szerint igen.Szia Zugügyvéd,A Roman Polanski ügy kapcsán merült fel néhány jogi illetve morális kérdés.Nem ismerem az egyesült…..
xaraud 2009.09.29 13:59:12
@Égbekiáltó: Igazad lehet, valószínű, hogy ez történt.

Dr. Ambrus: Igazad van neked is, itthon elévül a bcs. bizonyos feltételek mellett.

A gázoló focista esete és a bíróság "gyors reakcióidejére" megoldás a Be.-ben ismert bíróság elé állítás, mint külön(leges) eljárás.
xaraud 2009.09.29 14:10:37
@szgyula: Vádalku és ítéleti alku is van az USA-ban. Valószínű, hogy vádalku volt csak, amiben a bíró dönt a büntetés mértékéről a bcs-re kiszabható kereteken belül. Az ítéleti alkuban a bíró is részt vesz és ott már eldől a később kiszabandó büntetés mértéke is. Legalább is én így tudom.
Amikor Winkler elkezdte összeszedni életének tíz legcsapnivalóbb járművét, iszonyatos ötletbörze indult be a TC-ben, ennek aztán az lett a vége, hogy belelkesültünk, és Csikós is összegyűjtötte a magáét, meg én is. Elvégre, tizenöt év nagy idő, van miből szemezgetni.…..
Egy elég széles kört érintő  jogalkotási bakiról szól az alábbi bejegyzés. Vajon hány ilyen csapda rejtőzködik még a rapid módon összecsapott adótörvény-módosításokban?Kedves Zugügyvéd !Mint törzsolvasójuk osztanám meg az alábbi kis történetet, mely szerintem…..
A Zugügyvéd új műfajjal találkozott,  a más nevében elkövetett  álbejelentés műfajával. Ezzel az a probléma, hogy adott esetben a hamis vádat is ráhúzhatják arra, akinek a nevében feljelentéseket tesznek. Kedves Zugügyvéd!Tanácsot szeretnék kérni tőled!Nagyon…..
xaraud 2009.06.13 06:51:28
@bySys: Elosztóm van, persze, több is :), azokat én vettem a Mm-ban.
Nem attól tartok, hogy az én életemre kiváncsi valaki, egy jóbarát mondta, hogy szerinte őt hallgatják, megbeszéltük, hogy Be. szerint mikor és meddig lehet, mi alapján, sőt még a Miranda-elv is beugrott. Gondoltam szétnézek itt-ott, hogy megnyugtató válaszokat tudjak neki adni, de -mint az kiderült számomra- egy ideig még ideges lesz az emberem. Aztán idővel elfelejti a kis történetet, vagy ha nem, akkor lesz ideje gondolkodni az élete nagy dolgain.
xaraud 2009.06.14 14:43:01
@tff: Kihagynám ezt a dolgot, nekem nem hiányzik, hogy (még ha poénból is) életem részévé váljon valaki, akit én nem akarok. Bár jó lenne felásni az otthoni 2 sor szőlő közti területet szóval..."amik" az elején és a végén is van egy-egy BOMBA. Meg a közepén is van VALAMI -ki ne maradjon-. Nézzük mi történik...
Félre a viccet; csupán a kíváncsiságból lehet megteszem egyszer amit írtál.
Minden valószínűség szerint számos banki ügyfél fog a közeljövőben úgy járni, mint a levélírónk. A Zugügyvéd csak azt nem érti, miért érdeke egyes bankoknak így kezelni az együttműködő kuncsaftjaikat.Tisztelt ZugügyvédKb. három éve 3,5 millió Ft SHF alapú…..
Az alábbi történet kedves lenyomata annak, mire számíthat egy állampolgár egyes bírók esetében, ha berángatják tanúskodni.  A tanú elvileg az igazságszolgáltatás munkáját segíti.Kedves Zugügyvéd! Bár levelem tárgya talán ironikusan hangzik, a történet számomra…..
Belsőség Szerda esti sikoly 2009.01.21 18:19:00
Tavaly júniusban nyúltak egy nagyon picit hozzá a 997-eshez, éppen csak finomítottak a formán, a lemezek alatt viszont annál többet dolgoztak a Porsche mérnökei. Közvetlen befecskendezést kaptak az átalakított bokszermotorok és végre megérkezett a duplakuplungos PDK-váltó is.…..
Az alábbi, nem túl bonyolult munkajogi problémát az ónos esőre és a szmogriadóra tekintettel teszi közzé a Zugügyvéd.  Kedves Zugügyvéd!Kérem segítségét az alábbi problémában, amely – gondolom - nem egyedieset mostanában.Szerdán ónos eső esett, ami miatt én…..
Az alábbi kérdésre a válasz egyszerű, NEM elég a figyelmeztetés, vagyis nem mentesít a felelősség alól.  Viszont annyiszor rákérdeznek a témára, hogy a Zugügyvéd okulásul közzéteszi a felvetést. Kedves Zug, Itt van már a zimankós idő, lassan igencsak aktuális…..
A Zugügyvéd tapasztalatai szerint a rendőrök mindenre ugranak, ha akarnak a szakértői véleményeig, de egy kilőtt vaktöltényhüvely birtoklása nem törvénybeütköző. Riasztófegyver engedély nélkül birtokolható, és az is vaktölténnyel működik. Még mielőtt a képbe…..
A Zugügyvéd egy lakásmaffia-gyanús ügy kapcsán olyan nyomozás megszüntető határozattal is találkozott – a szerződés állítólagos aláírásakor pszichiátrián feküdt az eladó/sértett – hogy azért nem okirat hamisítás, mert a dátum nem kötelező eleme az…..
 A Zugügyvédnek a Farkas testvérek abszurd szökése kapcsán az alábbi magyarázkodás tetszett a legjobban:A bíróságtól a következő írásos tájékoztatást kaptuk a történtekről: "Az ítélet rendelkező részének kihirdetését követően, mely szerint F. Károly…..
xaraud 2008.11.07 10:25:15
Kern András; Egy elfogott beszélgetés :-)
Védő: -Nem kell wc-zned Petikém?!
Vádlott: - Áhh, dehogy kell!
Vé. : De, én tudom, hogy kell!
Vá. :- Ok, kell, megyek is ki.
Vé.: -Várj, elkisérlek, szívok egy kis friss levegőt én is.
Vá.: -Ok, gyere.
Majd kimennek...a beszélgetés a folyosón folytatódik.
Vé.: -Hova mész te
b@rom, nem azt mondtad, hogy nem kell?!
Vá.: -Hova-hova, azt mondtad kelljen.
Vé.: -Jah, tényleg, no tartogasd hazáig, pakoljj össze és meg se állj Jamaicáig, ott folytathatod a bizniszt és el is tűnhetsz...naaa..induljj már Petikém!
Vá.: -Nem lesz ebből baj?
Vé.: -Mert, most nincs baj, vagy leülöd azt a kb 5 évet?
Vá.: -Isten veletek, 15 év múlva találkozunk...

A magyar jogbiztonság egyik legkritikusabb része része a kézbesítési vélelem. Az alábbi történet is egy ebből adódó problémát ecsetel. Tisztelt Zugügyvéd,   Önkormányzat Pénzügyi Osztálya felszólított közműhozzájárulás megfizetésére 2006 decemberében.…..