Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ocsy

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megértés nagykövete újra hallatott magáról, mert vele mindig történik valami, ezúttal kollégája autója volt útban valakinek, aki biztos valami Óz fanatikus, mert mindenáron a sárga köves útra szeretett volna parkolni, csak nem sikerült neki arrébbtolni a már ott álló autót.…..
Ocsy 2009.09.25 14:59:10
@and/or: Van abban igazság, amit mondasz, de szerintem annak, hogy csak európai (japán is van) autók láthatók a hirdetésen, inkább a marketing célzottsága lehet az oka. Az európai autók odaát elég drágák. Aki vesz magának egy BMW-t, az általában vigyáz is rá. Egy középkategóriás amerikai autót feléért-harmadáért az ember után vágnak, főleg mostanában. Nyilván, hogy az ilyen védőcuccokat azok fogják inkább venni, akiknek drága autójuk van. Így érthető a reklám célzása. És abban sem értek feltétlenül egyet, hogy az USA járgányokon gyárilag több védelem lenne. Ez leginkább a taxikra és a rendőrautókra igaz, de manapság az amerikaiak is műanyag, színrefújt lökhárítókkal adják ki a modelljeiket. Hacsak a SUV-okat nem nézzük, amiken gyakoribbak az egyszerű, fekete elemek, de ez az európaiakra is igaz.
Ocsy 2009.09.25 15:33:44
@kalment: ... és évente cserélik az autójukat, ezért tesznek is rá magasról. A kretén KáEurópai nepperek így is elviszik, kicsit kiglancolják, aztán rásózzák valakire otthon. Tudom, ismerős a sztori. Én ugyan gyarló magyar vagyok, Magyarországon élek, mégis megállok a pirosnál, beengedem az indexet használni tudókat, és általában én vagyok az, aki megfogja a sort a zebra előtt, hogy a gyalogos át tudjon kelni (tudom, sünt nekem, amiért másokat akadályozok a sietős haladásban). Jah, és ezen felül nem parkolom rommá más autóját azért, mert nekem pont ott kell megállnom, ahová ő előbb érkezett. És mindezekhez még csak el sem kellett költöznöm innen, ment magamtól is. Gyerekszoba kérdése az egész. Itthon is élnek ám rendes emberek, akiktől az ilyesmit meg lehet tanulni, és a nagy "nyugaton" is vannak olyanok, akiket nyugodt szívvel lehet szemenköpni. Attól, hogy valami "nyugati", még nem jobb. Ha "nyugaton" szeretik tönkretenni parkolással más autóját, tegyék. De ezt nem kell feltétlenül megtanulni tőlük. Bár én bejártam fél Európát, és nem emlékszem arra, hogy tömeges szokás lenne egymás kocsijának lökdösése. Egyszer ugyan Svájcban nekünk jött parkoláskor egy Ford, mert kicsit szűkre vette a fordulót, de azonnal odajött, megnézte az autónkat, és amikor látta, hogy nincs komolyabb baj, elnézést kért. Ebből nekem az jön le, hogy arrafelé sem magától értetődő a dolog. De semmi gond, csak ezen a környéken ne parkolj ezzel a jó "nyugati" mentalitással. Vannak itt már elegen, akik eltanulták a módit.
Ocsy 2009.09.25 15:36:56
@egy maréknyi dollár: Jobb későn, mint soha. Én most elmondtam: lehet. Emiatt már nem kell kipróbálnod. :-)
Marha jó memóriával rendelkezhet Ákos, hogy ilyen pontosan visszaemlékezett a lenti párbeszédre. Vagy a sokktól bevésődött az agyába. Mindenesetre majdnem legyalult egy rendőrautót, amiért cserébe egy kis kiabálós dorgálást kapott, ő pedig inkább örült, hogy nem lett belőle…..
Ocsy 2009.09.18 11:09:23
@Marcellusca (már a moxonidin is kevés): Persze, én is azért másoltam be. Ha Tier tényleg benézte a táblát a szervizút előtt, és a rendőr meg akarta volna büntetni, akkor igazoltatás, és helyszíni bírság lett volna a kézenfekvő intézési mód, mert az is valami, viszont a szabálysértési feljelentésekkel ők sem szeretnek bíbelődni.
Ocsy 2009.09.18 12:40:25
@107!: Simán lehet olyan állóképeket csinálni, amin rajta van a környezet 360 fokban. Láttam a Mátrixban (ráadásul az má' milyen régi film má'), úgyhogy nekem magyarázhatsz itt félre bármit... :-)
Ocsy 2009.09.18 13:03:15
@pt_tomi: Városban az is teljesen megszokott (de autópályán sem ritka), hogy a gyerek be sincs kötve, a két első ülés között kóvályog.