Regisztráció Blogot indítok
Adatok
75latnok

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora…..
75latnok 2018.08.13 14:28:18
@Aerion: Igen, sajnálhatod, hogy léteznek tőled eltérően gondolkodók! Ej pedig ha mindenki olyan lenne mint te! ....mondjuk lehet a kereket még nem találtuk volna föl, de kit érdekel....
Természetesen Európa sosem volt csak keresztény kontinens, sőt maga az állítás és az egész kontextusa hajmeresztően primitív, habár szimptomatikus. Az utóbbi ezer évében sem volt keresztény, dominánsan talán, de fundamentálisan nem, kivált kizárólag nem. Annál sokkal több rétege van annak, ami a…..
75latnok 2018.07.23 09:27:38
@HaFr: Látom már javítottad.

Hogy fundamentális volt-e ez megítélés kérdése, hiszen a középkorban elég meghatározó volt, mint ahogy az is jellemző volt sok esetben, hogy a keresztény egyházak próbáltak minden mást "kiirtani". Hasonlóan ahhoz, ahogy ezt az iszlám is próbálja, csupán számukra ez még a mai napig egyfajta megoldandó "problémaként" jelentkezik.

Az azonban szerintem bizonyos, hogy többek között a kereszténység, illetve annak hanyatlása tette, teszi lehetővé, hogy olyan különutas gondolatok is megszülethessenek, sőt akár a nyilvánosság elé kerüljenek, nem pedig csak szamizdatként legyenek terjeszthetők, amik másik vallás domináns környezetében nem feltétlen.
Érdekes elemző cikk jelent meg ma a HVG online felületén. Sok fontos közlekedési kérdést feszeget, ezekből egyet emelnék ki: segít-e a közösségi közlekedés bajain, ha egy állami cégbe vonják össze a vasúti és a buszos személyszállítást?..
75latnok 2018.06.12 09:50:54
@Ahoj-: Nos, abban is van némi hiba amit te írtál, bár lehet mindez csupán abból adódik, hogy másként látjuk a világot. :)

Jelenleg km alapú bérlet van mind a MÁV, mind a volt Volán vállalatok járatain. Igaz még nem átjárható, de elvileg az lesz, mihelyt bevezetésre kerül az országos elektronikus jegyrendszer. Azonban némi problémát okoz, hogy sok esetben két település között a kötöttpályás, és a gumikerekes közösségi közlekedés km futása - ebből adódóan a szolgáltatás ára - eltérő.

A MÁV járataira ma is olyan mennyiségű kedvezmény létezik, hogy szinte nincs aki teljes árú menetjegyet venne, a kedvezmények száma jelentősen meghaladja a helyközi autóbuszokon igénybe vehetőeket.

A vonat nem visz el sokkal több utast, sőt töredékét viszi el az autóbuszos közlekedéssel összehasonlítva, még akkor is ha csak azon településen közötti helyváltoztatások számát nézzük, ahol mindkét szolgáltatás elérhető, azonban vihetne el sokkal többet is.

A baj az, hogy a MÁV állítólag kifizetőhelyként működik, olyan töménytelen mennyiségű pénzt ölnek bele, hogy abból mára minden faluban lehetne egy szép új stadion, de a fejlődés nem látható, ami (amennyiben igaz) részben az állítólagos kifizetőhelyként való működés következménye, másrészről a nagyfokú pazarló működés következménye.
Sokan nem tudják, hogy a Paks 2-t építő orosz állami kriptocég, a Roszatom nemcsak arról híresült el, hogy az ő létesítményük okozta minden idők harmadik legdurvább atomkatasztrófáját. Utoljára tavaly volt náluk Európában mindenütt érzékelhető, de rejtélyes üzemzavar,…..
Libertarian Felelősség nélkül 2018.04.11 06:00:00
Először a Cambridge Analytica botrány kapcsán tűnt fel a jelenség, nevezetesen, hogy az amerikai választókat, szegényeket, megvezették. Nem azért győzött a cirkuszi orángután, mert ami hülyeséget mondott, az tetszett a népnek, neadjisten ráérzett az ún. néplélekre, mint a mi…..
75latnok 2018.04.12 12:28:41
75latnok 2018.04.12 12:31:05
@neszóljszámnemfájfejem: szerintem nem voltuk büdösebbek az itt élőknél, illetve nem tudom, te melyik néphez sorolod magad.

Egyúttal több olyan elmélet is van (nem facebookos baromságokra gondolok), amik szerint akár korábban is itt lehettek a magyarok, mint a honfoglalás.....
Mi is tudjuk jól, hogy a legtöbb férfi irtózik a táskáktól, mert azt gondoljátok az csak a nőknek való. Szerintünk ez egyáltalán nincs így, de ha már táskát nem, legalább pénztárcát használjatok...
Szevasztok! Néhány hónappal (?) ezelőtt volt egy (horribile scriptu!) EDC-s poszt ami ugye arról is szólt, hogy mit is takar az, ha valami mindig nálad van. Nos így az általam meglehetősen ellenzett karácsonyi ünnepkör körüli időkben ismét fölmerült valami a témával kapcsolatban, hát gondoltam…..
75latnok 2018.02.25 15:54:11
Az atomerőmű veszélyt jelent a természetre – de ez fordítva is igaz: a természet is veszélyt jelent az atomerőműre. Az atomerőmű legnagyobb ellensége: a föld, a víz, a levegő. Az atomerőmű legnagyobb ellensége pont maga a természet, ami mozog, változik, alakul és alakít. A természet erői ellen nem…..
75latnok 2017.06.19 09:16:54
@Dorottya Veres egy hülye picsa:

PAKS I. sem az oroszok tartják karban, és nem is ők üzemeltetik..... miért lenne ez így akkor Paks II.-vel?
Meg fogsz lepődni: brutálisan radioaktív helyek a Földön Az atomiparnak van egy sötét oldala. Ha az ember elkezdni guglizni a témát, elég hamar besokall: a sugárzó atomhulladékok problémája sokkal égetőbb, mint amilyennek általában beállítják. Nem véletlenül foglalkozunk mi is sokat ezzel a…..
75latnok 2017.06.02 14:17:39
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Igen. Hallottunk már olyan hazug érvelést, hogy azért kell Paks2-t is az oroszokkal felépíttetni, hogy kompatibilis legyen Paks1-gyel. Na, ne fárassz."

Tanulj meg olvasni. Sehol nem írtam, hogy az oroszokkal kell Paks II.-t felépíteni. Csupán arra az általad is terjesztett tévhitre reagáltam, hogy amit az orosz építenek az csak szar lehet. Nos ahogy Paks I. is bizonyítja nem így van.

A fentiek okán a hozzászólásod többi "érdemi" részére nem is reagálnék.
75latnok 2017.06.02 13:36:39
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Nos, a jelenleg üzemelő paksi erőmű is orosz, sőt szovjet. Az építés során sok szovjet szakértő volt jelen, mégis egészen jól sikerült, szerencsére gond sem volt vele eddig, pedig akkoriban (a jelenlegi állapotokhoz képest) a szakértelemnél is fontosabb volt Ivánéknál a párthoz való lojalitás.

Pakson nőttem fel, láttam az építkezést, szüleim ott dolgoztak, ma is ott élnek, és a gyermekeim rendszeresen ott nyaralnak..... ezt nem engedném, ha okom lenne félni.
75latnok 2017.06.02 13:57:30
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Ahogy az atomerőmű áramát se tárolom el. Nagy kaland."

Valóban nem, így tudja fenntartani a hálózatot. A szélerőmű, naperőmű nagy átka, hogy amikor nem fúj a szél, vagy süt a nap nem termel áramot, fogyasztani viszont valószínűleg szeretnél. Szóval emiatt kell "tárolni" valahogy.
Sörgeek A "Csíki sör" effektus 2017.01.30 12:41:13
Megint napok óta téma a neten az Igazi Csíki Sör, ugyanis kiírták a Facebook oldalukra, hogy bezár a bazár, mert a csúnya gonosz Heineken elérte a célját és be kell zárniuk. Ismerősen hangzik? Nem véletlenül. Egy cikk formájában fakadok ki és próbálom arra bíztatni az embereket, hogy próbálják meg…..
Összesen negyven, 25 szóló és 15 csuklós, gázüzemű MAN Lion’s City CNG-t vásárolt a somogyi megyeszékhely. Ma vette át Kaposvár az új dizájnú, bordó-szürke buszait. A bemutatón résztvevő autóbuszok az új festésen kívül a város híres szülötteinek képmását is…..
Tanár vagyok - hazudok! Ez a dolgom! Éppen ezért portfóliót írok. Én vagyok a legszebb, a legjobb, a legokosabb. 30 évre visszamenőleg is pontosan tudom, hogy mikor, milyen órákat tartottam, hisz dokumentáltam, mert már akkor ígérték, hogy ez nekem jó lesz, és ugye: ígéretekkel…..
75latnok 2015.10.26 17:56:42
@Csupacsí: Kedves "Okoska"!

A tanárok/óvónők munkaidejének egy része a következő órákra/foglalkozásokra való felkészülésből áll. Igen ez az amikor otthon az egész család (mivel az Én feleségem óvónő) azzal tölti a közös délutánt, hogy a gyerekeknek (a tiédnek is, bár az ilyen minek szaporodik?) előkészítse a másnapra szükséges barkácsolni valót, vágunk, faragunk lyukasztunk. Persze a saját pénzünkből vesszük, mivel az óvodának nincs rá kerete, a szülőknek szintén nincs (de az elvárások megvannak ugye a Te részedről is). És igen ezt az időt otthon lehetett korábban tölteni. Most nem, így a napi munkaidő után jön a kiscsoportos foglalkozás a sok 3H-s gyermeknek, majd otthon a napi munkaidő 9-12 óráit a fentebb leírt tevékenységgel. A tanárok persze nem barkácsolnak, hanem feladatokat állítanak össze, dolgozatot javítanak, előkészítenek, fejlesztenek és igen az alapanyag jelentős részét Ők is a saját pénzükből. Te mennyit is áldozol a sajátodból a cégedre? Te mikor szerveztél gyűjtést, hogy Tomikának legyen cipője, mert otthon nem teli rá, és most már elég hideg van ahhoz, hogy tornacipőbe menjen oviba?

Tudjuk a választ, de azért itt nagy az arcod.

De majd, ha mindenkiből kiölték a lelkesedést, akkor ne álmélkodj, hogy nem lesz aki nevelje a gyermeked, felkészítse az életre, tanítsa, hogy vihesse valamire....
75latnok Az első 2009.02.24 14:47:00
Hmmm....Az igazság az, hogy ez itt most csak egy próba. Igen, hiszen ilyet még soha nem csináltam, viszont miért is ne próbálnám meg!?Már csak az a kérdés, vajon mivel fogom megtölteni ezt a blogot? Bevallom arra godoltam, hogy képekkel. Mostanában egyre inkább kezd érdekelni a…..