Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grzegorz

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. napReggeli: tejeskávé 3 dl   -  tej 1,5% 1dl, kávéfőzet 1dl, mesterséges édesítő körözött 70 g   - félzsíros tehéntúró 60g, kefír 30g, vöröshagyma, fűszerpaprika, só köménymag rozskenyér 60g zöldpaprika…..
35 éve (1974) hunyt el Oskar Schindler. 1908. április 28-n született Zwittau-ban, az Osztrák-Magyar Monarchiában (jelenleg Csehország) szudéta-német családban. Gyermekkorában egy rabbi és családja lakott a szomszédjukban, akikkel jó viszonyt ápoltak. Schindler családja az egyik…..
Szabó György Sokat látott falak 2009.09.07 15:10:03
Igen sokat láttak már ezek a falak a Dohány utcában. Mindig azt gondoljuk, hogy ez a bölcs 150 éves épület, ha mesélni tudna napokon keresztül csak tátott szájjal hallgatnánk történeteit. De tegnap azt hiszem ez a mindannyiunk számára sokat jelentő épület is döbbenten állt…..
Hozzávalók:SzilvaCitromlé                  Elkészítés:A szilvát megmosom, kimagozom, és egy lábosban felteszem főni (cukrot én nem raktam bele, mert kacsamájas előételhez használtam fel a kész…..
Grzegorz 2009.09.04 11:33:55
Főzni jó! Kekszszalámi 2009.05.20 11:30:00
Újabb sütés nélküli, gyors nasi receptjét próbáltam ki. Ebben a nagy melegben nem volt kedvem sütögetni, de egy kis édesség mindig jól jön.:))KekszszalámiHozzávalók:50 dkg háztartási keksz apróra törve3 dl víz25 dkg margarin ( én Ligát használtam, így a tejmentes diétámba…..
Utolsó frissítés: (21:20) Gödör klub - a lépcső tetején még vert seregként busongó gárdisták lézengenek, de a törzsközönség már kezdi visszafoglalni a klubot. Velem egyidőben érkezik meg a Gödör igazgatója. "Nem ijedünk meg néhány hőzöngőtől!" -…..
Ha már leves, akkor ilyet, illetve ilyen jellegűt főzök a leggyakrabban. Annak ellenére, hogy mindig hasonló, mégis mindig más, attól függően, hogy milyen zöldségből készül. A nálunk használatos elnevezéséről már elmélkedtem, egyet kifelejtettem, ismerek olyat, aki az ilyesmit…..
àlabeck Grízes tészta 2007.11.04 19:00:00
Tudom, hogy sokan vannak, akik még hallani sem szeretik ezt az ételt. Közétkeztetésben túl gyakran adják (darás metélt néven), és igen gyakran vizes és íztelen. Én tulajdonképpen szeretem, csak nem túl gyakran, és feltétlenül édesen, házi baracklekvárral. Most az adott okot…..
Sokszor mondják, hogy csak a friss hal jó, a fagyasztott nem. Biztosan így van, de mi a helyzet a tengeri halakkal? Azt nem tudjuk a kifogás után azonnal elkészíteni. Tehát legalább ugyanolyan sokszor mondják azt is, hogy abból mégiscsak a fagyasztott a jobb, hiszen azt azonnal a…..
àlabeck Rakott padlizsán 2008.10.29 08:06:00
Ez a rakott kategóriában a lehető legszokásosabb, talán mondhatom úgy, a legmagyarosabb mód. A darált húsból pörköltet főztem – egyszerre kezdtem a tésztára készülővel, aztán szétosztottam két részre (kb. 30-30 dkg hús), és az ehhez valót másképp fűszereztem…..
Három szép nagy karfiolrózsa maradt még az előre megfőzöttből, valamint a párolt vegyes zöldségből egy kevés, kb. két evőkanálnyi. Elővettem hozzá egy pici adag csirkemellet, kis darabokra felvágtam, megszórtam „Tandoori masala” nevű indiai fűszerkeverékkel,…..