Regisztráció Blogot indítok
Adatok
törzsmókus

0 bejegyzést írt és 619 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A betlehemi jászol mellett fakadt a Szent Család tisztelete, ahol a Kisded Jézus imádására egybejövő pásztorok ott találták Szűz Anyját és nevelőatyját, Szent Józsefet is és a kis Jézusra ragyogó fényözönből rájuk is hullott a tisztelet sugara. Így tehát nagyon szépen beleillik ez az ünnep a…..
Mikulás az ablakban, Mikulás a plázában, Mikulás a tévében. A piros sapkás, jóságos Télapó lassan monopóliumra tör a gyerekek figyelmének elnyerésében, és néhány keresztény ezt aggódva figyeli: a Mikulás-láz nem tereli el a figyelmét a gyerekeknek a karácsonyi születéstörténetről? Mit mondjunk, ki…..
törzsmókus 2018.01.09 21:40:14
@Waldi!: Legalábbis annyira, mint ükapád...
Hogyan lesz valakiből vallási fanatikus, vagy akár terrorista? Beszéljünk erről, mert fontos, és ma a politikában nagyon rossz oldalról közelítik meg a kérdést (főleg a populista konzervatív oldalon) és olcsó politikai haszonszerzésre használják. Az általános, leegyszerűsített magyarázat szerint…..
A Lehet Más a Jövő anyapártján, az Lehet Más a Politikán keresztül a mai nap folyamán alkotmánymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé, amely nem másra tesz kísérletet, mint hogy leszállítsa a választási korhatárt (de nem a választhatóság korhatárát) a 2019-es önkormányzati és európai parlamenti…..
MKK-blog Kerékpárral Budapesten 2017.09.26 09:00:00
Miért jó kerékpározni egy nagyvárosban? Míg a kisebb településeken a gyalog/kerékpárral/autóval kombináción kívül az egyéb lehetőségek kimerülnek a napi pár helyközi járatban, szerencsésebb esetben a használhatónak hazudott (bocsánat: hirdetett) vasútban, addig a nagyvárosokban az esetek…..
törzsmókus 2017.10.04 08:23:42
@datam:
> Mikor jutunk el oda, hogy a bringás fog figyelni a nála erősebb autókra, nem fordítva? Tegnap legalább 4 embert ölhettem volna meg, ...

Épp ellenkezőleg; azt kellene felfogni, hogy alapvetően az erősebb kell figyeljen a gyengébbre. Nálunk szerencsésebb országokban (pl Hollandia) ez törvénybe is van iktatva.
A BKK-t 2010-ben nagy lelkesedéssel hozta létre Budapest új vezetése. Akkor úgy tűnt, hogy a több éves előkészítés végeredményeként, külföldi példák alapján létrehozott cég végre egy olyan szervezet lehet, amelyben a szakemberek és a politikusok is egyaránt hisznek. Az első évek igazolták is a…..
törzsmókus 2017.08.29 21:42:25
@dr. trafik nomac: gondolom autóval jársz arra, nem busszal (vagy legalábbis nem csúcsidőben), különben nem írnál ilyen butaságot.
törzsmókus 2017.08.29 22:21:40
@zsoci:
> Ezzel szemben a parkoló valóban fontos, mert bármilen meglepő, az autók néha meg is kell álljanak valahol. Így is baromi kevés a prokoló pesten, és még hülyén is van szabályozva.

A felszíni parkolást hosszú távon meg kell szüntetni. Nevetséges dolog, hogy a drága és szűkös útfelületen bádogdobozokat tárolnak naphosszat.
Autókat lehet parkolóházban tartani. Villamost, fákat nem. (A fa pedig kell a klíma és az oxigén miatt, meg persze jól is néz ki.)
Robbanás előtt áll a brüsszeli közautó-piac, miután néhány hete a régiós kormányzat lazított a szabályokon, és engedélyezte a kötetlen parkolású („free floating”) jellegű közautó-rendszereket, vagyis ahol nem kell ugyanoda visszavinni az autót, ahonnan elhoztad, hanem bárhol otthagyhatod, ahol…..
törzsmókus 2017.08.07 04:20:25
Az emeritus pápának tulajdonított üzenet terjed hazai körökben, csakhogy a hivatalától visszalépett egykori katolikus egyházfő nem írt olyat, amit tőle idéznek...
törzsmókus 2017.07.17 23:01:43
@barnan: köszönöm!!
Hajnalonként újabban három fapados gépnyi ember indul egy tenyérnyi helyről és halad át két útlevélbódén Ferihegyen. Tessék figyelni, lehet, hogy az egyik gép kapuja már zár, miközben a másik gép utasaival állunk a csőben, vagy a lépcsőn. Nyomulni kell és lifttel ki lehet kerülni a lépcsőn álló…..
törzsmókus 2017.07.13 18:25:35
@11110000: Ferihegyet mint városrészt télleg nem nevezték át, csak a repteret.

A Kalef meg mindig is Kalef marad(t), attól h az ötvenes években ideiglenesen átnevezték Moszkvára :P

Küldöm sok szeretettel a Modorosblog „A Mussolini tér következik” c. írását neked, és mindenkinek, aki szereti a diktatúra iránti nosztalgiát :P
modoros.blog.hu/2011/02/20/a_mussolini_ter_kovetkezik
Ferenc pápa szavait idézve "bárányszagú pásztor" szeretne lenni az új szombathelyi püspök. Szerinte a menekülteket támogatni kell, a korrupció pedig bűn...
törzsmókus 2017.07.04 07:58:46
@népoldali: a migránsok mindenekelőtt emberek. felebarátaink. (vö. irgalmas szamaritánus - a korabeli zsidók közt volt divat kb úgy gyűlölni a szamaritánusokat, mint ma a migránsokat)
akit ez az álláspont felkavar, az nem tudom milyen alapon tekinti magát katolikusnak...
Egy hazai politikai mozgalom meghirdette, hogy ott kell lenni a "meleg büszkeség felvonulásán", mert – szerintük – még Ferenc pápa is érti, amit a magyar kormány nem...
törzsmókus 2017.06.27 11:51:35
@Vélekedő:
"Megújulás" témában ajánlom szeretettel a legnagyobb szerzetesrendek alapítóit: Assisi Szent Ferenc, Don Bosco Szent János...
Attól hogy voltak eretnek és szakadár újítók, nem lesz mind az.

A "Szavatok legyen igen, igen, nem, nem, mert minden egyéb az ördögtől való." idézetet pedig kétszer is egészen más értelemben használod, mint az eredeti. Keresd ki a szövegkörnyezetet (esküdözés). Tudod, az sokat számít - a Biblia azt is írja: "Nincs Isten!" ;)
Most nem Beer Miklós püspök és az alkohol kapcsolata kerül előtérbe, hanem Ferenc pápa és a szabadkőművesek "együttműködése"...
törzsmókus 2017.05.14 21:25:01
@Szélmalomharcos: a tapasztalat szerint ennek a legjobb módja, ha keresztényként felebaráti szeretettel fogadjuk őket, és segítünk nekik a bajban. sokan megtértek már ezt tapasztalva
Számos cikk szólt már Franciaország újonnan megválasztott elnökéről, Emmanuel Macron-ról, bemutatva programját és személyiségét, de alig került említésre, hogy Marcon neve már évekkel ezelőtt fogalommá vált. „Car Macron”-nak hívják a franciák azokat az autóbuszokat, melyek 2015 óta róják az ország…..
Mi köze a sportnak a talpon maradáshoz? Miért hagyta ott biztos munkáját a bizonytalan jövőért? Miért lett katolikusból református? És miért kérdez komolyan a SZEMléleken?..
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
törzsmókus 2017.04.05 21:53:30
@ép testben ép lélek: szóval nagyon nem tudod, mi az a kereszténység, de te akarod megmondani, ki a keresztény. (sóhaj)
törzsmókus 2017.04.05 21:56:13
@ép testben ép lélek: találós kérdés: ki dolgozta ki az ősrobbanás elméletét? ő elég keresztény neked? (segítek: róm.kat. pap)
Reflektor Dijsselbloemok alkonya? 2017.04.03 09:07:48
Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, aki egyúttal az Eurogroup elnöke is, a minap interjút adott a FAZ-nak és -egyebek mellett- azt állította: a dél-európai országok azért adósodtak el, mert elverték a pénzt piára és nőkre. Antonio Costa, portugál baloldali miniszterelnök rögtön kiakadt,…..
törzsmókus 2017.04.03 15:54:51
Egy óbudai kiskocsmában ülünk, szerda délutáni félhomályban. Egy olyan hely ez, ahol a legkevésbé számítanánk arra, hogy az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb gazdasági összeesküvéséről készülünk lerántani a leplet. Beszélgetőpartnerem remegő kézzel, idegesen nézeget, az embereket figyeli…..
Oswald Spengler pont száz évvel ezelőtt, 1917 tavaszán zárta le A Nyugat alkonya első kötetének kéziratát. A hatalmas történetfilozófiai mű eredeti módon értelmezte újra az emberiség történelmét. Ezzel persze sokan kísérleteztek már, és ha szkeptikusak akarunk lenni, azt mondhatjuk, hogy csak a…..
törzsmókus 2017.03.24 10:46:21
@Pink Petsch: az alapvető zavar szerintem ott van, hogy összekevered a kétféle isten-fogalmat (amúgy némileg birca is).
Van az isten, köznévként, kisbetűvel. Ebből per definitionem több van, minden régi kultúrának egy vagy még gyakrabban sok.
Aztán van Isten, tulajdonnévként, akit csak kommunista megszokásból írnak néha kisbetűvel. Ő a három ábrahámi világvallás (és pár kisebb) szerint az ontológiai végtelen (*szólj ha ezt nem érted), minden dolog kezdete és oka, per definitionem Egy. A kereszténység szerint egyébként ő jó, szeret, és a világba jött, hogy megváltson - de ez a téma szempontjából már mellékszál...
törzsmókus 2017.03.24 10:47:43
@törzsmókus: (kétségtelenül van a kettő között átfedés)
Annyi mindent kitaláltunk, terveztünk idénre; mikroszájtokat, fícsöröket,         et (<--ez még nem publikus! Kösz! L.), amik már vagy csőben vannak, vagy még fiókban, flipcsárton, de mindenképpen szeretnénk őket megcsinálni. Mellette pedig gőzerővel fejlesztjük az indás szolgáltatásainkat is.…..
Amikor 2016 elején Oscar-díjat nyert a Saul fia, alighanem nagyon kevesen gondoltuk volna, hogy egyetlen év elteltével ismét aranyszobornak örülhet majd Magyarország...
Áll a bál. Nem a szilveszterire gondolok. Ez egy vadabb buli. A kormányzat december végi határozatával 400 millió forint támogatást biztosított a következő évre a 2016-ban sem kevés pénzből – 150 millióból – létrehozott Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-nek (KMTG)...
törzsmókus 2017.02.27 00:09:20
@Ballib cenzúrázók réme 21:
komoly gondjaid vannak a szövegértelmezéssel.
a cikk pont arról szól, hogy ne seggnyalózzunk le senkit se balról, se jobbról, ha arra nem szolgált rá.

hány írását olvastad Szabó Borbálának, hogy ilyen sommás véleményt alkottál róla? vagy ha az értő olvasás gondot okoz (ld fenn), egy drámáját megnézhetnéd.
Ha finoman akarunk fogalmazni, akkor azt mondjuk, hogy az MSZP megosztott volt az olimpiarendezés kérdésében. Ha kevésbé finoman, akkor meg azt, hogy kurvára nem gondolt arról semmit, amikor úgy viselkedett, hogy nem érdemes konfrontálódni a Fidesszel és támogatta azt, egész addig, amíg ki nem…..
törzsmókus 2017.02.27 00:02:40
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: köszi, így már értem a poént :)
azért a cikkben is javíthatná a szerző. meg egyáltalán, követhetné a saját cikke kommentjeit. khm.
Deutsch Tamás egész képernyős mosollyal jelentette be tavaly áprilisban, hogy a Digitális Jólét Program keretében Magyarországon idén januárjától az internet áfája 18 százalékra mérséklődik a korábbi 27 százalékról. A kormányzati szándék egyértelmű: a magyar nemzet legyen internet nagyhatalom,…..