Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bellus

80 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                "A Lourdes-i tér, Rózsafüzér bazilika és mögötte a templom, ahol Máté misézhetett egy kis oldalkápolnában (a nevét nem tudom)"     Itthon az aktuális helyzet: Az új konyha helyén szárad a beton (túl vagyunk a…..
bellus 2012.06.12 13:07:21
Megszületett Képes beszámoló... 2012.05.25 16:33:00
Juditot megkértem, hogy az útjáról válogasson ki egy-egy képet minden napról. Ez így nem sikerült, mert azt mondta, hogy legkevesebb 18 képpel lehet összefoglalni a 10 napos zarándoklatot. Ezt szép sorban fel fogom tölteni, hogy egy kicsit belekóstolhassatok ti is Judit…..
Megszületett ismét 2011.08.13 10:14:00
Már elég rég nem írtam. Kb. mikor Előd írta a felújítós bejegyzését én azóta nem voltam otthon. Szörnyen izgulok, hogy mi történt a mi kis lakásunkban (bár a terveket tudom, de azért mégis.) és honvágyam is van. Ez nagyon jó érzés - a fájdalmai mellett -, ugyanis már négy…..
Megszületett beszámolócska 2011.02.18 10:09:00
Tegnap mikor bekukkantottam Piroska szájába észrevettem, hogy nem is nyolc, hanem már tizenegy foga van!Bocsánat a félretájékoztatásért. Persze az sem kizárt, hogy ez a többlet három fog azóta nőtt ki... Nemrég volt nálunk Nagyanyó és Ákos. Frkas azóta is emlegeti és mindig…..
Megszületett szösszenetek- újra 2011.02.09 14:19:00
Még tegnap megírtam egy – szerintem- jól sikerült bejegyzést.Sajnos elfelejtettem elmenteni. Ezért most újra nekilátok. Mostanában rengeteg vicces dolog történt, főleg a Farkassal, ezeket osztanám meg veletek: „Apa ide föl!” Mikor sétálni megyünk, Nono kis motorral…..
Megszületett cím nélkül 2011.02.04 09:33:00
Még nem tudom a bejegyzés címét. Csak régen írtam, leírom mi minden történt azóta.Piroska már magabiztosan esik át a küszöbön és lényegében többet megy a lábain, mint négykézláb.Nagyon ügyes és irtó aranyosan lépeget. A pelus miatt kis terpeszben jár, ezért billegősek a…..
Már jó régen nem írtunk. Gondoltam pár vicces történetet megosztok veletek.Piroska nagyon gyorsan ügyesedik, minden nap valami új kis mutatvánnyal örvendeztet meg minket. Már segítség nélkül tud járni. Kicsit részegesen ingadozik még, de hamar ezt is elhagyja majd. A küszöb…..
Míg Farkas a Balatonon csúszkál nagyanyóékkal, mi Piroskával babázunk itthon. Sokkal több dologra jut így idő egy gyerek mellett... Ma pl. kitakarítottuk a gyerekszobát és végre rend van. - remélem Előd is így érzi majd:) Reggelente Piroska a szopi után még játszik kicsit…..
...épp egy éves lesz Piroska!Hogy fut az idő... Éjszaka meglátogatott minket a Mikulás. Farkas nagyon örült a csomagnak és persze első sorban a csoki izgatta, nem pedig a kedves "bácsi" ahogy emlegeti a Mikulást mostanában. Már jó rég nem volt szó a gyerkőcökről, most…..
Megszületett Kiegészítés 2010.09.15 10:17:00
Pár érdekes szavacska kimaradt a múltkor: (Gondolom ez a szótár csak bővülni fog mostantól rohamos léptekkel, nem fogok mindig minden új szóról beszámolni, csak az izgalmasabbakat említem majd meg.): Ohma= moha Kóka= róka, vagy fóka Kokka=kocka Olló= ezt használja a kés villa…..
                   Valóban nagyon kedves és néha igazán szórakoztató mikor egy két-három éves csöppség beszélni tanul. Többször én is voltam már olyan helyzetben, hogy sétáltunk…..
Megszületett hírek 2010.09.09 14:38:00
Már jó rég nem írtam, Előd meg úgy tűnik teljesen rámtestálta ezt a feladatot… Gondoltam összefoglalom a történteket:  Farkas augusztus 27-én kettő éves lett. Szép traktor tortát kapott Budán a nagymamitól (erről teszek fel majd képet is). Ezért ezen a…..
Megszületett védőnéninél 2010.08.12 22:19:00
 Ma reggel jó sokáig pihengettem még az ágyban, mikor belémhasított a felismerés, hogy "védőnőhöz kell mennünk". Még volt egy óránk odaérni, gyorsan felkeltem, riasztottam a többieket (Előd épp a bilin ülő Farkassal játszott, Piroska mellettük a kiságyban…..
Megszületett újra itt vagyok 2010.06.20 12:06:00
Már jó rég nem írtam, gondoltam összefoglalom, mi történt eddig.Egész szép idő volt itt mikor megérkeztünk, Farkassal sokat voltunk a kertben, nagyon szeret "kukát" gyűjteni (ez persze kavicsot jelent) Megtalálja, felveszi, büszkén mutatja nekünk:kuka!!, aztán meg…..
Megszületett 200 gramm, 2 centi 2010.06.04 16:01:00
Hosszú távollét után végre mind a négyen újra itt vagyunk Brennbergen.(Farkas március 6-tól június 1-ig volt hol Budapesten, hol meg Káptalanfüreden). Bevallom ez a hosszú utazás nagyon jót tett neki, rengeteget ügyesedett. Egy csomó szót mond már, persze a többségét még csak…..
Megszületett keresztelős 2010.05.10 09:15:00
Már többen hiányolták a beszámolót a keresztelőről. Bocsánat, hogy csak most, és ilyen röviden:  Nagyon szépen sikerült, sokan eljöttek. Előd összes testvére  is ott volt (talán ez az első program az esküvőnk óta, ahol mindegyiküknek sikerült velünk ünnepelni:)…..
Megszületett Már jó régen... 2010.04.21 10:30:00
... írtam utoljára. Még Apapi születésnapjára, március hetedikére, feljöttünk Budapestre. Farkas azóta nem is volt Brennbergen. Előd, Piroska és én még húsvét előtt hazamentünk egy kis időre. Farkast addig a rokonság adta kézről-kézre. Még Balatonon is volt egy hetet.…..
Megszületett tavaszi csokorka 2010.02.27 09:56:00
Már jó rég nem írtam, de napok óta tervezem. Arra gondoltam, hogy csokorba gyűjtöm az utóbbi napok emlékezetes eseményeit. Persze az első jegyzeteimet már nem is értem, olyan rég írtam őket. Ma reggel eszembe jutott, hogy mit is jelentett pár napja a Piroska P. betűje mellé…..
Megszületett fontos!:) 2010.02.20 20:29:00
  Ma mindenképpen írnom kell, hogy elmesélhessem Nektek: Piroska már visszamosolyog rám!!! Annyira aranyos, hogy csak, na! És elkezdett gőgicsélni is. Ma, amíg a fürdésre várt, volt egy rövidebb éber időszaka. Épp nem sírt, hanem nézelődött és heherészett magában.  …..
Megszületett véres kalandok 2010.02.18 18:58:00
Reggeli után újságot olvastam az asztalnál. Farkas egyszercsak megcsúszott valamin és ráharapott a járókára. Mondtam neki, hogy semmi baj (máskor is előfordult már) és visszfordultam a félbehagyott cikkhez. Kicsit később felnéztem a fiamra ( aki már rég nem sírt) és az ötlött…..
Megszületett köszönöm 2010.02.15 20:12:00
Nagyon szépen köszönöm az összes születésnapi jókívánságot!Tegnap délelőtt érkezett hozzánk nagyanyó és végre már ő is élőben láthatta a jelenleg legfiatalabb unokáját. Hozott nekem diótortát ajándékba. Nagyon örültem neki. Mindjárt tettünk is rá gyertyákat és…..
 Mostanában Elődöm eléggé flusztrált, ezért igyekszem töltögetni az érzelmi tankját. Sokat tüsténkedek a konyhában, letörlöm a vízszintes felületeket, mosogatok,mosok, tergetek, rendet rakok...Mostanában többször is el kellett mennie délelőtt a kocsival. Ilyenkor egyedül…..
Megszületett testvérek 2010.02.04 19:30:00
Farkas mostanában nagyon kedvesen viszonyul húgocskájához. Mikor odaviszem mellé, megsimogatja a fejét, megfogja a lábacskáját, vagy a kezét. Nagyon boldog ettől, már nincs is zavarban.Éjszaka Piroska viszonylag sokat sírt, végül az ágyunkban kötött ki. Ott legalább aludt, így…..
Megszületett várakozóban 2010.01.31 10:06:00
Hihetetlen, de Előd még alszik. Igaziból örülök neki, remélem kipiheni az utóbbi napok (és éjszakák) összes testi-lelki terheit.Ma érkezik papi, Anna és a nagymamáim. Papi hazaviszi a mamit. Örültünk, hogy itt volt pár napot, nagy segítség volt. Még a palacsinta-partira is…..
...hanem a kisfiú is!Őt is érdemes meglátogatni. Tegnap este, mikor épp a blogot írtam, telefonált Moni. Mondta, hogy Feri megjegyezte, szívesen jönne babanézőbe. Gyorsan felhívott és meg is beszéltük, hogy aznap este ráérünk és itthon is leszünk, így hát el is jöttek…..