Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintér Miklós

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
Kevés magyarázni való van ezen a kis filmen. Ha valaki egy kukkot sem ért angolul, a történésekből, a szemekből minden kiderül. A motoros valahol megelőzte az autóst, méghozzá az autós szerint szabálytalanul. Nem karcolt össze semmit, nem okozott balesetet, csak szabálytalankodott…..
Ahogy azt már néhány hete megszokhattátok, a hétfői Napi érdekes, már ma - vasárnap - délutántól látható! 1957. Piasecki VZ-8 azaz a repülő dzsip. Nagy reményeket fűztek hozzá a fejlesztésének idején. Hitték, hogy teljesen kiválthatják vele a régi guruló terepjárót...
Pintér Miklós 2015.04.06 12:33:32
@teddybear01: Csak egy kozbevetes, nem nagyon talalsz olyan pilotat aki az egerutat tobbszor igenybe vette.
Egyszer csak.
Biztonsagi okokbol ha egyszer kimentettek, tobbszor nem engedtek nemet terulet fole, mivel megismerte az ellenallas belso mukodeset. Emiatt nem kockaztattak a masodik lelovest es vele a fogsagba esest, csak hogy egy esetleges Gestapo kinvallatas alatt ne adja ki a tudasat.
A Magyar Néphadsereg elit fegyvernemei számára, felderítők, repülőgép szerelők, tábornokok és a kakukktojás a határvadászok, a 65M ruhától eltérően terepszínű harci-gyakorló ruházatot rendszeresítettek. A terepszínű mint az M1949/82 vagy ismertebb nevén a „rába”, mely…..
Pintér Miklós 2014.08.11 04:28:00
@Krizo: "A képen látható honvédtól viszont megvonnám a kimaradást, mivel a szerelvénytartó - szíj nincs elvágólag! :D "

Juj de vartam mar ezt a hozzaszolast.... :)
http://edition.cnn.com/video/data/2.0/video/topvideos/2014/08/01/lead-dnt-starr-us-backs-nato-proposal-russia.cnn.html Történelmi beszédet mondott Putyin augusztus elsején egy I. világháborús emlékmű avatásán, Moszkva mellett. A mondanivalója egyik hangsúlyos eleme volt, hogy bár a…..
Pintér Miklós 2014.08.04 01:02:26
@pushup: Miert nem akarsz Amerikaba menni? :D
Tangó Újdonság az újítóktól 2014.03.18 09:28:00
Azt, hogy Juana és Chicho számára a tangótartás csak egy viszonyítási pont a táncban, már megszoktuk. Ritmizálási ötletek alapján szétszedik, majd újra felveszik, vagy éppen megfordítják a tangó tartást és Juana Chicho hátát követi. Ezzel már nem is okoznak meghökkenést, a…..
Pintér Miklós 2014.03.18 13:26:13
Pintér Miklós 2014.03.17 06:41:48
@Trónkövetelő: A Hurricane nem fabol keszult, az elso szeriak sem.

Terhalos acelcso-vazszerkezet volt feszitett vaszon boritassal. A kepen is az latszik, azert furcsa a felulete, mert a vaszonboritas alol a csovaz formaja latszik.
Pintér Miklós 2014.03.17 08:26:33
@Screwball:

Elkepzelheto:

www.maltaviationmuseum.com/images/hurricane/14b.jpg
www.maltaviationmuseum.com/images/hurricane/10b.jpg

De legjobb esetben is vegyesepitesunek mondanam, nem fabol keszultnek.
A fat konnyebb volt megmunkalni ilyen formakra, ezekben a meretekben ez teny, plane nem is teherviselo elem volt. A Messersmitt BF-109G10-et sem mondanam fabol keszult torzsunek, pedig a komplett fuggoleges vezersik abbol volt mar a haboru vegen. :)
Pintér Miklós 2014.03.18 07:36:38
@Alhazred:
Igen, de azert ez sem volt ilyen egyszeru... strategiailag nem lenyeges alapanyagokbol keszult, de nem volt egyszeru szerkezet. Retegelt balsafa lemezbol keszult, es a torzsfeleket tobb szaz (!) tonnas presgepek enyvezessel/ hokezelessel keszitettek orak alatt.

Korulbelul mint amikor kinyitasz egy muanyag makett dobozt es benne van a ket torzsfel. ;)

Szoval nem strategiailag fontos alapanyagokbol keszul ez igaz, de a sarki asztalosmuhely ket hintaszek kozott nem gyartott le egy motorgondolat ebedszunetben.
Mostanában, amióta Kati korábban jár dolgozni, mint régen, hetente általában háromszor, néha többször is én viszem a kölköket suliba. Sebaj, így legalább a Foltos is rendszeresen megtornáztatja a tagjait, mert a motor és a tesztautók miatt az utóbbi bő két hónapban nem ment…..
Pintér Miklós 2014.02.17 05:52:48
@sunblind: En is itt estem le a szekrol... :)
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán megszületett a megállapodás a minimálbér emeléséről. Ez alapján jövő évtől a minimálbér 98 ezer forintról 101 ezer 500 forintra emelkedik. A szakmunkás bérminimum pedig 114 ezerről 118 ezerre. Ez az előbbi…..
Pintér Miklós 2014.01.02 04:57:41
@komplikato:

rocksztar1: Egyreszt komplikato-nal a pont, nem sok minimalberes 3 gyermekes csalad van, masreszt akkor a minimalberes 3 gyermekesnel szamoljuk mar bele hogy abbol a minimalberbol hanyan is elnek...

2 keresos minimalberes csalad az 5 szemely, es a gyermek gyorsan no, nem jo ra a tavalyi holmi. En meg tudok hordani 5 eves nadragot...
Orbán Viktor aggasztónak nevezte az európai fiatalok munkanélküliségének mértékét az erről szóló november 12-ei párizsi konferencián. A kormányfő szavai szerint Magyarország minden olyan módszert alkalmaz a probléma enyhítésére, amely Európában ismert. "Lényegében mi…..
Pintér Miklós 2014.01.02 03:58:23
@Konzervatív0:
Ne keverjunk, senki nem mondta ki szent Orban nevet.

Olvasd el ujra mit irt.

Attol hogy Orban mindenhol tamadast lat meg neked nem biztos hogy kell.....
Elérkeztünk az akkumulátoros cikksorozatunk záró epizódjához. Most már villáskulcsot ragadunk és bepattintjuk az új aksit az autóba. Aki mindhárom cikknél figyelt, azt ebben a témában már nem sok meglepetés éri. Az első részben az aksi fáradására utaló gyanús, árulkodó…..
Pintér Miklós 2013.12.30 03:53:01
@Lompos1948: Valahogy en is arra emlekszem hogy a negetivot utoljara.

Illetve hogy pontos legyek, a testelest utoljara, szoval negetiv testelesu jarganynal (asszem joval tobb mint a kocsik 90%) a negativot eloszor.
Pintér Miklós 2013.12.30 04:02:26
@Pintér Miklós: Na hulye, megegyszer:

"zoval negetiv testelesu jarganynal (asszem joval tobb mint a kocsik 90%) a POZITIVOT eloszor."
Üdvözlök mindenkit újra itt! Most, hogy közeleg a karácsony, újra van időm bejegyzést írni, úgyhogy lássunk neki! Három hónapja egy pénteki napon nagyon meglepődtem, amikor belépve a blogom statisztikáit bemutató oldalra megláttam, hogy a letöltés-számláló a szokásos napi…..
Pintér Miklós 2013.12.22 05:12:53
@Rocko-:
"érdekes, hogy she-nek mondja az első videoban."

Ez az angol nyelv sajatossaga. Minden gepet nonemben emlegetnek. Sajat kocsijuk/motorjuk, tortenelmi hajok stb.
Ha nezel nehany auto/motor hirdetest pl. az Ebayen, rendszeresen irnak olyant hogy "She is in good overall condition" a verdarol. :)

en.wikipedia.org/wiki/Gender_in_English
Pintér Miklós 2013.12.22 05:20:30
@hungarisztan: Igy mar ertheto mondjuk. :)
Megkezdték az egyetlen fennmaradt német bombázó, a Repülő Ceruzának hívott Dornier 17 kiemelését. A munkálatok előreláthatólag 345 000 fontba (120 millió forintba) kerülnek.   A homokba süllyedt 2. világháborús német bombázó a legmodernebb szonárfelvételeken…..
A parlamenti menetrend szerint a hét elején döntenek az Alaptörvény ominózus negyedik módosításáról. Érdemes egy pillantást vetni a módosító indítvány szövegére. Pusztán a módosító indítvány terjedelme - 44 oldal, ebből a törzsszöveg 15 oldal, miközben az "Alaptörvény…..
Pintér Miklós 2013.04.28 03:10:42
@Blogger Géza:
"Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a
közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa"

Magyarorszag torekszik ra....
Az jo. De bocsass meg ez nem torveny. Nem egzakt. En is torekszem ra hogy ne igyak annyi bort hetvegen, csak sosem sikerul... de torekszem ra renduletlenul. A torekves nem elszamol(tat)hato kotelezettseg hanem igeret. Amibol annyi valosul meg amennyit megvalositanak. Ha semmit is jo, mert ok torekedtek...

Nevetseges szerintem.
(erre mondjak azt hogy gumijogszabaly ? ... vagy nesze semmi fogd meg jol )
Pintér Miklós 2013.04.28 03:18:23
@Blogger Géza: "Konszenzus? Pár ember összeült, de holt volt a nép?"

Ahol most is van. Meg volt 3 eve.
Ugyan azon elv szerint szuletett meg a '89-es alkotmany ami alapjan az alaptorveny is. Az alapjan az elv alapjan amivel a Fidesz is takarozik 2010 ota.
Ez az alapelv csak ket szo, semmi bonyolult.

Kepviseleti demokracia.

A nep ott volt valasztott kepviseloi utjan. Ez az amire az utobbi 3 evben _IS_ hivatkoznak, csak most 2/3-nak hivjak nepszerubb neven.
Victoria Beckham 2013-as tavaszi kollekciós ruhájában pózol Scarlett Johansson a UK Elle februári címlapján. A ruha különlegessége még, hogy a new yorki divatbemutatón, a mi Axente Vanessánk vonult ugyanebben a darabban, a hozzá tervezett Manolo Blahnik cipőben. Ugyan Scarlett még…..
Pintér Miklós 2013.01.04 02:20:19
Észrevettem ám, hogy a rohadtmocsok, hogy mersz lelépni, mikor én akarlak kifacsarni, jogom van hozzá - retorikát leváltotta a  legalább gyere vissza utána, jó? Valahogy úgy képzelem, hogy a vonatkozó nemzetiminisztérium morning meetingjén körbeálltak a kollégák és miközben…..
Pintér Miklós 2012.11.30 18:45:01
@Quadrille Lobster:
"...elég sok politikussal beszélek, és tökéletesen látják a helyzetet."
No igen, magyar "virtus" :( . Megerne egy miset(posztot) hogy mitol olyan amilyen kis hazank polgarainak hozzaallasa, de en a legjobban az 1947-1989 kozti idoszakot hibaztatnam erte.

Csak ket sztori errol.
Elso sztori:
Otthon vallakozo voltam vagy 7 evig, vendeglatas, volt kft-m, bt-m, uzemeltettem ezt-azt. Hosszu es unalmas sztori, ne menjunk bele. Csak a magyar hozzaallasra peldakent: alkalmazottkent fogtam a sporolt penzemet, vettem fel hozza meg hitelt es kileptem a cegtol, megalapitottam az elso cegem. Ez 9 eve volt. A gyerekkori baratom, akit akkor mar vagy 20 eve ismertem, elso reakcioja az volt hogy "En csak szenvedek itt Te meg csak gazdagodsz!" ... - es nem alt velem szoba tobbe(azota se lattam). Pedig kezdo valalokzokent semmim nem volt(csak a lelkesedesem), egyik zsebem lyukas a masik ures volt, plussz a hitel torleszto...

Masodik sztori:
Itt angliaban nemreg a fonokom megkerdezet hogy tetszik-e itt es mi tetszik az orszagban. Mondom igen, a hozzaallas tetszik. Nem ertette, hat meseltem neki egy rovid hasonlatot: "Itt nalatok ha valaki sikeres, korulotte minden ember felemeli a kezet. Aki kozel van az a valladat veregeti, mondvan buszke vagyok rad hogy ismerhetlek, aki tavolabb van az tapsol neked. Nalunk otthon is emelkednek a kezek, de aki kozel van az a ruhadnal fogva probal lerantani nehogy magasabbra kerulj, aki tavolabb all az meg rad mutogat, ezzel magyarazva a hatosagnal ahol feljelentett hogy kirol van szo...."
A hasonlatot ertette csak nem hitte el. Boldog tudatlansag, el sem tud ilyent kepzelni.

Nem egyszeru.
Patakokban folyik a lóvé elfele, cserébe érkeznek az alkatrészek a Cougarba. A nagyobb falatok, szelepfedelek, kockás viszosvászon pótkeréktakaró, kanyarstabilizátor még nem jöttek meg, de a tegnapi értekezlet alatt a postás orvul egy kis csomagot csempészett az íróasztalomra. Nem…..
Miért van az, hogy egyes emberek nem sérülnek szinte soha, mások meg egészen gyakran? Sokszor a genetikában, az öröklött alkati adottságban van a válasz, de itt most egy ennél izgalmasabb dologról ejtünk szót. Vannak sportok, amelyeknél az ízületi sérülések aránya és esélye…..
Az Apple ismét méretes frissítéscsomagot szállított az OS X felhasználók számára. A bérelt hellyel rendelkező CUPS és ImageIO komponensek mellett a javításban helyet kaptak a Kerberos protokollt, illetve a hálózati autentikációt megvalósító részek javításai is, a javított…..
Belsőség Félelem bére revisited 2009.12.27 13:52:00
Remélem, nem én vagyok az egyetlen ember, akit érdekel ez a film, hiszen Magyarországon szerintem minimum hússzor lejátszották különféle adókon az elmúlt negyven évben, szerintem a nagyon-nagyon régi időkben mozifilm is volt. Az én generációm számára például igazi kult-cucc. A…..
Pintér Miklós 2009.12.27 22:53:14
Hozzászokhattunk már, hogy Szerbában, vagy más egyéb volt jugó tagállamban járva minden második szembejövő jármű Zastava. Szerbiában azon belül is Yugo. A szerb népautó sokáig (amíg le nem gördült az utolsó darab is a gyártósorról) a legolcsóbb járgány volt Európában,…..
Pintér Miklós 2009.02.24 14:10:55
Pokoli dilemmába’ vagyok. Most már komolyan ráfeküdnék a pulzusmérésre, de nem tudom, mivel. A sima táv- és tempómérést kicsit már unom. A környékemen már szinte minden lehetséges kombinációt lemértem, azt is tudom nagyjából, hogy ha kényelmesen csoszogok, az 6,4-es…..