Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bemma

46 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
 MEDIAWAVE’2009 DÍJLISTA    A DIÁKZSŰRI DÍJA Christophe van ROMPAEY (Belgium): Aanrijding in Moscou/Moscow, Belgium/Moszkva, Belgium  102 min.   A DIÁKZSŰRI KÜLÖNDÍJA Alla KOVGAN & David HINTON (USA, Egyesült Királyság, Mozambik): Nora…..
Ésss megint. Győr, a kedves város ismét fesztiválozódik. Mediawave, tizenkilencedszer. Film, zene, kiállítás ésatöbbi. Piknik is, mint mindig. Indulás!..
Ahm. 16. Titanic még mindig, egy picit. Vége már régesrég. Egy hete. Esetlen és esetleges internetkapcsolatoknak hála szótlanul... Annyi visszamenőleg a filmek részletezésén túl, hogy talán ez volt az első fesztiválom, ahol maradéktalanul egyetértettem a díjakkal. A zsűri…..
kultúrtüske Titanic-koktél 2009.04.02 02:09:08
Hogy mi a trend? Véééér. Legalábbis így kezdődött. Temérdek vérrel, erőszakkal, nemjó filmekkel. De szerencsére nagyon javul, csak az a baj, hogy mindjárt vége. De hogy a lényeggel kezdjem: Balthasar Kormákur megérkezett Budapestre, április 2-án bemutatják az új filmjét is, a…..
kultúrtüske ASAP 2009.03.31 18:26:26
 Az Északot és a Három asszonyt tessék megnézni. Meg A gyilkost is, és a Fehér nászéjszaka sem maradhat ki, plusz holnap Edison és Leó még. Menjetek moziba, mert az jó. ..
Ééééééés igen. Megint megint megint. A tavaszharangozó fesztivál. Jobbnál jobb filmek a világ minden részéről, amiket sokszor alkotójuk is elkísér. így beszélgetések vannak a filmek végén, nem csak taps és meghajlás... Március 26-tól április 5-ig tizenegy napnyi filmes…..
Az esztéták is olvasnak blogokat, ezt onnan lehet tudni, hogy időnként pánikba esnek. A MÚOSZ sajtónapi ünnepségén elhangzott beszédében Szilágyi Ákos eltemette a sajtószabadságot. Ami annyira nem is vágna témánkba, ha Szilágyi nem az online nyilvánosságot, és a…..
bemma 2009.03.19 21:24:58
@gyorsiro:
az nem esztéta. az cenzor.
Március 8-ig még belevetheti magát a dokutengerbe az érdeklő. Izgalmas pillantás Európa szemével a világ valóságába öt témacsokor mentén: Mi vagyunk a történelem, Receptek az életre, A helyzet, Hagyományaink és Hátrányban? Izgalmas arcok, izgalmas helyzetek, problémás…..
kultúrtüske Filmzaj 2009.02.17 22:50:00
Tudományos és ismeretterjesztő filmek. Erről a blokkról nem is írtam, pedig érdemes. Már csak a filmszemle-zsűri döntésének fényében is... A Nexusért: Kollányi Ágoston rendezői díj Szekeres Csabának. Aktuális téma, fontos kérdés, hasznos irányok. Nézhetetlen képi…..
kultúrtüske RIP megint 2009.02.10 01:16:00
Marian Cozma. Isten nyugosztaljon. Ember emlékezzen. Ne a halálodra, hanem az életedre: a sikereidre, az emberségedre.Aztán a halálodra is. Hogy miért kellett, hogy hogy történhetett, hogy milyen világban élünk. Ivan Pesics, Zsarko Sesum. Meg egy megkéselt nő a budapesti Fő utcán. Az…..
Nehéz téma, megint. Mindig, mindig... Ugye, Márta is megmondta... Na, nem baromkodok. Szóval megint egy kicsit "tabu-szituációba" nyúl egy film. Eszter autista. Bátyjával él vidéken, valahol az ukrán határ mellett, valamikor a a '90es évek vége felé. Autizmus. Az…..
Lapszél Magyar Filmszemle 2009.02.04 12:18:00
A díjazottak listája mindenki számára elérhető.Szervezési problémákból bőven akadt a pár nap alatt.Egyszer: miért kell a dokumentumfilmeket szerdán, csütörtökön, főleg munkaidőben vetíteni? A szakmának szólank? Akkor miért kell sok millió forintért bérelni nekik…..
Zárógála. Hát, nem hittem, hogy a budapesti World Trade Centert (annyira nevetséges ez az elnevezés) meg lehet tölteni egy Filmszemle díjátadón. (Persze a szép nagy termükről van szó, plusz igaz, hogy a karzaton volt még hely.) Meg lehetett, a földön is ültek. Majd égzengés és…..
  DÍJ FILMCÍM ALKOTÓ KÜLÖNDÍJAK 1. Magyar Filmplakát díj     2. Diákzsűri: Zöld Holló díj Utolsó idők Mátyássy Áron 3. Mozisok Országos Szövetségének díja Macskafogó 2. Ternovszky Béla 9 és ½…..
A hetedik kör. Ez a film olyat vállal, amire én nem is tudom, mikor láttam példát (sem elég művelt nem vagyok, sem elég sok filmet nem láttam, de ilyesmire emlékeznék, már hírből is) vagy hogy egyáltalán láttam-e. Óhatatlanul Huszárik Elégiája jut eszembe, de csak mert ma…..
Most szólok. Ez egy kritika, nem formailag és igényességében, de elemeiben pillanatnyilag mindenképp annak számító fröcsögés. "Spoileres", minden bizonnyal.Meg kéne néznem hány perc. De mindegy. Hosszú. Hogy a filmszalag centiméterei is azzá teszik-e, nem tudom.…..
 Az eső már nem esik, a doksik elfogytak, a jegy- és pass-para tetőzik.Ahh, miért ilyen nehéz ez. Miért nem mehet simán? Én nem akarok jópofizni senkivel, nem akarom villogtatni az arcom, csak beülnék és néznék filmet. De itt mindenki olyan "faszagyerek". Vagy ha nem,…..
kultúrtüske Jahh, és Filmszemle. 2009.01.29 01:00:00
Filmszemle, a nagy, magyar. Hát elkezdődött a negyvenedik. Fura ez, eltelt a második nap, de csak holnap lez megnyitó. Miért kell mostoha sorba lökni a dokumentumfilmeket? Mert jó, legyen külön napon, amikor nem megy játékfilm a versenyprogramban, de hát nem része a filmszemlének?…..
kultúrtüske "Nők..." 2008.12.18 11:38:00
Aha. Az órákon át vadászott, új verziót telepített és felesleget uninstallált programok mindegyike ott lapult az érintetlen Dén a programok könyvtárban... Tipikus. :) Szánalmas. :DÉjjel megnéztem a Valami amerikát. Hála, televízió. Meg a kettő werkfilmjét. Ahogy Hujber Feri…..
kultúrtüske reloaded... 2008.12.17 01:14:57
Ma visszakaptam a  gépem. Végre. Persze van itthon másik, asztali, de az mégsem az enyém. Olyan félkarúság-állapot volt az elmúlt pár hét, pedig leszedtem minden anyagot, és a PC technikailag jobb is, mint ez a kis pici, de akkoris. Ő az enyém. És megmentette a szerelő srác,…..
A múlt héten rendezték meg a 6. Anilogue fesztivált, ahol animációs filmeket tekinthették meg az arra vágyók. Cyberpanka idén hiába vette meg jó előre a jegyet, a feliratosnak hirdetett Libanoni keringőt hangalámondással lett volna kénytelen végignézni. A nemzetközi jelzővel…..
Geekblog ANILOGUE – Holt tér 2008.12.02 18:39:00
Hogy melyik volt az idei Anilogue fesztivál legjobb filmje, arról fogalmam sincs, bár jelentős összeggel mernék rá tippelni, hogy a Libanoni keringő illetőleg az Idióták és angyalok közül valamelyik, ám miután egyiket sem tudtam megnézni, csupán a legvéresebbet tudom megnevezni.…..