Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salsa LA

52 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunkban már többször foglalkoztunk az egykori Roosevelt, a mai Széchenyi, tér várható átalakításával. Az eredeti tervekben megszüntették volna a teljes alsó rakparti közúti ágat, telekövezték volna a térbelsőt, és erőteljesen visszavágták volna a Kossuth térrel…..
salsa LA 2012.09.03 15:21:15
@felucca: Hogy váljon térré, ha kétirányú autóközlekedéssel lesz továbbra is elvágva minden gyalogosközlekedéstől?
Attól, hogy megszűnik az akadémia előtt a parkoló (vajon megszűnik-e?), attól ez még nem tér, a szó közösség számára könnyen birtokba vehető értelmében, hanem ugyanúgy sziget. Körbevéve egy csomó, az apró körforgalom miatt feltorlódott autóval. Ha rajtam múlna, egy lyukas garast nem adnék erre.
salsa LA 2012.09.03 16:15:57
@felucca: Mondom, álom.
Látom a sok értetlenül bukdácsoló turistát a téren, s nem értem, hogy miért nem lehet megoldani, hogy ne az autóké legyen a tér.
A vázolt megoldás na jó, jobb, mint a mostani helyzet, de szerintem nem jó megoldás. :-)
Gábor hiábavaló küzdelmet folytatott Lisztferihegy személyzetével, hogy ugyan tolják már be a poggyászkocsikat, mert ő nem mehet ki értük. Mint kiderült, véletlenszerűen döntik el a hordárok, mikor hoznak legközelebb, vagyis magyarul akkor, amikor valamelyikük észreveszi a…..
Törökország különös hely nekünk, magyaroknak, hiszen egyrészt mégis csak megszállva tartották az ország (egy részét) hosszú ideig, másrészt szívesen járunk oda nyaralni, harmadrészt sokan szeretjük a török ételeket és negyedrészt aki járt már ott (nekem volt szerencsém)…..
salsa LA 2012.08.10 15:46:42
@nickita: Pont ezért írtam. Ez a kép él bennünk - mert ezt tanították az iskolában - hogy a törökökhöz a 150 év köt minket. Szerintem súlyos tévedés. 150 év alatt át lehet venni egy pár szót - de nem sokszázat és nem alapvető, mindennap használt szavakat. A 150 év alatti genetikai keveredésről a Török, Türk és más török családneveink árulkodnak, de nem hiszem, hogy a török-magyar genetikai keveredés bármilyen hatással lett volna Törökországra... Volt egy pár kutatónk, aki sokat foglalkozott a témával nyelv, genetika és kultúra szempontjából - s ugyanarra jutottak, mint amit a törököknek tanítanak az iskolában: néhány ezer éve együtt őriztük a nyájakat a sztyeppén. Persze nagyban leegyszerűsítve. :-)
salsa LA 2012.08.11 00:42:03
@PetraBee: Dejó! Mindig mosolyognom kellett azon, ahogy a kalauz kajabál, amikor valaki hátul száll fel. Aztán úgyis muszáj előreadnia a pénzt. :)

Nagyon jó a szólistád, gratula! Én mondjuk kivenném belőle az egyértelműen jövevényszavakat mindkét nyelvben (pl. cigaretta), s ajánlom Vámbéry Ármin szószedeteit, sokat összeszedett.
Onlinemarketing blog TéVúton? 2012.07.13 00:49:00
Ma az összes szakmai blog és oldal azzal volt tele, hogy a TV2 új csatornát indít, SuperTV2 néven (jajj). Az Indexen egy komoly beszélgetés is olvasható a TV2 vezetőjével, Simon Zsolttal. Érdemes elolvasni, ha nemcsak az online média érdekel! Mert ha az online média érdekel csak,…..
salsa LA 2012.07.13 02:02:48
@Konrad: Ez így az alma meg a krumpli esete azért...:-)
salsa LA 2012.07.13 19:17:15
@German Shepherd: Én is mindig csodálkozom, amikor a "szakemberek" a saját korcsoportjukból indulnak ki...:-) A 12-25 egyáltalán nem sztenderd médiacélcsoport, sőt, ritka fajta. Nem is véletlenül.
Nem vitatkozom senkivel abban, hogy zsákutca, amerre a tévék nagy része halad. De ebben a zsákutcában még zsákszámra (hehe) hever a lóvé, sokkal könnyebben kitermelhetően, mint a weben.
Ebből következően is:
@Konrad: Remélem, átjött a sorok közötti kritika, hogy ne nézzük már madárnak a másikat. Ott is jó szakemberek ülnek, akik tisztában vannak vele, hogy merre mennek, s miért. Ha itt lesz az ideje, majd váltanak. S nem biztos, hogy webre...
salsa LA 2012.07.13 19:37:51
@Konrad: A tévés piac jelen pillanatban egy orbitális nagy káosz.
Ott vannak a telkók, jellemzően mint IPTV/kábel szolgáltatók, a tartalom-előállítók mindenféle háttérrel, a rengeteg különböző világból érkező OTT cég: okostévégyártók, Hulu, Netflix, set top box gyártók, köztük az Apple és a Google és még sokan mások.
Mind a nappali képernyőjéért küzd és látnok legyen a talpán, aki megmondja, melyik szolgáltató vagy akár üzleti modell áll nyerésre. Ebbe így én is csak akkor tennék pénzt, ha Rupert Murdoch ott állna mellettem és fogná a kezem. De szerintem ő sem tudja. :-)
A zalakarosi MenDan Hotel Thermal készített egy úgynevezett vírusvideót, hogy ne kelljen pénzt költeni a terjesztésre, hanem a dolog viccessége/megdöbbentősége miatt tömegek küldözgessék tovább és így terjedjen a marketingüzenet (ami mi is pontosan?). Ebben a pillanatban már…..
Ötven százalék kedvezményt kaphat a regisztrációs adóból, aki év végéig honosíttatja eddig külföldi rendszámmal, illegálisan használt autóját. Ehhez elvileg elég bemutatni az autó külföldi forgalmiját és rendszámát. A törvény más kikötést nem tartalmaz, mégsem…..
salsa LA 2011.10.20 19:26:56
@Zirowe: Egy kedves angol úriember ismerősöm más tényezők mellett erre is hivatkozott, amikor úgy döntött, hogy nem él tovább Magyarországon, hanem hazaköltözik. :-(
Sokszor puffogtatott sztereotípia, ráadásul már nem is nagyon menő az ebben még anyag volt-frázis. Persze, minden bizonnyal. Volt. Azóta azonban sokat változott a világ, iszonyatosan megnőttek a vásárlói igények és jóval többet is autózunk. Ennélfogva az autó, mint termék…..
Interjú a New Swing Sextet alapítójával, George Rodriguez-zel Az interjút a Texasban élő DJ Gonzo készítette 2011 áprilisában, az általam készített szabados fordítást az ő engedélyével teszem közzé. Az eredeti cikket itt találod. DJ Gonzo: Emberek, megtiszteltetésnek…..
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
salsa LA 2010.03.04 17:03:28
Jánosék megdöbbenve tapasztalták, hogy bár Magyarországon köztudottan nincsen terrorizmus, ha mégis lett volna bomba a Westendben, mindannyian a parkolóban pusztulnak el, a személyzet ugyanis elfelejtette kinyitni a sorompókat. Sőt még a lepecsételt mozijegy után is kellett fizetni,…..
salsa LA 2010.02.15 19:55:46
@Don Bandi:
"@xaba99: ha már van egy autóm, nem hagyom felrobbanni."
Na sajnos inkább ez az, amiért valszeg meg kell várjuk az első valódi robbantást, hogy változzon a helyzet.

Ha lenne rá normális szabályozás, tuti, hogy azt írná elő, hogy parkoló azonnal lezár, mindenki gyalogosan utcára terel. Nem?

BTW miből gondolja mindenki, hogy betelefonálgatásból lesz ilyen riadó? Mivan akkor, ha a éppen most fogták el a cucc készítőjét? Vagy kaptak egy tuti fülest valahonnan?
(Ja, persze a helyes válasz az, hogy mindenki jobban tudja. Én is. :-))
salsa Salsa előadók: LA-33 2010.02.06 13:36:00
A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed: a zenéket nem én…..
A FANIA kiadó története tulajdonképpen a salsa zene történetével egyenlő. Nem volt más, akár csak közel is ennyire ismert, népszerű kiadó, mint ők. A kiadót az olasz-amerikai Jerry Masucci és Johnny Pacheco alapította 1964-ben, tehát 46 évvel ezelőtt. Pacheco már korábban a…..
salsa Salsa előadók: Calle Real 2010.01.10 23:30:00
A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed: a zenéket nem én…..
salsa Salsa előadók: Paulito FG 2010.01.10 22:51:00
A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed: a zenéket nem én töltöttem…..
Hamarosan élesedik Már élesítettük legújabb fejlesztésünket, aminek segítségével blogotokhoz csatolhattok egy indanetes közösséget, így olvasóitokkal már nem csak a kommenteken keresztül tudtok kapcsolatot teremteni, hanem egy valódi közösségi felületen.Ahhoz, hogy blogotokhoz…..
Találtam ezt az ábrát és gondoltam, megosztom. Egy-két helyen udnék vitatkozni vele, de alapvetően egy csomó mindent elég jól megmagyaráz. Te mit gondolsz róla?  ..
salsa Salsa zene Karácsonyra 2009.12.13 02:20:00
Már mindenfelé megígértem, hogy keresgélek egy kis karácsonyi salsa zenét, de annyira jól sikerült a keresés, hogy nem egy előadónak szentelem ezt a postot, hanem többnek is egyszerre. Sajnos van amelyik csak 128-as, de ettől még élvezhető. Minden salsa táncosnak Boldog…..
Szevasztok! Kérdésem volna! 2008.07.11 17:12:00
Ha kérdeznél vagy javasolnál, itt megteheted a kommentekben! A nagyobb horderejű témákat átemeljük külön posztba, ha röviden el lehet intézni, akkor itt válaszolunk.Fontos: egyszerű hibajelentést ne írj ide, arra való a support kukac blog.hu emailcím. Az ilyen kommenteket…..
A vírusvideókat ezidáig elsősorban a vállalatok használták arra, hogy az  egyre inkább döcögő hagyományos csatornák mellett az interneten is eljutassák üzeneteiket a fogyasztókhoz. Csakhogy a fogyasztó közben öntudatra ébredt, és rájött arra, hogy a fagyi visszanyalhat,…..
A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed: a zenéket nem én…..
A sorozatban részletesebben bemutatok egy-egy ismert vagy kevésbé ismert zenekart, előadót. Igyekszem hozzá keresni linkeket, illetve forrást a zenéhez, hogy meg is tudd hallgatni. Ha belinkelem a letölthető zenét, akkor két dologra felhívom a figyelmed: a zenéket nem én…..