Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p@lee22

746 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HabSBloG Költözés... 2012.07.08 05:59:00
Jelenlegi formában a HabsBlog ezen a címen szünetel, akit továbbra is érdekelnek a Canadiens-szel kapcsolatos gondolataim, a csapat körüli hírek, érdekességek, az ITT továbbra is megtekintheti ezeket. ..
HabSBloG A tékozló fiú hazatért 2012.07.05 11:56:00
Jó, a cím egy kissé túlzó, hiszen Cedric Desjardins anno nem egészen önszántából hagyta el az atyai otthont. Neki mennie kellet valami elmeroggyant elképzelés miatt, ami Gautheir fejéből pattanhatott ki. Elcseréltük, gyakorlatilag a semmiért. Most ennek vége, újra a csapat,…..
Bergevin kétszer halasztotta el a sajtótájékoztatója időpontját. Most már értjük, hogy miért. Hat évre kötöttük le Carey Price játékjogát, évi 6,5 milliós cap hit mellett. Mellbevágóan sok, de erre a magasságokra lehetett előzetesen is számítani. A tavalyi 2,75-höz képest…..
...és eljött ez a bizonyos nap: július 1-e, 18:00. Minden hokirajongó nézi a közvetítést, várja a híreket az új szerződésekről. Mikor jön már a mi csapatunk, kit fogunk leszerződtetni? Húúú, ezt nem kellett volna, ezt túl sok, ez rablás, vagy ennek örülünk, valódi…..
A ma nyíló piacon valószínűleg nem mi leszünk a legaktívabbak, de egy-két okos igazolás jót tehet a feltámadásban reménykedő csapatunknak. Mindenesetre Alekszej Jemelin már hosszabbított, ő már biztosan nálunk folytatja. A múlt héten draftolt gyerekek is túl vannak egy pár…..
Travis Moen megtartásával egy újabb fontos láncszem jövője vált biztossá. Nélküle más lenne ez a csapat, nagyon örömteli számomra a közös folytatás. Az edzői stáb utolsó, még üresen álló helye is betöltésre került Jean-Jacques Daigneault megszerzésével. Most már csak a…..
Napok múlva indul az őrület, kezdődik a lejárt szerződésű játékosok össznépi becserkészése. Nálunk már most elindult az új kontraktusok szentesítése, de természetesen nem mindenki lehet majd tagja az új Habs-nek. Régi-új nevek mellett az ismét elszabadult szerződések is…..
Múlt pénteken és szombaton került megrendezésre az idei NHL Draft, amelyen a Colorado Avalanche az előzetes várakozásoknak megfelelően öt választást hajtott végre, cserét nem kötöttünk senkivel. Idén nem volt első körös lehetőségünk, csak hátrébb húztunk, így nem tudtunk…..
Június 25-ei, azaz a tegnapi nap volt a határideje annak, hogy minden csapat szerződés-tervezetet toljon a korlátozott szabad ügynökei (RFA) elé. Mi is megtettük a magunk ajánlatait, valaki kapott, valaki mehet amerre lát. Többségükért nem fáj a szívünk, sok sikert nekik, de…..
Amilyen szégyenteljesen ért véget az idei szezon a Canadiens szurkolói számára, olyan jól sikerült az idei újoncbörze. Szinte minden húzásunk a várakozások fölött sikerült, bár azért van bennem egy kis tüske a kapusok elszalasztása miatt, de ezt valahogy másképp fogjuk…..
Végre itt van az idei újoncbörze, amit már vagy két és fél hónapja várok, mint a gyerekek a karácsonyt. Nem véletlen, hiszen sokat jelenthet ez a kiválasztás a csapat szempontjából. Ráadásul pont azt a játékost választottuk ki, akit jómagam is igen szívesen vettem volna. Alex…..
A szokásos időben, a draft előtt tolták ki a csapat következő szezonra szóló menetrendjét. A szokásos dolgok, mint az előszezon vagy a december végi idegenbeli túra a helyén maradt, viszont örömteli változás, hogy 1999 után VÉGRE ismét otthon kezdheti az évet a csapat. A…..
Igen, sikerült, Maxnek ítélték az idei esztendőben a Masterton Trophy-t, ami ugyan nem annyira szakma kitüntetés, de azért nagyon örülünk neki, hogy az elmúlt esztendőben a poklot is megjárt játékos küzdelmét a liga is elismerte ezzel a megtisztelő díjjal. Amikor tavaly…..
Az elmúlt két hétben tovább tisztult a kép a Colorado Avalanche nyári szabadügynök keringőjében, néhány játékost aláírattunk, egyesekről pedig kiderült hogy biztosan távozni fognak, egyre kevesebb hokis sorsa bizonytalan. Mindemellett új segédedzőt köszönthetünk, nyakunkon…..
Véget ért a szokásos június végi újonctábor, amelyen az utánpótlás felmérése és továbbképzése volt a fő feladat. A meglévő emberek mellett néhányan próbaszerződéssel próbálkoztak felkelteni a vezetők figyelmét egy esetleges szerződés reményében. A három nap alatt…..
Bergevinék nem pihennek, még a jövő heti draft előtt rendbe akarják tenni a csapat szakmai stábját. A héten nem kevesebb mint négy új arccal erősítették meg a Canadiens-t. Érkezett két korábbi kiváló bekkünk, Sylvain Lefebvre és Patrice Brisebois, Clément Jodoin Hamiltontól…..
Várható döntés volt, hogy a pocsék szezon után ismét új mestere lesz a hamiltoni Bulldogoknak. Jodoin napjai megszámláltattak, és a mai naptól már nem ő irányítja a csapatot. Az új arc Sylvain Lefebvre, akinek a múltban már volt köze a Canadiens-hez, hiszen itt kezdte NHL-es…..
Az idei újoncbörze előtt még lezavarunk egy erőfelmérőt, majd egy újonctábort. Sűrű a program, de muszáj mindent megtenni a gyerekek fejlődésért, mert belőlük épül majd fel a jövőnk. Kevesebb mint két héttel a draft előtt még bizonytalan, hogy kit választunk, kit…..
Szemezgessünk tovább a lehetséges draftjelöltjeink között! Bár a most következő srác már nem az első számú esélyes arra, hogy a Habs játékosa lehessen a jövőben, de soha ne lehet tudni, hogyan fordul a sors kereke. Tavasszal még Mihajil Grigorenko, a Québec Remparts óriása…..
Következő emberem a személyes favoritom, Alex Galcsenyuk lesz. Nem biztos, hogy esélyünk lett volna a megszerzésére a harmadik helyről, de a tavalyi szezonját kettétörte egy komolyabb sérülés, így a listákon erősen visszaesett az év közepén. Most, hogy a gyógyulása majdnem…..
Nincs megállás, sorra jönnek az újabb és újabb változások. Bő egy hónap alatt szinte teljesen kicserélődött a Canadiens szakmai vezetősége. Szerdán a két Randy, Cunneyworth és Ladouceur is lapátra került, rögtön az új főedző kinevezése után. Therrien gyorsan végzi a…..
Vajúdtak a hegyek és egeret szültek, méghozzá egy egyszer már elbukott fószert, akinél kapásból lehetett volna találni legalább fél tucat jobbat. Michel Therrien, mert róla beszélek, tegnap lett (megint) a csapat főedzője. Bergevin egy hónap alatt csak őt tudta leakasztani. Nem…..
A jelenleg legtehetségesebbnek tartott európai játékosról, Filip Forsbergről értekeznék néhány sorban. Nem csak azért, mert a legtöbb mock draft elemzés előkelő helyen rangsorolja a fiatal svéd szélsőt, hanem mert a mi portánkon is egyre többet emlegetik a nevét, mint…..
A draftolható fiatal játékosok közül olyat választottam a második részhez, aki minden valószínűség szerint nem kerül a horgunkra, amelynek több okai is van. Nem, nem Ryan Murray tudásával vannak problémáim, sokkal inkább a pozíciója az, ami miatt jelenleg nem ő az első számú…..
HabSBloG Timmins megmondja... 2012.06.01 09:05:00
A héten rendezik meg Torontóban az idei drafton induló fiatalok fizikai és egyéb területen történő erőfelmérőjét. Ezzel kapcsolatban, és a június 22-ei draftról kérdezték az újságírók Trevor Timmins-t, a Habs fiatalokért felelős emberét. ..