Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simimisi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóépítés Bújjék! 2013.12.30 19:07:40
Ismerősöm minden újévben bújjék-kal köszönt. Erre mit tud mondani az ember?: - Beléd is. Ilyenkor nagy év összesítések szoktak lezajlani, ebből én sem maradhatok ki. Nos, akkor lássuk is: Csináltam egy autót, meg még egyet, meg egy másikat is, és csinálok most is egyet, meg…..
simimisi 2013.12.30 21:57:23
Autóépítés N.B.S. 2013.09.30 20:45:15
Tisztelt egybegyűltek, és Dezső bácsi! Azért jöttünk ma itt össze, hogy ne legyünk szanaszéjjel. Örömmel tölti el lelkem ezen népes tábor látványa, mely eme dicső "jubíliumot" jött ünnepelni. Igen kedves kartársak, ezt a napot is megérhettük, hogy a századik taliga fos gördült az arcunkba. Mielőtt…..
Autóépítés A rothadt életbe 2013.05.05 22:14:21
Amikor megláttam a kabriohoz mellékelt tetőt, több gondolatom türemkedett elő a jól szabályzott agytekervényeimből: Elsőként az, hogy miért nem mentem papnak. A mesterem szerint azok csak a keresztet hányják egész nap, más tudományra nincs szükségük. Ezt akkor közölte velem,…..
Azért ne vegyük túl komolyan a címet, mert ez a művelet is csak annyira könnyű, mint a hűtőbe pakolás egy régi, furcsa találós kérdés szerint, mely így hangzik:       - Hogyan kell a hűtőbe rakni egy zsiráfot?       -…..
Autóépítés Mikrovilág 2013.02.21 21:21:36
Nem is hinné az ember, mennyi olyan apró dolog veszi körbe, amit nem lát szabad szemmel. Ráadásul, ezen dolgok köre nem hogy szűkülne, de a szemünk romlásával egyenesen arányosan növekszik. Erről jut eszembe a szomszédom, aki szentül megvan róla győződve, hogy mennyire csendes…..
A farkas tényleg csak hidegben ordít? Nem tudom, Farkas bácsi nagyon nyugodt ember volt mind a százötven centijével, az állattal meg nem nagyon kommunikáltam. De nem vagyok Jack London, úgyhogy témához! Állunk kint a kibaltázott nagy hidegben. Egy autó javítását térképezzük fel,…..
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
Autóépítés Célegyenesben 2013.01.17 19:50:53
Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor a célegyenesben kapunk egy tarkóst. Nyilván nem annyira tragikus egy munka végén beleszaladni valami nem vártba, mint amikor egyik kollégánkat pár száz kilométer levezetése után, a háza előtt gyalulta le egy kamion az útról, és az élők…..
Már félek egy kicsit a kultúra szó használatától, mert ebben az új világban már a kultúrátlanságot más kultúrának nevezik, ezzel szennyezve a szó eredeti értelmét, mely latinból van eredeztetve, és a műveltséghez van valami köze, nem az ösztönhöz. De nem akarok ennyire…..
Van aki már nyakig, van aki még szinte semennyire nincs benne a 2013. évi munkaszezonban. Így lehet az is, akitől a fékpofákat rendeltem már még tavaly. Egy hét alatt sem ért ide vele, de hát nem mindenki annyira lelkes melós. Mert mit tesz az olyan szorgalmas ember mint én, január…..
simimisi 2013.01.03 09:30:35
Autóépítés VW Depo Party 2012. 2012.07.22 18:26:00
Bár a hétvégét elrontani látszott az égi áldás, azért csak sikerült prezentálni magunkat egy eseményen. Mivel zuhogott az eső, a kabriót a garázsban hagytuk, és inkább talpascsapszeg cserére vetemedtem. Vetemedtem, vetemedtem, de aztán jött a sámán, és kijelentette, hogy nem…..
Autóépítés Lehull a lepel 2012.07.17 18:23:00
- Ne bántsuk a küszöböt, mert az most volt megcsinálva! - javasolta a kollégám. - Meg amúgy is kevés az idő rá. - folytatta. Hát igen. Ezt megcsinálták. Az anyagát valószínűleg egy bádog, mosóteknőből vágták ki, de legalábbis úgy néz ki. Gyerekkoromban én is sokat…..
simimisi 2012.07.18 20:05:03
@Car Mandiner: Hát lesz mit csinálnod. Ha nem veszed tolakodásnak egyszer megnézném szivesen élőben is a műveidet. Üdv S.
Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk, hogy alulról kellene feltolni, de nem csak azért, mert akkor merevebben áll, hanem azért is, mert akkor nem is látjuk a méretes csövezetet. Felvettem a fehér köpenyem, és megvizsgáltam a pácienst, hogy most akkor hol fúj, és hol szív.…..
simimisi 2012.07.07 12:19:27
@Car Mandiner: nem bonyolult a dolog, a gépház ill csomagtértető tömitéseket kéne cserélnem
hol lehet ilyet kapni?
és akkor ha már lekorhadt a tartója akkor mi a megoldás?
már biztos találkoztál ilyesmivel
simimisi 2012.07.07 19:56:32
@Car Mandiner: Köszi az infót. S.
Talán az amerikai izomautókról nem éppen ez a megvalósítás ugrik be. Őőőő, de..mi is az ott a motorháztetőn..?! Úgy látszik, az emberi hülyeség tényleg határtalan...
A Totalcar TV nyári, szezonzáró műsorára nagyon büszkék vagyunk, így is engedjük a nagyvilágba: a gyermek felnőtt, elengedtük a kezét. Képi világunkat az OMG Visuals zseniális munkatársai (nem mellesleg kitűnő cimboráink) vették kezelésbe és sokszor mi is csak néztünk, mint…..
Miközben Tibby Kirgizisztán egyhavi GDP-jét költi el épp az E28-ra, folyamatosan azzal oltogat, számoljam már ki, mennyit költöttem az E32-re az elmúlt két évben, és ebből hány kilométert sikerült megtenni. Szívemen viselem lelki békéjét, és ha az nyugtatja meg, hogy van nála…..
Írhatnék a lendületes tempójú munkáról, de ez nem fedné a valóságot. Hézagtakaró csöveket átbőrözni, kis kárpit flekkeket beragasztani nem valami felemelő, és nem is érdekes munka, ezért nem is untatnék senkit ezzel. Úgy gondoltam, nem is írok semmit, de ahogy leültem egy…..
Belsőség Vakul, aki látja 2012.06.10 06:44:00
El se hiszem. Hát eljutottunk ide is. Mindene tökéletes Dezső testének eddig glazúrmentes, utolsó szegletén is festék van, csillogó, gyári szürke, pont olyan, amilyen előtűnt, amikor 1962-ben a bábaasszony lemosta róla a magzatvizet Untertürkheimben. Ez a karosszéria ezzel a…..
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
simimisi 2012.05.14 22:09:16
@Csikós Zsolt: Zsolt ez szélmalomharc...
Dreaming Lego Mobil daru 2008.02.06 19:55:00
Projekt:Mobil daruBefejezve:2007 decemberAz interneten rátaláltam Jennifer Clark Demag AC50-1-es darujára. Lenyűgöző, érdemes megnézni. Elhatároztam, hogy én is hasonlót fogok építeni. Bár az már a kezdetektől nyilvánvaló volt, hogy jódarabig nem fogok tudni ennyire…..
simimisi 2009.02.21 20:51:06