Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jobraát

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fékszárny In Memoriam Malév 2. 2012.02.05 09:57:00
Folytatás... 1. Én egy milánói utam során tapasztalhattam meg, milyen a Malévvel utazni. Kifelé, ha jól emlékszem, egy Fokker típusú géppel repültünk. Az ott elfogyasztott sörök hatására nagyon jó hangulatúra sikeredett a nem túl hosszú repülés, ráadásul mivel csak mi…..
Sokaság és lélek – ezen múlik egy tüntetés sikere. Ha lelkesek, vagy inkább elszántak a résztvevők, akkor zúg a „Gyurcsány takarodj”, ami egyszerűen alkalmazható bármely politikusra, ha a neve két szótagból áll. Ez utóbbira rájöttek a résztvevők már az…..
Jobraát 2012.01.04 09:35:04
@Bóvli kormány, Bóvli Orbán takarodj!:

Hajlandó vagyok havi 1.000 Ft-al hozzájárulni Árok Kornél függetlenítéséhez! Ezt az összeget mindaddig át is utalom neki, amíg úgy viselkedik, ahogy azt elvárom tőle!!!

Van még esetleg pár hasonlóan gondolkodó rajtam kívül? Mert akkor összejöhet neki a jelenlegi havi nettója és nem kell Pécsen tüzet oltania.
Jobraát 2012.01.04 10:19:23
@Morbo, a megsemmisítő:

ne legyen lakáj! Csinálja úgy a dolgát, hogy legyenek támogatói. Én támogatom, ha úgy viselkedik ahogy én elvárom, te támogatod, ha úgy viselkedik ahogy te elvárod.

Ha senki nem támogatja az egyértelmű visszacsatolás, hogy nem úgy teszi a dolgát ahogy a támogatóinak tetszik.

Ellenben a nemes képviselő urakkal akik az országgyűlésétől kapják a fizut és nincs semmi visszacsatolás! Sőt visszahívásra sincs lehetőség!
Jobraát 2012.01.04 10:41:37
@Morbo, a megsemmisítő:

Azért talán a szijjártónál jobb lehet!

no nem bánom a havi ezret megelőlegezem évi 12.000-el, 3 hónapos felmondási idővel, és automatikusan meghosszabbításra kerül, ha nem mondja fel egyik fél sem. Viszont kérek tételes elszámolást tőle, mire fordítja a befolyó pénzt (elég email-ben és a 8. hónap után elküldenie, hogy ne kerüljön pénzébe a nyilvántartások postázása).

még 199 ember és megvan 1 évre a fizuja, még 100 ember és megvan a kaja ellátás Az SZJA-ról meg a járulékokról meg a szakszervezeti költségtérítésről most direkt nem beszéltem. Szóval kb 300 támogató és 1 évig megvan a megélhetése. Én meg mondjuk havi 32 szál cigivel kevesebbet szívok és védem az saját egészségem is :-)

így már jobb?
Az idő és az események rövidtávon nem Orbán Viktornak dolgoznak - írja aktuális számában az Economist. Akár a kormányfői poszton is lehet változás – vetettem fel egy hete az IMF-politika megváltoztatásának bejelentésekor. Áh, dehogy – mondta a minap egy kollégám,…..
Jobraát 2011.11.25 14:07:27
@2llkedő:

tedd már ki lécci azt a linket ahol láttad ezt:

"Elárulok valamit. Az, hogy mit akar felépíteni, a fidesz "programjaiban leírta."
Michael Knight Bőr, az van... 2011.11.24 21:36:00
A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkű Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép…..
Jobraát 2011.11.25 09:36:41
@no successful:

ajánlom szíves figyelmedbe:
iroga.hu/Magyarorszag_EU/nemeth.htm

A csatlakozási tárgyalások menete című fejezettől lefelé

Az önálló utat ők határozták meg több mint 8 éve! Aztán 8 évig mindenbe amibe lehetett belekötöttek. Aztán másfél éve organizálnak, aztán ma láthatatlan sikerről beszélnek!

Te azt mondod józanság, én azt mondom tájékozatlanság és fanatizmus.
Jobraát 2011.11.25 09:43:31
@no successful:

no végre egy józan hang!

ajánlom a figyelmedbe:

iroga.hu/Magyarorszag_EU/nemeth.htm

a csatlakozási tárgyalások menete fejezettől lefelé

Ez nem az elmúlt nyócévben volt, hanem azelőtt! Vajon kik tárgyaltak, vajon milyen eredménnyel. Vajon hatással volt-e az azt követő (mostmár elmúlt) kb 9 évre azaz 2002 szeptembere óta eltelt időszakra.

a te józanságod az én értelmezésemben=tájékozatlanság és fanatizmus
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
Jobraát 2011.09.19 11:06:17
@l3v1:

bár nem vagyok szociológus (meg minimálbéres), de azért van egy pici véleményem:

a kevés keresetből az ugyanannyi (rezsi) költség azt jelenti kevesebb marad a zsebben. Ha megnézed, hogy az alacsony végzettségű ember mennyit tesz hozzá a GDP-hez, értem itt mielőtt félreértés történik, a valós értékteremtést, mondjuk állattenyésztés, mezőgazdaság terén, akkor azt látod, hogy a magas keresetű akkor tud kaját venni, ha az alacsony keresetű előállítja. Hogy melyik végez több munkát az lehet vita tárgya, de a fogorvos, Apeh ellenőr, rendőr, stb. nem állít elő GDP-t, csak hozzájárul ahhoz.

Szóval ha az alacsony keresetű még jobban leszakad, akkor nem fog tudni saját maga termelni, elmegy rabszolgának a multihoz, aki igaz, hogy fizet neki bért, de a tetemes hasznot elviszi az országból! A szegény tehát nem tud kikapaszkodni, nem tud olyan élelmiszert gyártani ami egészségesebb, ergo TE a több keresetből, többet fogsz orvosra költeni! stb.

Akkor inkább támogatom a kevesebb keresetűt, hogy tudjon úgy működni, ahogy az "természetesebb"! Ez nem biztos, hogy az adórendszeren belül "igazságos" de igencsak el vagyunk torzulva és sok dolog nincs a helyén!

Valamit csinálni kell, de nem a kisebb keresetű emberek kárára.
Jobraát 2011.09.19 11:30:49
@Pummogó:

támogatom, de:

gondolj bele abba, hogy ma szerintem senki nincs aki nem ad borítékot az orvosnak! A vizitdíj ezt "legalizálta" volna egy picit, mert ha egyszer már fizettél, akkor nem akarsz, vagy nem fogsz annyit tenni a borítékba mint egyébként. Szóval ez a 300 Ft egy komoly lépés lett volna a fekete pénzek egy részének legalizálására.

Az, hogy elhazudták ezt a programot szerintem nagyon sajnos, függetlenül attól, hogy melyik oldalon vagy. És a programot lehetett volna tovább finomítani a krónikus, vagy valós betegek segítésével, akik továbbra is rakják a borítékot, azaz a teher nem csökkent, a jövedelem továbbra sem adózik.
Jobraát 2011.09.19 11:46:15
@Angelo_:

drága barát!!!

mitől lett a gazdag gazdag és a szegény szegény???

Ne mond, hogy grófnak született, vagy rabszolgának, mert ez nálunk az elmúlt 60 évben nem volt igaz!!!

A büdös kapitalizmusra sem az a jellemző, hogy dögöljön meg a szegény, hanem ma már inkább az, hogy ne dögöljön meg, mert akkor a gazdag sem tud gazdagabb lenni! Csak mi a végletek országa (népe) vagyunk és nem vigyázunk azokra akik talán megérdemlik! Akik nem érdemlik meg azokra én sem vigyáznék, lásd segíjek a szegény uzsorát nyögő etnikumnak, akik kénytelenek arany nyaklánccal a nyakukban kölcsönből tengetni életüket.

Ha nem gondoskodsz a szegényebbekről akkor nem leszel gazdagabb!

Ui: te adtál már borravalót valaha az életedben? Ha igen akkor benned van a gondoskodási szándék, csak nem találod a kereteket!
Vastagbőr Az országvédelmi terv 2011.09.12 14:18:00
Újabb parlamenti ülésszak nyitány, újabb akcióterv, a sokadik a sorban. 1. Zéró tolerancia és hajtóvadászat az uzsora ellen. Törvénybe kívánják foglalni, hogy 30 százalékos THM felett ne lehessen hitelt nyújtani. Az uzsora elleni fellépés jegyében csökkenteni fogják…..
Jobraát 2011.09.13 09:40:49
@CDX:

egyszerre csak 1 lépés, vagy mondok dakotát is!

a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk!

addig csak készülünk az átmenésre, összeszedjük ki akar velünk jönni!
Jobraát 2011.09.13 09:44:02
@Kulics:

ok lehet nagyságrendileg tévedek :-(

hány kirúgott fidesz szavazót láttál eddig az elmúlt 1,5 évben?

egyelőre még nincs törvény, csak terv! meglássuk mit hoz a jövő!

bár ne lenne igazam :-((
Jobraát 2011.09.13 09:36:12
@Kulics:

szerintem aki tudja összekaparja a pénzt, kölcsönkér aputól, nagyitól, stb. ezért mondtam, hogy visszafizetésenként feltételezhetően 4 szavazat a nyeremény!

Gondolj bele, hogy ez a hitelfelvevő szempontjából milyen jó üzlet, és az egyéni érdek mindig előrébb lesz mint a társadalmi! Ezért lesz hálás, ezért köszönjük az országvédelmi tervet, mely áttételesen fidesz védelmi terv.

gyakorlatilag tök mindegy hányan törlesztenek elő, annyiszor 4 szavazat!

a többi problémára pedig majd találnak valami zseniális magyarázatot! Nem megoldást, hanem magyarázatot, de a tuti szavazat az tuti!
Eredetileg a svájci bicska és a nagy magyar benzinkútlánc kapcsolatáról szerettem volna egy pikáns történetet elmesélni, de a tegnapi rögzített árfolyamos végtörlesztős bejelentés után ebből csak Svájc marad, meg az ő jó öreg devizájuk. Majd talán visszatérek egyszer a…..
Jobraát 2011.09.11 11:50:40
@klacus:

kérek PIN kódot is :-)
Jobraát 2011.09.11 12:02:32
@holex:

megkérdeztem akkor is :-(

Félreértés ne essék, sajnálom azt aki önhibáján kívül bajba került, ha lehet segítenék is, de ezt a 180 Ft-on visszafizetheti ügyet CSAK mint egy politikai -és lássuk be NAGYON JÓ politikai- húzásnak tartom ami eltereli a figyelmet a hibás döntésekről, és a bankok meg a gazdaság kárára mégis szavazókat hoz a Fidesznek.

Csak azért szóltam hozzá, mert mindig van egy réteg aki "segítségre szorul" és mi igyekszünk nekik segíteni, de igenis ezt valaki más fizeti meg! Olyan valaki aki esetleg kisebb kockázattal, de biztosabb megoldást választott annak idején.

Az egy másik dolog, mint esetemben leírtam én is megszívatva érzem magam, mert nem arra szerződtem amit az elmúlt 9 évben egyoldalúan átírogattak.
Nézegetem ennek a Balázs Józsefnek a parlamenti adatlapját. Önálló indítványok száma: 0. Felszólalások száma: 3. Kemény ... Végzettség: jogi szakokleveles közgazda, ELTE, Jogi Továbbképző Intézet. Nyelvvizsgák száma: 0. Nagyréde polgármestere, Gyöngyös…..
Jobraát 2011.07.20 21:21:26
@rókafogta: Nézzük csak milyen alternatívák vannak:

1. kirúgják Balázs-t és nem kap Pata támogatást
2. kirúgják Balázst és támogatást kap Pata
3. Nem rúgják ki Balázs-t és nem kap Pata támogatást
4. Nem rúgják ki Balázs-t és támogatást kap Pata

Mit mondhat a Jobbik:
1. látjátok nem csak az ember rossz, hanem a rendszer is
2. milyen ügyes az új polgármester mert elintézte, hogy Pata támogatást kapjon, ráadásul erős is mert kirúgatta Balázs-t
3. azért nincsenek eredmények, mert Balázs-t nem rúgták ki
4. no lám, hogy megijedt az ogy képviselő úr, mégiscsak van támogatás?

melyik esetben nem szenved presztízs veszteséget a FIDESZ? Mindegyik rossz neki! Mit csinál? a legkisebb rosszat választja!

No melyik a legkisebb rossz?

A Jobbik, bármelyik esetet nézzük győztesen jön ki a csatából, mert minden válasz jó válasz!
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..