Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KölyöK

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számoljunk egy kicsit. Nem lesz olyan bonyolult, mint egy matek felvételi, ez csak egy kis felvételi matek, játék a számokkal, a négy alapművelet elég hozzá. Egyszerűnek is tűnik, így aztán csak a miértet nem értem. Miért kell ez az egész keretszámos balhé a kormánynak most? A…..
KölyöK 2012.12.14 14:48:01
@InversioN:
Ezzel az a gond, hogy aki mondjuk nálunk a Műegyetemen kettes, még mindig többet tesz le az asztalra mint aki mondjuk négyes a Közgázon. Van volt osztálytársam is és más ismerősöm is aki oda jár és fel vannak háborodva ha heti 3nál többször kell bemenniük, míg a BME-n sokan heti 35 órát is benn vakkan plusz otthoni munka, csak más a követelményszint és a hozzáállás nálunk. A Corvinussal az a baj, hogy nehéz bekerülni elvégezni viszont nem igazán (lehet ezért tart itt az ország, mert ilyen emberek kerülnek ki onnan, tisztelet a kivételnek).
KölyöK 2012.12.14 15:20:22
@InversioN:
Távol álljon tőlem, hogy leszóljak minden közgázost, csak én ilyeneket ismerek (nem buta gyerekek pedig) és ilyeneket hallok. Szimplán annyit akartam mondani, hogy univerzális tanulmányi átlagot meghúzni az állami támogatás feltételéül nem túl bölcs. Plusz én azért nem szüntetném meg a habi vidéki egyetemeket sem, mert valakinek pl. üzemmérnöknek is kell lennie mondjuk a BKV-nál és aki Műegyetemen végez, jóval kisebb eséllyel lesz az, mint aki mondjuk Gödöllőn. Ha viszont azt mondjuk h nem támogatjuk őket, csak költségtérítéses szakok indulhatnak, akkor be kell látni azt is, hogy mondjuk egy gödöllői üzemmérnök nehezebben fogja visszafizetni a diákhitelt, mint egy műegyetemista gépészeti fejlesztő az AUDI-nál, tehát ez sem biztos, hogy sokkal igazságosabb.
KölyöK 2012.12.14 15:44:58
@InversioN:
Ebben egyetértünk :)