Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vandál Mikulás

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bürokráciacsökkentés vagy politikai tisztogatás? Ha valaki nem ért egyet a vezetéssel, azt úgy ki lehet majd penderíteni az államigazgatásból, ahogyan azt még egy céges alkalmazottal sem lehet megtenni. (Fotó: BBC) A kormány elkészítette a kormány- és köztisztviselők…..
Vandál Mikulás 2011.04.27 19:36:53
Micsoda hülyeség az, hogy hazánkban nehéz elbocsájtani az alkalmazottakat? Indoklásként elég beírni: "A pozíció megszűnt" vagy azt, hogy "Átszervezés". Csak arra kell odafigyelni, hogy a következő pár hónapban ne vegyen fel senkit a cég ugyanolyan munkakörbe, hanem találjanak ki rá valamilyen más beosztást, és figyeljenek oda arra, hogy ne legyen 100%-ban ugyanaz a munkaköri leírásuk. Innentől kezdve ember legyen a talpán, aki bizonyítani tudja az ellenkezőjét.

Munkavállaló-barát munkaügyi bíróságok? Ugyan már... Személyes példával tudok jönni: Engem átszervezés miatt bocsájtottak el több mint három év után egy munkahelyről rendes felmondással. Egy héttel a felmondási időm lejárata előtt vettem észre, hogy a cég kiírt egy álláshirdetést, ráadásul még arra se figyeltek oda, hogy a pozíciónak más nevet adjanak.

Na, gondoltuk, magas labda, ezt nem hagyhatjuk ki! Megvártuk, míg felveszik a helyemre az új jelöltet, és elindítottuk a pert. Már fél éve ott dolgozott, mire sor került az első tárgyalásra. Az ügy két évig húzódott, a cégem ügyvédje sorra halasztatta el a tárgyalásokat ilyen-olyan indokkal. Majd beadtak visszadátumozott munkaköri leírást, teljesen más beosztás megnevezésével.

A bírónak természetesen eszébe sem jutott kételkedni ennek a hitelességében, fel sem merült, hogy egy papírra rá lehet írni egy két évvel ezelőtti dátumot. Hiába mutogattuk neki a nyilvános álláshirdetés másolatát. Illetve annak idején még egy ismerősömet is megkértem, hogy kamuból írjon a HR-nek, hogy biztosan meg van-e nyitva a volt pozícióm, mert ő jelentkezne rá. Igen, persze, jött neki a válasz, és ezt az e-mailes levelezést is hiába produkáltuk a bíróságon.

Csak úgy nyerhettem volna, ha elkezdem beidéztetni volt kollégáimat, hogy akkor mit is dolgozik a helyembe felvett új alkalmazott. Aminek úgyse lett volna értelme, mert a munkahelyük féltése miatt egy se vallott volna mellettem. Így hát hagytuk a fenébe, nem is fellebbeztünk.

Ennyit a jogállamról...
Amióta megszülettem, csupán egyetlen egyszer sikerült Magyarországnak nagy nemzetközi tornára kvalifikálnia magát (leszámítva a 96-os atlantai Olimpiát), de sajnos arra sem emlékszem, hiszen mindössze két éves voltam, amikor 1986-ban a Mezey féle  "tésztás" csapat…..
Vandál Mikulás 2010.06.03 13:47:29
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
Esküszöm, nézni akartam a RTL Klub választási showját, mivel ez a csatorna volt az egyetlen, ahol az ízléstelen nyakkendős politológusok közé végre beemelték észosztónak a blog.hus közösséget is. Sőt, a raccsoló Lakner Zoltán meg a Medián-vezér Hann Endre mellé a…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
w Sorstalanság 2009.12.17 05:00:00
Valaha sokat, eleget írtam arról, hogy melyik konkrét tévéműsor miért és hogyan szar. Majd amikor számot vetettem az addigi munkásságommal, feltettem magamnak a kérdést: vajon miért nézek tévét, ha egyszer szar a műsor? Ezt egyébként egyes olvasók már évekkel korábban…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..