Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cippo

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván túl sokszor idéztem ezt a pár sort Galeanotól, de nézzük el nekem, mert nagyon szeretem.  A shuar indiánoknak, akiket jivaróknak is neveznek, az volt a szokásuk, hogy legyőzött  ellenségeik fejét levágták. Miután levágták a fejet, akkorára zsugorították…..
Izabella Jones 3.0 Ablak 2012.10.25 06:02:24
Az ember jelentéktelen. Nem néztem az ünnepi közvetítést, már unok minden valóságkockát mostanában. Így hazudtolom meg a saját létezésem.  Az iskolát is unom, azt hiszem. Tegnap voltam a kislipótosoknál (copyright by Gofri), és rájöttem, milyen békés tud lenni az…..
Rendhagyó módon nem hírekről szól az adás, hanem Németh Kriszta és Jancsa János vendégeinkkel a kis magyar podcastvilágról beszélgetünk. Németh Kriszta Magánszáma egyedülálló művészeti alkotás a magyar nyelvű podcastek között. Különleges, mert irodalomról már…..
A mai bejegyzésben rögtön vendégszereplő is lesz, mert Márton annyira megörült reggel a piacon a rókagombának, hogy gyorsan felajánlotta, hogy készít belőle egy pörköltet. Én meg vettem kaprot a hétre tervezett vajbabfőzelékhez, úgyhogy adta magát a kapros nokedli…..
A nyomtatott Népszabadság mai száma a következő, viccesnek szánt címmel kommentálta Steve Jobs Apple-főnök távozását: Távozott a Szilikon-völgy ikonja, új gazda az Almáskertben. Tekintsünk most el attól, hogy a második tagmondatért minden tisztességes országban jár a…..
Ági fotójával újabb "azt biciklivel nem lehet" lehetetlennek mondott dogmát radírozott ki a hazai kerékpáros közlekedés mosolyalbumából. Köszönjük a bátorságát amivel sokat segített nekünk és a kerékpározásnak, s jó példával jár elől! Küldjétek Ti is a…..
Régi kedvencem ez a blog, hasonló, bár bizonyos szempontból mást, sőt többet is ad, mint a 90es, és nem pusztán csak azért, mert a ’80-as évekbe is belemegy. Ritkán frissül ugyan, de ez itt elnézhető, hiszen ha hinni lehet a disclaimernek (és miért ne lehetne), az írások…..
Mivel szerencsére nem határoztuk meg, egészen pontosan mi is az, amit mi figyelünk, ezért nyugodtan bemutathatom az alábbi oldalt, nem kell műfaji korlátok miatt feszengenem. Ugyanis elképesztően érdekes valamiről van szó, nagyon sajnálnám, ha nem tudnám itt ajánlani. Olyan jó…..
cippo 2010.10.26 00:18:28
Rendkívüli örömünkre szolgál bejelenteni: a Goldenblog 2010 zsűrije az év legjobb 50 hírblogja közé jelölte a Mikront.A több, mint 600 jelentkező közül összeállított lista a miénk mellett számos remek blogot tartalmaz, így bárki is kerül a top 10-be az augusztus 12-ei végső…..
cippo 2010.08.07 14:22:22
Először is úgy általában én azt mondom, hogy macskablogról jót vagy semmit, mert az a szegény cirmák nem tehet róla, hogy az idióta gazdi egyes szám első személyben képes naplót vezetni a mindennapjairól. Ugyanakkor az idióta gazdira se nagyon lehet haragudni, amiért olyan…..
Megint szerda, megint szinkron. Ezúttal talán egy kicsit kevésbé "támadható" emberhez nyúlunk, de persze a netes társadalom kiszámíthatatlan, úgyhogy nyilván lesz olyan, aki szerint a hangmérnökök mételyezik meg az egész magyar szinkront. Viszont hangsúlyosan felhívjuk a…..
cippo 2010.05.12 21:53:28
És akkor ismét jó ebédhez szóljon a folytatás:A Comedy Centralnak dolgozni egyébként is kegyelmi állapot: nem csak hogy emberszámba veszik a fordítókat, de szem előtt tartják az érdekeit, nem akarják agyonhajszolni őket, jó kapcsolatot ápolnak velük, kvázi kis közösséggé…..
cippo 2010.05.05 17:34:51
@petya.bacsi: a Stargate-tel kapcsolatban: alig hiszem, hogy felgyorsítják. Muszáj neki.
Nikodém Zsigmond írásának második része következik - az első részt itt találjátok.6. Az állandóság biztonságos, a változatosság viszont gyönyörködtetTehát nincsenek alkatilag, képességileg és tartalmilag egymásnak tökéletesen megfelelő színészek. De még ha…..
cippo 2010.04.23 16:34:40
@thit jensen: A Vajdától a mai napig. :)
A másik a Zákányi Balázs, aki így: cippo.freeblog.hu/archives/2008/05/22/_197/
cippo 2010.04.24 16:07:22
@Cirmoscica: hát, hozzáedződtünk, de az tény, hogy feszültség alatt nem könnyű oldottan dolgozni. A különös az, hogy bármi történik is a forgatás alatt - pl. volt már olyan, hogy "Balázs, vegyük újra, rövid/hosszú voltam" - "Nem vesszük. Szégyelld magad. Kövi." -, amikor a végeredményt látom, ezeket sosem veszem észre, pedig szörnyen (ön)kritikus vagyok.

Amúgy a fentebb linkelt történet életem első olyan élménye volt, amikor azt éreztem, hogy ezt a szerepet nem tudom megoldani, és kértem, hogy váltson le. Az, hogy mennyire objektív tudott maradni egy olyan helyzetben, amikor azt látta, hogy az általa választott színész nem követi az instrukcióit, hogy ellenkezik, hogy ő, a rendező nem azt látja/hallja, amit elképzelt, és hogy ezek után nem ordítja le a fejemet, hanem csak annyit mond higgadtan, hogy azért gondolt rám, mert ismer, és tudja, hogy meg tudom csinálni, hát nem érti, hogy akkor miért nem csinálom, meg azt, hogy: hát, ha tetszik, ha nem, most már ez lesz, ebbe belehúztuk egymást, magunkat, az nekem a tudatosságáról szól, az önmagába, és a belém vetett bizalmáról.
Úgyhogy azt gondolom, sírni, megsértődni szabad, csakhogy egy produkcióban mindannyiunkon pont ugyanannyi felelősség van, hogy ez csapatmunka, és innentől - a csöndes anyázáson túl - nincs értelme a másikra tologatni 'nem az én dolgom' kijelentéssel bármit is.
cippo 2010.04.25 12:41:49
@Los Alamuszi: egyetértek azzal, amit mondasz, de azt azért hadd tegyem hozzá, hogy van az a munkamennyiség, ami után az ember sokszor már észre sem veszi a hibákat - értem ezt a fordítóra, a rendezőre, a színészre is. Ez persze nem mentesít.
A másik dolog, amit még tapasztalok, hogy a webhasználat elterjedésével párhuzamosan rengeteget változik a nyelvünk, a helyesírásunk; ami korábban csak netes szleng volt, az lassacskán beépül az aktív szókészletünkbe. A fiatal fordítók jelentős része pedig abból az új generációból kerül ki, amely már ezen nőtt fel, nekik ez a természetes.
A "nevével vállalásról" meg, ugye, gondoskodnak a kereskedelmi csatornák.

A kérdésedre, hogy idealista vagy-e, A Darvasitól cibálnék elő egy gondolatot: elég idealista vagy ahhoz, hogy valóban boldogtalan legyél,de elég idealista vagy ahhoz is, hogy boldogabb legyél akárki másnál. ;))
A múlt heti beharangozó után elérkezett az ideje annak, hogy valami hasznos is kikerüljön, úgyhogy fogadjátok szeretettel Nikodém Zsigmond írását a szinkronrendezésről (a hossza miatt két részletben - délután jön a második fele).Jakab ragaszkodott hozzá, hogy bevezetőt…..
cippo 2010.04.21 16:48:32
@house doktornő: Egyetértek. Doktornő, mindent elmondott helyettem.
Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy néha Jakabbal és a többiekkel szoktunk olyasmin agyalni, hogy mivel lehetne feldobni a blogot - mert ugye milyen könnyű má' a dolgunk, a drága olvasók ontják a leveleket, mi meg csak annyit teszünk, hogy szépen kipakoljuk őket…..
cippo 2010.04.15 18:13:19
@Dráááúúútkoszorú: Mekkora az összeg? (Csak, hogy tudjam, mennyin kell osztoznunk @nyolc_mini_vesével. :))
Ja, és akkor egyúttal én is felteszem a "közömet".
cippo 2010.04.15 23:41:55
@Mylady: Hát, nem feltétlenül a hasonló hangszín a szempont a szereposztásnál. Persze, előfordul az is, de - ahogy látom, inkább a szerep nehézségi foka szerinti színészi képesség, a színészi habitus a döntő. Dehát ez is annyira szubjektív.
Hintaszék Retrosítva 2010.04.12 06:10:00
Jellemző rám, hogy sokszor a korommal foglalkozom (pedig nem vagyok kéményseprő, hehe). Én, aki mindig utáltam az ilyen fajta hiúságot. Na, sose tagadtam le az éveim számát, ez is biztos, de nem esik jól leírni. Negyven fölött erről beszélni már egyáltalán nem esik jól egy…..
cippo 2010.04.12 10:49:09
Dezsőmail Subject: Ippon KonyHaver 2010.04.02 11:25:00
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/03/22 Subject: Ippon KonyHaver To: ipponshop@ipponshop.hu   Tisztelt Ippon Márkabolt és Szerviz!   Webáruházukban vásárolt garanciális (vásárlás időpontja 2009. 12. 16.) KonyHaver készülékem a mai napon a testi épségemet veszélyeztetve…..
A kezdeti pletykákkal ellentétben, a kis két ablakos Andrássy úti üzlethelyiségbe valószínűleg nem valami high-fashion márka költözik, hanem egy olyan bolt nyílik a Vertu mellett, ami inkább a férfiak kiegészítők felöli igényeit és vágyait elégíti ki, az autósport…..
És nem indul. Illetve indul, a ventilátorok felpörögnek, de a monitor makacsul sötét marad. Próbáltam kurblinyílást keresni. Nincs. Na de a történet: egyik kollégám hozta be ezt a gyönyörűséget, ami annak előtte a Cash Flow szerkesztőségében szolgálta ki újságírók…..
Félrefordítások A méh bélése 2009.11.23 10:39:00
babó méhészeti (hm... bocs) témát vet fel:a Poronty vette át a Független Hírügynökségtől a hírt:Bűntettnek akarja minősíteni egy lengyel katolikus csoport a "lombikbébi megtermékenyítést"a cím már eleve fura, mert vagy mesterséges megtermékenyítés, vagy…..
Azt mondta az öreg Kiss, ne csak igyunk, együnk is! ;-)Nyájas Olvasóink, a mai poszt ismét a ti közreműködésetek mintapéldája. Volt már szó közvetve és közvetlenül is a bódító nedűkről, ti pedig úgy kommenteltétek a jobbnál jobb mondókákat, bölcseleteket, mintha nem lett…..
cippo 2009.02.18 13:32:41