Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaliban01

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyian mást értünk a régi fogalmán. Magam, közelítve az ötven felé*, a 30 évvel ezelőtti dolgokkal is közeli kapcsolatot ápolok, ezek még vastagon a relatív friss emlékeim között vannak. Értsd, Linn Sondek, Roksan Xerxes, Pink Triangle, Marantz receiverek vagy a kék…..
Én még soha nem írtam a Nad 3020-ról. Mondom lassan, még egyszer: én még soha nem írtam a Nad 3020-ról. De nem ez a legdurvább, hanem az, hogy mostanáig még nem is hallottam. Köszönöm, hogy elmondhattam. Hölgyeim, Uraim, Önök a filozófia rovatunkat olvassák! Tanár Úr, én…..
Valamikor a rendszerváltás hajnalán, a nyolcvanas években Kis János, az SZDSZ atyja azt találta mondani, hogy a hazai cigányságot „vagy kiirtjuk, vagy eltartjuk". Vagány gondolatnak hangzik, néhány kurucinfós kommentelőnek biztosan nagyon be is jönne – csak, hát fonákul, aljas…..
kaliban01 2013.08.21 11:43:41
@Dzsentrisvihák:
Pontosan így van (kéne lennie...)
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
kaliban01 2013.04.03 15:21:47
@Anna Major:

Tőlem és sok mindenki mástól, ki kérdi ezt meg ?
Ő egy a sokszázezer közül aki ugyanígy, vagy még rosszabbul járt.
Ha akar menjen és őszintén kívánok neki sok szerencsét de a saját tehetetlenségét nem illik másokra fogni.
kaliban01 2013.04.03 15:28:09
Na tessék:

index.hu/kultur/2013/04/03/munka_es_beszolas_az_emigralo_gerendasnak/

Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója kivándorlás helyett Békéscsabára hívja Gerendás Pétert.
kaliban01 2013.04.04 07:58:30
@gabóapó:
Lényegtelen ki az adott személy, egy biztos, ha itthon nem tudott megélni akkor máshol sem fog.
Mondjuk elmehet CNC esztergályosnak, bár őket még nálunk is szépen megfizetik és arra Nyugat felé két kézzel kapnak utána :)
Örülünk, Vincent? Hihetetlen 2013.03.15 15:41:26
A helyzet hihetetlen. Hihetetlen, hogy a hivatalos szervek töketlenkednek, hárítanak, mutogatnak, makogva magyarázkodnak de érdemit nem tesznek, nem tettek. És hihetetlen, hogy az egyszerű emberek pedig összefognak és segíteni próbálnak egymáson.  Hihetetlen, hogy márciusban…..
Az Orbán-kormány jogalkotásának egyik nagy kritikusa, Magyarország 1995 és 2001 közötti adatvédelmi biztosa, Majtényi László eljutott lehetőségeinek határához, amikor szombaton gyakorlatilag a legdurvább átkokat szórta a Facebookon az alaptörvény-módosítás…..
Valószínűleg a Wikipédiából vette át egyetemi jegyzetének a romák vérfertőző szexuális életéről és a körükben előforduló szellemi leépültségről beszámoló mondatát Jeszenszky Géza, derült ki a Roma Club Alapítvány november 21-i beszélgetésén. Magyarország volt…..
Vannak napok, amikor az embernek olyan erős alhasi telítettségérzete támad, hogy feszülni kezd rajta a gatya golyótájon. Ilyenkor azonnal haza kell menni, levenni a nadrágot, tölteni egy fél liter paradicsomlevet, mellé egy kis pohár vodkát (az se baj, ha nem kicsi), leülni a monitor elé, és gépbe…..
Szabad a taxi A gyanú árnyéka 2012.08.10 11:42:54
Az a félve bevallott igazság, hogy még mindig nincs fényképes taxisigazolványom. Taxivezetői engedélyem, taxisvállalkozói szakbizonyítványom van, meg mindenféle papírom a sikerrel abszolvált vizsgákról, de az a műszerfalra rakhatós, fényképes flepni, nos, az nincs. És azért…..
László nem elég, hogy emailben kétszer megkapta az örömhírt, hogy már mindjárt szállítják neten rendelt készülékét, hanem telefonon is kétszer egyeztetett. Az persze már nem volt annyira egyszerű, hiszen először arról értesült, hogy elveszett a rendelése, másodszorra pedig…..
kaliban01 2012.02.14 16:22:31
@Antalbaba:
Ha neten vásárolsz 8-munkanap van arra, hogy bármiféle indok nélkül elállj a vásárlástól, azaz ha nem tetszik az adott kütyü (akármiért) visszaviszed/küldöd és visszajár a lóvé.
Ha üzletben veszed ez nincs, plusz hogyan próbálod ki ?
Az üzletben feltöltöd az akksit ?
kaliban01 2012.02.15 09:46:06
@i.diot:
Nem járok vissza sehova.
Neten megrendelem és ha nem jó, visszaküldöm :)
Bár ha te szeretsz órákat tökörészni egy bótban, lelked rajta :D
Én inkább kihagyom.
Proszektúra A cigányok a hibásak 2011.04.23 10:58:00
Pedig olyan jól megvoltunk velük évszázadokig. Jött az öreg cigány asszony két-három purdéval a kezében, kezitcsókolommal köszönt a fiatalúrnak, ahogy illik, majd alázatosan megkérdezte, nincs-e valami fölösleges holmi a háznál. Természetesen mindig akadt valami a számukra.…..
kaliban01 2011.04.23 21:57:41
@lazadozo:

Félelemkeltően néztek és félelemkeltő volt a gatyájuk.
Plusz ugye náci módon (?) sétáltak...
kaliban01 2011.04.23 22:12:33
Tisztelt Polgártársak!

Mivel az utóbbi időben a többségi társadalom köreiben aggasztó módon elszaporodott a vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének álcázott , ámde kifejezetten a kisebbség ellen irányuló illegális cselekmények száma, a következőket szeretném nyomatékosítani, illetve a jogkövető magatartást tanúsítani akaró állampolgárok tudomására hozni.

Hétfőn aláírásra kerülő alkotmányunk alapjogként fogalmazza meg minden polgártársunk számára az élethez fűződő jogot. Ehhez értelemszerűen a táplálkozás is hozzátartozik.
Vannak azonban olyan renitens, nyíltan rasszista személyek, akik a magántulajdonhoz való alkotmányos jog mögé bújva, azt felsőbb szintű jogként értelmezve megpróbálják megfosztani más polgártársaikat az élelemhez jutás magasabb szintű jogától.

Vannak akik megállnak annál a pontnál, hogy bekerítik azokat a javakat, amelyeket egyébként teljesen tévesen magántulajdonuknak vélnek.

Mások ennél tovább mennek, és képesek az ablakon át történő kémlelés módszerével beazonosítani azon polgártársaink arcát, akik alkotmányos jogaik gyakorlása közben igyekeznek az őket megillető élelmeket begyűjteni, majd elvinni és elfogyasztani.

Szeretném azonban leszögezni, hogy amennyiben az említett, nyilvánvalóan jóhiszemű, jogkövető magatartást tanúsító és éhes polgártársunk autóval érkezik a terményeit, háziállatait kerítéssel másoktól illegálisan elrekesztő személy portájához, úgy ezen gépjármű rendszámának, típusának felírása, sőt megjegyzése is illegális adatkezelésnek minősül.

Mindezekkel párhuzamosan kérni fogom az adatvédelmi biztost egy olyan állásfoglalás megfogalmazására, amely kifejezetten megtiltja ezen személyek arcképmásának az emberi agy memóriájában történő rögzítését, illetve ezen arcképmások személynevekkel való társítását is.
Ha tehát valaki a továbbiakban feljelentéssel kíván élni a táplálkozási igényének kielégítése céljából nála megforduló, jogkövető magatartást tanúsító személyekkel szemben, vagyon elleni bűncselekménynek beállítva azt, a következőkkel kell számolnia:

Ha a tévesen magántulajdonának vélt élelmeket körbekerítette, azokat nehezen hozzáférhetővé, vagy teljes mértékben elérhetetlenné tette, úgy tevékenysége abba a miniszteri rendeletbe ütközik, amelyet a jövő héten fogok kollégáimmal megfogalmazni, de a múlt hét óta hatályban van. Ez húsztól huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti az elkövetőt.
Amennyiben a feljelentő a táplálkozni óhajtó állampolgár arcképmását megjegyezte, róla képes lenne személyleírást adni, úgy kimerítette a jogosulatlan adatkezelés tényállását, aminek büntetési tétele még meghatározandó, de a fentinél már most szigorúbb és szintén már hatályba is lépett.

Amennyiben a feljelentéssel élő személy nem csak a javak jogosulatlan elkerítésének bűntettét, de a jogosulatlan arcképmás megjegyzés tényállása mellet az arcképmáshoz tulajdonított jogosulatlan személynév-társítás tényállását is kimeríti, úgy a törvény szerint életfogytiglani, börtönben letöltendő szabadságvesztéssel büntetendő.

Amennyiben a feljelentő bármilyen módon a legkisebb utalást teszi arra vonatkozólag, hogy a táplálkozni szándékozó személy milyen külső tulajdonságokkal rendelkezik, ez teljes vagyonelkobzással lesz büntetendő. (A vagyon később a sértett tulajdonába kerül.)
Ezen tulajdonságok közé tartozik a ruhaviselet, a szóhasználat, az élelmiszerek jogos megszerzésére irányuló tevékenység ideje alatt elhangzó, jogkövető magatartásra buzdító instrukciók (pld. maradjámá’ mer’ kitáposom a beledet, elvágom a torkodát) megjegyzése és felidézése.

Ha az elkövető nem csak körülírja, de a külső tulajdonságok alapján kísérletet tesz a táplálkozási szándékát kielégítő polgártárs származásának megállapítására is és ezt ki is nyilvánítja, úgy ezen tényállás rögzítését követően a helyszínen statáriális igazságszolgáltatás léptetendő életbe. A cselekmény halállal büntetendő és az intézkedő rendőr azt szolgálati fegyverével azonnal végrehajtani lesz köteles.

Kérem a Tisztelt Polgártársakat, hogy a fentiek tekintetében portájukat és az azt körülvevő építményeket megvizsgálni szíveskedjenek. Az olyan illegális építészeti megoldásokat, mint pld. kerítés, elbontani kötelesek, mivel a törvény türelmi ideje már annak kihirdetése előtt lejárt.
A továbbiakban tehát tartózkodjanak minden olyan típusú cselekménytől, amely a táplálkozni kívánó emberek szabad behatolásának megakadályozására, tevékenységük megfigyelésére, felismerésükre, illetve cselekményük nyilvánosságra hozatalára irányul.

Az elkövetés legsúlyosabb formája az, amikor valaki azt megpróbálja a rendőrség tudomására hozni, és/vagy a sajtón keresztül közzé tenni.
Jelszavunk tehát továbbra is:

Rend, erkölcs, igazság, törvény, fegyelem, éberség!

Az ünnep hátralévő részére kellemes ünnepeket kívánva üdvözlettel:

Sintér Pandúr
Az egészben az a szomorú, hogy az EU-Parlamentben ott van egy Morvai Krisztina, aki állandó jelleggel lejáratja magát. Ő az egyik politikus, aki képviseli az országunkat, és így képviseli. Iszonyatosan alacsony szinten képviseli, és joggal röhögik körbe az ottani képviselők. A…..
kaliban01 2011.03.04 17:33:33
@wowerman:
Neked is küldöm:

Csak emlékeztetőül:

"...Fejbe lőtték, majd menekülés közben ötször hátba

Munkája végeztével haza akart jutni a VI. kerületből egy férfi október 23-án, ezért tanácsot kért a rendőröktől, merre mehet biztonságosan haza. Talán nem kellett volna rájuk hallgatnia, mert amikor a Síp utca felé került, bár egyedül volt, a rendőrök felszólítás nélkül fejbe lőtték egy gumilövedékkel. Tovább »

forrás: Index.hu
kaliban01 2011.03.04 18:14:48
@Brendel Mátyás:
Nyilván.
Ez viszont már politika.
Sajna ez ez most így van és erősen kétlem, hogy ha az ellenkező felállásban történnek a dolgok (azaz 8-év Fityesz regnálás és most netán az MSZP) akkor másképp történnek az események.
Emlékezzünk ugye anno, Keller kormánybiztosra.
Nincs új a nap alatt.
kaliban01 2011.03.04 18:38:43
@Vitéz Kőbányai Világos:
Hagyjuk.
Nem látom értelmét.
...
Véget érhet Bakács Tibor drámája, most már minden hónapban meg lesz a betevő szalámira való. A bulvárlapokban és műsorokban áruházi lopásával haknizó settenkedő Farkasházy Tivadartól kapott munkát a Hócipőben. "Nagyra becsülöm Tibor munkásságát, már decemberben…..
kaliban01 2011.03.02 17:17:32
@Josselin Beaumont:

Szegény... remélem azé' az emésztése még rendben van...
A Hiéna nagyon cseles volt, ráadásul a Densionnál mindent megtettek azért, hogy ne ásítson sokáig az irodában, hiszen szájából áradó rettenetes bűzével komoly fenyegetést jelentett minden - szaglószervvel rendelkező - élőlény számára. Így fejét gyorsan letakarták egy…..
kaliban01 2010.12.11 22:19:55
kaliban01 2010.12.11 22:29:46
A demóból nagyjából kiderül minden előnye az új, androidos telefonokon ingyen elérhető Google Navigation-nek:  hangalapú keresés (egyelőre csak angolul) élő, online útinfó adatok (egyelőre inkább csak az USA nagyvárosaiban) útvonalérzékeny keresés (azon az…..
Lássuk be, a Victor Hugo utcán keresztül vezető internet főnyomócső túlságosan érzékeny az időjárási viszonyokra. A vihar pedig megint elérte Budapestet, és bár a weben ellentmondásos hírek terjengtek arról, hogy a BIX, vagy csak egyes oldalak (vagy csak az internetforgalmat…..
kaliban01 2009.07.19 12:07:43
@poTomek:

Nem bírja a szerver, a sok lekérdezést...
Az időkép.hu-n, tegnap például, 250000-en nézték a vihart, be is halt rendesen a szerverük, nekik is...
Az utóbbi időben már tapasztalhattunk némi fejlődést ebben az irányban, de az igazság pillanata ma jött el. Ha a megnövelt stabilitás ellenére mégicsak összeomlana az Opera, akkor már nem csak jajveszékel egy sort, hanem fel is ajánlja, hogy elküldi a a hibariportot az Operának,…..
 Szerbusztok, olvasok, van egy lehetőségünk arra, hogy az ökopolnak tartalmi, gyakorlati jellegű kérdéseket rakjunk föl. Nekünk eddig 29 kérdésünk van, de nem lőjük le, mert úgy nem vicces. Szeretnénk, ha ti is feltennétek komment formájában a kérdéseiteket.Ezt Vasárnapig…..
Ahogy várható volt, a Magyar Gárda Egyesület/Mozgalom/Anyámtyúkja meg sem várta a feloszlatását (miközben az ügyükben folyó bírósági tárgyalás egyre bonyolultabb - 2015 körül várnak döntést az optimisták). Schön Péter, a Gárda egyik szellemi atyja most biztonsági céget…..