Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The General

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tv2 Jóban rosszban című szappanoperájából kiírtak egy karaktert, bizonyos Tamás atyát, aki egy szőke nőcske iránt érzett szerelme és a cölibátus között vívódott hosszasan. A nézőknek azonban nem tetszett az írók húzása, ők nem azt szerették volna, hogy a papot villám…..
The General 2012.06.04 05:23:18
@sixx: Azért hoztam fel Starbuckot, mert hasonló, mint Daniel Jackson a Stargateben. Ott is feltámasztották csomószor, amikor meg távozott a sorozatból, akkor is "felemelkedett" egy magasabb létszintre. Szóval ott is szépen belerakták a sztoriba, persze sci-fiben ez sokkal könnyebben megy, mint pl egy Dallasban. A cylon meg persze poén akart lenni. :)
The General 2012.06.04 05:31:53
@Crewall: Egyik részben volt egy nagy beszólás, amikor valaki mondott valami olyat, hogy "Dr. Jackson belehal, ha ezt meglátja." és erre Adam Baldwin karaktere rávágja, hogy "Már megint?" :)
Ez a rendszerváltás valahol ott bukott el - mert elbukott, hiába szépítik plasztikával, egyszerűen nem működik - amikor nem volt széleskörű társadalmi szerepvállalás benne. Igazából a magyar átlagember teljesen meglepődött, hogy mi is történik körülötte.De kiknek is volt és…..
The General 2012.06.01 19:30:39
@c1582523: Ha -X% a GDP növekedése, akkor a GDP valójában csökkent. Az általad írt adatok (amennyiben helyesek, ezt nem tudom) alapján az Antall-kormány ideje alatt a GDP folyamatosan csökkent, de egyre kisebb mértékben csökkent, majd 1994-ben növekedett 3%-al. A Horn-kormány első két évére írt +1,5% és +0,1% alapján a GDP nőtt, igaz csökkenő mértékben. Ezek a +/- dolgok nagyon zavaróak tudom.
The General 2012.06.01 19:46:49
@c1582523: Megkövetlek, igazad van, bár félreérthetően fogalmaztál. Pontosabb lenne egyre kisebb ütemben csökkenő GDP-ről beszélni.
A producerek és az írók után, és nem sokkal a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók előtt (ők osztják az Aranyglóbuszt), a színészek céhe is kihirdette a 2011-es év legjobb tévés és filmes teljesítményére jelölt színészek névsorát - néhány vaskos meglepetéssel. A…..
Nem sokat vártam a Once Upon a Time pilotjától, mert az ilyen modern köntösbe öltött mesék általában nem szoktak jól elsülni. Vagy az arányok borulnak fel, és túl sok a modern vonal, esetleg túl domináns a meseszerűség, vagy túl giccses lesz az egész, és beleun az ember hamar.…..
Aki ennél jobb hírt mond ma, az festi magát: a SyFy vett egy nagy levegőt, és belátta, hogy amilyen jó kis dráma lett a Capricából, pont annyira hiányzik belőle a klasszikus űroperai jelleg, az űrcsaták, a küzdelem, a (valahol) agyatlan szórakoztató faktor, mert azt azért lássuk…..
The General 2010.10.25 18:00:44
@chipanddale74: Voltak. A Razorban a gyerek Cain admirálist kergetik a toaster-ek valami romok között, szóval simán lehet fasza kis városi harcokra számítani, és be lehet mutatni a többi kolóniát is. Nagyon várós. Tényleg hamarabb jött a karácsony.
The Munsters: Bryan Fuller komolyan gondolja a The Munsters című klasszikus sitcom rebootját. A hatvanas években népszerű sorozat egy középosztálybeli szörnycsaládról szólt, az új verzió egyfajta Modern Family-True Blood elegy lenne. Fuller a képünkön látható Kirsten Bellt…..
The General 2010.10.11 19:34:57
@ubulgéza: Frank Miller csak a 300 alapjául szolgáló képregényt írta, a forgatókönyvet hárman írták, közülük az Echelont Michael Gordon jegyzi, ha igaz.
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Lost hatodik évados DVD-kiadásán lesz egy 12 perces mini-epizód, amiből kiderül majd sok minden a sziget sorsét illetően, de ma bővebb információra leltünk az io9.com-on. Csak az klikkoljon, aki naprakész, értsd: befejezte a sorozatot.…..
The General 2010.07.20 10:09:00
@koschwarz: A sziget nem volt purgatórium sose. A sziget volt a dugó, ami nem engedte, hogy jöjjön Lucifer a barátaival grillpartyzni a mi kis világunkba. Ehhez pedig kellett egy jólfésült biztonsági őr, az a Jákob gyerek, aki azért cibálta oda azt a rakás elcseszett életű szerencsétlent, hogy valamelyikük vegye át a helyét, mert ő lassan már nyugdíjas korba lép. A 6. évadban látott flashafterlife valóban purgatóriumizé volt, ahol megkellett békélni elvacakolt életükkel, azt annyi. Szerintem ez marhára érthető. Jó volt na. Csak azt nem értöm, hogy a bomba felrobbantása után mért volt víz alatt a szobor, ezt leszámítva minden megválaszolatlan kérdés kurvára mindegy, nekem megvannak rá a válaszaim, azt vagy úgy van, vagy nem. A Rikárdónak meg járt egy rész, mert jóarc.
Brian Aldiss az angolszász sci-fi egyik nagy öregje - mondom ezt annak ellenére, hogy a regényei közül sajnálatosan kevés fordult meg a kezeim között mindeddig, egyedül a Non-stop található meg tőle a polcomon. Ezért nagy örömmel csaptam le egy antikvár Helliconia:Tavasz…..
Megvan a Vas megyei lista is! :) Meg kell tolni még Dunaújvárost és / vagy Bicskét. Pásztón és Orosházán is látszik már az alagút vége. Este összesítenek, és akkor írok pontos számokat.Ha vkinek van még cédulája Budapesten 6. EVK-ban (Budapest 4-15.ker.), akkor…..
The General 2010.03.19 08:12:37
@fersch attila: Rosszul tudod, csak kettő kell.
www.valasztas.hu/hu/parval2010/350/350_0_index.html
Minden megyében kettő, kivéve Borsod (3), Pest (4) és Budapest (8).
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
The General 2010.03.18 08:06:01
@hugolb: Lesz LMP-s jelölt a Csongrád 3-asban. Nyugi! :)
The General 2010.03.17 18:53:04
@Termetes Samu: Lesz lista...2 jelölt biztosan lesz, a többi sajnos kérdéses tudtommal.
Földi Áron fellebbezését elfogadták, végül 749 céduláját találták hiánytalanul megfelelőnek, úgyhogy :) Áronnak még kellett gyűjtenie egy darabot. Ez sikerült is neki egy nap alatt.Így hát az ellenfeleink "kétszínű toll hadműveletét" sikerült visszavernünk! :)…..
The General 2010.03.17 11:12:00
@BBalázs: A probléma az, hogy a választási bizottság szerint nem történt kettős jelölés Sulyok részéről, szóval értem én, hogy reklamál, hogy nem adta le a cédulát az LMP-s jelöltnek, de a Jobbikosnak sem, s mivel a választási bizottság nem tudja ellenőrizni az aláírás hitelességét, így érvényesnek kellett elfogadni az ajánlószelvényt. Ha tényleg nem adott le ilyet, akkor a bíróságon bizonyítsa, hogy az nem az ő kézírása, azt jóéjt. Ettől függetlenül égbekiáltó marhaság az LMP-s jelöltet csalónak kikiáltani, mivel pont annyi érdeke lehet egy rosszakarónak is leadni a Sulyok adataival rendelkező cédulát, mert így lehet csalózni. Ellenőrizhetetlen a rendszer, mert a cédulák jelentős része nem a jelölt vagy aktivista előtt lett kitöltve, hanem csak leadták nekik. Én speciel tucatnyi olyan ajánlószelvényt adtam le az LMP-nek, amelyek ismerőseim ismerőseitől vannak. De hogy most ezek jogszerűen beszerzettek e vagy eredeti e az aláírás, azt biztosan nem tudhaton. Az eset tanulsága az, hogy a Jobbik ne kiáltson farkast, amíg nem biztos benne, az ártatlanság vélelme mindenkinek kijár. A másik tanulság pedig amit eddig is nagyon jól lehetett tudni az az, hogy a "kopogtatócédulás" rendszer minden szinten alkalmatlan. Amíg a pártok gyűjtik őket, addig mindig is lesznek visszaélések, stb. Egyenesen az OVB-nek kellene visszaküldeni ingyenes válaszborítékban, vagy hasonló módon.
Én azt ütném ki, méghozzá minimum 40000 volttal, aki ilyen idióta, ráadásul félrevezető magyar címekkel látja el az idegen, esetleg nem, vagy csak nehezen lefordítható című filmeket. Kevin Spacey ráadásul nem is dilidokit (tehát pszichiátert), hanem pszichológust (mondjuk,…..