Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rpont

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldön már nagy sikert arat az úgynevezett „photo booth”, azaz fotósarok felállítása az esküvőkön. Mit is jelent ez? Vegyél egy kreativitásra éhes ifjú párt, egy násznépet, aki benne van a bolondozásban, sok-sok  kézzel készített dekorációs anyagot, néhány…..
Régebben volt róla szó, hogy ki fog kerülni a berlini szcientológia szervezet elé egy önkormányzati/hatósági figyelmeztető tábla. Ki is tettek egy figyelmeztető plakátot.Forrás: a Tagesspiel…..
rpont 2009.01.23 17:27:08
Néhány hét múlva lesznek pénzért megvásárolható programok Androidra, de a Google sajnos nem sieti el nemzetközi bevezetést. Először az USA-ban és a UK-ben, utána Németországban, Ausztriában és Hollandiában, majd a franciáknál, olaszoknál és spanyoloknál lehet majd pénzért…..
A nap poénja:   Szcientológia: Az ember története - 2007-es, keményfedeles kiadás                                           Bevezetés a Szcientológia etikába - 2007-es,…..
Ismeretlen jóakarónk újabb dokumentumot küldött.   Ez a szcientológus vállalkozókat tömörítő szervezet, a WISE tagsági szerződése, néhány érdekes…..
rpont 2008.10.29 13:18:54
ezt kaptam, hosszú lesz, előre szólok:

(ennek az emailnek a végén egy 19.900 Ft értékű AJÁNDÉKOT találsz)

Kedves Olvasónk!

Te milyen országban szeretnél élni?

Nem arra gondolunk, hogy Thaiföldön vagy Mexikóban laknál-e szívesebben (habár egyikért sem tudnánk hibáztatni), hanem arra, hogy milyen légkörben érzed magad jobban: ha megbíznak Benned vagy ha minden lépésedet figyelik, sőt, büntetik, mert feltételezik, hogy nem lehet Benned megbízni?

Folyamatosan olyan dolgok mérgezik körülöttünk a levegőt (nevezhetjük őket akár szellemi környezetszennyezésnek), amelyek arról szólnak, hogy nem lehet bennünk megbízni, tisztességtelenek vagyunk, törvényekkel kell minket "tisztességre kényszeríteni".

Csak hogy egy néhány példát említsünk:

- a "zenelopási adó" (a kis hologramos cimke az üres CD-ken amit megveszel - fizetned kell érte, mert "úgyis lopott zenéket fogsz felvenni rá"),
- a "telefonhazugság-adó" (a céges telefonszámlád 30%-a "személyi jövedelemnek" számít, mert "úgyis magánbeszélgetésekre használod", még akkor is, ha részletes számlád van arról, hogy minden hívás üzleti volt),
- vagy a "veszteség-adó" (ha nem vagy nyereséges, akkor is adózz a nem létező pénzedből, mert úgyis tudjuk, hogy csaltál).

Milyen hangulatot, milyen elvárásokat teremt ez? Csoda ezután, ha sokan "már csak azért is" kalózkodnak a zenével, a DVD-kkel? Hiszen azt tanítják nekik, hogy "már kifizették"...

Szerintünk többre mennénk akkor, ha nem arra a feltételezésre épülne az ország, hogy "mindenki tisztességtelen". Senki nem AKAR tisztességtelen lenni. Ha lát tisztességes megoldást, a többség azt fogja választani. Egy olyan közösség (legyen akár egy cég, egy focicsapat, egy baráti kör, vagy akár egy ország), ahol jól érezzük magunkat, a BIZALOM atmoszférájára épül.

Nem könnyű ebben az országban "csúnya, gonosz vállalkozónak lenni". A kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői, akik a magángazdaságban foglalkoztatottak 60%-ának a munkahelyét biztosítják, ki lettek kiáltva minden rossznak, amire csak szó van a szótárban. Csak arról az apróságról feledkeznek meg néhányan, hogy nélkülük megállna az élet. Nem lenne kitől adót beszedni, nem lenne tej és kenyér az üzletekben (a fantasztikus ketyerékről és azokról a cuki ruhákról nem is beszélve).

Mintha valakinek az lenne a hobbija, hogy minél nehezebb legyen nálunk vállalkozni. Példának itt az új "Marketing Törvény", ami új, értelmetlen, betarthatatlan és ellenőrizhetetlen szabályokat vezetett be 2008. szeptemberében. A statisztikák szerint a kéretlen emailek 99.4%-a külföldről, beazonosíthatatlan küldőktől érkezik, akik soha nem tartottak be semmilyen szabályt, és fütyülnek a magyar törvényekre. Rájuk, tehát a kéretlen emailek 99.4 %-ára semmilyen hatással nincs ez a törvény. Az egyetlen réteg, akiket ez az új rendelkezés súlyt, az a legálisan, a törvényt betartva emaileket küldő magyar vállalkozások. Tehát ettől nem nem fogsz kevesebb kéretlen emailt kapni. Az egyetlen dolog, ami változott, az az, hogy megint egy kicsivel nehezebb lett legálisan vállalkozni Magyarországon. A magyar cégek megint egy kicsivel lejjebb kerültek más országokkal szemben a versenyképességi listán.

Miért írtuk le itt mindezt? Mert a Kampány a Sikeres Vállalkozásokért és a Marketingiskola.hu úgy döntött, hogy összefognak és tesznek valamit, hogy javítsanak ezen a helyzeten. Hogy bebizonyítsuk, hogy nem minden vállalkozó gonosz, meg lehet Benned bízni, és vannak eszközök, amelyekkel egy magyar vállalkozás sikeresebb lehet a jelen körülmények között (vagy talán ellenére) is.

Úgy döntöttünk, hogy egy országos kampány keretében TELJESEN INGYENESEN elérhetővé teszünk minden magyar vállalkozótársunk számára egy most megjelent, értékes, 4 CD-ből álló Mini-tanfolyamot. A címe "Az ötlettől a nyereségig", és négy olyan témáról szól, amelyek létfontosságúak egy vállalkozás sikeréhez: Marketing, Piackutatás, Értékesítés, és Pénzügyek. Négy sztár-előadóval, akik lemondtak a tiszteletdíjukról, és az ügy érdekében vállalták, hogy elmondják, amit egyébként jó pénzért tanítanak az ügyfeleiknek.

De itt még nem a happy end következik... Amint kiderült, arra is van törvény, hogy ne legyen egyszerű "csak úgy" elosztogatni valamit... a Törvény hosszú keze megtalálta a módját (a Hírközlési Hatóság képében), hogy újabb akadályokat gördítsen annak az útjába, hogy megkapd ezt az anyagot.

Mivel az volt a célunk, hogy minél több kézbe eljusson ez az értékes anyag, felállítottunk egy automatikus rendszert, aminek segítségével értesíteni tudtad volna az ismerőseidet, hogy ez az anyag létezik, és hogyan juthatnak hozzá. Amint azonban a Hatóság állásfoglalásából kiderült, ez ugyanolyan szabálysértő tevékenység lenne, mint csokit lopni az ABC-ből. Miért? Íme a "hivatalos állásfoglalás": ha Te beírod a mi Gonosz, Automata Rendszerünkbe az ismerősöd email címét, hogy értesítsd egy ingyenes tanfolyam elérhetőségéről, akkor ez az ő személyes adatának (email címének) engedély nélküli "kezelésének" minősül, az pedig törvénysértő.

Értjük. De ekkor jutott eszünkbe, hogy az összes webmail programban (freemail, vipmail, citromail, gmail, stb.) be KELL írnod az ismerőseid email címét, hogy emailt küldhess nekik (pont ugyanezt csinálta volna a mi rendszerünk is), de ez bizonyára elkerülte a Hírközlési Hatóság figyelmét, amely ezzel az állásfoglalásával gyakorlatilag... betiltotta Magyarországon az emailt.

Ezért úgy döntöttünk, hogy most már tényleg elég a szabályozásokból, korlátozásokból, ügyeskedésből, bizalmatlanságból. Mi NEM fogunk beszállni ebbe a körhintába. Visszatértünk azokhoz az alapelvekhez, ahonnan ez az egész elindult: egyszerűség, segítség, összefogás, bizalom. Ezért fogtuk a 4 CD-ből álló Mini-tanfolyamot, felraktuk az internetre, hadd vigye, aki kéri. Köszönjük, megleszünk automatikus email küldő rendszerek, szabályzások, ellenőrzések, bürokrácia, és hasonlók nélkül is.

Egyetlen kérésünk van Hozzád: mivel leszerelték a marketing kampányunkat, útakadályokat gördítettek az "információs szupersztrádára", hogy NEHOGY eljusson ez az anyag a magyar vállalkozókhoz... segíts, hogy AZÉRT IS eljusson minél több vállalkozóhoz! A tervünk elég egyszerű: odaadjuk Neked ingyen a Mini-tanfolyamot, és cserébe csak annyit kérünk Tőled, hogy szólj másoknak is róla. Ha sikerül, akkor bebizonyítottuk, hogy a BIZALOM a világ minden szabályánál és automatikus rendszerénél hatékonyabb módszer.

Az email végén megtalálod a linket, ahonnan letöltheted a Mini-tanfolyamot. Cserébe EZT AZ EMAILT küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akiknek szerinted hasznos lehet. Ők így szintén le tudják tölteni a Mini-tanfolyamot ingyen (amit Neked köszönhetnek - ha Te leszel az első, akitől értesülnek róla, máris jó pontokat gyűjtöttél náluk...). Te döntöd el, hogy hány ismerősödnek továbbítod ezt az emailt.

Nem vagyunk babonásak és nem hiszünk a tündérmesékben, semmi rossz nem fog történni Veled akkor sem, ha nem küldöd tovább. NEM ellenőrizzük, nem szabályozzuk, nem kérjük számon, hogy megteszed-e. Tekintsd úgy, mint egy tesztet, amiből ki fog derülni, hogy igazunk van vagy tévedtünk, amikor megszavaztuk a BIZALMAT és azt mondtuk, hogy szerintünk MŰKÖDIK a becsületkassza.

Ha érdemesnek tartod rá ezeket a gondolatokat és az ingyenes Mini-tanfolyamot, hogy eljuttasd vállalkozó (vagy legalábbis vállalkozó szellemű...) ismerőseidhez - köszönjük!

Mi bízunk Benned, bízunk a vállalkozói szellemben, ebben az országban, és szerintünk EZ AZ, ami előbbre fogja vinni a dolgokat.

Szóval, Te milyen országban szeretnél élni? Ha jobban tetszik a bizalom, a segítség, az összefogás légköre, és elfogadsz tőlünk egy kis segítséget az innen letölthető ingyenes Mini-tanfolyam formájában, akkor segíts, hogy másokhoz is eljusson ez az üzenet.

Egy sikeresebb, barátságosabb országért,
a Kampány a Sikeres Vállalkozásokért
és a Marketingiskola.hu munkatársai

Kattints IDE "Az ötlettől a nyereségig" Mini-tanfolyam ingyenes letöltéséhez.
"A szcientológia egyház 4-es metrója" - mondhatnánk rosszindulatúan viccelődve, ugyanis a két projekt között számos párhuzam van.   Nézzük meg, mi is ez. az épület most Elvileg ez az épület lesz a világ legnagyobb szcientológia központja. Clearwater belvárosában…..