Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OnSightFree

47 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel manapság semmit se lehet erőszak és szex nélkül eladni, ezért a mai posztban lesz egy xenofób és egy romantikus vonal. Kezdjük az előbbivel. Szóval azt már többször rögzítettük ezen a fórumon, hogy az ember alapból utálja a kollégáit, mivel nem ő választotta őket és…..
Onsightfree Emlékül 2010.02.01 09:11:00
Aki erre téved, áldozzon 7 percet  ..
Nemrég volt itt egy bejegyzés a hibernálásról, és meg volt említve benne egy cég, az Alcor, ahol lelkesen fagyasztgatják a fizetővendégeket. Most olvasom a hírt, hogy a cég egyik kiugrott vezetője könyvet írt arról, hogy mi folyik ott a színfalak mögött. Íme néhány…..
Onsightfree Biciklitúra 2009.10.04 12:40:00
Délnek indultunk. Célba vettük az úgynevezett Rheinhessische Schweiz-ot, azaz a Rajna-Pfalziak büszkeségét, dombos-erdeiket, amiket ők Svájchoz hasonlítanak. Valóban nagyon hasonló az életérzés, ami elfogja az embert ezen a környéken, csakhát, nemtudom megállni, mégis csak emel…..
Onsightfree 365 nap elteltével 2009.09.29 17:37:00
Bizony, a mai napon (szept 29) van kereken 365 napja, azaz 1 esztendeje, hogy Mainzba jöttünk. Ezen alkalomból - mitagadás - pezsgőt bontottunk Annával, és koccintottunk saját magunk, és az otthoniak egészségére is, akikre mind sokat gondolunk. (Család és barátaink egyaránt)Ezúton…..
Nemrég a Yes Man című Jim Carrey film kapcsán merült fel egy beszélgetésben, hogy érdekes lenne az életben is kipróbálni hasonlót, mint amiről film szól: az ember nem vacillálna, ha szembejönne egy lehetőség, hanem gondolkodás nélkül igent mondana rá. Így valószínűleg sok…..
OnSightFree 2009.09.21 09:58:15
Tudom javasolni a témában Mérö László Mindenki másképp egyforma c. könyvét. Zseniálisan fejtegeti a racionális döntések játékelméleti alapjait. Többek közt az is kiderül, hogy hosszútávon bizony sok esetben megéri bizonyos alapvetö szabályokhoz ragaszkodni, illetve hogy a dobókocka nagyon is (söt, több mint) elfogadható döntési alap !

www.libri.hu/konyv/mindenki-maskepp-egyforma.html

Ami engem illet, én intuitiv/érzelmi alapon döntök, és utólag magyarázom meg magamnak, hogy az jó... :-). Ehhez meg nem kell pénzérme.

Apropó, melyik filmben is volt, hogy csávókám mindent pénzfeldobással döntött el, aztán kiderült, hogy az érme mindkét oldala fej.... :P
OnSightFree 2009.09.21 16:58:10
@kg--: Az a vicc, hogy elvileg léteznek olyan "játékok", mármint játékelmélet szerint, amelyben hiába okoskodsz, kizárólag a dobókocka-stratégia szerint játszó ember vagy embercsoport fog hosszútávon gyözedelmeskedni.

Ettöl független - büszke ember lévén - osztom az álláspontodat, és hagyatkozom saját magamra. Csak aztán nehogynekem bebizonyitsa valaki, hogy az agyamba van épitve egy véletlengenerátor neuronkör
(o-O)
Onsightfree Párizs 2009.09.19 13:19:00
Hála egy  archeogenetikai konferenciának, Anna teljes bedobással szervezte 5 napos párizsi utunkat, amely gondtalanul zajlott. Éjszaka utaztunk oda és vissza is, buszon aludva. Legalábbis úgy csináltunk, mint aki alszik ugye... Na de nem is ez a lényeg, hanem, hogy Párizs…..
Agyvihar Autóvezetés hipnózisban 2009.09.08 22:11:00
Az egyik nap autóval mentem a városban, és éppen foglalkoztatott valami probléma, ezért elmerültem a gondolataimban vezetés közben. Egy idő múlva arra eszméltem, hogy már jó ideje kikapcsoltam a világból, az autó viszont haladt tovább, és biztonságosan eljutottam vele egy másik…..
OnSightFree 2009.09.10 17:45:58
@kg--: Nem kötekedésből, de szerintem a sziklamászó videókon a profik akiket látsz azért futnak fel, mert századszorra másszák az adott utat. Első próbálkozára nem szaladgálnak mint a pók azért :)
(V-s út felé én sosem másztam de azért van tapasztalatom)

Amúgy jó lenne ha egy agykutató olvasná a kommenteket, mert valahol régen azt olvastam, hogy a rutinszerűvé vált cselekvésekért a kisagyunk felel, és nem a nagy hírhedt cotrex... Ha ez igaz, akkor kisagyunkat nem szabad lenézni, elvégre képes biciklizés közben kiolvasni egy könyvet, úgy, hogy közben megtervezted az esküvödet és aludtál.

Ja, és a kocsi is hazakerült :P
Engedjük szabadjára fantáziánkat egy pillanatra, és képzeljünk el egy anyagot a következő tulajdonságokkal: Legyen ez minden idők valaha legkeményebb tesztelt anyaga, melynek szilárdsága az acél 200-szorosa. Legyen félvezető (hogy az elektronika örüljön), melynek…..
OnSightFree 2009.09.10 16:47:59
@daniferi: Köszi a tippet, megpróbálom majd felrakni felső indexbe

Ami a cikket illeti, nagyon remélem, megérem hogy egy nap átlátszó grafén függőhidon fogunk sétálgatni (ami egyben napelem meg szupercomputer is... oO ) :)
Az előző bejegyzés kommentjei eszembe juttattak egy rövidfilmet, amiben két szikla ücsörög a hegyen, és onnan figyelik, hogy mit ügyködnek az emberek. A címe: A kerék, és jól perspektívába helyezi a mi emberi sürgés-forgásunkat. Amikor a sziklák beszélgetését látjuk, akkor…..
A németek híresek arról, hogy betartják a szabályokat, és ez alól természetesen nem lehet kivétel a közlekedés sem. Autópályán a szabályok kissé átírodnak azért (Épitkezéseknél 60helyett legtöbben 80al mennek, és valószinűleg azért nem többel, mert azt hallottam…..
OnSightFree 2009.08.21 12:09:07
@Annaausmainz: Már láttam táblát itt is meg Gonsenheimban is. De ott a tank csak 30/50-el mehet. Ejj, nem éri ez meg...
Amúgy folyton azon gondolkozom, háborúban ki nem szarja le, hogy mi a sebességkorlát???
Tegnap kötelező beszélgetésen vettem részt főnökömmel. Az volt beharangozva, hogy egyfajta szokásos évértékelő -hogy érzed magad, mi mit gondolunk rólad- beszélgetés lesz, de végül nem erre terelte a témát a jóember... Beültünk egy szobába kettesben, és belevágott a…..
OnSightFree 2009.08.22 13:59:17
@Kenley: Azért az hogy el tudom magyarázni amit akarok, még nem jelenti azt hogy perfekt német :)
Őszintén szólva közel sem vagyok hozzá, de nem is akarom nagyon turbózni, úgyis az angol számít, ez csak egy plus feature szerintem. és mellette legalább angolul beszélni is elfelejtettem (jó, úgy értem, nem használom egyáltalán beszédre)
Az Index legutóbbi cikke arról tudósít, hogy nevet kapott a pénisz alakú gomba. Valószínűleg, ha a gomba pont nem ilyen alakú lenne, hanem mondjuk egy villáskulcsra emlékeztetne, akkor nem kerül címlapra a hír, de ez jó apropó ahhoz, hogy egy kicsit szót ejtsünk a tudományos…..
H2SO4 A tévé hőmérséklete 2009.03.31 17:42:00
Az egyik televíziós csatorna (név nélkül a tv2) reggeli műsorának információs jobb alsó sarkában mindig látható a hőmérséklet. Ez a gond. Miért lenne gond, hiszen nagyon hasznos dolog tudni, hogy mennyi a hőmérséklet. Hasznos is, de ilyenkor célszerűbb a hőmérőre pillantani.…..
H2SO4 A gouda sajt íze 2009.07.25 23:40:00
Számos ismerősöm, kollégám irtózik az olyan élelmiszerektől, melyekben „vegyi anyagok” vannak. Nem követem szorosan életüket, de elég jó bőrben vannak, így talán éjszaka biztosan becsúszik a napfény mellett egy pár vegyület. http://www.flickr.com/photos/cherdt/ / CC…..
Újabb TED videó következik. Igazából az előadás maga olyannyira tökéletes, hogy nekem nem is kéne itt az ujjamat koptatni, de bizonyos mértékű felkonferelással azért mégis csak szeretném meghozni az emberek..............................................kedvét. Persze most azon…..
Mikor először megláttam a videót erről az "új technológiáról", nem is akartam elhinni... Persze még most is vannak kételyeim... :) Nézzük először a videót: (aki nem bírja a sok rizsát, tekergesse, és csak nézze mit tud a kütyü Hm, most hogy láttuk, el lehet kezdeni…..
OnSightFree 2009.08.15 17:41:12
@Annaausmainz: Pezsgőt bontok az első komment tiszteletére :)
Immáron 4 órája olvasok ezekről megállás nélkül, és azt kell mondjam, kemény téma. Nemcsak a megértésben nehéz, de a lehetőségek spektrumában is elveszik az ember. Ami most következik az science fiction in reality... A metaanyagok olyan kompozit anyagok, amelyek elektromágneses…..
Onsightfree Alspitze és Hockenheim 2009.08.10 13:36:00
Szerdán nekivágtam az Alpoknak. Egyrészt bemelegítésnek szántam ezt szeptemberi Svájci mászásunkhoz, másrészt 5 nap szünetem volt, amiben egyszerűen nem tudtam magammal mit kezdeni. Ezért hát az Alpspitze-Zugspitze gerinctúrát akartam megcsinálni. Előzetes olvasmányaim alapján…..
Az egyik nap a Failblog-on jártam, ahol belefutottam egy rosszul sikerült nyilvános lánykérésről szóló videóba: Az ilyen videókban általában közös vonás a férfiember értetlen, sértett arckifejezése, illetve az, hogy a leányzó többnyire futva hagyja el a helyszínt: A…..
Egyik kedvenc weblapomon, a TED-en bukkantam az alábbi videóra: Azt hiszem az előadás végén a tapsvihar nem volt véletlen, sem az előadás rövidsége. Mellbeverően új, okos, és látszólag hatékony technika a baktériumok okozta betegségek kezelésében. Hogy is néz ki napjainkban…..
Mikor elhatároztam, hogy néhány órára beleásom magam ebbe a témakörbe, még nem sejtettem milyen komoly fába is vágom a fejszémet. Nehezemre esett az Interneten emészthető információra bukkanni, mivel legtöbb (gyakorlatilag minden) esetben olyan mély matematikai háttérre lett…..
Épp az imént mérgeztem magam egy cseresznyés szivarkával, miközben azon tűnődtem vajon tudja-e az emberek nagy része, miért szokták azt mondani, hogy a dohányás függőséget okoz? Nyilván nem az addikció "szokás" jellegére utalok itt, hanem a fiziológiai háttérre.…..