Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endike

0 bejegyzést írt és 3850 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tehetséges, norvég származású, (de jelenleg az Egyesült Államokban élő) rendező, Morten Tyldum (Kódjátszma) különleges filmet készített 2016 -ban, mely az Utazók (Passengers) címet kapta. Műfaját sokan vitatták, - egyesek kalandfilmnek, mások sci-finek, megint mások romantikus drámának, vagy a…..
A HIT GYÜLEKEZETE TEOLÓGIAI FŐISKOLÁJÁN TARTOTT ELŐADÁST SEMJÉN ZSOLT 2017. 11. 24. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor. Ebben, az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a…..
Nem vagyok híve a nyelveken szólásnak. És akkor még szelíden is fogalmaztam. Egyrészt nem találom a párhuzamot a mai karizmatikusok nyelveken szólása, és a Bibliában olvasott nyelveken szólás között. De erről nem akarok írni, mert ezernyi írás, előadás foglakozott már a témával. Inkább arról, hogy…..
endike 2017.12.11 22:17:39
@sefatias: a deizmus logikátlanság :)
isten ugyanis az időn kívül van, tehát nála az hogy eleve elrendelt mindent (és aztán nem szól bele, hagyja menni a dolgokat), tökéletesen ugyanazt jelenti mintha beleszólna. úgy értem ez csak az időn kívüliségnek más megfogalmazása.

isten időn kívüliségén érdemes sokat gondolkodni... :)
Az ókorban még egész más volt a szexualitásról alkotott felfogása az embereknek. A görögöknél például tudjuk, hogy megtiszteltetés volt egy férfinak valamely hadvezérrel hálnia, a rómaiak ilyen szokásaira azonban sokáig nem derült fény. Közvetett információ persze mindig akadt, például Suetonius…..
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
Jelenleg nincs munkád, esetleg egy kisebb magyar cégnél vagy a közszférában dolgozol? Váltani készülsz, de nem azért mert te szeretnél, hanem mert ilyen helyzetbe kerültél? Nincs még tapasztalatod multis környezetben, de elgondolkodtál azon, hogy váltasz egy éleset és kipróbálod magad?  Van erre…..
Egy művészettörténész barátommal sétáltunk a XXII. kerületben. Hatalmas hévvel vetettük bele magunkat az aktuálpolitikába, szokás szerint képesek lettünk volna megváltani a világot. Aztán egyszer csak megláttunk egy várkastélyra hasonlító, mégis visszafogott tornyot a kis házak között megbújva.…..
Luis Buñuel utolsó műve A vágy titokzatos tárgya című film. Többszörösen rétegzett, szimbólumoktól hemzsegő mozgókép, befogadása igazi intellektuális kaland. A kerettörténet helyszíne a Madrid-Párizs expresszvonat: ott mondja el Mathieu Faber/Don Matteo (a főhős)…..
Ha csupán annyi volna a kérdés, lehet-e egy mesterműhöz folytatást csinálni, a válasz viszonylag egyszerű lenne: persze. Már a '70-es években is minden különösebb gátlás nélkül nyúltak hozzá a klasszikusokhoz. A bajok ott kezdődnek, hogy minden Keresztapa II-re jut vagy egy tucat olyan rémség, mint…..
Hannigabi kritikáját itt olvashatjátok The Man Who Laughs kritikáját itt olvashatjátok A Szárnyas fejvadász 2049 történetvezetését 163 perces hossza ellenére sem mondanám fordulatosnak vagy összetettnek. Fő narratívája ugyanúgy két bekezdésben elmesélhető, mint bármelyik másik alkotásé, ugyanakkor…..
A közvéleményben újra meg újra megerősödnek azok a hangok, amelyek azt mondják, hogy mindenkinek megvan a maga dolga: a nők végezzék a házimunkát, gondozzák a gyerekeket, a férfiak pedig keressék meg a kenyérre valót és lássák el a vezető szerepeket. Mindezt pedig bibliai igékre hivatkozva, mondván…..
endike 2017.10.18 20:03:59
@Androsz: egy négerben is benne van a mikroevolúciós lehetőség, hogy az utódjai idővel fehérek legyenek. ilyen értelemben minden ember isten képmása. más kérdés, hogy itt főleg nem testi képmásról van szó.
Szárnyas fejvadász 2049 Blade Runner 2049 2017 Nem volt bátortalan Dennis Villeneuve, hogy belevágott ebbe a projektbe. Már csak azért sem, mert Ridley Scott azokban az időkben csúcsformában forgatta filmjeit. 82-ben épp Dick regényéből készítette el a Szárnyas fejvadászt. Elképesztően jól talált…..
endike 2017.10.15 18:50:59
véleményem: hát, sajnos nem volt olyan jó mint az első.

nézzük előbb, mit is gondolok az első részről? azt, hogy zseniális, és az ereje abban volt hogy nem a haaatalmas eeeeemberiséget érintő haaatalmas dolgokról akart beszélni hanem a szerencsétlen kis szánalmas EGYÉNEKRŐL:
-deckard a szerencsétlen kis fejvadász, próbál túlélni.
-szerencsétlen replikánsok próbálnak túlélni.
-sebastian, csinálja a kis szellemi fogyatékos bábúit és éli a kis szerencsétlen életét.
-rachel, a szerencsétlen kis replikáns, aki embernek hitte magát, aztán szembesülnie kellett azzal hogy replikáns.
-de még az "isten", tyrel is egy kis szerencsétlen hülye, azt hiszi hogy büntetlenül túlélheti a találkozást a teremtményével...
-roy, aki végül nem öli meg deckardot, mert miért is tenné. de nem azért mert húúúú az emberiségnek húúúú de nagy hatalmas dolog lesz ebből húúú... nem...

és végül a befejezés: a két szerencsétlen, deckard és rachel mit tehetne ebben a szerencsétlen helyzetben? elmenekülnek. mást nem is tehetnek. nincs hatalmas cél hincs haaaatalmas emberiséget érintő haaatalmas akármi. egyének próbálnak túlélni és menekülni. szeretik egymást, NEM SZÁMÍT ki ember, ki replikáns. NEM SZÁMÍT, hogy az emlékeik mesterségesek vagy valódiak.

szóval az első rész ezt brutál zseniálisan adta. és minden más szempontból is zseniális volt: látvány, színészek, rendezés, ZENE.

ehhez képest az új?
SPOILER:
nos, a helyzet azért nem olyan rossz. ebben is benne volt valamennyire hogy ezek szerencsétlen kis egyének. csakhogy ott volt mellette a húúú hatalmas dolog ami majd a replikánsok jövőjét megváltozatja, meg az emberiségét húúú... meg belekontárkodnak az első részbe, hogy húúú deckard és rachel szerelme is tervezve volt...
amit meg egyebet mondott egyebet a témában, már láthattuk más filmekben is.
valóban az lenne az egyedi az emberben hogy születik? és a mesterséges emlékek nem érnek annyit mint az igaziak? és akinek mesterséges emlékei vannak az nem igazi ember? de hát pont erről szólt az első rész, hogy DE...
ááh... ez így csalódás kicsit... egynek elment, de az első részhez képest nem sok.
ráadásul zene helyett kaptunk hangeffekteket...
ami pozitívum, a film ritmusa és sebessége. nem tudom milyen hosszú volt percre, de másfél órának se tűnt.
Ismerjétek meg #TeamKarl fiatal és tehetséges kreatívjait! Ebben a sorozatban betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé, és megismerhetjük azoknak az influencereknek a munkásságát, akik az aktuális mozgatórugói a kultikus KARL LAGERFELD brandnek. - Olvashatjuk a Karl.com-on. Ebben a részben Palvin…..
endike 2017.10.13 15:35:03
A Szárnyas fejvadász 2049 bemutatása egy olyan szintű mozis esemény, ami megmozgatta az egész szerkesztőséget. Az én pár nappal ezelőtti véleményem szerint nem mertek elég nagyot álmodni azok az androidok, de az is teljesen világos, hogy egyetlen nézőpont nem elég a végső igazsághoz. Fogtuk tehát,…..
A MAGÁNYOS HOLD Csak szólok… 2017.10.09 13:30:09
A prológussal megvolnánk, jöhet a konfliktus… Nem tudom, hogy te hogy vagy ezzel, de nem is olyan régen én még éltem haltam a jó kis női lapok cikkeinek olvasgatásáért. Hol a facebookon lájkolta valaki, hol én magam kerestem rá egy-egy témára és hát, ha már ilyen szép új világban élünk mi mást is…..
A határátkelés egyik kulcskérdése a beilleszkedés, ami persze nagyban függ attól is, hogy az ember milyen hosszú távra tervez az adott országban. Persze vannak olyan helyek, ahol bármennyire is szeretnénk, szinte biztosan nem tudunk majd beilleszkedni – ma egy ilyen ország lesz az egyik célpontunk.…..
Az androidos TVBox lehet a legújabb őrület? Vagy az, amitől őrülj meg? Talán inkább utóbbi. De a kritika előtt nézzük a száraz tényeket. Négy magos, nyolcgigányi tárhellyel büszkélkedő, bitang erős gépet kapsz kézbe, egy egyszerű fekete dobozban. Okos tévé, a javából. Elvileg. A full hd felbontást…..
Mátrix The Matrix 1999 Az egykor szebb napokat látott Wachowski tesók, akik azóta már nem férfiként, hanem nőként funkcionálnak, egy igazi alapművet tettek le karrierjük során (meg még két majdnem alapművet V mint Vérbosszú, Felhőatlasz). De azt egészen konkrétan úgy csapták le, hogy a magmáig…..
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..
Mi a szerelem? És a vonzalom? Hogyan képes egyáltalán kialakulni ez a mindennél erősebb kötődés egy addig teljesen ismeretlen ember iránt egyik pillanatról a másikra? Kémia? Vagy összeillés? Netán épp az ellenkezője, merthogy az ellentétek elvileg vonzzák egymást? Ezekre a kérdésekre nem egy…..
endike 2017.09.10 18:06:49
@Bergyilkos Bohoc: értem, tehát azok a milliók akik elmondják hogy jó a disney sw, az téged nem zavar.
miért is? mert a tömeg véleményét mondják. :D

amúgy kihagytad a troll szót, azt itt az aduász
endike 2017.09.10 23:23:21
@Bergyilkos Bohoc: a legtöbb ember a birodalom visszavágot tartja a legjobb résznek, én is. és még van egy csomó dolog amiben egyezik a véleményem a tömeggel.

tehát itt továbbra is te vagy a kis sipákoló trollkiáltó kislányka, fikanikk mögé rejtőzve
A Trónok harcát kísérő jelenségek közül nem a spoilereket, a hype-ot, vagy a mindent túlmagyarázó, szüntelenül spekuláló rajongókat utálom a legjobban, hanem az átlag büdös trollparasztot. Aki elé leteszik ezt a paradigmaváltó sorozatot, ami nem pusztán tévétörténelmet ír, hanem megváltoztatja az…..
Nemrég közöltük a Metal Hammer szerkesztői által összeállított százas listát, most a magazin az olvasóit szavaztatta meg a 90-es évek húsz legjobb metaldaláról. Tetszetős setlist, annyi szent, de természetesen maradt hiányérzetünk...
endike 2017.09.05 10:43:31
1962-ben a Szovjetunióban megalapították az Univerzális Műszaki Esztétikai Kutatóintézetet (VNIITE). Miközben nyugaton magánvállalkozások igyekeztek kielégíteni a fogyasztói igényeket, a VNIITE szociológusokat, filozófusokat, valamint kultúr- és művészettörténészeket hadrendbe állítva foglalkozott…..
endike 2017.09.03 10:45:09