Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ügyvédjelölt

14 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bizony még egy éve sem dolgozom előző kenyéradómnál, de máris ügyvédet váltok. No de nem úgy ahogy mások szoktak. Nem hogy békében váltunk el, de a legnagyobb egyetértésben, révén korábbi kenyéradóm szünteltetni fog.Ilyen, az ha egy ügyvéd 30 év ügyvédi pályafutás…..
Nagyon régóta nem jegyeztem fel semmit ....bizonyára nem a sok munka volt az oka, de most hagyjuk.Szépen telnek a jelölti hetek, hónapok, az ügyek száma pedig lasabban szaporodik mint egy panda medvelényeg! egy kedves (legfeljebb az idő múlás teszi azzá) Egyetemi tanárom levele…..
Bizonyára manapság senkit sem hagy ki a nagyszerű pénzügyi zűrzavar. Minket sem. Az iroda, ahol rajtam kívül még 4 ügyvéd lenne, 2003 óta nem fizet közös költséget a társasháznak amihez tartozik, és ez egy nem túl elegáns dolog. Most azonban új közösképviselő lévén, már…..
Miután a gazdasági visszaesés folyamatosan érezteti hatását az ügyvédi praxisokban is -nincs olyan ember, vagy ha van azok se hozzánk jönnek akik ingatlant ilyenkor vennének, pláne hitelre, vidéken pedig ritka a készpénzes vevő - azáltal, hogy a szerződések száma nagyon…..
Ügyvédjelölt Reality Vá - Jjel 2008.10.20 11:43:00
Ezen egyszerű cím reflektálja az elmúlt hét egyik, munka terén- jeles eseményét, egy válás margóját.Ebben a válásban talán az volt a letaglozó, azon túl, hogy saját ügyfelünk egy csinos korombeli lány volt, akit már régóta ismerek látásból, és legfőképp fürdőruhás…..
Mostanában kicsit nehezzebben vetettem bele magam az írásba, révén volt egy pár dolgom, de semmi "elhavazás" típusú. Mint minden rendes jelölt ügyvédjelölti oktatásra kell járnom, amelyet minden hónap első 7főjén tartunk, és annyira mókás, hogy már fáj. Tudni…..
Lényegében minden nap hasonló fonalra húzza fel magát, ahogy így végig gondolom! A reggelek nagyon nehezn és álmoskásan indulnak, azonban a barátságtalan hideg azonnal felébreszt, miközben próbálom a reggelit magamba diktálni! Az ügyfelek, vagy nagyon korán ott vannak 8 körül,…..
Sajnos az elmúlt hetekben az irodában és kint uralkodó rossz idő folytán megbetegedtem, és mivel a harmadévi műttem óta nincs mandulám, így a torkom szokott hasonló mód begyulladni. Még hétfőn el tudtam menni 1 tárgyalásra, ahová a szökésben lévő I. és II.rendű vádlott sem…..
Bizony bizony! Rendhagyóvá lett a Péntek, mert amelyik irodában álatlában egymagam, magányosan ülök megérkezett a 3 hete távol levő, ám ittlétekor is csak pár napot itt töltő Ügyvédnő! Jelenléte miatt több lehetőségem jutott olyan szakmailag semmiben sem segítő munkák…..
Kedves Olvasó! Sajnos a soron következő nap nem sikerült túl érdekesre, ezért legfeljebb arról tudok beszámolni, hogy nulla ügyfélforgalom mellett arra nyílt lehetőségem, hogy a szomszádos szobákban dolgozó kollegát és egy titkárnővel ismerkedtem jobban össze, miközben a…..
Ügyvédjelölt Reality hétkezdet 2008.09.16 09:59:00
Üdvözletem egy hét újabb első napjáról!Ez a hét is elkezdődött, rengeteg esővel ami kis városunkban sokszor megoldhatatlan problémát okoz, hiszen az utak nagy része bár aszfaltozott, de annak széle hiánycikk, így a tócsákban áll a víz, ami csakhamar sárrá alakul is a le-le…..
Szept 11.napja, . vagy valahanyadik nap Bár a reggelek mindig lassan kezdődnek, de most mégis volt egy kis pezsgés!Rögötn a nap elején egy banális ajánlatkérős, vételi szándék közlös levelet kellett írnom, az egyik frissen fogott (valójában elhalászott) ügyfélnek, és bár…..
Ügyvédjelölt Reality 2.nap 2008.09.11 08:40:00
2008.09.10 Az első ügyrőlEltelt egy újabb nap, amit a praxisban töltöttem, és olyan nagy megtiszteltetés ért, hogy akikről nem mertem remélni- mert ilyen világot élünk – ügyfelek, visszajöttek, megvitatni miként legyen tovább és meghálálták szolgálataimat, amit…..
Ügyvédjelölt Blog Mindennapok a Justitia szoknyája mellől. 1.Napok: saját „ügyem” ismertetés, magyarázata. GACRAK városából jelentkezem, ahol nemrég álltam munkába.25 éves vagyok és ügyvédjelölt immáron egy hete.  Jellemzően ez egy olyan…..