Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arnica

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettős Mérce Csak a tüntetés 2011.05.09 06:56:00
Az elmúlt hónapok egyik legszórakoztatóbb eseménye a rendvédelmi dolgozó tüntetése volt pénteken. Egy látványos demonstráció és Pintér Sándor tökös kiállása ritka pillanata volt ennek az országnak. Valahol az ember azt érezte, van érdekvédelem és munkavállalói jog is még…..
Arnica 2011.05.09 09:44:05
@al kotmány aláiro álamfö: Igen, azt látom, hogy egyesek már tort ülnének. :-)
Arnica 2011.05.09 09:37:38
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
Arnica 2010.05.18 15:41:20
Engem pedig a "neveletlen, buta, a tisztelet szót hírből sem ismerő gyermekek" neveletlen, buta, a tisztelet szót hírből sem ismerő szülei készítenek ki nap mint nap, akikkel pedig ugyanúgy foglalkoznom kell (és gondolom, vagyunk még így páran). Mégsem vágnak hozzám évi több hét egybefüggő vagy egybe nem függő szabadságot azért, hogy kipihenjem a fáradalmakat, és nem mondhatom a felnőttnek, hogy fogja be a száját, mert kiküldöm a folyosóra, vagy mehet az igazgatóhoz.

Több pedagógus is van a családban. Hogy a legkirívóbb esetet említsem: heti 7 órát (!) ad le annyi fizetésért, mint amennyit én kapok heti 40 óráért + hétvégi ügyelet. Hogy a legkevésbé kirívót említsem: lead 30 órát egy héten, mellette egészen más területen folytat tanulmányokat, amit tanulmányi szerződés keretében az iskola fizet neki, de esze ágában sincs az új szakmája szerint elhelyezkedni, mert a szabadság, és az, hogy senki nem dumál bele a munkájába, mindennél többet jelent számára.

Persze, sírnak... De egyik sem tudja elképzelni, hogy másféle munkát vállaljon.

És a végére: ismerek jó tanárokat is. Nagyon keveset. Akik szeretik a tanítást, és nem szükséges rossznak fogják fel, hogy gyerekekkel kell foglalkozniuk. Nekik tényleg nincs idejük itt kommentelni, mert külön órákat adnak. Mert okosak, elismertek, és mert a gyerekek tőlük akarnak tanulni, és a szülők bennük bíznak annyira, hogy fizessenek is nekik a tanításért.
Arnica 2010.05.18 15:49:41
@ktotti: Nem mondtam, hogy tanítok...
Arnica 2010.05.18 15:59:03
@ktotti: Most akkor tanár vagy, vagy csak össze-vissza írogatsz? :) Bocs, nem várom meg a választ, mert ez így elég komolytalannak tűnik...
A katasztrófa­védelemnél dolgozom közalkalmazotti munkaviszonyban. A közvetlen főnökömnek a 2010– es törvénymódosítást követően le kellett volna mondania a nyugdíjáról(egy időben volt aktív, hivatásos dolgozó munkabérrel és nyugdíjas, havi nyugdíj…..
Arnica 2010.03.03 12:01:25
@bass.gitár: Közszférában dolgozom, tudod, hogy hány ilyen élősködik a rendszerben? Van, amelyik be se jár dolgozni, mert hátulról fedezik a cimbik. Addig meg a többi marha elvégzi helyette is a munkát. Fedezhetnék már máshogy is hátulról az ilyen lumpen alakokat...
Arnica 2010.03.03 13:12:32
@Robi Baggio: Ha köztisztviselőként szeretnél dolgozni, akkor versenyvizsgával. Ha csak pénzért jönnél, akkor szólj egy haverodnak (családtagnak), hogy intézze el.
Több mint egy évtizedet töltöttem a közigazgatásban köztisztviselőként. Másfél éve nem tudom visszakapaszkodni magam, pályázat, pályázat hátán.   Túlképzett, mást választottunk kísérőlevelekkel jönnek vissza sorra az anyagok. De ilyen még nem történt velem.…..
2007. 09. 01. előtt egy héttel úgy éreztem megnyertem a főnyereményt. Ekkorra íródott a munkaszerződésem a Cégnél. Ez azért is volt öröm, mert elfogadták, hogy nincs szakképesítésem, csak gyakorlatom. Boldogan elfogadtam, még úgy is, hogy kiderült, hogy nem 8 órát, hanem…..
Nem egyszerű dolog a tanárság. Egy kivűlállónak szimpatikusnak tűnhet az őszi-téli-tavaszi-nyári szünet és a viszonylag rövid kötött munkaidő. Mirci úgy gondolta, hogy a rengeteg hátulütőjét is vállalni tudja azért, hogy a gyerekeivel több időt tudjon tölteni, de kiderült,…..
Arnica 2009.12.14 09:56:44
@Terézágyú: Pedig ez a posztoló viszonylag kevés helyesírási hibával ír. :)
Vajon mennyiért "vehetnénk" meg egy törvényt, ha szeretnénk? Hány képviselőt kellene megvenni, és mennyi lenne a számla végösszege? A magyar focisták és a magyar képviselők között elég sok a hasonlóság. Mindkét csoport a hazai bohócligában játszik, nevetséges…..
Elevenítsük fel az eseményeket: 2008. november 23-án hajnalban a kultúrházból hazafelé tartó 14 éves Horák Nórát megerőszakolták és megfojtották. Meztelen holttestét édesapja találta meg másnap. Senkinek nem kívánok hasonlót! Fogalmam sincs, mi történhetett, csak…..
Mandiner blog A Reakció EP-tippjei 2009.06.05 22:22:00
  Mindenki tippeljen! A mieink, csak így, ömlesztve: aba Fidesz: 65 MSZP: 21 Jobbik: 4 SZDSZ: 4 MDF: 3 LMP: 2 Részvétel: 47 AgentUngur Fidesz: 57% MSZP: 25% Jobbik: 8.5% Szdsz: 5% MDF: 3% Munkáspárt: 1% LMP: 0.5% bozót.harcos Fidesz: 62% MSZP: 22 % Jobbik: 6% MDF: 3,5 % SZDSZ:…..
Következzen B.O.T. levele, amely a munka világának szinte minden részletét érinti. Tisztelt Munkahelyi Terror!   Remek az oldal! Csak gratulálni tudok!   Nevem kiadása nélkül felajánlom történetem, ha érdemesnek tartják a közlésre. Több témát is érintenék. Rólam:…..
Arnica 2009.05.12 10:18:48
@nagy munkanélküli: Mikor lenne itt az ideje szerinted? Soha? Mert ahogy visszanézek erre az elmúlt 20 évre, soha nem volt megfelelő az alkalom. Hogy mit nyerek vele? Igen, kártérítést fogok nyerni. És nyernek azok is, akikkel eztán szerződik a volt cégem, mert szerintem 100szor is meggondolja, hogy újra elkövesse-e azokat a szarvashibákat az embereivel szemben, mint amiket velem megtett. Abban is bízom, hogy akik maradtak, tanultak az esetből, és nem hagyják majd magukat.

A válság nem csak veszteséget hoz, de lehetőséget is teremt - ha akarjuk irányítani a sorsunkat! Hogy szerencsés vagyok-e vagy ügyes, mert 3 hónapon belül találtam munkát ilyen nehéz viszonyok mellett? - Még mindig nem tudom eldönteni. De az biztos: az isteni gondviselésen túl magunkban is bíznunk kell, és tudatosabban rendezni, irányítani az életünket!

El kéne már hagyni az előző rendszerből hozott rossz beidegződéseket. Rosszul vagyunk kondicionálva.
A rapid randi mellé be kéne vezetni a rapid brékápot: elég az egyiknek elmondani a telefonba, a másik hallja úgyis melletted az autóban.  A héten a szép képeket NAK blogjából lopom Kedves szakitos,   nincsenek sajnos ekezetek...   Ez nem igazi szakitos stroy,…..
Arnica 2008.11.12 10:24:51
w Az én antiszemitizmusom 2008.10.18 14:58:00
Határozott véleményünk, hogy a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának egymáshoz való viszonyának súlyos torzulását tükrözi ez az írás éppen úgy, mint az – a Magyar Hírlapban megjelent –, amelyet mottóként idéz, és amelynek – egyesek…..
Igazán vicces szakításokat csak néhány hetes járás után lehet produkálni, de ilyenekre nem vagyunk fellkészülve. Ez egyszerűen annyira vicces, hogy a levélírót felvesszük állandó szerzőnek: kötelező minden héten összejönnie valakivel. Már rég terveztem, hogy megírom ezt…..
A valaha volt legőszintébb mondatot kaptuk olvasónktól: "Boldog korai huszonéves kor, tele felelőtlenséggel, és mosolyért kapott pinával". A mosolyért kapott pinára verses kötetet lenne érdemes összedobni. Egy egyetemi közegben nem is lehet durvább szakítóok Woody Allen…..