Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bejci

51 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval ahogy ezt az előzőekben már leírtam, nagy-nagy nehézségek árán sikerült átrágnom magam a fél albán operaközönségen, és végül megtalálni az igencsak nekem való lépcsőre helyezett széket. Hatalmas taps tört ki, amit én egyértelműen a saját nagyszerűségem…..
Azt mondják, aki egyszer elmegy az Operába, és szerette, az örökre szeretni fogja. Ha viszont valami megmagyarázhatatlan menekülési vágy tör rá a delikvensre, mikor az első operaénekes rázendít, akkor soha többé nem lehet becipelni még egyszer oda. No én a múlt héten asszem,…..
Bejci 2010.11.09 10:25:36
@takacsot:
hmm, nemtom, talán az élet tanított... vagy csak túl sok Rejtőt olvastam gyerekkoromban? :-P
folytköv...
 - Miért vagy az utcán? – kérdeztem.- Hogy pénzt keressek. - mondta a srác. – Nincs, aki fizesse a tanulmányaimat. - Hol tanultál furulyázni? - Otthon, az apámtól. Hat évesen. - És ő most hol van?- Meghalt. 8 éves voltam. Anyám nem bírta a fájdalmat, és két évre…..
Nagy utazás - Albánia 30-on túl 2009.11.12 12:02:00
              És ezzel szinte mindent elmondtam... És még volt tortám is, meg meglepi bulim is, csak az a fényképezőgép ne lett volna!:-)..
Ez valami csodálatos itt, de a kijutás persze nem ment egyszerűen, ahogy azt már megszokhattam, megint kalamajkába keveredtem...A részletek később, most csak egy kis előzetes képekben... Oroszlánsétára várva... Hát igen, a jobboldali közlekedés és a jobbkormányos autó…..
Sokan úgy tartják, az őszinteség a legfőbb erény, de vajon az erények arra valók, hogy használjuk is őket, vagy csak, hogy kitegyük a vitrinbe. Jó kérdés. Mindenki került már olyan helyzetbe, ahol nem feltétlen tüntették volna ki az őszinteség érdemkeresztjével. Nem…..
  Történt egyszer, hogy úgy döntöttem egy kedves olasz ismerősömmel, hogy ha már egyszer úgyis Magyarországon vagyunk, miért is ne néznénk meg, mi van a kis határunk után, délre, horvát szomszédainknál.Vettük hát a bátorságot, és nekivágtunk. Felpakoltuk a kocsit…..
  Honnan is kezdjem. Talán a végén. 4 napot töltöttem Brüsszelben, és most épp készülök hazafelé, vagyis Albániába. Egy remekbeszabott management képzésre érkeztem, amelynek a címe ’Make your team work’. Mikor vasárnap délután elindultam Tiranából, szó…..
Hello világ, visszatérteeeem!!! Hogy hol csavarogtam eddig? Ha én azt mind elmesélném… Kezdjük csak röviden és tömören, aztán jöhet a veleje. Szóval rég volt, igaz sem volt már, amikor én utoljára irtam ide, és bár úgy tűnt, elfelejtkeztem erről az én kis…..
Van az úgy, hogy az ember egy reggel felkel, és elgondolkodik az életéről. Ez történt velem is minap, mikor fáradtan, nagyon fáradtan felébredtem, és arra gondoltam, milyen jó volt látni a barátokat, csak az a fránya fejfájás ne lenne. Fáradtan nyúl megfáradt harcosunk a telefon…..
Hogy brutálisan őszinték legyünk, az albán fővárosnál jártunk már látványosabb, érdekesebb és színesebb településen is; Tirana (amely nevét – állítólag – Teheránról kapta, de ez ne vegye el a kedveteket a dologtól) nem az impozáns épületeivel, elképesztően…..
Bejci 2009.06.29 10:43:24


@lamed:

hogy mind lopott, az túlzás, de mondjuk úgy a régebbiek jelentős része, az újabbak már egyre kevesebb százaléka. Az viszont biztos, hogy az utcán közlekedő autókon jelentős arányban lehet találni már ránézésre is hamis rendszámot) van olyan, amelyik egy egyszerű műanyagdarabra ráfestett pár betű és számkombináció. És ha netán autóvásárláshoz támad kedved, ne lepődj meg, ha az 'eladó' megkérdezi, ki akarod-e vinni az országból, vagy csak határon belül használod. :-)
Tetszik a cikk, főleg, mivel elég reális képet fest Tiranáról. tényleg nem az a meglátni és megszeretni város, de itt élni egyáltalán nem rossz, tapasztalatból tudom... :-)
Albánia nem az a hely, ahová múzeumlátogatásra és városnézésre jön az ember. Ide pihenni, jó tnegeri étkeket enni, valami újat, érdekeset, nem egyszer vicceset és furcsát látni és érintetlen, eldugott tengerpartokat felfedezni kell jönni...
Gratula az irományért...
  Szóval valami back again dolog következik most, legalábbis meglássuk... Tegnap úgy keltem fel, hogy zsongtak a fejemben a gondolatok és emlékképek a múltból, és nem hagytak nyugodni. Ez még ma is eltartott, és valszleg ebből kifolyólag is elkezdtem régi fájlokat nyitogatni a…..
  A szombat reggelt azzal kezdtem, hogy regenárálódtam a hosszú alvásból, majd elmentem a boltba, és volt olasz órám is. Nardi 9-re jött, és végre már nemcsak a buszos társaságnak őrlöm az olasz szavakat, hanem neki is. A pasi 37 éves, szimpi, az a kimondott good guy, emiatt…..
Bejci 2009.02.05 16:26:17
@galeri: no jo, no jo, osszekapom magam...
csak elkapott vmi korsag 2 hete, es az elol bujkalok, uh nem sok uj hirrel szolgalhatok, kiveve, ha kivancsiak vagytok az uj baratom, egy kedves gyomorvirus tortenetere... :-)
    Tudjátok, van az úgy néhanapján, hogy nem tellik az embernek másra a napból, csak hogy felkeljen, csak úgy létezzen, heverésszen a munkahelyen, és a teendők között válogasson, tanulgasson, nevetgéljen, aztán hazamenjen az esős éjszakában, és bebújjon a jó meleg…..
  Tegnap este elég nagy bulinak nézett elébe a kis csipet csapat, ugyanis elhatároztuk, hogy megünnepeljük az újévet. No ez már ebédidőben elkezdődött, amikor megkóstoltuk a litvánok pálinkáját. Természetesen ők is medicinnek álcázzák, és előszeretettel hajtogatják,…..
    No hát sziasztok Mindenkinek. Itt volnék újra, nem mintha eltüntem volna bárhová is, csak éppen egy kicsit kimaradt a blogirás mostanában. Ezt valaki bánja, valaki nem… Hazafelé a repcsin épp az járt az eszemben, hogy milyen jó lesz végre a melegbe…..
  A hét igazából nem volt valami nagyon mozgalmas, leszámitva egy-két estét magábafoglaló borozást, P öléskényszerét, amivel először de nem utoljára szembesültem, a magyar nagykövetségen tartott national day felejthetetlen élményét, a magyar közösséggel való…..
  A reggel azzal kezdődött, h visszaadtuk a kedves kis piros csöppséget a gazdijának. Hiányozni fog, a végén már úgy a szivemhez nőtt, bár asszem kicsit tropára tettük. Ezt az autót nem igazán az albán offroad szerpentinekre találták ki. Napközben párszor megkerültük a…..
  Elkövetkezett a nagy nap, amikor is a majom a kútba ugrik, hogy megnézze, van-e benne bérelt autó. A hotel, aminek a parkolójában az autók voltak,bejáratánál álló őrök rögtön a parkolóba irányítottak, ott előadtam a nyűgömet. Nem nagyon tudtam mire hivatkozni, mivel…..
  Végre vége a hétnek, gondoltam reggel. Már csak félnapos tréning. A fejem továbbra is kongott, majd szét ment, már 2. napja, nem leszünk így jóban. A banda eléggé össze volt törve, tegnap jó volt a buli. Elmentünk ebédelni a skacokkal, Marlon, a két podgoricai…..
 A tréning tovább folytatódott. Nem szívesen elemezném tovább Clas hőstetteit ma, legyen elég annyi, hogy nem unatkoztunk. A nap végére Clas kijelentette, teljesen összekavarodott, és már nem nagyon ért semmit. Hurrá! Volt bennem egy halvány remény, hogy mindent ért, és…..
  Reggel korán érkeztem, mivel azt mondták, hogy 9kor kezdünk. 9:50-kor már el is kezdtük. Remek. Akár még egy futás is belefért volna. Marlon, aki a tréninget tartotta, kiköpött Bob Marley. De valami tutira! Ha az utcán látnám, az utolsó helyre sorolnám azt a lehetőséget,…..
  A Kedd reggelt egy jó nagy adag edzéssel kezdtem. Jól el is késtem. Azért annyira nem voltam szomorú, miután előző nap este 8-ig voltam. A nap teljesen simán telt, délután volt egy újabb mitingünk, ahol sokat nem haladtunk előre, de legalább hátra sem. M-tól kaptam egy nagy…..
  Van itt egy kis történet az albán szamárról, amit nem tudok elmesélni, mert ebben nem vagyok olyan jó, de a lényege az, hogy a szamár világgá akar menni, és a gazdája nem hagyja, és megkérdezi tőle, miért is akarna elmenni. A szamár erre azt válaszolja, hogy végülis nem…..