Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kepe

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pénzügyminisztérium szakértői túl kockázatosnak, gazdaságtalannak és jogszerűtlennek tartják a sávolyi motorversenypálya megépítésének állami támogatását, a kormány mégis odaítélte, az MFB pedig kifizeti a milliárdokat.Az Index birtokába került újabb belső feljegyzés…..
kepe 2010.02.28 21:50:43
A magam részéről rendkívül elkeserítőnek és szégyenletesnek tartom, hogy ebben az országban semmi nem tud normál mederben zajlani. Autópálya építések, M6, M0 (zöldek bulija, ...), Balatonring, stb. stb. ami kulcs lenne a jövő felé.
Ha ezt a "nemzetet" még le lehet járatni (nem hiszem, hogy lehetne, de tudom, a "magyar ne lopj" táblán is inkább felháborodunk, mint magunkba néznénk), akkor minden egyes perccel, nappal, héttel ezen vagyunk - párttól, civil szervezettől, mindentől függetlenül. Ha ebben az évben is elbaltázzuk a MotoGP rendezést, az utolsó esélyünket játsszuk el!
Magam részéről motoros vagyok - Magyarország szinte egyetlen, külföldi tulajdonú, nemzetközi versenyeket nem rendező de milliárdos forgalmat bonyolító pályáján, a Pannóniaringen évente 5-6 napot "versenyzek". Magyar szervező összesen 7 napot jut a pályához évente, német, osztrák és olasz klubok bérlik folyamatosan a pályát!. Ezért - is - nagyon szerettem volna / szeretném hinni, hogy lesz vmi ebből a pályából!
A MotoGP F1-el szembeni életképességét nem hiszem, hogy meg lehetne kérdőjelezni 100000-es tömeget vonz versenynaponként világszerte. Ez a pálya golfpálya és luxusszálló nélkül is életképes lenne és sokat jelentene az országnak és a régiónak is - mert a másik szomorú és sajnálatos és Európában egyedülálló magyar jelenség a Budapest vízfejűség. Szinte kikényszeríti a vidéki magyarból a főváros iránti ellenszenvet (pedig büszkék is lehetnénk rá), mert minden csak ott történhet és minden pénz oda kell menjen.
A magyar népből, a politikából, a gazdaságból való kiábrándultságom miatt akár azt is mondhatnám, már lesz@rom, milyen pénzből és honnan lopják el, mert a magyar nem tud közösségben, közös célokban, közös jövőben és kompromisszumban gondolkodni, hát akkor legalább egyéneknek legyen jó. Persze az ország érdeke, a demokrácia, stb, stb. mind előrébb való lenne, de ez itt már / még nem lehet szempont mert még nem vagyunk érettek a közösségben gondolkodásra. Majd talán 30 év múlva a gyerekeink már...
Az elmúlt 15 évet végignézve kezdem megérteni, miért kellett nekünk mindig diktatúra vagy külföldi uralom: mert ha nem volt "birkapásztorunk", akkor szétszaladt a ménes!
Ez van sajnos. És elnézést a negatív szájíz miatt, de hát nézzünk magunkba (nem a fórumozok, hanem mint magyar nép) és mondjuk, hogy nem így van...20 éve nem tudunk nemzetté kovácsolódni akármilyen kormány is volt...
Szóval hajrá Balatonring, nem ezen a pénzen úszik el a magyar böcsülete, sok el fog még itt úszni, megy a lopás, acsarkodás, látszólagos politikai viszály ÖNÉRDEKBŐL, mire talán a MAGYAR ŐSZINTÉN, ÖNKRITIKÁVAL, MAGÁBA NÉZVE kigyomlálja azokat, akik nem oda valók az ország előrelépéséhez.