Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kozleskenyszeres_Z

28 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kacsa, teknős, csajok, tenger, szakáll. Erre tessék gombot varrni.  ..
kozleskenyszeres_Z 2009.06.30 12:29:19
Pokióból jelentjük Finishi suru 2009.03.04 11:10:00
Kedves és lelkes olvasótáborunk!Hazajöttünk, amiből egyenesen következik blogunk megszűntetésének kötelezettsége. Köszönjük a lelkes olvasást, azt a rengeteg dolgot pedig, ami idő hiányában kimaradt, majd személyesen elmeséljük. Persze nem mind az 5618 képet :)Zs + Z..
kozleskenyszeres_Z 2009.03.19 10:08:58
@Daniel David: igazából törölni terveztem, de elég lusta vagyok ahhoz, hogy erre csak hónapok múlva kerüljön sor :)
A Japán főszigetének (Honsú) nyugati partja és a Japán-Alpok közé eső hosszú sáv a világ hasonló magasságú helyei közül az egyik leghavasabb, köszönhetően annak, hogy a nagyon párás és eléggé hideg (Japán-)tengeri levegő itt ütközik bele a viszonylag magas Japán-Alpok…..
Be kell valljuk, egyelőre nem tudunk betelni ezekkel a japán templomokkal. Valahogy úgy vagyunk vele, hogy ugyan már láttuk a "legszebbet", a "legnagyobbat", a "legművészibbet" stb., de akárhányszor elmegyünk megnézni egy újabbat, mindig lenyűgöz minket.…..
Nos azt hiszem, így belépve a hónap második felébe már éppen itt az ideje, hogy beszámoljunk a Szilveszterről és az Újévről. Magyarázkodásként csak annyit tudok felhozni, hogy közben volt egy kissé elhúzódó megfázás és két kirándulás (Kamakurába és a Japán Alpok…..
Ugyan a Karácsony itt nem rendelkezik kifejezetten mély hagyományokkal, az ajándékfetisiszta japánok sem hagyják ki ezt az alkalmat egy nagyobb bevásárlásra. Azaz de, van egy Japánra jellemző karácsonyi hagyomány. Mivel szerintük a Karácsony színe a piros és a fehér, a…..
Nos lehet, hogy egy Trabant tetejére kötözni egy nagy fenyőfát, majd lehúzott ablakokkal, egy kézzel a fát szorongatva végighajtani Budapesten egy vaszisztdasz, de Tokióban normális fenyőfát találni sem éppen egyszerű feladat.Az már a kezdetektől teljesen világos volt, hogy első…..
Kedves olvasótáborunk! Sajnos péntek óta a blog.hu üzemeltetői megszüntették a bejelentkezés nélküli hozzászólás lehetőségét. Ennek én nem nagyon örülök, de azt hiszem nem is én vagyok a célközönség. Azt ígérték, egy hétig figyelik a kommentezési kedv változását,…..
Mint tudjátok, múlt péntek óta nem lehet belépés nélkül kommentezni a Blog.hu blogjain. Mivel ez egy sokakat érintő változás, a héten megpróbáljuk továbbkövetni a hatását.A kommentezési kedv visszaesése egyelőre nem jelentős, szombaton tíz, vasárnap viszont már csak két…..
Kiotó (a Panoráma útikönyv kedvéért Kjótó :) nem éppen az a város, amit gyorsan meg lehet unni, ezért kaptok egy nagy rakás képet* és egy remek posztot róla. A hétvégét és a hétfőt - köszönhetően csavargásombarát főnökömnek - ugyanis Kiotóban és Narában,…..
Pokióból jelentjük Reggel 2008.12.11 02:34:00
Indulás előtt otthon ittam egy Lavazza mokkát, most nagyon akt ívnak érzem magam. Ma megpróbáltam kikerülni a reggeli tömegközlekedési csúcsot, de nem igazán sikerült. Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy a metróban a két üléssor között az esetek 95%-ában 4 sorban állnak az…..
Tokió belvárosába, a császári kerttől nem messze építették a XIX. század végén a háborúkban elesett japán katonák emlékének adózó szentélyt, a Jaszukuni-dzsindzsát. Mégha építészetileg és vallási központként nem is vetekedhet az olyan tokiói kegyhelyekkel, mint az…..
Pokióból jelentjük Made in Japan 2008.11.26 07:40:00
Lassan készül egy félidős bejegyzés általános benyomásaimról, de addig is (értsd amíg el nem felejtem) hadd álljon itt egy idézet egy olcsó jegyzetfüzet borítójáról: "Az ötleted fejlesztése Japán fejlesztése." (persze angolul, japánul ennyire még nem tudok :)…..
Miután mindenki kigyönyörködhette magát a nikkós képeinkben, némi kommentárt is fűzök hozzájuk. Valószínűleg a legjobbkor mentünk oda (talán csak a tavaszi cseresznyefa-virágzás lehet jobb, de én amúgy is jobban szeretem az őszt), az egyre inkább elszíneződő levelek…..
Kedves Mindenki!Ismételten kirándulásról fogunk beszámolni, de hogy nehogy azt higgyétek, hogy itt minden játék és mese, ígérjük, hogy legközelebb már napi viszontagságainkról is írunk.Ja és ezen kívül egy nagyon fontos bejelentést is kell tennünk: láttuk a Fudzsit! Nem is…..
Pokióból jelentjük Fül & boka 2008.11.19 14:16:00
Mielőtt folytatnánk részletes beszámolónkat japáni tartózkodásunkról, megragadnánk az alkalmat, hogyBátyó, boldog születésnapot kívánunk!Emellett torta helyett ilyet:az autód helyett ilyet:személyzetnek pedig ilyent:is kívánunk neked. (Nem, nem rendeltünk, csak kívánunk. Ne…..
Múlt Az egyik előző hétvégén a Sindzsuku és Sibuja között fekvő részeken barangoltunk. Itt található Tokió legnagyobb szentélye (Mejdzsi-szentély), amit az 1868-as császári restauráció után hatalomra került Mejdzsi (= felvilágosult) császár és felesége tiszteletére…..
 A mai nap nagy részét vendéglátómmal, Nomura proffal töltöttük Jokohamában (ő ugyanis ott lakik). Mivel ma (is) ünnepnap volt (1948-ig Mejdzsi császár születésnapját ünnepelték, onnantól az új alkotmányt is), meghívott minket egy kis városnézésre. Ebéddel kezdtünk,…..
Sziasztok, jelentem eddig túléltük a felvágottszennyezést. Az elmúlt 2 napban ugyan ettünk akciós sonkát és virslit is, de még semmi jele, hogy ciánt pöfögnénk.Most inkább már tényleg bepótolom az Izu-félszigetes beszámolót. A túrát jó szokásunkhoz híven gyakorlatilag az…..
Pokióból jelentjük Debüt 2008.10.16 11:25:00
 Ma mutatták be Japánban a Honda Odyssey új verzióját. A régi (errefelé divatos családi autó) roppant jól nézett ki: És ez még csak a gyári verzió. Főleg az ijesztő tekintetére érdemes figyelni. Az új sajnos már eléggé ugyanolyan lett, mint bármelyik másik…..
Pokióból jelentjük Komment 2008.10.14 11:34:39
Kedves olvasóink!Óriási (mondhatnám kolosszális) büszkeséggel tölt el, hogy megtaláltam azt a kapcsolót, ami nem engedett eddig titeket kommentelni. Mivel sikerült kiiktatnom, mostantól mindenki szabadon kifejtheti véleményét a posztokkal kapcsolatban, nem kell hozzá IndaPass.Amúgy…..
Lassan, de biztosan végére érek az 5 napos túra beszámolójának.Utolsó állomásként Hirosimát, illetve az előtte fekvő öbölben lévő Mijadzsima szigetet látogattuk meg. Hirosimában igazából az emlékparkon kívűl nincsen szinte semmi említésre méltó, szokásos modern japán…..
Pokióból jelentjük Útitársak 2008.09.30 03:55:00
Ugyan még csak kevés képet (vigyázat, a galériában spoiler képek Hirosimáról!) kaptam a többiektől, így szegényes a kínálat, de mégis bemutatom útitársaimat, a jelenlegi Matsumae ösztöndíjasokat.Balról (utánam): Aamer Ali Pakisztánból, Dzsamal Mohamed Ahmed Egyiptomból, Ija…..
 A fene gondolta volna, hogy itt fogom fellendíteni a magyar gazdaságot. Vettem két magyar libatoll-töltetű paplant jópénzért, és nagyon meg vagyok elégedve velük. Az elektronikával ellentétben a libákhoz még ért a magyar!..
Pokióból jelentjük Dilemma 2008.09.28 10:45:20
Mi ér többet: 15 könyv vagy 1 iPod Touch? OK, ez nem is kérdés, szavazásra nem bocsátom, de ha valaki mindennap Engadget-et olvas, bizony néha elbizonytalanodik :)..