Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhat

7 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végignéztem, hogy kedvenc hölgyeink milyen borokat szeretnek. Nem csalódtam az izlésükben, van itt kincs bőven!Érdekes, hogy bár a fehérborok közül került ki a legtöbb kedvenc, a rozé és vörös borok közül majdhogynem a vörösborok nyernek. Ráadásul szép komoly tételek.…..
DiNa blog Heroku tippek 2012.02.13 10:36:00
A cloud hosting beúszott az életünkbe. Nincs is egyszerűbb dolog, mint rábízni az üzemeltetést egy erre szakosodott csapatra, akik megoldják a skálázást is. A tapasztalatok nagyon jók. Rengetegett fejlődött ez terület. Rails csapatként mi eddig a Heroku, az Engine Yard és a…..
Nagy örömmel fedeztük föl mindannyian a HVG Bor Plusz különszámában, az ismerős kis képet:                Örömteli megtiszteltetés ért bennünket, azaz mindenkit aki használja, olvassa az oldalt, hogy mi…..
Az agilis munkafolyamat nem egy kőbe vésett dolog. Sokszor hétről hétre alakítunk rajta. A cél az, hogy a vállalt feladatokat egyre hatékonyabban és rövidebb átfutási idővel oldjuk meg. Egy rövid betekintés következik, egy élő példán keresztül bemutatva hogyan történik…..
borozunk.hu Budafoki borfesztivál 2011.09.06 13:14:00
Már évek óta figyelemmel kísérjük a budafoki eseményeket. Mivel a város neve összeforrt a bor és pezsgőkészítéssel, nem csoda, hogy a Budafoki borfesztivál kedvelt célpont lett. Ez ugyanis a legközelebbi hely, ahol authentikus környezetben bort kóstolhatunk. A…..
Szeptember a borfesztiválok és borakciók hava, a héten indul a Budavár Borfesztivál, és menetrendszerűen belekezdtek a hiperek is az év ezen szakaszában megszokott, szinte kötelező jellegű akciózásba. Elsőként az Interspar Borvilág nevű katalógusa került a kezembe: a…..
Magyarország egyetlen komolyan vehető borújságírója, Alkonyi László, a csendben kihunyt Borbarát hajdani főszerkesztője kilépett a printből és óvatosan belelépett a netbe. Akik ismerik, tudják, hogy világéletében berzenkedett mindentől, ami online, de mindannyian jobban jártunk…..
borozunk.hu Bor és bringa 2011.05.30 10:05:00
Egyre többet járunk bringával. Ez a kis kiegészítő pont erre az egyszerű helyzetre épít. Miért is hagynánk otthon ilyenkor a palackot?Te mit raknál bele? Én a magam részéről egy Maul 111-mindegy-et. Ha tényleg tetszik a kiegészítő, az Etsy-n megtalálod...
Egy évvel ezelőtt indítottuk útjára A vadon szava blogot. Célunk az volt, hogy a természetjárás, a szabadban való élet témakörében (és mindenben, ami ehhez kapcsolódik) megosszuk meglehetősen szerény tapasztalatainkat - remélve, hogy a hozzászóló olvasók is így tesznek -, és…..
DiNa blog Páros programozás 2011.02.22 13:26:00
Amióta agilisen dolgozunk, azóta szerettem volna kipróbálni a páros programozást. Valahogy sosem értettem mire lehet jó ez az egész. Illetve értettem, de úgy gondoltam, hogy nagyon bosszantó és borzasztó unalmas lehet, hogy nem tudok bármikor bármihez hozzányúlni és hogy nem csak…..
Semmi sem illusztrálta jobban az Európai Unió tehetetlenségét, mint az Eyjafjallajökull vulkán kitörése után kialakuló légiközlekedési káosz. Talán egy kicsit erősnek tűnik a Miniszterek Tanácsának működését ezzel közvetlen összefüggésbe hozni, pedig a probléma…..
A cég nem csak az Internet Explorerre, de a Microsoft komplett operációs rendszerére is be van rágva. A Financial Times összefoglalója szerint az ezzel kapcsolatos direktívát még januárban adta ki a cég a munkatársaknak. Mint emlékezetes, ez volt az az időszak, amikor a kiderült,…..
Miről van szó? A Prediction API valójában egy nagy feketedoboz. Beletolunk egy csomó historikus adatot, és visszakapunk mindenféle predikciókat, előrejelzéseket. A Google azt nem mondja meg, hogy a mögöttes algoritmus pontosan milyen logikák szerint kísérel meg…..
Rengeteg fontos dolgot jelentett be tegnap a Google. Egy-kettőre én is kitérek ezen a blogon. Az egyik mindjárt egy valóban fontos dolog: a Font API és a hozzá kapcsolódó Google Font Directory. A kiváló minőségű, ingyenesen hozzáférhető és alakítható webes fontkészleteket a…..
Azt hiszem, eldöntöttnek vehetjük a korábban felvetett dilemmát arról, hogy vajon melyik lesz a nyerő helyzetmegosztó szolgáltatás... Vagy mégsem?  Nos, a két hónappal ezelőtti helyzethez képest annyit már kijelenthetünk, hogy a három szolgáltató (Brightkite, Gowalla,…..
nzsigu E-köny olvasó 2010.04.30 09:23:00
Megint egy linuxos progi. Egy ismerősöm írt, hogy könyveket keres e-könyv olvasóhoz. Végül ő talált  oldalt, az e-konyvtar.hu-t (frissítés: sajnos megszűnt). Itt pontokért lehet könyveket letölteni, ami naponta termelődik, kb 1 "könyvnyit". Szoval itt .prc, .epub és…..
Tudom, mazochista vagyok. Egy orvos ismerősöm is mondta (Facebookon megkérdeztem, hogy ismer-e valaki ilyen programot, ez volt az egyik válasz: ":S Biztos jol vagy, de ha nem, szolj :) (ma az egesz ejszakat egy zavarodott nenivel toltottem aki olyan dolgokrol meselt, amibol egy szot sem…..
Rögtön két forrásból is hallottunk választ a kérdésre, az egyik maga Steve Jobs, a másik a John Gruber, a Daring Fireball szerzője. Jobs saját maga beszélt az Adobe-ról az iPad bejelentése után, valahogy így: Lusták. Lehetőségük van izgalmas dolgokat csinálni, de egyszerűen…..
 Hát ez az első bejegyzés.Bármelyik érintett vevő beperelheti kártérítésért azokat a cégeket, amelyeket a GVH a fogyasztó megtévesztésért megbüntetett, de a személyenként jellemzően kis, esetenként nehezen bizonyítható kár és a hosszú eljárás miatt perelni nem…..
Talán kevesen tudják, hogy nem is olyan messze Budapesttől, Leányváron, egy alkoholistákat mentő ház működik papok, püspökök, szerzetesek számára. Állandóan telt házzal. Alig képesek befogadni az egyház gyermekeinek vezetőit, a nyáj pásztorait. Van rendtársam, aki évekig…..
 Nem kenyerem kiteregetni a magánéleti problémáimat és a családi válságainkat az inerneten, főleg nem itt, de meglepő ihletettséggel ébredtem a kudarcokkal teli hétvége után, szóval muszáj írnom pár sort.  (Megjegyzem, az elejétől a végéig olvasni nem muszáj, már…..
Webisztán Indanet... azmiaz? 2008.09.30 14:26:00
Nagyon-nagyon hosszú tervezési és tesztelési folyamaton vagyunk túl. (Nem, nem vagyunk túl rajta. Mégcsak most jön a neheze. De ez a mi bajunk.) Az Inda közösségépítő szájtjának legelső verziója ma élesedett ki. Egyelőre tényleg erős bétában. (Lehalások, malfunctionök…..