Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Real Man

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ingatlan franchise búcsú 2010.02.08 19:53:00
elhagytam a blog.hu rendszert, mert értesítés nélkül belenyúlkáltak az anyagaimbaezzel ők idén veszítettek 50.000 látogatást és 200.000 letöltéstén meg nyertem egy tapasztalatottalán eccer még találkozunkreal man..
Mármint nem a műanyag, hanem a plasztikázott nők szépségversenye. (Bár lehet a kettő ugyanaz!) Október 9-én, a szervezők szerint a világon első alkalommal. Ugyan nem néztem utána, de egy cseppnyi kétségem sincs, hogy ilyesmit már lőttek az USA-ban párszor, képviselve és…..
Hát, nem úsztuk meg a nyaralást betegség nélkül, mivel Nóri bekapott valami hasmenéssel járó cuccost - nagyon erősen a hekkes ebédre gyanakszom -, néhány napon át pelenka és popsikrém nagyfelhasználók lettünk. Ráadásul a 2 napos diétának köszönhetően Bucifej…..
Az Urbanista egyik posztja körül kialakult heves kommentvita után fogta magát Xotifan, aki maga is ingatlanos, és elindította blogját a szakma védelmében. Izgalmas témákat ígér és rögtön azzal indít, hogy mit is csinál egy ingatlanos. Mint írja: Sokak szerint egész nap mereszti…..
Real Man 2009.02.17 14:32:20
Mit tehet egy magyar ingatlaneladó?
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=173725&fr=hk

...
2. Kiképzi magát ingatlanügynökké: figyeli a hirdetéseket, érdeklődik és véleményt kér ingatlanosoktól, elkezdi olvasni az ingatlanpiaci híreket. Magasabb áron indít, havonta módosítja. Hirdet itt, hirdet ott. Ajánlgatja az ismerőseinek. Másod állásban egy évig folyamatosan ezzel foglalkozik és megspórolja az ingatlanügynöki jutalékot. A végén győzni fog, igaza lesz, meg tudta csinálni. Spórolt, és kitanult egy új szakmát. (Szerintem többet spórolna, ha autószerelőnek tanulna ki így hobbyból, mert 20 év alatt arra jóval többet költ el. De mit tegyünk, az ingatlanértékesítés a legizgalmasabb szakma – ezért szeretjük mi is – nem csoda, hogy érdekli az embereket)....

Az ember első körben soha nem ingatlanoshoz fordul, hanem megpróbálja eladni maga a lakását. Ezért szegény ingatlanosok viszont megpróbálják magánszemélynek feltüntetni magukat. Valamilyen rejtélyes okból úgy gondolják, hogy a magánszemély legfőbb ismérve, hogy kézírásos…..
Real Man 2008.09.07 13:08:58
"Bár ingatlnaos hirdette, én elmentem megkerestem, 8 utcát kellett végigautóznom, ott volt az eladó épp, és megvettem ,és nem kellett 5 kilot tolnia az eladónak. igen sikeresnek érzem magam."

Arra is gondoljatok, hogy ez olyan mint az adózás.
Az ország egyik fele nem fizet adót, mert jópofa és vagány. A másik fele meg fizethet helyette is, mert azért valamiből csak el kell tolni a havat az utcákon, fizetni kell a közvilágítást és fűteni kell az iskolákat. (mert ez a vagány jópofáknak is jár)
Az ügyfelek egy része ellopja az ingatlanosok adatait, a másik fele meg fizetheti a költségeket.

Azon is elgondolkozhatnátok, hogy a hozsannázott .com a magánhirdetőinek a pár ezer forintját, pont a hajára kenheti, nem hogy ilyen színvonalú szolgáltatást nyújtson belőle. Tehát ha nem lennének ingatlanos hirdetői, nem lenne .com sem. ti meg nézegethetnétek az apróhirdetéseket míg ólommérgezést nem kaptok. Persze abban nincs kép, így nehezebb lenne ellopni az adatot.

A vicc az egészben, hogy az adattolvajok pont abból élnek és azért létezhetnek, spórolhatnak és örülhetnek maguknak - mert létezik egy rendszer ami ellen lázadoznak és ócsárolják.

Azt is érdemes megnézni, hogy a kétbetűsek kinek szolgáltatnak inkább az eladóknak, vagy a vevőknek?

Mivel az eladók nem hajlandók költségekbe verni magukat - ezért ezt valakinek meg kell hitelezni a számukra - ezt az ingatlanügynökségek teszik.

Ha meg nem gyűjtenék össze az eladó lakásokat és adatokat, nem fizetnék ki előre a hirdetési költségeke a tulajdonosok helyett, akkor a vevőknek nem lenne mit nézniük. lenne fönt a .com-on 1-2 ezer eladó ingatlan, azt kész.

Az egész ingatlanügynökösdi szolgáltatásnak ez a hitelezési tevékenység az egyik leglényegesebb eleme!

A kérdés komplexebb megértését talán segíti a következő idézet, amelyet egy hasonló blogban találtam:

"Egyébkén arra jöttem rá, hogy mindenki maga akarná eladni a lakását, mivel az ingatlanosok lenyomják az árat – venni viszont ingatlanoson keresztül akarnak,mivel (igggen, jól gondolod, olvasó…) az ingatlanosok lenyomják az árat.
Nem eccerű ez kérem..."

Az meg, hogy van egy csomó ütődött ingatlanos, az társadalmi probléma. Mint ahogy van egy csomó ütődött autószerelő, bolti eladó, önkormányzati ügyintéző.

Ezen csak 2 dolog fog változtatni (és az nem az OC, vagy a DH)

1. mindenki söpröget egy kicsit a saját portája előtt - megpróbál jobban dolgozni
2. amikor valaki szolgáltatást vesz igénybe és nem azt kapja amit ígértek neki, vagy amit elvárt - azonnal kiveri a balhét, szól az ingatlanügynöknek, szól az irodavezetőjének, szól a hálózati igazgatónak, szól a fogyasztóvédelemnek

Egy ingatlanügynök főnöke, honnan a francból tudná, hogy mit csinál az az ütődött az irodán kívül?

Azért van ennyi szar szolgáltatás - mert senki nem szól.