Regisztráció Blogot indítok
Adatok
White Eagle

32 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
István szülei sportosan megtették az OTP-Vodafone távot 5-6 alkalommal, miután félrenyomták az egyik számot ATM-es fizetésnél. Az ügyintézők ideoda küldözgették őket, aminek a vége az lett, hogy hamarosan kikapcsolják a telefonját, mert a befizetett pénz hetekig-hónapokig fog…..
White Eagle 2011.09.28 13:03:17
@szunyogistvan: A bankhoz már nem tudzs fordulni. Aznap lehetett volna. A szülők számlájáról a megbízás alapján a pénz elment. Azt visszakérni nem lehet a banktól. A megbízás banki szempontból tőkéletes volt.
A példa kedvéért:
Ha aboltban az előtted levő kenyerét kifizeted, és Ő lazán kisétál a boltból anélkül, hogy ezt észrevenné (a blokkot nem ellenőrzi), akkor is a boltoson (Vodafon), vagy ha kártyával fizettél a Bankon kéred számon? Utóbbinak semmi köze hozzá, hogy kinek mit fizetsz (kivéve pénzmosás, de az meg 2 milla felett van), max a boltos hibázott ha a Te számládhoz húzta le a kenyeret. De azt is ott helyben kell reklamálni, és nem a boltba visszamenve 30 perc múlva.
Akinek a kenyerét meg kifizetted bottal ütheted a nyomát.
Nagy Mágus Hagy-ó! 2010.03.18 19:00:00
Nem tudom, igaz-e amivel gyanúsítják. Őt is megilleti az ártatlanság vélelme. Csak egy kicsit elgondolkozta, és nem is biztos, hogy azt most a helyes sorrendben teszem közzé.Azzal kezdődött, hogy a BKV körüle dagadt a botrány. Jogosulatlan kifizetések egyes vezetőknek, túl nagy…..
Nagy Mágus Történelmi a csúcs 2010.03.18 18:00:00
Igen, ez így van. Mégis minek, de inkább kinek köszönhető? Nagy valószínűséggel ez is az éppen uralkodó kormánynak. Szinte mindig minden ennek köszönhető. Az adóváltozással már előre lehetett látni, hogy ez fog történni, de akkor senki nem emelte fel a szavát. Jó, ez nem…..
Megint sztrájkolni akarnak, csak most nem, vagy még nem a vasutasok. Hanem a postások.Igazából mindenki a jobb munkakörülményekért, meg magasabb bérekért szünteti be a munkát. Ezzel az eszközzel akár el is lehet érni a kívánt célokat. Már csak az a kérdés, hogy milyen áron,…..
Ahhoz, hogy a mai bankok működését és majd a hiteleket is megértsük a kezdetekhez kell visszanyúlni és megérteni, hogy mi miért történhetett. A felsőoktatásban szinte minden tárgy első órájának első mondata, az alábbi „Már a régi görögök is….”.A mai…..
Megint megtörtént. Szerencsétlen hegymászók felmentek a hegyre, egy nagyra. Aztán amikor lefelé jöttek nyakukba szakadt a hó, és leestek.A mentéskor készült képeket nézve azt láttam, hogy szakadt a hó. Biztos ilyen időben is jó és célszerű gyakorolni, hogyha majd nehezebb…..
Amikor én még kissrác voltamAmikor én még kisrác voltam, akkor minden más volt. Nem tartoztam és most sem tartozok a Ratkó korszak második generációjához. Ki lehetett menni játszani a térre, még sötétben is. Igaz a játszótér nem fellelt meg a mostani EU normáknak. Nem ritkán a…..
Mielőtt visszanyúlnánk a kezdetekhez, a bankok kialakulásához folytassuk a múltkori gondolatmenetet.A bankok azt feltételezik az ügyfeleikről, hogy azok tisztában vannak a banki termékek minden részletével és a banki szerződések (betét és hitel) minden pontjával, és az ezekhez…..
Megszavazták, örülhetünk!Lesz szuperbruttósítás. Végre minden jövedelem után adózhatunk. Az után is, amit soha nem látunk, és nem dönthetünk arról, hogy hogyan akarjuk ezt a pénzt felhasználni.Nem, nem azzal van a bajom, hogy ha majdani nyugdíjamat akarják megadóztatni most,…..
Számomra is kicsit fellengzősen hangzik, főleg azért, mert nem csináltam még ilyet. Egyszer azonban el kell kezdeni. Minden blognak van valami célja, így ez sem lehet kivétel. Évek óta olyan helyen dolgozom, ahol a hitelekkel nap, mint nap kapcsolatba kerülök. És nem csak a hitelekkel,…..
Nagy Mágus A közellenség 2009.09.16 08:00:00
Mindenért azok a mocskos bankok és bankosok a hibásak! Azok, akik felelőtlenül arra ösztökéltek, hogy mindenféle kölcsönöket vegyünk fel, és adósságba verjük magunkat. Mert gátlástalanok voltak, és kihasználva tudatlanságunkat és szorult helyzetünket olyan szerződéseket…..
A mostani történések akár mesébe is illőek lehetnének, olyan hihetetlenek. Ez a történet is hihetetlen, csak a mesékkel ellentétben ahol a végén a jó legyőzi a gonoszt, elnyeri jutalámát, a sárkány elpusztul – kivéve Süsüt – a rossz pedig meglakol, itt…..
Nagy Mágus Hitel = kilakoltatás 2009.07.28 10:00:00
Lassan már húsz éve, hogy a sokak által várva-várt rendszerváltás megtörtént. Mindenki úgy gyarapszik, ahogy tud, úgy oldja meg anyagi problémáit, ahogy éppen sikerül. Ezalatt a közel húsz év alatt megszűntek az olcsó és majdnem mindenkinek rendelkezésre álló…..
Senki nem szeret adózni, így én sem. Mégis az adó szükséges rossz, mert ebből tartjuk fenn a közintézményeket. Az egy más kérdés, hogy jól-rosszul. Az megér legalább egy külön misét. Többet is,de nem ez a téma.Az adózásnak mindenhol megvan a kultúrája. Nálunk inkább a nem…..
Most még off topic a dolog, de hamarosan kérdéssé válik, és megoldani majd az akkori problémát majd nekünk kell. Itt, illetve helyesebb azt mondani, hogy ott vannak ezek a szerencsétlenek, abban a fogolytáborban. Senki nem foglalkozik velük ma még, de ha eljön az idő, majd kész…..
Mielőtt bármibe belekezdenék, egy dolgot szeretnék itt és most tisztázni: Egyik párthoz sem kötődök, nem szimpatizálok velük, sőt! Mindegyik mondandójában van valami igazság, de nem mindegy ki, mikor, mit és hogyan mond. Mindig mindegyiket fogom szidni, de nem azért, mert a másik…..
Nagy Mágus Biztosított jégeső 2009.06.10 20:53:00
Sűrű volt a hétvége! Nem elég, hogy választások voltak, de még a jég is esett. Előbbi nem nagyon érdekel, mert már megint megvezetnek, megvezettek. Utóbbi viszont annál inkább. Szerencsére nem voltam benn érintett, mert mifelénk nem esett, csak az eső. Máshol azonban elég szép…..
Emelkedik a nyugdíjkorhatár. Túl sok a nyugdíjas, ezért van erre szükség. Helyesebben fogalmazva túl kevés az a dolgozó, aki akinek meg kell termelnie a jelenlegi nyugdíjasok számára kifizetendő juttatások alapját (a bruttó bér után az államnak fizetett nyugdíj egy része erre…..
Van ez az új emésztés javító termék, amit óriásplakátokon láthatunk. Ez a propelleres. Nem szól másról a termék, csak arról, hogy ha fogyasztjuk, akkor az emésztésünk javulni fog és több kalóriát égetünk el. Meg a bevitt tápanyag is gyorsabban hasznosul.Én nem vagyok orvos,…..
Még nincs vége a megszorításoknak! Éppen csak lélegzetvételnyi időhöz jutottunk, mielőtt még jobban lenyomják fejünket a víz alá, ha éppen víz amiben vagyunk. Elfogadták a 13. havi nyugdíj és közalkalmazotti bér eltörlését, emeltek az ÁFÁ-n – igaz volt ahol…..
Már napok, sőt talán hetek óta kering a hírekben, hogy itt az új világjárvány! Mexikóból indult és sertésinfluenzának hívják. Biztos ilyen eddig is volt, de most mutálódott a vírus, és már emberre is veszélyessé vált, sőt már haláleseteket is regisztráltak. És terjed!…..
Már több helyről is hallottuk, hogy milyen jó dolog az, ha a magyar ember magyar terméket vesz, mert ezzel megőrzi a munkahelyeket. Van is ebben igazság, főként miután beléptünk az EU-ba. Itt az áruk szabad mozgását nem lehet akadályozni a védővámokkal és támogatásokkal.…..