Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rabbibá

1 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a…..
Rabbibá 2009.04.16 15:39:35
@Sájgec: Kedves testvérem, a gój kifejezéssel kapcsolatban azért óvatosabban bánnék egy ilyesféle vitában. Nem tudom, menyire vagy hithű és mennyire ismered a nyelvet, minden esetre épp ennek a kifejezésnek az értelmezését talán nem feszegetném. (És most a jelenlegi felhangjára gondolok, nem pedig a kezdeti, több ezer évvel ezelőtti alakra!)

Minden más stimmel, bár én a vitapartner ilyesféle jellemzésétől tartózkodnék. Ahogy ítélsz, úgy ítéltetsz.
Rabbibá 2009.04.16 15:57:28
@KaraSaraqan: Biztosan igazad van, nem tudom vitatni. Azonban nem a múltban élünk és mint láthatjuk, ha nem sikerül megegyezni valamiféle kompromisszum mentén, néhány évtizeden belül nem kell aggódnunk mindezen, mert nem lesznek vitapartnerek.

Ezt nem a kárőrvendés mondatja velem, hanem a napi tények. A zsidókat nem lehet ősi jogon elűzni onnan, ahová most már tartoznak. Ezt azért be kéne látni. Ha valaki nem látja be, akkor a kiűzetésüket pártolja, azon keresztül pedig valami visszavonhatatlant.

Szerintem ez világos. Kell Izrael és kell Palesztina. És elsősorban a palesztinok érdeke, hogy e kérdésben mihamarabb megegyezés szülessen.
Rabbibá 2009.04.16 15:58:51
@KaraSaraqan: Egyetértek.
Közröhej, ahogy néhány ezer ember hétről-hétre kivándorol ide-oda (megszentségtelenítve például a Hősök Terét, mintha bármi közül lenne azokhoz a szoborba öntött egyéniségekhez, kiknek emlékei egyre fakóbbak…) hogy így együtt jól odakiabálják a kormánynak, hogy…..