Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MotherKnowsBest

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rövid hír a tengerentúlról... Az Egyesült Államokban nagy gondokat okoz a magánbiztosító alapú egészségügy. Nemrég kiderült például, hogy Austinban 6 év alatt 9 beteg összesen 2678 alkalommal látogatta meg a helyi sürgősségi betegellátó osztályt. A 9-ből 8 betegnek…..
A Corvin-Szigony projekt kapcsán merül fel a pesti bérházak tömeges bontásának problematikája. A korabeli ingatlaspekuláció nagy sűrűséget, kisméretű, de még elviselhető léptékű belső udvarokat hozott létre. Az utca felé nagypolgári lakások, a gangra pedig kisebb, sokszor…..
MotherKnowsBest 2009.04.01 09:59:18
Az üveget kutató szakemberek a 70-es évek vége óta határozottabb léptékben vizsgálják az üveg korszerűbb előállításának módjait... és persze szeretnének valami modern, újszerű anyaggal előrukkolni. Az üvegnél a következő történik: magas…..
Megrökönyödve olvastam ma az Indexen, hogy a kormány azt tervezi, kilenc éves szerződést írat alá az orvosi egyetemet elvégzett rezidensekkel:"Hűségesküre kötelezné a gyakornoki képzésbe kerülő orvostanhallgatókat az egészségügyi tárca, írja a Népszabadság. A lap…..
MotherKnowsBest 2009.03.18 20:14:48
@Pierre Batka: Csak a tisztánlátás érdekében: orvosi tevékenységre, társas vállalkozás keretében is csak akkor adja ki az ÁNTSZ az engedélyt, ha már a szakvizsga is megvan. Jelenleg az min. még 5 év az általános orvosi diploma megszerzése után.
Egyébként külföldre is szakorvosok tudnak menni.
Aki elvégzi 6,5 év alatt (ez a normál idő) bármelyik orvosi egyetemet az, sajnos még csak egy "senki", aki csak szakorvosi felügyelettel dolgozhat.
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..
Hóbelevanc Pénzért életet 2008.10.27 10:00:00
Abban eddig sem hittünk Magyarországon, hogy az egészségügyben mindenkinek egyforma gyógyulási feltételei lennének. Tudjuk, hogy az alulfizetett orvos és egyéb kórházi dolgozó réteg szívesen fogadja a hálapénzt, ami már nem is annyira a hála, hanem egyáltalán a szolgáltatás…..
MotherKnowsBest 2008.10.27 16:23:42
Ja, teljesen egyetértek Onkológiás-sal, nem tudom honnan veszitek ezt a sok baromságot, hogy új eljárás, meg Magyarországon dolgozták ki... mi ez? Esti mese hozzászólásban elbeszélve?

A cég honlapján ez áll:

* a szövettani minta beérkezését követő 24 órán belül (amennyiben a minta munkanap 12 óráig beérkezik a budapesti mintaátvételi helyeinkre) elektronikus értesítést küldünk a vizsgálat eredményéről SMS, email vagy fax formájában a kezelőorvos részére, és erről a tényről a beteg SMS/e-mail értesítést kap.
* az üzenetek elküldését követően kipostázzuk az írásos leletet és a számlát a beteg címére
* további vizsgálatokat igénylő esetekben 24 órán belül előzetes értesítést küldünk a vizsgálat addigi eredményéről és a további menetéről a fentiek szerint

A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a biztos diagnózis érdekében minden szövettani vizsgálatot két patológus szakorvos véleményez.
Szükség esetén a legmagasabb szintű, immunhisztológiai, genetikai és molekuláris vizsgálatokkal támasztjuk alá a pontos diagnózist.

Magyarul: ha nincs gyanúd, vagyis valami érezhető daganatféle, akkor felejtsd el! Csak beszéltek és keveritek a szezont a fazonnal.
Van ugyanis egy másik vizsgálat, ami viszont vérvétellel történik és - állítólag - a vett vérminta alapján mondják meg, hogy van-e valahol rákos folyamat a szervezetben.

Egy szó, mint száz: beszéltek össze-vissza, azt sem tudjátok miről.
Szánalmas!
 2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor…..
Dóri gyűjtése is a klasszikusok közé sorolható:Nem tudom, volt-e már, valamelyik Zone-on ment vasárnap este egy Lady Dianáról szóló doku. Kétszer egymásután mondták, hogy ellenezte a BÁNYÁSZATOT, ebből a második képen tökéletesen látszott, hogy a taposóaknát piszkálják ki…..
Az Adverticum havi statisztikája különösen érdekessé fog válni szeptemberben, hiszen akkor fog megjelenni benne a Google böngészője is. Ezért viszont érdemes még kicsit elmerengeni az utolsó "békehónap" számain: ilyet már többet nem fogunk látni. A Chrome rabolni fog…..