Regisztráció Blogot indítok
Adatok
baksusz

38 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsinórban negyedik győztes tétmérkőzésére készül a magyar labdarúgó válogatott, és Málta ellen elővételben elkelt mind a harmicötezer belépő. Biztos volt már ilyen, biztos nem a legtökéletesebb a memóriánk, de akkor sem emlékszünk ilyenre. Hurráhangulatra még…..
Ha tudom előre, hogy fogunk játszani Albániában, lobogó gyeplővel vágtázok a legközelebbi fogadóirodába, és házat, kocsit teszek fel a négygólos albán győzelemre. Élénken élt bennem a budapesti meccs emléke, amikor teljesen egyenrangú felek küzdöttek, a második félidőben…..
Álomtalanság Álom 2009.03.27 21:17:00
 [A történet fiktív, semmi köze a valósághoz illetve valós személyekhez. Érzékeny lelkűeknek nem ajánlott - a szerk.]Ez INDEX. Semmi köze a DÖNCShöz.Ma álmodtam. Egy hófehérre meszelt szobában ültem, aminek nem volt ajtaja. Körbenéztem. Nem volt nagy szoba emellett…..
DÖNCS Vége 2009.03.27 16:54:00
Nos, a DÖNCSnek még április 1-e előtt vége szakadt. Nem mértem fel jól a helyzetet: a dolog túl könnyen fajulhatott volna el, így mielőtt még valakinek is eszébe jutna, NE DÖNCSÜNK FEL SEMMIT!!!Sajnálom. Tényleg vicc akart lenni, de nem lehet véghez vinni. Nem…..
Természetesen az, hogy mindketten csapatuk legjobbjai egész évben, és bár nincs különösebb apropója, nem tudtunk  tovább ellenállni a közléskényszernek. A Bayern számára tökéletesen alakult a hétvége, duplán érdemes volt kipréselni a szuszt a BVB-ből, hiszen rajtuk…..
VPG 10.a Fizika Háziverseny I. 2008.09.28 18:58:41
1)      Egy autó 100 km utat tett meg. Lényegében végig 80 km/h- sebességgel haladt, kivéve egy szakaszt, ahol sebességkorlátozás miatt csak 40 km/h-val haladhatott. Így a teljes úton 74 km/h volt az átlagsebessége. Milyen hosszú szakaszon volt…..
Gázok ·         Vgáz=Vtároló ->a rendelkezésre álló teret kitölti ·         Könnyen összenyomhatóak ->részecskék között sok a hely, részecskék térfogata elhanyagolható a gáz…..
Szerves kémiaSzén: C (rend: 6, msz: 12) esz: 1s2 2s2 2p2 -- energiafelvétel--> hibridállapot: 1s2 2s1 2sp3Szerves vegyületel:I. történet:1. Egyiptom: orvostudomány (balzsamozás, gyógyítás), sörkészítés (árpa, búza, méz), tartósítás (só, füst), írás (tinta, papirusz)2.…..
A fény lehet      közvetlen(nagyon melegít, káros UVA-t/UVB-t tartalmaz)                 szórt (a felhők, eső, szmog szűri) növények …..
 Belső energia és fajhőHa változik a hőmérséklet, akkor változik a belső energia is. (kivétel halmazállapotváltozásnál)Belső energia: EbBelső energia változása egyenesen arányos a hőmérséklettel.Belső energia növelése:hőközléssel: hőmennyiség jele: Q…..
 NyelvtörténetA nyelvtudomány tárgya a korabeli beszélt nyelv, illetve az adott nyelv állapota és története.Szinkronvizsgálat kérdései:intervallumhorizontális és vertikális tagozódásnyelv határaiDiakron nyelvvizsgálat:hol a korszakhatár (történelmi korszakhatárok)Nyelvek…..
 A kuruc költészetig tartó részt nem fogom begépelni, mert abból már írtunk témazárót, de a felvilágosodásból amit eddig tanultunk azt begépelem.BecsöngetésA felvilágosodásKultúrtörténeti korszak.XVIII. századOsztálybázisa a polgárságRacionális, világos…..
 TIGER, tiger, burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry? In what distant deeps or skies Burnt the fire of thine eyes? On what wings dare he aspire? What the hand dare seize the fire? And what…..
VPG 10.a Angol (Szeptember 10-19.) 2008.09.21 15:30:17
 Az eddigi kimaradások pótlása következik angolból, onnantól ahol a legutóbb abbahagytam + a megtanulandó vers külön poszba majd.BecsöngetésPast Continousbe + was/were (auxiliary verbs) + main verb (főige) + ing.Típusok:I was listening to music all day.The baby was crying all…..
VPG 10.a Döntés 2008.09.16 21:59:51
 kb. 1 hete nem lett frissítve az oldal, de végülis lesz folytatása az oldalnak.Azért nem volt most, mert napi szinten elég sok munka van vele így egyedül képtelenség hosszútávon csinálni.Végülis a megoldás: Geri elvállalta a kémia órák anyagának gépelését, Norbi pedig…..
VPG 10.a Ének óra (Szeptember 9.) 2008.09.09 23:42:40
Bécsi Klasszicizmus (1750-1820)1750: Bach halála1820: Romantika kezdeteÚj mozgalom Európában: filozófiája a felvilágosodás, racionalizmus3 jelentős zeneszerző: Haydn, Beethowen, MozartKlasszicizmus: forma és műfajteremtőSzimfónikus zenekar…..
Becsöngetés Térfogati hőtágulásFolyadékok hőtágulása:víz melegítés hatására kitágult és kitöltötte a csövet.térfogatváltozás függ: hőmérsékletváltozás, kiindulási térfogat, anyagi minőségHőmérsékletváltozás = ß * Vo * Hőmérsékletváltozásß= térfogati…..
 Térfogati hőtágulásFolyadékok hőtágulása:víz melegítés hatására kitágult és kitöltötte a csövet.térfogatváltozás függ: hőmérsékletváltozás, kiindulási térfogat, anyagi minőségHőmérsékletváltozás = ß * Vo * Hőmérsékletváltozásß= térfogati…..
 BecsöngetésAtom, elektronszerkezetAtom: legkisebb kémiailag oszthatatlan részecske.Atommag kicsi, elektronfelhő nagy.Energiaminimum elve: Az elektronok a lehető legkisebb energiájú pályára törekednek. Minnél közelebb az atommaghoz.Hund szabály: béla Egy alhéjon az elektronok…..
 Biológiaóránk most az osztályterembern volt és elég sokat jegyzeteltünk.BecsöngetésKorfa alapján a populáció számváltozása nem számítható ki.Be és kivándorlások száma és a környezet eltartóképessége is befolyásolja a populációt.Egyedek…..
 Magyar óra szokásosan unalmas volt. Szigeti veszedelemről tanulunk.Becsöngetés1566 soros mű, 15 ének 1651-ben jelent meg az album Első énekben szerelmi költészetét említi Ütemhangsúlyos 12-es, bokorrímes szerkezetű. Nem tökéletes sorok, értelmi tagolás Invokáció: a…..
 A földrajz óra nagyrészén tételeket ellenőriztünk, majd a Kárpát medencéről tanultunk.BecsöngetésKárpát medence (Középső Duna-medence):Kárpátok veszik körbe. 3 részmedence van: középhegységek választják el őket egymástól.Részmedencék:ÉNy: KisalföldKözépen:…..
VPG 10.a Angol óra (Szeptember 8.) 2008.09.08 22:16:20
Mai angol órám egy kis igazgatói irodás kitérővel indult, de végül nem maradtam le semmiről...BecsöngetésCorrection:A private letterto hate + ing => I hate waiting for buses.to enjoy +ing => I enjoy walking in the rainMegszámolható és megszámlálhatatlan: furniture, money =…..
 Lejátszották a U.S. Open első férfi elődöntőjét, ahol a világranglista 2. és 3. helyezettje csapott össze a döntőbe jutásért. Federer volt a mérkőzés esélyese és ennek megfelelően idei formáját tekintve meglepő szinte hibátlan adogatójátékkal 4 szettben megnyerte a…..