Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ankovax

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan nem tudják mivel játszanak, ha nem kezelik körültekintően az akár kényszerből alapított vállalkozásukat. Az alábbi levél jó példa erre.Szia Zugügyvéd,A következő abszurd történet esett meg velem. Volt egy családi Bt.-m,  amire számláztam kényszervállalkozóként.…..
Ankovax 2008.09.04 15:38:30
Sziasztok!
Elindítottam életem első vállalkozását Bt. lett mert az egyszerű...
Máris úgy érzem hiba volt
okok:
utálok várni/ akik lehetőségük szerint húzták az időt/+ az idegeimet:
- az államkincstár alapítási illeték befizetéséről visszaigazolás: 2 hét
- cégbíróság elektronikus bejegyzés: 1 hét
- bank - céges számlanyitás 2 hét
-ügyvéd/könyvelő...stb. kész lett kb. három hónap alatt

az adók és illetékek a semmiért:
- tulajdoni lap saját ingatlanról minden tetves intézményünknek 5000/ alkalom
- székhely csak vezetékes telefonnal (21.sz - indok a hivatalos személytől: nehezebb eltűnni ha az van - aarghhh...)
0-ás APEH igazolás 1 hete bejegyzett cégről!!!

- mindezt tetézi hogy semmit nem írhatok úgy le a költségeimből ahogy az elvárható lenne, de ha véletlenül szerencsém van és összehozok egy üzletet, akkora adót kapok a nyakamba amely végleg elsorvassza lehetőségeim hajtásait

Azt az időt/benzint/telefonköltséget a gépi kezelők miatt az elmúlt hónapokban tovább növekedtek a költségeim, már nem is említem hogy hol tartok a valós kereset/ munka dolgában.
Úgy érzem a nehezén túl vagyok, már csak dolgoznom kéne, de annyira kiakadtam hogy fogom és végigjárom a felszámolási procedúrát is, most azonnal, elmegyek és vissza sem nézek erre az országra.
Úgy érzem hogy a lehetőségeihez képest csak gátolt életem során. Olyan bürokráciával és dilettáns vezetéssel vagyunk megáldva, mi birka nép amely halálos elegyet alkotva erős kivándorlási hullámot generál az értelmes, élni vágyók körében. Az itt maradók pedig ügyeskedők, vagy szánalmasan ostobák - és persze néhány néhány kedves bolond akik képtelenek röghöz kötött eszméiken túllépni.

Látom az adócsalókról beszélgettek, olyan cégekről melyek nem járják a jogi procedúrákat.
Őszintén megértem őket! Tapasztalataim azt mutatják hogy egy túlfékezett országban Övék a jövő! Csak így tovább - legalább ti érezzétek jól magatokat, hamár a jogkövetők belesántulnak...