Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacshazi

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
Itt a hetvege. Itt volna az alkalom, hogy menjek az ujdonsult ismerosokketl ide-oda... De sajnos megsincs itt az ideje. Ezen a hetvegen itthon csapunk nagy "partyt". Atjon hozzank Caroline batyja, es lanya, Chris, Mac, Lauren (utobbi ketto Cris fia, lanya), es persze Bonoo (Barnabas:). Igy…..
Highgate-i napok Estenkent 2008.09.12 16:01:00
Mostanaban mar fozocskezem is neha. Caroline eleg ritkan van itthon estenkent. ;) [Csak az utobbi idoban.] Ilyenkor megker, hogy en csinaljam meg a kajat. De nevetseges ez az egesz. Eljen a felkesz kaja, annyit kell csinalnom, hogy berakom a sutobe, altalaban 200 fokra es attol fuggoen milyen kaja…..
Highgate-i napok mix 2008.09.09 14:11:38
Hat tegnap vegul nem jutottam el a belvarosba. Kicsit paraztam az esti Conversation Pub (mar en se tudom mi az igazi neve Pub/Club/Class...)-tol. Gondoltam kicsit "gyakorlok" ra es olvasok. Jo kifogas volt... egyszeruen csak erdekel a konyv. Maddytol kertem, hogy adjon vmi jot. Az olvasom.…..
Megint hetfo. Kezdunk beallni a normalis kerekvagasba. Ma este megkezdem itteni palyafutasomat a kapcsolatteremtesek teren. Elmegyek egy 'Conversation Club'-ba. A templomban, fiataloknak, beszelgetes, Isten tudja hogy... Kicsit tartok tole. Dehat a beszedet kell gyakorolnom! :D Ezt a csalad…..
Highgate-i napok Elso hetvege 2008.09.06 22:08:41
Nagyon unalmas!!! Nincs nagyon mit csinalnom. Hetvegen nem is varjak el. De het kozben is eszmeletlenul unatkozom... :( Majd jovo heten jobb lesz, akkor majd csinalhatom a szokasos takaritasokat, elmegyek gyerekvigyazni a templomba... 15.en a suli is elkezdodik, megismerek uj arcokat. De addig...…..
Highgate-i napok Elesben 2008.09.05 15:25:45
Ma mar mindent nagyon "komolyan" csinaltam. A legkomolyabb a suli volt. elmentem szintfelmero tesztet irni. Az a tipikus tesz volt. Az elejen halal egyszeru, a vegen meg... kicsit beletorott a bicskam. Minden esetre az "Advanced" csoportba kerultem, ami az 5 szintbol a 4. Csak a…..
kovacshazi 2008.09.05 22:41:06
Mamó hozzászólása
Nagyon tetszett az írásod! Jó a stílus is, de a tartalom... Egy másik világ tárul föl. Egy olyan Európa, amiről már hallottam, de ez most élő egyenes adásban sokkal izgalmasabb. Még további részleteket is szívesen olvasnék, ha nem érezném azt, hogy ezzel unásig terhellek téged. Balsejtelem gyötör a főzni tanulást illetően. Félkész pizza?? No és a dagasztógép stb., ahogy itthon készül? Hagyjuk! Ellenben arra gondoltam, hogy nem vehetnél magadnak tejet, mondjuk egy közeli közértben (ha egyáltalán van ott ilyen)? Lehet, hogy zsírmentes tejet rendelnek, azt érzed ihatatlannak, itthon ilyet ugyanis sose iszunk.
Gratulálok a szintfelmérő eredményéhez!! Remek csaj vagy! Hogy a beszéd még nem megy olyan jól? Nem ezért vállaltad ezt az egész tortúrát? 5 nap után semmi látványos eredmény, választékos mondatok nem tolulnak a nyelvedre, s az irodalmi angol sem megy helyből? Nem is értem... a kérdésfeltevő tanárt. Ha mindent tudnál, mit keresnél itt? Csak nem a génkezelt kaját, amit itthon sose kaptál?
Fel a fejjel! Én azt gondolom, nagyon jó helyzetből indulsz és remek eredményt fogsz elérni.Nyelvtant könyvből is lehet tanulni - mint a mellékelt tanuló is mutatja - de ízes angol beszédet csak nyelvi környezetben. Ezért vagy ott! Úgyhogy kössék föl a gatyájukat és tegyék a dolgukat, igazán, nem instant módon!
Puszi!
ui: Lulu mai kérdése:-Mi a gyógytornász angolul? a
válasz postafordultával kéne a HF-hoz. No és mi van a popszokkal?
Highgate-i napok Gyakorloido 2008.09.04 11:40:58
Ez a harmadik napom. :D Ma mar egyedul keltem es en csinaltam meg a reggelit/lunchbox-ot. Tegnap meg porszivoztam es vasaltam, de meg mindenben segitenek. Csak gyakorloidon vagyok. De nem nehez beleszokni.Es... esik az eso! :D Most eloszor amiota itt vagyok. Vegre, egy kis tipikus angol ido.About my…..