Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EsTeh

5 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló. A levét kifacsarom, és jégkockakészítőbe téve…..
Ha az elkövetkező hónapokban a Közel-Keleten vagy Afrikában tervezed kipihenni a tél fáradalmait, itt egy fantasztikus ajánlat az InterContinental Hotel Group-tól:   50% kedvemény az InterContinental, a Crowne Plaza és a Holiday Inn szállodákban a hétvégi foglalásokra 2010.…..
Napi Tippek Zamatos grillezés 2010.11.09 06:18:00
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat...
Napi Tippek A máj főzés titkai 2010.11.08 11:14:58
A sertésmájat egy éjszakára áztasd tejbe. Elkészítés előtt akár meg is sózhatod: puha marad.Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem \"köpköd\" sütés közben.      ..
Napi Tippek Tojásfőzés 2010.11.08 11:10:00
Ha tojást főzök, nem csak sót teszek a vízbe, hanem egy kevés zsiradékot is, mert így egészen biztos, hogy lejön a héja, és egyben marad a tojás...
Egy szaúdi tudós szerint a ház úrnőjének tejéből kellene fogyasztaniuk a ház férfi alkalmazottainak. Erősen ajánlott:Élet Szaúd-Arábiában - MTV True Life (videó) További iszlámbarát szövegek: Allah cikiben Rasszizmus és antifasizmus ..
w Demográfiaexport 2009.07.17 09:00:00
Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni. A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és…..
EsTeh 2009.07.17 13:43:08
Érdekes írás, de szerintem ezt a kérdést nem lehet arra leegyszerűsíteni, hogy "adjunk nekik kotont és akkor majd nem szaporodnak".

Miért gondolod, hogy az arab országokban nincs fogamzásgátlás? Konkrétan Jordániáról tudok írni, mert azt ismerem: óvszer ugyanúgy kapható, mint nálunk, sőt: a házasok ingyen kapnak az sztk-ban. A fogamzásgátló tabletták sokkal olcsóbbak, mint Mo-n (ugyan azok a nemzetközi készítmények).
Durex vibrációs gyűrűvel ellátott óvszer is van, tehát az örömszerzés sem ismeretlen fogalom.

Sajnos ideológiailag nem vagyok elég képzett, ezért nem tudok idevágó Korán passzusokat idézni, de az iszlámban a szex nem csupán a gyermeknemzést szolgálja - ellentétben a keresztény dogmákkal - hanem a kölcsönös örömszerzést is, viszont kizárólag a házasság keretein belül.
Ezért is szorgalmazzák a fiatalon való házasodást, hogy "legálisan" kiélhessék a természetesnek elismert nemi ösztönüket.

Itt változást a házasság előtti szex elfogadtatásával lehet csak elérni, és ahhoz jöhet a repülőről szórt kotonsegély. :-))

Ahogy
@futureboy: is írja, azokban az országokban, ahol sok gyerek születik, nincs általános nyugdíjrendszer, ami lehetővé tenné, hogy öreg korukban is meg tudjanak élni az emberek.

(Nálunk ugyan még van, de egyrészt ma sem garantálja a megélhetést minden nyugdíjasnak, másrészt épp osszeomlani készül, úgyhogy ki tudja, mi a biztosabb...)

Visszatérve Jordániára: Ismerős, középosztálybeli család, egyáltalán nem bigott gondolkodású, 32-45 éves szülök, 5 gyerek. Használnak fogamzásgátlást, majd mégis úgy döntenek, hogy jó lenne még egy 6. gyerek. És anyuka elmegy az orvoshoz, kiveteti a spirált és bevállalják a 6-at is, tudatosan.

Nem azt mondom, hogy én ezzel egyet értek, mert én sem érem fel ésszel hogy minek öt gyerek mellé még egy? Csak illusztrációnak szántam, hogy nem ilyen egyszerű kérdés ez.

Mellesleg nem látszanak kevésbé boldognak, mint a snowboardozó szinglik. :-))
Mostanában ünnepeljük negyvenéves születésnapját a Mézga családnak, az igazi sorozatklasszikusnak, amelynek poénjai ugyanúgy ütnek, mint anno, és amelyről 1969-ben azt írta egy beharangozó cikk, "a magyar rajzfilmgyártás európai viszonylatban is jelentős…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
EsTeh 2009.06.01 10:08:08
@Tóta W. Árpád: Árpi, a muzulmánoknál nincs ilyen tavaszünnep, tudtommal. Csak két nagy vallási ünnepük van, a Ramadan végén az Eid Al Fitr és az Áldozati Ünnep (Eid Al Adha). Ezek mindig máskorra esnek, mert a holdnaptár szerint van az idejük meghatározva. Idén ősszel lesznek.
http://www.your-guide-to-aqaba-jordan.com/muslim_holidays.html

Egyébként meg szigorúan egyistenhit, se Fiú, se Szentlélek...
A háromkerekű motor hosszú ideje a legnagyobb példányszámban eladott jármű Magyarországon, csak nem veszik elég komolyan. Rádaásul mindneki azt hiszi, hogy kínai tömegcikk, pedig hazai termék, és már azt is megérte, hogy a magyar valóságra tett mélylélektani hatása miatt…..
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
Amikor egy-egy céges weboldal készítésekor felmerül a keresőoptimalizálás, mindig el kell magyarázni, hogy a Google mi alapján dönti el, hanyadikok is leszünk a találati listában. Persze ilyenkor nem jöhetek egy több órás kiselőadással, hanem valami sokkal egyszerűbb, érthető…..
Mister Rokonszenv nagy utat járt be: a nagy pofozkodóból, a ravasz fiúból, a rosszfiúból, vadnyugat hőséből lett fineszes, mindenkit megértő, minden problémát megoldó Don Matteo. És ez a szerep, az a szerep egyaránt jól áll neki.Megvallom nem sokat tudtam róla – túl, ami a…..
Láttam egy hirdetést, ami fapados weboldalt hirdet, "ócsóért". Kisebb-nagyobb rendszerességgel hívnak fel ismerősök, hogy kellene egy olcsó weboldal. Rendszeres kérés ez az ügyfelek felől is: csináljunk valami olcsó megoldást.Nem egyszerű dolog elmagyarázni azt, hogy…..
Amikor arról beszélünk, hogy sokan használnak egy szolgáltatást, százezres, esetleg milliós nagyságrendről van szó. Idehaza. Google.hu, IwIw, Freemail, Youtube - mind-mind százezres, milliós egyedi felhasználóval.Ha feltennénk a kérdést, melyik a legnagyobb közösségi oldal,…..
EsTeh 2009.03.01 10:44:27
@TBALAZS: Igen, Kína elképesztő, minden szempontból. Nyáron volt szerencsém arra járni és tényleg döbbenet.
A februári témám, úgyis, mint tematikus hónap, a website ergonómia. Bár egyre többen beszélnek erről a témáról, mégis fontosnak érzem összefoglalni a legfontosabbakat ebben a témában is. Hogy miért? Lássuk csak.Egy cég websiteja az interneten a cég maga. Ha valaki egy számára…..
EsTeh 2009.02.22 18:24:06
@Konrad: @jakab: Bírom az angolban, hogy egyetlen szóban annyi jelentést képes sűríteni, amit magyarul csak barokk körmondatokban lehet megmagyarázni. :-))
Pl. másik kedvencem a "monetize"
Olyan 20 éve még naív voltam, nyeretlen kétéves, és hittem abban, hogy az emberek ésszel teszik azt, amit tesznek. Gondolkodnak, figyelnek, tanultak és okosak.Aztán felnőttem.Egy nagyon kedves barátom olyan tizenöt éve kezdett arról győzködni, hogy az emberek 90 százaléka hülye.…..
EsTeh 2009.02.19 13:47:52
@Mária: Sem politizálni, sem kötözködni nem akarok, de én máshogy emlékszem 1989-re (17 éves voltam).

Kádár akkor már nem volt az ország vezetője, 1989. júniusában meg is halt:
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1d%C3%A1r_J%C3%A1nos

Ugyanezen a napon újratemették Nagy Imrét és társait:
hu.wikipedia.org/wiki/Nagy_Imre

A KISZ-t nagyjából leszartuk, az osztályunkból öszz-vissz ketten voltak tagok. Már működött a Fidesz:
hu.wikipedia.org/wiki/FIDESZ

Október 23-án kikiáltották a Köztársaságot:
hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber_23.

1989-ben szerintem nagyon is sok ember kezdett el gondolkodni...
... aztán hogy hová jutottunk, az már más tészta.

EsTeh 2009.02.19 14:09:45
@Mária: Jó, OK, most még csak február van, de szerintem Konrád sem percre pontosan értette a 20 évet... :-))
Ha valaki elkezd a weben böngészni, akkor nagyon hamar szembesül azzal, hogy a céges oldalakat két nagy csoportra tudja bontani. Az egyik fajtában azok vannak, amelyeknél a tartalom egyszerre csak egy-két képernyőt foglal el, és menüpontok segítségével lehet megtalálni az…..
Lehet, furcsának hat ez a kérdés, de ha belegondolunk, azonnal van rá három lehetséges válasz:a megrendelőneka felhasználónak, aki az oldalra jöna Google-nekSzóval, kinek? Könnyű azt mondani, hogy a megrendelőnek ne, hiszen nem ő a célcsoport (szinte biztosan), hanem a…..
EsTeh 2009.02.10 20:25:00
@Konrad: Vagy pl. egy nyereményjátéknak, amit más médiumokban megfelelően hirdetnek, és nem a keresőből találnak meg a felhasználók. (pl. www.momentcity.hu)
Mára mennyire nem használt szó ez a kollektíva. Helyette közösséget szokás már mondani, de azt meg annyira sok dologra használjuk, hogy kezd egyre jobban erodálódni. A kollektíva ráadásul elvileg többet is mond: nemcsak az egy helyen "levést", hanem egyfajta…..
EsTeh 2009.02.10 09:09:43
@Jeromos: Pont erre gondoltam én is.
Amikor egy hirdetés áráról beszélünk, akkor több dolog is felmerülhet. Az első és legkézenfekvőbb az árazás módja. A második az árszint, vagyis "mennyi az annyi". A harmadik pedig a nem-média költség, vagyis az a pénz, amennyiért elkészül egy banner.Nézzük ezeket…..
Tegnap még csak azt tudtuk, hogy hamarosan jön, mára viszont a Google frissítette is fordítóprogramját. Úgyhogy mostantól lehet fordítani magyarra és magyarról a Translate-ben. Íme például a TechCrunch egyik postja magyarul: Ez pedig az Index nyitóoldala, angolul:  Kicsivel…..