Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezüsttükör

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
ezüsttükör 2011.01.12 11:50:26
Kedves Gergő!
Engedje meg, hogy először is gratuláljak a kinevezéséhez! Én örülök, hogy önt választották, mert egyike a kedvenc műsorvezetőimnek. Annak is örülök, hogy fiatal embert választottak, aki még nincs olyan messze a gyerekkortól, így emlékszik még arra, milyen is volt az. :)
Nekem is van három gyerekem, így elég sok gyerekműsort, gyerekcsatornát nézek, és nem mellesleg írtam is már egy meseregényt.
Szerintem az a legnagyobb baj, ezekkel a gyerekcsatornákkal, hogy nagyon a külföldöt majmolják. Gyerekeim kedvenc ifjúsági filmjei is az amerikai fiatalok életéről szól. Talán ezért is van az, hogy mindenben az amerikaiakhoz akarnak hasonlítani. De mi nem vagyunk amerikaiak!
Szerintem, egy ilyen magyar gyerekcsatornának, a magyar gyerekekről kellene szólnia! Magyar mesékkel, magyar rajzfilmekkel, és magyar ifjúsági filmekkel. Hol vannak már azok a régi filmek, amiket nem csak mi néztünk gyerekkorunkban, hanem szinte az egész világ!( pl:Keménykalap és krumliorr)
Szerintem ezekből nagyon kevés készül mostanában, pedig most is íródnak nagyon jó magyar mesék, és ifjúsági történetek, csak valamiért ezek nem kapnak kellő publicitást. Arról nem is beszélve, hogy mennyi asztalfiókban lapuló gyöngyszem lehet, ebben a tehetséges, és fantáziadús országban. A kiadókkal is az a baj, hogy szívesebben adnak ki egy külföldön már sikeres könyvet, mert nincs pénzük új, magyar tehetségekkel bajlódni. Pedig egy jó magyar mese, rajzfilm, vagy könyv,külföldön is sikeres lehet, mint az már többször be is bizonyosodott. Nem is értem, hogy miért hozunk be külföldi meséket, amikor inkább mi adhatnánk el nekik! Én nagyon szeretném, ha ez az új csatorna, nem a külföldet majmolná, hanem sok újat, frisset teremtene. És itt engedje meg, hogy azért a saját könyvemet is felajánljam önöknek: Hechlovszky Krisztina: Momó és a manótitok.
www.fszek.hu/gyerekeknek/gyerekkonyvtarak__reszlegek/sarkanyos_gyerekkonyvtar/olvasnivalo/konyvajanlo/?article_hid=30316
Tudom, hogy egy ilyen új csatornánál sokmindent végig kell gondolni, és tudom, hogy már meg is van a koncepciója, mégis szeretnék valamit még ajánlani.
A világ hatalmas változások előtt áll. Ezek, leginkább a gyermekeinket érintik! Ezért jobban fel kellene készíteni őket arra, hogy kicsit másképp nézzék a világot. Minden jel arra mutat, hogy más értékek fognak előtérbe kerülni: szeretet, környezetvédelem, elfogadás stb.
Jó lenne, ha a hagyományok megtartása mellet, valami új érték, új gondolkodásmód is megjelenne a Magyar Médiában. Higgye el nekem, hogy nagyon nagy szükségük van erre az embereknek, ez magam is nap mint nap tapasztalom. ( egy rádiónál dolgozom)
Végül szeretnék ehhez az izgalmas új munkához sok sikert, erőt, és kitartást kívánni önnek, és csapatának!
Krisztina
Számomra az ezüsttükör, egyrészt egy tárgy, másrészt egy életfelfogás!Az ezüsttükör gyönyörű! A kerete olyan, mint a fénylő hold. Meleg, simogató a fénye. Mindenféle cirádák, és formák öltenek testet rajta, és szemetkápráztatóan csillog. A formák lágyak, és…..