Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ElektroFuture (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vélemény: Ezt tudja a Mercedes és az Opel 2008-ban Rövid időn belül két nagyon modern, nagyon környezetbarát autó is járt szerkesztőségünkben. Ennek kapcsán szerzőnk meghasonlik úgy emberi, mint autós újságírói mivoltában, világvégét vizionál és kikel magából.…..
ElektroFuture (törölt) 2008.09.04 11:05:59
Tetszett a cikk.

A probléma összetett, mindenkinek ki kell vennie a részét abban, hogy a végén ne a szakadék alján kösünk ki.

Mindenkinek, a maga módján, nem elég mutogatni felfelé, hogy ott rontják el. - Mégha így is van

Igen, kell születésszabályozás, kell alacsonyabb co2 kibocsájtás, stb, de ami a legjobban kell hajlandóság a változtatásra, és követhető új alternatívák.

Az ember nagyon nem akar lemondani a motorizáció által kapott szbadságáról, ezért követhető alternatívákat kell mutatni neki, amivel tehet a környezetvédelemért de úgy, hogy alapvetően nem változik az életvitel.

Ismerem a "világmebgváltó" új technológiákat, azok működését. Az ígéretek szépek, de mint a nickem is mutatja, én az elektromos meghajtásban hiszek. Áram van mindenhol, valamint az új technológiáknak köszönhetően nem feltétlen biztos, hogy csak az Atomerőművek lesznek képesek a növekvő elektromos energia szükségleteknek eleget tenni.

Sokak azt hiszik, hogy az elektromos autó új technológia. Hát el kell, hogy mondjam, több mint 100 éves, de a 30-as években a T-Model segített, hogy a vasak eltünjenek a piacról.

Ideje már leporolni a régi dolgokat. Személyesen teszteltem a kocsikat, motorokat Amerikában. Meggyőző volt. A fejlesztési irányok az "Agymotorok" terén előrehaladottak, valamint az energiahordózók (akkumulátorok) terén is. Azt kell, hogy mondjam ennél tisztább, csendesebb, és jelenleg elérhetőbb - nem csak a nevében - zöld technológia nincs a piacon.

Elérhető, megvásárolható. És ami biztos, tekintettel a kb 300 Ft/100 km fenntartási költségre, ezek a kocsik (mégha kicsit kompromisszumokat is kötünk) behozzák az árukat.

A termékválaszték egyenlőre a vállalkozásoknak nyújt megoldást. (A hatótávolság, és az autók jellege miatt) A családi autózásra elektromos kocsival még várni kell. Kb 1 évet. Talán még belefér. A havi törlesztés várhatóan kevesebb lesz, mint egy hasonló autó üzemanyag szükséglete azonos km melett. (Itt feltételezzük, hogy az illető nem csak a postaládáig jár ki.)

Itt és most el lehet dönteni. Beszélünk, vagy cselekszünk. Az alternatíva adott.
Októbertől... én már kivettem a részem.

www.zapworld.hu