Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lIlIlI!

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.  A tarhálós Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok…..
lIlIlI! 2010.10.07 13:30:46
@bagolybagoly:
-Jónapot! Szép idő van, nem? Nincs egy cigije?
-Jó napot! (Még mindig) nem dohányzom.
-De jó magának, viszlát!
Az alábbiakat szíves felhasználásra küldöm a szakdolgozatukon izzadó kollegáknak: Mindent összevetve elmondható, hogy egy részletekre szorítkozó, és eszközeiben is korlátozott kutatás nem adhat választ mindazon kérdésekre, amelyekt a joggyakorlat egészét, valamint a…..
lIlIlI! 2010.09.14 14:57:28
Hello Tibi! Egy írást küldenék a modoros joghallgatókról - ha tetszik, kérlek posztold! Üdv, Tiziano Mindennapos szociológiai túra egy budapesti jogi egyetemre járni. Mivel ezek a felsőoktatási intézmények sokféle embertípust szippantanak magukba, gyönyörűen reprezentálják…..
lIlIlI! 2010.08.24 12:08:32
@Kacagó gerle: sőt.: dr. jur. / dr. med. stb.
nem láttam még használni, de érdekes lenne... (és érdemes is.)
lIlIlI! 2010.08.25 13:25:30
@zombizan:
Ó igen! A „karate kid” nagyon ott van! Ő az aki versenyszerűen sportol; ha férfi, minden csaj kedvence, és srácok is szeretnek vele barátkozni, mert az jól veszi ki magát a csajok előtt. A karate kid amúgy nagy riszpekt, mert annak ellenére, hogy ezerrel edz és nem tanul rosszul, néha egy-két bulira is van ideje elmenni. Mondjuk, ezt nem is rejti véka alá: „Tegnap, hallod, verseny után bedobtunk még haverokkal pár sört, aztán húztam haza tanulni, de csak az Á tételek feléig tudtam eljutni 4-ig. Nincs valami puskád?”

+cserediák: mindig van egy-kettő ázsiai, aki valahogy még magyarul is egész jól tud. Őket nem tudod megismerni, mert mindig más társaság szélén ül, mint te.

@lószunyog: az orvos is nagyon ott van, mint a sokdiplomás levelezősök alfaja. persze lehet mérnök, stb

+levelezős: a 32 éves nyugdíj előtt álló rendőr/vámos akinek az a terve, h nyugdíj után visszamegy a szervezethez „tanácsadni”
Vannak olyan remekművek, amelykről késve sem ciki beszámolni. Aki például csak időszámítás előtt 2200-ban beszélt a gizai piramisokról, azt nem köpték le azzal, hogy "hé köcsög, le vagy maradva pár évszázaddal, Ezért bátorkodunk mi is húsvét után néhány hetes…..
lIlIlI! 2009.05.26 18:20:13
Tardai történetek Odabaszunk! 2009.05.13 19:30:00
Na, a Deutsch végre beült a baszom Volvójába - amúgy konkrétan vagy egy spanja, a Svéd, annak bömöse van, direkt csinálják, basszák meg - eljött, azt' lezsíroztuk a Panoráma particirkusz első állomását. Mondjuk ő csak a nevet engedi át, amúgy mindent rám bízott. Ennek…..
A tapasztalatok szerint a kerékpárbalesetek felelősei szinte kizárólag a személygépjárművek és teherautók vezetői, akik nem figyelnek kellően a kanyarodás során - állítja a területen jártas ügyvédünk. Nagy Péter szerint az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban keresték meg…..
lIlIlI! 2009.05.11 17:03:11
elképesztő, hogy az összes ilyen posztnál a kommentelőket ilyen könnyű bekategorizálni.

1) az agresszív - akinek mindenről radikális véleménye van, szerinte erőszakkal, tiltásokkal és agresszív fellépéssel lehet megoldani a dolgokat. sokszor hoz fel példát a saját problémakezelési tapasztalataiból, amikor durván (esetleg bűncselekményt is elkövetve) sikerült megoldania valamit. (ezek nagyrésze remélhetőleg fiktív, vagy erősen kiszínezett, nem lenne jó ennyi fasszal együttélni) jó táptalaj az őket komolyanvevő megrökönyödőknek, akik többfordulós meccsel próbálják megnevelni a rosszfiút.
2) az együgyű - aki mindig azt a pár gondolatot süti el mindenhol, de nem érvel, nincs önálló gondolata, mert csak egy-egy érv mellé áll. általában nem építő jellegű, hanem evidencia, amiről prédikál.
3) a szabályhuszár - aki szerint a "szabály az szabály". hiányos ismereteit magabiztosan zúdítja a többiekre, anélkül, hogy bármiféle minimális hozzáértése lenne. (a többiek ezen jót vitáznak, megkezdődik a jogszabályok bekopizása, közös elemzése.) a szabályhuszárok a való életben ugyanannyiszor szegik meg őket, mint mindenki más, csak ők sosem ismernék el, illetve okosan megideologizálnák.
4) az érdemben hozzászóló - általában tapasztaltabb semleges fél, értelmes hozzászólásai miatt sokan kérdeznek tőle. kitartó harcos, töretlen lelkesedéssel vesz részt a kommentelésben. nehéz kihozni a sodrából. sajnos kevés ilyen van.
5) egyéb :)
Ezúttal Vácra mentem kárparkozni, itt, az Inter Autóház Vácnál még válogathattam is a márkák között. Nem tudom, hogy véletlen-e, avagy a Totalcart üldözi-e a neve, de szinte kizárólag totálkáros kocsikat mutattak. Az udvaron megnéztünk úgy négy tékás autót, ebből…..
lIlIlI! 2009.05.09 10:11:57
@superbfanatic:
helló.
valószínűleg a fordos nem tehető semmilyen mértékben felelőssé, sem jogszerű, sem fair nem lenne. de az állításom, hogy nem mindig a hátsó a felelős, azokra az esetekre igaz, amikor mondjuk arra hivatkozik az elől lévő autós, hogy azért vészfékezett, mert kiugrott elé egy kutya, stb. ilyen esetben vizsgálni kell, hogy ő is az út/látási stb viszonyoknak megfelelően vezetett-e. (ugye a kresz amúgy életszerűtlen szabálya, ami azért kell, hogy mindenképpen legyen felelős, tehát lehessen a kárt valakire telepíteni.) és ha nem vezetett annak megfelelően, akkor az ő felelőssége is megállapítható a balesetben.
de én a posztban leírt szituációban a balestet előidéző meglépő autósra gondoltam, akinek büntetőjogi felelőssége is akár megállapítható lenne (ha meglenne :)

de én is tartom a defenzív vezetés elvét. már a visszapillantóból ki lehet szűrni a feltehetőleg veszélyesen előző arcokat. vannak jelek. (kis suttyók, sárga/sötétített/sufnituningos szarokkal, vagy prémiumverdák kopaszokkal, vagy területi képviselő autók stb) hátul idegesen nézeget ki az előtte lévőre rátapadva, stb.
lIlIlI! 2009.05.09 10:14:21
@scirokko:
teljesen egyetértek, mindig bejön valaki, mert úgy gondolja, hogy te lassan mész. (persze ugyanolyan gyorsan csak kicsivel messzebb)
 Én meg egyszer csókolóztam, mondta a fiú, majd kiakadt. Sziasztok! Én egy érdekes szerelmi történetet szeretnék megosztani, aminek a kezdetében és végében is voltak hasonlóan fura dolgok. De ne fussunk előre. A történet 2007 telén kezdődött. Ekkor én épp utolsó éves…..
lIlIlI! 2009.05.07 15:29:29
Igen jól olvastátok, nem írtam el, és Dániában nem megölik, hanem valóban megölelik a rendőrök a szabálysértő kerekeseket. Aalborg utcáin ugyanis a rendőrök egy a rendőrdség és a helyi kerékpáros szervezet által kitalált kampány keretében megállítják a sisak nélkül…..
Hogy a sztoriban szereplő póló anyaghibás volt, vagy egyszerűen ilyen anyagból készül mind, azt innen nehéz lenne eldönteni, de azt még az eladók is elismerték, hogy ami egy mosás után összemegy, az szar. Ehhez képest a címke hiányára hivatkozva nem tudták kicserélni, mondván…..
Mi mással is búcsúztathatnánk a szezon végén lassan bezáró Hütténket, mint kedvenc visszatérő témánkkal: egy jó kis pályán meztelenkedéssel. Most azonban nem pucér szánkózásról, meg fedetlen seggű hóba lógásról lesz szó, hanem luxusgondolázásról. Egy finn pályán…..
Így hirdetnek tejet Oroszországban, legalábbis az Englishrussia szerint egy tejkampányhoz készítette Alena Nyikiforova fotóművész ezeket a képeket. Magukat a megvalósult hirdetéseket sajnos egyelőre nem találjuk, de többi fotót meg lehet nézni itt. ..
Hütte Jövő héten nyit Eplény 2008.12.11 11:35:00
Hurrá Eplény! "Páris, az én Bakonyom", így szól Ady egyik kiváló versének címe, mely a magyar ugaros vonalon mozog és csak egy metaforaként láttatja velünk a Balaton felvidék egyik "hegységét", a Bakonyt. Na most én ha verset írnék Ady nyomdokaiba lépvén,…..
lIlIlI! 2008.12.17 23:01:09
Délutáni szabály: ne csókolózz gondolkodás nélkül. Nekem tetszik ez a levélíró lány, most sajnálom, hogy nincs olyan szolgáltatás, hogy képet is küldtök a levélhez. Minden sokkal könnyebb lenne. Sziasztok, Mostanában elég sok szivatós sztori került a napvilágra, úgyhogy…..
Mai szabály: hajnali 3-kor ne hívjuk a párunkat részegen azzal, hogy eddig dolgoztunk, és pont lekéstük az utolsó metrót, mert az nem szerencsés. Kedves szakítós blog! Mint annyian, én is sokat gondolkodtam, hogy érdemes e megírni az én kis történetem, de aztán úgy döntöttem…..