Regisztráció Blogot indítok
Adatok
amargo

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár már korábban gyártottam magamnak egyirányú RF-WiFi átjárót ESP alapon - és köszöni szépen azóta is teljesen jól működik - de szembejött egy visszautasíthatatlan akció, melynek keretén belül 8 dollárért juthattam egy Sonoff RF Bridge-hez. Eddig nem igazán volt okom ilyet beszerezni, ám ezek a…..
amargo 2019.12.21 22:16:10
@eNeS: nem volt időm tesztelni/ nem ezzel töltöttem az időm. Továbbá miből kellett volna gondolnom, hogy előtte nincs AP módja? A google első találta és kb az összes utána lévő, hogy cserélj firmware-t. Természetesen kiírta, hogy sikeres volt a feltöltés és törléssel együtt is kértem. Akkor nézem a beállításokat, köszönöm a segítség részét!
amargo 2019.12.26 16:38:13
@eNeS: vélhetően rossz volt a binárisom, már jó.
Hiányzik a régi Index, amelyet jobbosként is lehetett olvasni, sőt jobbosként is lehetett bele írni. Hiányzik  az a kicsit túl liberális, de igazi újság, amelynek minden saját anyagában meg lehet bízni. Tudom a régi idők nem jönnek már vissza, de azért az bizonyítódott egykor, hogy megél egy kvázi…..
amargo 2019.07.01 23:22:02
@eszterma: Nézd, én úgy látom, hogy ma aki egy kicsit is tiszteli/elfogadja orbánt vagy munkásságát az egyszerűen elmebeteg és sokkal, de sokkal rosszabb ember mint, aki megpróbál ez ellen tenni.
amargo 2019.07.02 16:45:30
@eszterma: Annyiban pontatlan, amit kérsz, hogy:
"aki egy kicsit is tiszteli/elfogadja orbánt és ....... vagy munkásságát az egyszerűen elmebeteg és sokkal, de sokkal rosszabb ember mint, aki megpróbál ez ellen tenni."

Innentől bárkit behelyettesíthetsz természetesen.

Ez fideszes és indexes kettős mérce.
Semmilyen átvitt értelmet nem kell keresni a cím mögött, az szó szerint értendő, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol az okostelefonok költsége egyre gyakrabban ró elviselhetetlen terheket az emberekre – akik persze végül is maguk tehetnek róla. Egyre kevésbé tudjuk elképzelni az…..
Szögezzük le az elején: bizonyítékot hamisítani pfúj rossz, aki megteszi az számoljon akár büntetőjogi következményekkel. Legyen ez alapvetés, amin vitatkozni nem kell.  A történtek és Déri Balázs lemondása után viszont az is éppen ilyen alapvetés, hogy a szocialisták…..
Kénytelen vagyok beállni a birkanyájba és ugyanazokat a mantrákat felmondani, amiket felmondtak már előttem vagy 100-an. Mert ezzel a filmmel kapcsolatban ritkán látott egyetértés uralkodik a blogger társadalomban, már ha létezik egyáltalán ilyesmi. Azaz, hogy tök jó az…..
2013 eddigi egyik legnagyobb pénzügyi buktájaként könyvelhettük el Bryan Singer legújabb rendezését. Lassan ráeszmélnek a producerek, hogy nem szabad sok pénzt rábízni a srácra, mert a Superman visszatér (hogy mi került azon 270 millióba?) is kiábrándító eredményeket…..
Az eredeti Gonosz halott film sem kerülhette el a sorsát, így ez a 80-as évekbeli, kultikussá váló alacsony költségvetésű trash-szagú horror is megkapta a jól megérdemelt remake-jét. Az egyetlen szerencséje az volt, hogy az eredeti filmet jegyző Sam Raimi felügyelte a…..
Egy új tanulmány szerint nem csak éveket, hanem akár egy egész évtizedet elvehet a dohányzás egy ember életéből. A kutatás azonban nem csak rossz hírekkel szolgált, hanem például azzal az eredménnyel is, hogy aki még 35 éves kora előtt abbahagyja a cigizést, annak ez a 10 év…..
amargo 2013.02.02 09:01:27
@JoGabor: Ja persze, mert egy dohányos, rágyújthat a liftben, gond nélkül fújja csak rám a füstöt és én menjek arrébb a kenyerestől, ha nem akarok az undorító szokását élvezni vagy otthon a kenyérmellé a hamut is megenni.

Gondold át ezt még egyszer, ha a dohányosok 98%-a nem lenne egy primitív ember, akinek a csikk eldobása vagy a tömegközlekedésen az utolsó slukk a terhes kismama arcába fújása egy alapvető természetes dolog, akkor talán nem is kellene tiltani. De amíg az ilyen primitívek teszik ki nagy %-at, addig csak ez hozhat megoldást. Ismerek intelligens dohányost - barátaim többsége -, aki megkérdi, hogy rágyújthat-e, nem rám fújja a füstöt, pedig velem beszél, ha nincs csikk gyűjtő, akkor magával viszi eső esetén, ha beáll a megállóba fedezékbe, akkor nem gyújt rá, ha meg szüksége van rá, akkor nem fúrja be magát a tömegbe.
BringaBuzi™ Pedál 2013.01.26 23:03:11
Beszereztem egy spd pedált a connondale-re (a régi ment a régivel, jelenleg gyári platform van rajta). Shimano SLX, vagyis "kódnevén" PD-M530-as. Platformos, tehát kisebb sártűrő képességű, cserébe könnyebb a pedálon maradni.    ..
Van ez a HÓ24! kampány az Magyar Kerékpárosklubtól (továbbiakban MK) idézem: Első lépésben fotókat gyűjtöttünk arról, hol volt fennakadás a hó miatt. Második lépésként nyílt levélben fordultunk az Fővárosi Közterület Fenntartóhoz, tárgyalásokat kezdeményezve a…..
BringaBuzi™ Alkalmassági 2012.11.20 10:25:48
A büdös nagy helyzet az, hogy éppen melóhelyet váltok, többek közt ezért is van kevés időm a blogra (legalább nem írok annyi baromságot). Hétfőn is bringára pattantam és elzarándokoltam egy kötelező orvosi alkalmassági vizsgálatra, amit egy magán cég végez az új…..
yossarian RAAM 2012 2012.07.19 10:17:00
500 kilométert menni 24 óra alatt nem teljesíthetetlen, és nem lehetetlen küldetés        De ha már ultratávú kerékpározás, akkor nem lehet szó nélkül elmenni a nemrég véget ért RAAM (Race Across America) 2012-es kiírása mellett, ahol 4800 kilométert kell letekerni,…..
amargo 2012.07.19 12:30:27
Volt egy-két kompressziós cuccom, de inkább csak véletlenül. Nem értettem a működési elvet, bár szinte mindig volt valaki a közelben, aki elmagyarázta a lényeget – javítja a vérkeringést, vagy mi. Van egy kompressziós rövidnadrágom, meg egy hosszú ujjú felsőm. Utóbbi…..
amargo 2012.07.14 22:28:15
@BGy: Barátnőmnek idén beszereztem egyet, mert vizesedik a lába, Ő annyit vett észre, hogy most nem/kevésbé vizesedik el. Nem csak futáshoz használja. Kb 3 hónapja vettem azóta is használja.
Felpörögtek az IMF tárgyalással kapcsolatos események Forradalomisztánban, mióta a Kedves Vezető a gyorsnaszád tatjáról elrikkantotta magát: sájgecc, úgy kéne valami horgony, majomfogó háló vagy bárakármi!Orbánékhoz képest hamar, napok alatt eljutottunk az áh, ez csak…..
amargo 2011.12.01 13:25:53
@Zébácsi: "Így van, valami ilyesmit gondolok magam is. El nem tudom képzelni, hogy MGY azt gondolja, jó az, amit csinál(tatnak vele)."

Az a legszörnyebb, hogy pedig, de. Az oktatási minisztériumban tudnának erről mesélni.. már akkor is szörnyű víziói voltak, melyek a mély sötétségről árulkodtak.
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
amargo 2011.11.25 13:09:56
@3dent: Köszönöm Neked és a szeretett vezérednek, hogy a családom nagy részének már nincsen munkája a remek "gazdaság politikájuknak" köszönhetőnek - volt ilyen, nem is értenek hozzá, ha jól tudom -, Neked nem hiteled van, hanem kölcsönöd. Hozzáteszem még mindig jobban csináltad, mint a sok hőzöngő deviza hiteles - én is az akarok lenni, akkor legalább a sorban is előrébb állhatnék -, de kár volt megemlítened.

Láttad a jövő évi megszorítás csomagot? jaaa tudom a fontos részeket kihúzva lehet csak elolvasni a pártlapon és rózsaszín szemüvegen keresztül.

Bennem 1 éve fogalmazódót meg elsőnek, hogy el kell menni innen, pedig top 5-ben van a szakmám.. lehet kerítenem kellene egy rozsaszin szemüveget nekem is?
  „Ezek a hitelminősítők nem rendelkeznek először is jogosítvánnyal országminősítések végrehajtására, csak és kizárólag cégeket minősíthetnének.” – nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő múlt héten Az Estének, miután a Fitch stabilról…..
amargo 2011.11.15 11:10:22
@Vén Csataló:
"Kormányváltás után a hitelminősítők nagyon is pozitívan fogadták az új kormányt." Mert elhitték, hogy mások lesznek.
"De aztán kiderült, hogy az új garnitúra nem a nyomorult adófizetők pénzéből alkarja eltakarítani a szarhegyet, ahogy azt szeretik az ilyen hitelminősítő-félék, hanem bankadóval, meg különadóval, meg azzal a 3000 milliárddal"
Szerintem a 3000 milliárd mi volt? Ezen kívül mit tud felmutatni? bankadó, különadó? Ne röhögtess..
A hozzád hasonló nyelő gépekkel tud már csak a fityisz kielégülni itthon. Szánalmas a tudatlanságod, arra sem vagy érdemes - a stílusod miatt -, hogy.. mind1 úgy is csak egy beoltott vagy..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
amargo 2011.06.28 13:11:04
@luciferko: Sötétségre sötét választ kapsz, mi ezzel a probléma? Még van hova fejlődnöm, mert ekkor sötétséget még én sem láttam - pedig tanulok ;)
Húsvét körül az ország nagyobb részén már kifejezetten jó idő volt, sok kerékpáros, köztük Dzsaszper is előmerészkedett és nyeregbe pattant, ami persze városban nem mindig egyszerű és biztonságos. Az elmúlt napokban kétkerekűzve a következőket tapasztaltam:…..
amargo 2011.05.02 10:58:58
@HakapesziM: Egyetértek Veled több ponton is. Oktatni kellene a KRESZ-t már általános iskolában ez lenne a legfontosabb!

A kerékpáros is lenyomozható, van annak is alvázszáma - bár tény, hogy ezzel sem mész sok esetben semmire.. -, nyilván menet közben ez nem leolvasható. Az adózás meg két élű fegyver és butaság belekeverni.

Van egy rém egyszerű ötletem is arra, hogy a belvárosi forgalomba miként lehetne "megmenteni" a kerékpárosokat, ki kell tiltani az értelmetlen gépjármű forgalmat. Vannak nagyon "gyerekes" érveid, együtt kell közlekedni, nem egymás mellett..
Egy remek példa az a 100m szakasz az Erzsébet híd alatt, ahol sikerült megoldani, hogy a kerekes is tud közlekedni és az autós is.
Szombaton annak rendje-módja szerint elmentünk az újpesti Oxygen Wellnessbe egy kollektív, szezont lezáró spinning órára. Én egyszer már próbáltam ilyesmit, mégpedig a Fáy utcaiban, teljesen meglepő módon ugyanaz az oktató bukkant fel itt is, így arra következtetek, hogy a…..
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
Minden különösebb kommentár nélkül szúrnám be nektek Magpet három perces filmjét. ..
amargo 2011.02.11 20:22:13
@vuk_: Amiért nyilvánvalóan autóutat sem.
amargo 2011.02.11 20:48:10
@vuk_: Kerékpáros sincs..

Bár gondolom miért írtad, eltagolva bután nézett volna ki, utat meg nem akartam simán írni - ezért tényleg nem helyesen autóutat írtam -, így inkább írom közútnak.
amargo 2011.02.15 10:39:31
@Aabroncs: Te komolyan nem vagy tisztába a szabályokkal vagy csak nem akarod megérteni?
plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf, szerinted ez miért hozták? Továbbá, miért büntetik, ha nincs betartva.
"Ha bringás szabálytalankodik, mivel ő nem vizsgázott, számon nem kérhető:-)))"
Ja hogy én nem olvastam a közlönyben, hogy adót kell fizetnem, akkor már nem is kell? Komolyan hol élsz?
"Az autós már viszont előre megfontolt szándékú gyilkos a mondatodban!! Szép hozzáállás!"
Olvasd már el mit írtam, igen előre megfontolt, ha Te úgy közlekedsz, hogy tudod azzal meg is ölhetsz valakit, akkor nem előre megfontolt, ha a szabályokat betartva következik be.

1, A gyerekeden is számon kérnéd a jogosítványt? Ne röhögtessél már. A korisok, gyalogosok, deszkásokkal mi lesz? Azok is közlekednek.. ellenben KRESZ-t oktatni kellene nekik és a vizsgát sem zárnám ki, aztán, ha a gyerkőcnek nem sikerül és üvölt, amikért nem mehet ki, majd mondj valami okosat :P - ettől szerintem még elvárás lenne!
2, Most is van műszaki, nem tudom hol élsz, a rendőr ellenőrzi..
3, Felelősségre vonható és büntetik is..
4, Ez sajnos még nem kötelező, pedig annak kellene lenni, de ez is olyan lenne mint a biztonsági öv, hiába kell, úgy sem használnák..
5, Már többször leírtam, hogy nincsenek kerékpáros utak, Te azt hiszed, hogy vannak, de nincsenek. Amíg Te az autóban hőbörögve a 30-as táblánál lelassítasz 50-re, 1-2x és habzó szájjal szidsz mindenkit, addig a bringások zöme ebben él, aki megpróbál a kerékpárosok számára kijelölt úton közlekedni - ismétlem, kijelölt! Nem kerékpáros út!

Nyilván még rengeteg mindent lehetne felsorolni és valahogy ezeket a szabályokat kellene tisztázni.
Zia felhő & Boulder 127 Hours 2011.01.07 09:00:00
Készüljetek, előbb-utóbb a magyar mozikba is mászással kapcsolatos "majdnem dokumentum" film érkezik, a 127 Hours, Danny Boyle rendezésében. Aron Ralston, amerikai hegymászó életének drámai pillanatai játszák a főszerepet. Imdb-n nagyon jól áll, de sajnos azt nem…..