Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Graham87

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kénytelen vagyok tömbösíteni ezeket az usai legalizációs híreket, mert úgy tűnik, már az összes, a kampányban Obama seggét nyaló médium összefogott, hogy a marihuána adóztatására, de legalábbis a drogháború beszüntetésére szólítsa fel szeretett elnökét. Sok újat nem…..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
Graham87 2009.02.21 11:13:25
Két dolgot keversz a cikkben az egyik a protekcionizmus, az hogy külföldi árukat nem engedünk be vagy nem annyit, másik a Sárközy féle gondolat hogy francia autógyárak adakozzanak a francia államnak, fizessék meg a magasabb munkabért stb, ezt nyilván csak jelentős anyagi támogatás mellett tudnák vállalni. A támogatás ekkor jöhet garantált piac formájában de jöhet kp-ban is, és való igaz hogy ellenlépésekhez vezethet más országok részéről. Egy dolgot hagytál ki, a cikkből, hogy mi van akkor ha az állam nem segít, nem ad támogatást egyáltalán. Vegyük pl a Peugeot esetét van egy válság ha nincs valamiféle segítség (olyan amiket zsákszámra dobálnak az USA-ban pl a big three-nek) akkor könnyen lehet hogy a Peugeot oly módon éli túl a válságot, hogy szépen felszámolják a céget és eladogatják a darabjait olyanoknak akik túlélték a válságot a mentőövekkel v anélkül. "Aztán amikor felszakadozik a felhőzet, és újra versenyezni kellene" aztán el lehet gondolkozni hogy melyik állapotában könnyű versenyezni ha a megmentett céget kell átszervezni/megjavítani, vagy teljesen új céget kell csinálni a Peugeot helyére autótervezéssel szabadalmakkal gyárkapacitással a nulláról 120 évnél alig kellett több elsőre is másodikra már nyilván gyorsabb lesz. Szóval ha hagyod a sajátodat bedőlni az amik meg nem hagyják az övéket akkor egyszerű a képlet mert nem marad semmi és azt mindig könnyű kezelni.