Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ATom...

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az adórendszer nem csupán Magyarországon, hanem a gazdasági fejlődés útján haladó országok legtöbbjében is a gazdaságpolitikai alkalmazkodás legközvetlenebb eszköze, s már csak emiatt is olyan sebességgel változik, hogy nehéz róla tartósan érvényes értékelést, akár…..
ATom... 2011.09.22 12:09:15
Én nem értek ilyen szinten a pénzügyekhez.
Viszont is 20 éve mindenki addig okos, míg kormányerő nem lesz:)

Ez az SZJA, szuperbruttó meg a többi csak szemfényvesztés. Ebben az országban a hivatalosan bejelentett embereken kívül MINDENKI adót csal. Milliók csalnak milliókat évente. Ezek (talán több) EZER milliárd kiesést jelentenek.
Persze ez "fentről" kezdődik. Az adócsalás/korrupció csak vagyonvizsgálattal tüntethető el. De nézzük csak meg a mi drága vezéreink vagyonbevallását: vicc. Macskakaparással beírják amihez kedvük van. Tehát nem elszámoltathatók.

Amíg az adócsalást és a korrupciót nem szüntetjük meg ebben az országban, addig nem lesz semmi és a legnagyobb pénzügyi guruk sem fognak tudni semmit tenni kormányon. Ennyi.

És hogyan szüntessük meg? Egyszerű módszerekkel:
Magánemberek: ÁFA - 40% viszont 15% levonható az SZJA-ból. Mindenki áfás számlát követelne minden kiadásáról. Tehát a cégek, vállalkozók csak számlával tudnak dolgozni.

Cégek: mivel minden bevételük ÁFÁS számla ellenében történik (a konkurenciának is, ezért nem tud tisztességtelenül alájuk menni árban), ezért sokkal nagyobb nyereségük keletkezik papíron. Ergo többet fognak adózni, de csak 10%-al. Ezt elfogadják a nem bűnözők.

ÁFA csalók: fordított áfa minden területen

Korrupció: SZJA bevallás részletességű és ELLENŐRZÖTT vagyonbevallás minden állami alkalmazottnak.

Vannak még 5leteim, de már így is sok ide.
ATom... 2011.09.22 14:22:01
@Virág et.:

1. Ez egy példa volt egy gondolkodási irány. Értelemszerűen a nem számlaadás szankciója sokkal magasabb kellene legyen. A lényeg: NE ÉRJE MEG CSALNI, érje meg adót fizetni. (Ezt is erőltetném: aki sok adót fizet legyen az állam által elismerve, ingyenes de kellemes előnyökkel: pl. nem kell sorba állni útlevérért.) Senki nem születik adócsalónak. A kényszer viszi rá a vállalkozók és a magánemberek zömét. Az ötlet lényege, hogy minden gazdasági tevékenység legyen (akár utólag is) nyomon követhető. Tehát a csalás nehezebb és tetten érhető.

2. És nem lehet minden céget behúzni az ÁFA körbe? A számlaírás megakadályozása sem túl bonyolult: csak átutalással lehessen fizetni. Minden cégbe kötelező 1 felelős magyar tulajdonos. Természetesen NEM LEHET a bűnözőket teljesen kizárni. Az 1. és 2. ötletem lényege az, hogy NE érje meg, nagyobb legyen a visszatartó erő, és LEHESSEN becsületesnek maradni.

3. Nekem most egyenlőre elég volna a mezőgazdasági, számtech és egyéb elcsalt ÁFA is a költségvetésbe. Később mehetünk tovább.

4. Az állam akkor lesz jó gazda, ha tehetséges és nem korrupt vezetői vannak. Jelenleg vagy tehetségtelen vagy korrupt a vezetés (tisztelet a kivételnek) mindenütt. Aki állami pénzek felett gazdálkodik az bizony legyen elszámoltatható a vagyonával.

Igazából persze, hogy igazad van, ezek csak ötletek. De a sok teketóriázás helyett hidd el többet segítenének. Azt utálom, hogy a döntéshozóink:
a, tök hülyék
b, korruptak
c, magánérdekeiket nézik
d, jóindulatúak, okosak, nem korruptak VISZONT soha nem dolgoztak a reál gazdaságban, tehát fogalmuk sincs mi megy ott. Őszintén: MINDEN magyar ember elcsal legalább 100 ezer HUF-ot. Így vagy úgy. Számold csak ki?
Olyan első szerelmes kötődésem van, az a kicsit rózsaszín ködös, kicsit agyatlanul rajongós, lesajnálható rácsodálkozás. Ezért most is addig kavartam, amíg az lett a vége, hogy a karácsonyos témát a Pastramiban teszteltem: halászlé, töltött kápi, miegymás. Ehhez magammal…..
Amióta elindult a Vipmail, folyamatos fejlődés jellemezte szolgáltatásunkat: igyekeztünk megoldásokat találni a felhasználók minden igényére. Büszkék vagyunk arra, ami sikerült, és igyekszünk tanulni abból, ami kevésbé.Az elmúlt egy évben többször kértük a véleményeteket,…..