Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DeeDee84

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelmeztetés: A sorozat enyhébb horrorba hajlik az események előrehaladtával. Szexuális erőszak és gyilkosság is előfordul benne. Arachnofóbiában szenvedőknek nem ajánlom. A lány egész testében remegett, a szeme égett a sírástól, a nagyajkai és a hüvelye sajogtak attól, amit Lathr tett vele.…..
InspiredByFantasy Befejezések 2018.01.29 23:04:44
Hm... rég kérdezősködtem, most meg én is pont ezen gondolkodtam, úgyhogy megkérdezem tőletek is. Ti mit szerettek jobban? Ha boldog véget ér egy történet, vagy ha nem? Bevallom, hogy én erre nem igazán tudok válaszolni. Láttam/olvastam már boldog befejezést nem is egyet, ami nem igazán jött be, de…..
DeeDee84 2018.01.30 19:42:51
@JuS: mert nekem nagyon összetett személynek tűnik, aki megérdemelne egy párt. Szeretném tudni, hogy lett ilyen, s sokkal jobban érdekel a sorsa mint a diáklánynak :-D
Azonnali kérdésem Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterhez (helyettesíti Halász János):Tisztelt Államtitkár úr, gyorsan megnyugtatom Önt, hogy az első kérdésre én fogok válaszolni, Önnek csak a másodikra kell. Azért dolgoztam egy héten át gondozónőként bölcsődében,…..
DeeDee84 2011.03.01 11:43:20
Kedves Katalin,
Végig követtem a bejegyzéseiteket a Porontyon. Nagyon sok dologra jöttem rá. Nemrégiben reppent fel a hír, hogy legyenek fizetősek az állami bölcsödék. Nagyon félek, hogy sajna a pénzhiánnyal küzdő bölcsödékre ez lesz megoldása a kormánypártnak.
Jelenleg a férjem brutto 120. 000 Ftért, én brutto 130.000 Ftért dolgozom a lányaim mellett 8 órában.
Ki lehet számolni, hogy nem tudjuk igénybe venni az adókedvezményt teljes mértékben, ráadásul GYes sem jár nekünk.
A 15 hónapos és a 3 éves lányom is bölcsödés.
Havi 10.000 Ftot fizetünk gyerekenként a bölcsinek, attól függően hány napot jártak. (Ha nem járnak rosszabb, mert a gyerekgondozásért járó táppénz semmire sem elég, ráadásul a gyógyszerárak sem semmik a mai világban)
Mivel a gyermekek 50-60%a ingyenesen van a bölcsiben (rászoruló, a szülők nem dolgoznak), így minket dolgozó anyákat nyaggatnak a gondozónők, hogy miket kell bevinni a bölcsibe:
Szeptemberben:
-előke 5db
-vászonpelenka 10db
-kistörölköző 2db
-fogmosópohár
-fogkefe
-fogkrém 3 tubus
-ágynemű
Minden hónap 10-ig
-szappan
-pelenka
-popsitörlő
-popsikenőcs
-3 db 100as zsepi
-1 db éttermi szalvéta (700 dbos)
-WC papír

Gyümölcs, üdítő akkor van a menüben, ha a szülők visznek be.
Farsangra, Mikulásra stb. külön szólnak hogy süteményt, üdítőt annyit kell vinni, hogy a rászoruló gyereknek is jusson.

Bölcsődének saját ruhakészlete nincs, meglepődve láttam a kisfilmeken az egyen overallokat.
Mivel a legtöbb gyereknek nincs olyan játszós kabátja amiben ilyen időben kivinnék őket, így csak nyáron, amikor nem saras az udvar akkor mennek ki a gyerekek levegőzni. HA túl meleg van, akkor nyáron sem.

Ezek után ha összeszámoljuk, hogy mennyibe kerül a bölcsöde egy hónapban, nem tudom, hogy mi lesz, ha fizetős lesz?
Így is alig marad valami hó végére, de legalább van helyben munkám, és nem kell órákat buszoznom reggel és este a munkahelyemre.
Pesten nem is gondolnák, hogy ekkora fizetéssel mi középosztálynak felelünk meg itt az ország szélén, Békés megyében.
Igazán még mindig nem tudjuk eldönteni, vajon valóban családbarát-e ez a kormány és azon dolgozik-e, hogy megszüntesse a munkaerőpiac családellenes jellegét, ahogy a kormányprogram fogalmaz.A zárószavazás előtt álló szociális és gyermekvédelmi salátatörvény a legutolsó…..
Zseniális, pofonegyszerű ötlet: nem kell hozzá pénz, grafika, trükkös elhelyezés, vicces szlogen, bevállalós vírusfilm, és mégis végigsöpör az interneten.Szinte nyomasztó kihívással kell szembenéznie annak, aki ismertté szeretné tenni a Magyar Könyvvizsgáló Kamara…..
Károlyt csak az állapotos neje tudta visszafogni attól, hogy nekiessen az idióta kamionsofőrnek és az OBI biztonsági őreinek, akik miatt fél órát kellett várnia, mivel a rakodás miatt csak úgy simán lezártak egy utat. A rendőrséget is hiába hívta ki, úgyhogy úgy érzi, egyetlen…..
DeeDee84 2010.06.11 07:33:45
@romesz:
Nálunk egy szű kisutcába nagy péküzemet építettek. Minden nap délután 3-4 óra között kamionok, teherautók foglalják el az utat. A másik irányba földutakon lehet csak kijutni, így ha nagy esőzések vannak, arra járhatatlan az út.
Hiába jeleztük a rendőrségnek többször is, mire kiérnek (kb. este 5), persze, hogy nincs már úttorlasz.
Amikor a fiamnak betört a feje, akkor a mentő is kb. 10 percig dumált nekik, hogy át tudjanak jönni. Rendőr akkor is szart a helyzetre.
Szerintem ezek külön védelmi pénzt fizetnek a helyi zsaruknak, hogy ne kelljen szabályosan működniük.
Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató…..
DeeDee84 2010.06.03 08:52:02
Azoknak akik nem hiszik, hogy külföldről nem lehet büntit befizetni, azoknak ajánlom figyelmébe:
homar.blog.hu/2010/05/07/nem_lephet_az_orszagba_amig_nem_fizet
Lehet, hogy az Y.A. is csak a csekket tartja a markában. És azért nem tudja befizetni a közvetítő, mert 3. személynek nem adják ki személyiségi jogok védelme miatt :-D
DeeDee84 2010.06.03 09:00:30
@Babette_:
ezt én sem értettem. Lehet, hogy emailben kérne tőlük megkérdezni?
Tiboirnak eszébe jutott egy elég prosztó lehúzás, amin utoljára a 90-es években keseregtünk, hogy vajon miért percdíjakat számolnak a mobilszolgáltatók, amikor minden eszközük meg van rá, hogy tök korrekten, a fogyasztás alapján lehessen fizetni. Egyszer régen volt egy nagy…..
Hónapokkal a papíralapú számladíj bevezetése, majd eltörlése után még mindig kap a Homár jelentést áldozatoktól. Zs.P.-nek a csoportos beszedését lőtte ki a +96 forint, viszont a UPC nem szólt a tartozásról, ami csak akkor derült ki, amikor kikapcsolták a tévét: Azt hiszem,…..