Regisztráció Blogot indítok
Adatok
endzsi21

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feng shui trend Még, még JÁTÉK! 2013.08.06 17:39:00
A két játék nyertesei: Papp Zsuzsi és Tar Annamária! Köszönjük szépen Mindenkinek a játékot, és akik most kimaradtak, ne szomorkodjanak, mert remélhetőleg lesz még sokféle játék, szőlő, és lágy kenyér :) Úgy tűnik, a szerencsekerék nem akar leállni, egyszer már…..
A lila szín misztikus, rejtélyes, finom és erőteljes egyben, a gazdagság és hatalom kifejezője. Valamikor olyan drága színnek számított, hogy csak a legelőkelőbbek tudták megfizetni a lila színű kelméket, tárgyakat.  Hatásai Segít az elmélyülésben, meditációban, a…..
Levendula koszorúk - a három legegyszerűbbet és legmutatósabbat készíthetjük el, az alábbi képes útmutatók alapján. Érdemes próbálkoznunk, mert a készítés folyamata nemcsak esztétikai, hanem érzéki-lelki élmény is.  A virágkoszorúk szépséges körében a levendula…..
Miközben ez a poszt megjelenik, egy magyar pár csodát él át, Toszkánában. Az előző, toszkán esküvős posztom után kaptam a vissza jelzést, hogy két hölgy, Pusztai Gabriella és Kamarás Gabriella pontosan Toszkánában szerveznek magyar esküvőket. Aki tehát álomesküvőt,…..
1. Amikor valakit megszeretünk, úgy gondoljuk, azért szeretjük, amilyen. A kellemes, ápolt külleméért, a szép szemei miatt, azért, ahogy reagál, ahogy figyel ránk, stb. Pedig van valami sokkal fontosabb, ami eszünkbe se jut. Nemcsak azért szeretünk valakit, amilyen, sem pedig…..
Lakáselemzés – fotókkal. A valóságban csak akkor konzultálok képek alapján, ha előzőleg már láttam a lakást, és ha nagyon muszáj, pl. a festők már a küszöbön toporzékolnak, a színekre várva, de amint tehetem, ilyenkor is kimegyek és megnézem, vajon tényleg rendben…..
   Sosem szerettem, a Kis herceg-ből idézni. Mint a legtöbbünket, engem is meghat a regény mondanivalója. Könnyeket csal a szemembe már az ajánlás is ahogyan Exupéry egy olyan felnőttnek (fölnőttnek) ajánlja művét, aki mindent meg tud érteni. Szóval nem szeretek a Kis…..
   Néhány évvel ezelőtt, Dániában lenézett, kelet-európai bevándorlónak éreztük magunkat. Eszünk ágában sem volt bevándorolni, pont úgy fizettük az adót, mint minden tősgyökeres dán de ez a helyzeten nem változtatott. Aztán itt Örményországban, hirtelen irigyelt…..
Úgy látszik az utóbbi idő a kifőzdéké. Utoljára a Frangepán és a Teve utca kereszteződésében megbújó kis fabódéban, a Hathiban ebédeltünk.Az ajtón belépve rögtön megcsap az egész helyet belengő indiai fűszerek illata. Meglepően nagy sort kell kiállni, amíg felveszik a…..
Ezt ide kell tennem, hogy mindig kéznél legyen, mert nagyon hasznos. Én Zsuzsitól kaptam, nem tudom ki az eredeti forrás, de köszönjük! Engem már az első turpissággal megvett. KONYHAI TURPISSÁGOK Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, fõleg a tyúk vastag, száraz húsát,…..
NNa újrabúúútoltam, pedig még nincs is tavasz. Bár a barka 1 hónapja kitartóan bolyhosodik a ház előtt, és a két szál, amit felhoztam, még pluszban kihajtott, szóval nem lehet tudni mi van. A tavaly nehéz volt, így most már annak is örülök, hogy nem csak a kanapéról nézem a…..
Konyhai játszótér Gyros 2012.01.17 13:37:00
Itt most csak pár klassz fotó lesz (szinte), meg egy ötlet, hogy hogyan lehet fél óra (sem) alatt gyors vacsorát gyártani, valamint megosztom az örömöm, miszerint a konyhába életet leheltem újra, vagyis kell nekem ez a konyhajátszótér! Még akkor is, ha az utolsó brokkolipürém…..
Konyhai játszótér eltolódás 2011.10.04 18:35:00
Konyha elárvult, az új fényképezőmet is tönkretettem, szóval sajnos még csak szép fotókat sem tudok idehozni. Remélem, hogy újraéled a konyha is, a blog is, addig viszont van más - mozgááás. És egyebek.Íme.Meg egy videó is a témában - ezt tudom most felmutatni, de nem adom fel,…..
Hol is kezdjem? A mennyei mannák lenyomatain túl vagyunk, de aztán ott vannak még a pillanatok! Már amikről fotó is készült, mert jó része máshogyan tárolódott - minden porcikámban hazahoztam egy-egy mozzanatot. Boldogságos, könnyű és szabad 3 nap volt ez.Pl. megtartottam a…..
Imádok szabadságon és nem budapesten lenni! Magamat is meglepve egészen tevékeny vagyok és be tudom osztani az időmet! Jó, igaz, a motiváció jelentős... Szóval teszek-veszek, főzögetek, ajándékot készítek, vagyis csupa hasznos dolgot csinálok. Pl. még fát is vágtam,…..
Konyhai játszótér Hambiii 2011.01.13 20:53:00
Hát igen, mit is mondhatnék - egy könnyű, hétköznapi vacsora. Ha az ember nem akar aludni éjszaka, akkor bekap pár ilyet és biztosított az egész éjszakás, 1000%-os test/energia felhasználásával futó emésztés(i kísérlet). Igaz, sok zöldséget tettünk bele, de az is…..
Végre nincs megalkuvás! Nincsen „de”, ez a kaja végre úgy sikerült, ahogy szerettem volna, hétköznap, meg téli álom ide vagy oda.Na jó, a bazsalikommal nem tudom hogyan csinálják odakint, hogy egy kicsit olyan, mintha csipsz lenne. Gondoltam ha hirtelen megsütöm a husi…..
Mára állt össze fejben a koncepció, ami működőképes lett. Nem is kicsit.Igaz, hogy a gránátalma egy köcsög és lehet, hogy kicsinálta az egyik kedvenc felsőmet, mert szanaszét lövi magát a világba, de még az űrbe is. Nem bírtam vele, akárhogy forgattam, akármilyen (magamhoz…..
Nos, hát eljutottunk újra egy ehető/nem ehető próbálkozáshoz.Főzni akartam, valami olyan husit, amihez valami grapefuitos cucc van, de nincs itthon hús. Meg grapefruit. Na jó, az van, hétvégén elkezdtem gyümölcsre vágyni és vettem gyümölcssalátának valót. Tök jó, a CBA-ban…..
Ígérem lesz valami a jövő héten. Dehát nincs fényképezőgépem... na jó, nem ez az egyetlen ok.Addig egy kis vizuális táplálék - alaptéma a blogon, azt gondolom. Eddie miatt meg különösen kihagyhatatlan - legalábbis az alábbi videó.Aki szereti és tiszteli az ételt és…..
Főzős, nevetős, boldog hétvége volt ez, igazi nyárvégéért-kárpótlást nyújtó. Úgyhogy belecsaptam a lecsóba és nem finomkodtam: kacsacombot ide, meg sült májat reggelire, mint régen, otthon, vasárnaponként a Családdal. A májsütésben Apukám volt a mester, Ő libamáj…..
endzsi21 2010.09.27 21:50:16
Akkor mutatnám a legfinomabb lasagne-t a világon. Pontos receptet sajnos nem tudok, a mennyiségeket elfeledtem, mert ezt most én kaptam, nem én csináltam. Nekem ilyet még nem sikerült összehoznom - sem ilyen szépet, sem ilyen finomat. és ez a tűz + szalonna párosítás a…..
Először is, megint "csak" fotó van (illetve volt, közben lett recept!!), mert annyira el vagyok kényeztetve, hogy legtöbbször kihelyezett játszótér van, de figyelek, a fotógép nálam és legalább esztétikailag (és persze ötletekkel) életben tartom a…..
A múlt héten is nagyon jókat ettem, jelentem, szigorúan vega egészen csütörtök estig, amikoris isteni kacsacombot kaptam meg túrós palacsintát, és jajj, de finom volt minden, az egész lezárása annak, ami az elmúlt bő 1 hétben történt velem, vagyis, hogy fehér öves…..