Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cvsvrs

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
bircahang A "szakmának" kuss! 2024.03.19 06:06:00
A 90-es évek liberális vészkorszakának szép emléke a HVG-ben: a "szakemberek" akarnak dönteni a "politika" helyett. A mai fiatalok már nem tudhatják ezt, de annak idején ez volt az egyik varázsszó a korabeli ballib propagandában: a "szakember" és a "szakma". A dolognak alapvetően 2 valós oka…..
Március 15-én végre magalakult a századik ballib párt, neve TÉHM, azaz Talpramagyarok És Hejmiakőtyúkanyók Mozgalma. Láthatóan akkora siker lett MZP 2021-2022-es kampánya, hogy kellett egy második rész is. Az előadás kb. 60 %-át követtem élőben, minden a szokásos ballib rituálé szerint ment.…..
cvsvrs 2024.03.18 13:10:23
@Deak Tamas:
magyar péter elsődlegesen a fidesszel kötne koalíciót. ő a fidesz adminisztrációt egy az egyben a helyén hagyná. ő nem akar kormányváltást. kormányhivatalokban minden a helyén maradna. csak a karmelita menne.

és ez ami a ner-re veszélyes. és a fidesz1 hibázott azzal, hogy tényezőt csináltak belőle azzal, hogy támadják. egyébként a kutyát nem érdekelné, hogy ki az a magyar péter.
bircahang Az álkereszténység 2024.03.11 06:06:00
Sose jó, ha a kereszténység csak szólam. Mert akkor ilyen "keresztények" jönnek elő, mint ez a Jákob ex-nyilas gyerek, ma a Soros Népe Pártja fűrere. Eddig azt hitte, nem jó a homoklobbi programja, de most rádöbbent: nagyon is jó. S közben állítólag alapelvei cseppet se változtak. Mert…..
cvsvrs 2024.03.17 20:18:18
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
amit te liberális demokráciának nevezel az a neoliberalizmus.

és az lognormális jövedelemeloszlásra törekszik. amiben kevés a nincstelen, viszont sok a szegény és viszonylag sok a gazdag. tehát a haranggörbe nem szimmetrikus, hanem hirtelelen csúcsododik ki és aztán viszonylag simán lefut. itt láthatod a kétféle normalitást.

www.investopedia.com/thmb/dmWOsjhPLEXqOnOFh7_0v3E4wUs=/1500x0/filters:no_upscale():max_bytes(150000):strip_icc()/dotdash_Final_Log_Normal_Distribution_Nov_2020-01-fa015519559f4b128fef786c51841fb9.jpg

a szinte az összes jelenkori politikus lognormális eloszlást akar. orbán is, putyin is, trump is. ezek csak szavakban mondanak mást, tettekben ugyanúgy neoliberálisok.
cvsvrs 2024.03.18 10:38:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
magyarországon a medián méretű település 17.5 ezres. 150 km-re esik budapesttől. mondjuk ilyen mezőtúr. és ott él egy háztartásban egy 40-45 éves nő és egy férfi. mennyi kapcsolatuk van a hatalommal? orbán vagy gyurcsány pribékjeinek ugrálhatnak.

azért, mert ez a rendszer, hogy van egy teljhatalommal felruházott miniszterelnök és a pribékjeinek lehet ugrándozni. és megváltoztathatják a celofánpapírt. hogy ne vörös csillag legyen, hanem szent korona, vagy európai zászló. az olyan mindegy.
bircahang Aja Szófia 2024.03.17 06:06:00
A feleslegesen rossz ejtések egyik mintapéldánya. Sajnos elterjedt, még írásban is a mai Isztanbulban lévő egykori főtemplom, ma mecset nevére. A templom török neve a középkori görög ejtés átírása, hiszen a törököké 1453-ben lett a templom: Ayasofya, ez ejtve kb. "ajaszófja", a hangsúly az…..
bircahang Mormon szenzáció 2024.03.16 06:06:00
Sehol se volt ez hír, ami nem véletlen, hiszen a téma kb. ismeretlen Amerikán kívül. Kívülállónak eleve hosszasan kell magyarázni mi is történt. Én is csak azért írom meg, mert van belőle mormonfüggetlen tanulság. Maga a hír: a kirtlandi (Ohio, USA) templomot a Krisztus Közössége eladta az…..
cvsvrs 2024.03.16 18:14:45
@Madarász Henrik:
merkel? ne viccelj már. merkel miért ne gondolkodott volna keresztényi módon? azt mondta, hogy be kell fogadni mindenkit, ami a háború elől németországba menekülne. meg kell próbálni a keresztségre téríteni. és egyébként aki nem a német törvényeket nem tartja be azokat világias módon ki kell utasítani. ebben mi az, ami ebben nem keresztényi?
cvsvrs 2024.03.16 18:40:10
@Madarász Henrik:
aztlehet mondani, hogy jól tette, azt azonban aligha, hogy ez volt a keresztényi.
Alapvetően szinte az egész világon jár valami plusz a volt államfőknek. A kérdés magyar rendezése viszont extrém. Annak idején azért lett ilyen, mert Göncz Árpád életében szentté lett avatva, plusz ki lett kiáltva világrengető politikusnak és híres írónak (valójában teljesen ismeretlen…..
cvsvrs 2024.03.15 13:11:13
@Deak Tamas:
azt a köztársasági elnök hivatala tudja. és ami abból amit novák katalin tud annyi, amennyi élfér a sminkasztalon. mert hogy ez egy informális "parancsnokság".
cvsvrs 2024.03.15 14:07:14
@gigabursch:
göncz egy senki volt. egy bábú, nem volt szent, és nem volt patkány, még akkor se ha ténylegesen a bajtársai ellen vallott. és nem őmiatta tört ki a taxisblokád, és az mdf nem azért nem tudta a válságot kezelni, mert göncz keresztbetett.
    "Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit…..
    Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas evolúcióbiológus, az MTA rendes tagja, az ELTE professzora. Szimpatikus fickó, még ha pesszimista is a jövőt illetően. A hétvégén végighallgattam néhány előadását és interjúját; számos tudóstársához hasonlóan ő is az emberiség ökológiai lábnyoma miatt aggódik.…..
cvsvrs 2024.03.14 11:53:39
@G. Nagy László:
ha nincs magánbank és az nem tud bármennyi hitelt teremteni (nincs neoliberalizmus), akkor főváros gazdasága (klasszikus liberális elvek szerint) összeomlik. mert nincs árualap, amivel kereskedni lehet. van egy jelentős fogyasztói igény, termérdek árut kell nap mint nap behordani. és cserébe mit ad a főváros? és az a válasz, hogy pénzt. csakhogy az frissen nyomott fedezet nélküli pénz. amit ellentételez a vidék azzal, hogy termel. és meg van fosztva jogoktól. hiszen egy vidéki választókerület sem választhat közvetlen képviselőt. ehhez kellenek a pártok. országos listák. amit megint fővárosiak vezetnek.

a fővárosban megy a műbalhé azért, hogy kik irányítsák a bankokat. az opera büféjének pénzét a zsidai csoporthoz tartozó opera gasztronómia kft. vagy a "nemzeti" magna catering vendéglátó és rendezvényszervező kft. nyúlja le. mert ugye zsiday nem főz kávét, süti az islert, vagy a képviselőfánkot, hanem a képviselők döntsék el, hogy akkor kinek a haverja nyúlja le a lovettát. mert ez a "szabad" "piac".
cvsvrs 2024.03.14 17:34:46
@Reactor:
a kérdés az, hogy a pénzteremtés kinek a kezében van. privát vagy közösségi bankok uralkodnak.
cvsvrs 2024.03.14 19:46:02
@G. Nagy László:
van az eximbank, vagy az unicredit, vagy akáremelyik bank. magyarországon a központ mind budapesten. egy sincs vidéken. egy se. hanem budapesten összegyűltek ezek a bankáfamiliák. és ezek a semmiből, még egyszer a semmiből teremtik a pénzt. ez tisztességes?

budapesten a válasz az, mi az, hogy nagyon is. vidéken meg nincs elmagyarázva mariska néninek és joschka bácsinak, hogy ez így megy. mert a média is mind budapestiek kezében van. mindegy, hogy bal, vagy jobboldal. vókkultúra, vagy nemvókkultúra.

a pénz síbolása megy. és magyarországon azért nem volt jogállam, akkor nem volt, amikor a magyar jegybank jóval az oecd átlag feletti pénzmennyiséget generált ki a semmiből. na akkor nincs jogállam. most meg már van. és van pénz "zöld" fordulatra. ázsiai vendégmunkás importra. külön szép az, amikor trianon múzeumben szállnak meg. remek kabarétréfák lesznek ezekről az időkről.
bircahang Halivúdi elmebetegek 2024.03.13 06:06:00
Nagy lehet a Párt nyomása Halivúdban. Immár a tehetséges színészek is kénytelenek baromságokat nyilatkozni. Nem is az a gond, hogy színészek kénytelenek politikai hűségnyilatkozatokra. Hiszen akár még az is lehet, hogy De Niro szerint Trump tényleg pszichopata. Persze már ez is gyanús,…..
cvsvrs 2024.03.13 19:17:42
@Tapi2021:
integratív személyiségek hogyne lennének. ebben a mezőnyben nincsen. amerikában se, magyarországon se nagyon.
cvsvrs 2024.03.14 08:04:02
@élveteg:
abban nincs jó, hogy eljátssza trump-ot mert hogy trump totálisan elvtelen. nincsenek elképzelései és csak azért választja meg az underclass, hogy romboljon. trump át fogja baszni a választóit. előre röhög rajta, hogy ez a sok hülye rá szavaz.

ugyanilyen orbán másik kedvence az argentin elnök. ő is az amerikai republikus párt kreatúrája.
bircahang Eheti ukázok 2024.03.10 06:06:00
A Ballib Agytröszt eheti parancsolatai a következőek. Egyrészt Novák Kaletalinnak Zorbán parancsolta meg a pedofil Kónya kiengedését. Szóval Pedofidesz van. Másrészt aki erről beszél folyamatosan, az Zorbánt segíti, mert eltereli a figyelmet. Aztán az influenszerek jók és rosszak. De erről…..
cvsvrs 2024.03.13 16:25:51
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
és a fidesz ukrán politkája nem ilyen? az ukránok ne akarjanak már háborúzni az eu/nato segédlettel. minden tagállam maga döntsön és az ukránok is maguk döntsék el. de ne akarjanak. mert szegény kis putyint belekényszerítették a háborúba, mert oroszország fenyegetve volt.

ez a diplomáciai manőver egy esetben kifizetődő. akkor ha trump választást nyer, leállítanak minden fegyverszállítást. ez lehetséges. ezek után az oroszok totális győzelmet aratnak. annektálják ukrajnát. majd oroszoroszág lemond kárpátaljáról. még ebben az esetben is lenne 1 millió ukrán nacionalista és min. 100 ezer milicista, akik brute force magyarellenesek lennének.
A felvilágosodás kezd csúcsára érni. A polgárok elérték: legyen a halál alapjog. Talán nem véletlen, hogy ha polgárokat látok vagy polgári értékrendről hallok, akkor kibiztosítom fegyveremet. Nem igazán szeretnék atomháborút, de mindenképpen pozitív mellékhatása lenne egy atomháborúnak,…..
cvsvrs 2024.03.09 19:06:10
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a magyar tradíció az kossuth, rákóczi, bocskai, széchenyi, deák, szent istván. és nem hamvas béla.
cvsvrs 2024.03.12 15:12:02
@Gery87:
a horthy rendszerben egy újnemesség volt, amelyik nem volt feudális, hanem kifejezetten kapitalista módon profitorientáltan igyekezett gazdálkodni és többségében nem volt magyar. elsősorban németek voltak és zsidók.

itt van debrecen legnagyobb földbirtokosának gyászjelentése.
media.geni.com/p14/ae/57/42/92/53444862f184af6e/peter_large.jpg?hash=85308a206cbae01adb00fdfc82a18bf76afa39a13eeac1459a8358c996acde51.1710313199

az apja noe harstein.
gyermekei: Hani Rebeka Popper; Jakob Hartstein; Jozsef Hartstein; Rosalia Kohn; Rosa Hartstein; Leopold Hartstein; Peter Hartstein; Anna Lichtschein; Moses Hartstein; Samuel Hartstein; Lena Hartstein and Johanna Sara Steiner.

és egyébként meg el lehet olvasni a holokauszt memorial-okban, hogy úgy menekültek magyarországra, szegények voltak, mint a templom egere. és hipp-hopp meggazdagodtak. és egyébként az iskolai értesítőkből lehet látni, hogy nem voltak szuperzsenik, meg egyébként semmiféle tanálmányuk nem volt, csak a monarchiában temésrdek pénzhez jutottak valamiért.

nem feudális módon gazdagodtak meg, nemesi nagybirtokot igazgatva és nemesi bandériumot kiállítva, többségében nem magyar származásúak voltak, ez nem a magyar többségében köznemesi uralkodó osztály tagjai voltak. kétségtelen, hogy horthyék azok.

horthy nem feudális módon uralkodott, hanem kapitalizmust akart nemesi nagybirtokokra alapozva. nemzeti burzsoáziát. akadémikusan fasizmust. aztán lehet, hogy ennek az államberendezkedésnek nem ezt nevet kell adni. és harcoltak a kommunistákkal. többségében ők se voltak magyarok.

két idegen népcsoport örjöngött budapesten, illetve örjöngenek a mai napig.
bircahang Feka 2024.03.09 06:06:00
Eleve ez a "feka" szó mesterkélt. Valamikor a 80-as években találta ki a magyar szinkronszakma az amerikai filmekben szereplő "nigger" szó fordítására. Amerikában ugyanis a "nigger" szóval teljes őrület van: a négerek egymást közt használják, mindenki másnak meg szigorúan tilos. Amikor…..
cvsvrs 2024.03.09 10:20:35
@fofilozofus:
a fidesz is fenntartja ezt a műbalhét. miközben a fociban azért van túl sok vendégmunkás, mert hogy a munkaerőpiac teljesen szabad.

és ugye nem kell feltétlen annak lennie. mert hogy ez a főszabály. és egyébként az mlsz olyan bajnokságot rendez, amilyet akar. abba az uefa különösebben nem szól bele. nem vonatkozik rá brüsszeli ajánlás.
bircahang Nem tanultak 2024.03.07 06:06:00
A németek mindig fanatikusak. Most éppen liberális-ateista-szivárványos lobogók alatt. 1941 október és 1944 áprilisa között övék volt a Krím, most szeretnék ezt megismételni. Ha ez tényleg megvalósul, akkor persze tudható a végeredmény: mint múltkor. Ebben az esetben azonban keményebben…..
cvsvrs 2024.03.08 15:21:02
@vasútihíd:
oroszország nem épített egy a nép által is szerethető ukrajnát. és azért indított háborút, hogy a nyugat se tudjon. ezért elsődlegesen nem az amerikaiak a felelősek.
cvsvrs 2024.03.08 15:27:24
@GyMasa:
hja, persze. az oroszok megindultak egy óriás konvojjal kijevbe. hogy aztán visszaforduljanak. ne viccelj már. ezt még a ruszkik se mondják.

a kozákok a nagyvárasokat ért támadásokat visszaverték. a ruszkik elbukták kijevet, harkovot és odesszát. ezekben a várososkban az oroszul beszélők is az ukrán oldalra álltak. és ez komoly kudarc.
    Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben -…..
    Ha megkérdik tőlünk, mi a világ megismerésének az útja, a legtöbben azonnal rávágjuk: a tudomány! Mérő László - aki egyaránt beszéli a matematika és a pszichológia nyelvét is - Az ész segédigéi c. művében azt állítja, többféle okosság is létezik.   TUDOMÁNY - A tudományok a hitelesség…..
cvsvrs 2024.03.06 15:30:53
@Bayaz:
a történelem egy félig világias hittudomány. koppányról a hivatalos történetírás azt állítja a mai napig, hogy ő kelethez akart csatlakozni. annak ellenére, hogy ő somogyból a nyugathoz akart tartozni. a salzburgi érsek alá, a passaui bencésekhez. és gyula meg bizánchoz. ez esetben istván a kereszténység egységét hirdette meg. amire csurka istván "sem nem jobb, sem nem bal, keresztény és magyar" frázia rímelne. na de csak nem lehet ezt a történelemszemléletet meghirdetni, ami egyébként a "népfőiskola" a gondolatvilága. azok az idióta, kripli, kretén nácik. miközben egyébként ennek a körnek számos kérdésben nyilvánvalóan igaza van. (és van amiben nyilvánvalóan nincsen).

de ezt az mta nem tisztázza, az idősebb akadémikusok érthetően nem, hiszen ők jegyezték a korábbi tankönyveket, a fiatalabb akadémia doktorok időnként kibeszélnek a kánonból, meg ugye nagyon sokan feltették a kérdést még általános iskolában, hogy a francba csatlakozhatott szent istván a nyugati kereszténységhez akkor ha az még nem létezett. ez nem a németek beállítása? amely németeket egyébként kétségtelen behívott, csakhogy ezek után meg az istván ellen lázadó vászoly fiai kerültek a trónra. akikről azt hazudja az akadémia, hogy pogányok voltak. hogy a francba lehettek azok, amikor bazil egy bizánci keresztény elnevezés, nyilván nem pogány név és a fiak meg kijevi és lengyel nagyhercegnőhöz mentek hozzá. miért adták volna őket pogányokhoz? mindez a nagy egyházszakadás előtt.

egyébként vászoly fiai csehországba menekültek. ha keleti pogányok, akkor mi a francért mennek csehországa? csak tudják, hogy merre van kelet? és őket gellért püspök hívja vissza. egy bencés szerzetek a keleti pogányokat miért hívja vissza?

az akadémikus történetírásban a nyugathoz csatlakozás egy baromság. sokkal inkább a kereszténység egységét akarják. nem is a nyugat melletti feltétlen kiállást, de nem is az elleni feltétlen harcot.
cvsvrs 2024.03.08 11:03:44
@Hartrigel:
kié legyen az opera büféje. ezt nem fejti meg a matek. legfeljebb annyiban hogy az operának van büféje. és nem a büfének operája. (de már ez is ugye hittétel. mert miért ne lehetne fordítva. és erre a válasz az, hogy csak.) tehát az operaházban elsődlegesen nyilván a művészet diktálja. és ha az operaház művészei úgy érzik, hogy a carmina burana egyben jó, akkor legyen egyben. és ebben igaza van a ballibáknak.

a jobbkonziknak meg abban, hogy ha az operház állami, akkor a büfé is legyen állami kézben. persze ezek a jobbkonzik kiprivatizálnák maguknak, előbb elzavarják a zsidayt, hogy aztán ők nyúlják le a pénzt. ezt a monopoly játékot hívják úgy, hogy "piac". az oligopóliumok azok már "piacok".

a monopol pénzlenyúlás ideológiáján megy a vita.
bircahang Tombolnak 2024.03.06 06:06:00
A Klub Rádió feketeöves ballib magja robbantotta ki a "Súlyok náci apa" című műbotrányt. Csak a DK szállt be, mások nem. Bolgár Gyuri bácsi most tombol. Kifejezetten vicces az izzadságszagú süketelés a fő megmondóemberek részéről. A hibást megtalálták: azok a ballib pártok, melyek nem…..
  Karl Marx gondolata kapcsán - melyet 1853-ban, A gothai program kritikája c. írásában fogalmazott meg, s a kommunizmus alapeszméjévé vált - már első hallásra érezzük, hogy végtelenül igazságtalan, erkölcstelen és a legkevésbé sem működőképes. Ehhez nem kell filozófiaprofesszornak lenni, sem pedig…..
cvsvrs 2024.03.05 12:24:41
@Josagos:
így néz ki egy tanuló munkahely az épülő bmw gyárban.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5909/dsc-9910.jpg
a nagy zöld és a nagy piros gombok a legfontosabbak. ezt elemi szinten egy betantított munkás is tudja kezelni. a munkautasításokat a müncheni központból kapja. viszont kellenek emberek, akik felügyelik a gépeket, amelyek meghibásodnak, illetve ha az interneten keresztül münchenből lehet irányítani, akkor akárhonnan lehet. és ez is problémás lehet. ipari kémkedésen túl megjelenik majd a szándékos üzemrongálás.

ez azonban nem oldja meg a problémákat. mert hogy ezek a gyerekek, akik a bmw alkalmazottai, nem feltétlen fogják tudni megvenni az autót a munkabérükből.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5909/dsc-0096.jpg
túl azon, hogy ez a villódzó "csoda" tonnányi akkumulátorral semennyire se lesz környezetbarát. akkor se ha az európai unió ezt mondja.

és a következő probléma az lesz, hogy most 5 szakközépiskolában képeznek járműiparost. mert hirtelen elég sok kell a bmw-nek. utána nem kell az országban. lehet, hogy majd kell szegedre, de ők is kiképeznék őket. lesz egy rakás járműipari szakmunkás, akiket exportálunk és helyébe ázsiai vendégmunkásokat importálunk. ez így nem tűnik túl jónak.

persze erre az a válasz, hogy majd lázár vesz egy adósságtengerben úszó ámde nyereséges spanyol vasúttársaságot. termelni kellene, de szakemberekkel. társadalmi tulajdonlás mellett. ami szocializmus marxizmus-leninizmus nélkül.
cvsvrs 2024.03.06 10:42:06
@Josagos:
a gyáripart nem lehet kizárólag megújuló energiára alapozni. különösen robotokkal. és nincs elegendő olcsó nyersanyag. az összes nyersanyag és energiafelhasználást kell csökkenteni. és ha nem akarunk klímaváltozást, akkor füstölni kellene. mert az veri vissza a napfényt. a fatüzelés. vagy egy vulkánkitörés.
cvsvrs 2024.03.06 16:13:46
@Josagos:
a bmw gyár építésékor egy akkora kábelt kellett húzni debrecen mellé, amivel el lehetne látni szegedet, vagy pécset. és ez nem elegendő az épülő kínai üzemekhez. ahol gyáripar van ott a napelem ez kurva kevés. túl azon, hogy az üzemek 24 órában működnek. debrecenben a teva gyógyszergyár évtizedek óta egy másodpercre nem állt le. "sokba" kerülne. a teva gyógyszer többek között azért a legolcsóbb általában véve.

debrecenben egy nyomda is 24 órában működik akkor ha mondjuk a legónak, vagy akármelyik nyomtat használati utasítást. 2×12 órás műszakok vannak. 2 nap meló reggel tíztől este tízig, egész nap, 2 nap piheő. aztán 2 nap éjszakai műszak. egész éjjel. este 10-től reggel 10-ig. 2 napot megint lehet pihenni. és a munkások váltanak. és az mi nem számolta fel a munkájukat. azt, hogy rakodják a papírt a werkekbe. ahogyan azt a baloldal képzeli. és nap nem úgy süt, ahogyan a zöldek képzelik. és ez könnyűipar. nehéziparról nem beszélve. brutális méretű vegyi üzemekről, amiket a fideszben akarnak a zöld átálláshoz.

és egyébként debrecenben a dk-s egy futóbolond, minden szirszar ellen tiltatkozik, az akkumulátorgyár nem érdekli, mert az zöld fordulat a napelemekkel. zéró emisszió. renew energy. ebben nagy egyetértés van a bal és a jobboldal között. az eu ehhez adja a lovettát. persze a fidesz szerint gyurcsány veszélyezteti az emberek biztonságát.
A progresszív emberiség vezetője, a pótolhatatlan Brezsnyev elvtárs meghalt. Mindenki köteles zokogni, de legalábbis zokogást szimulálni. A mostani ügyeletes liberális Brezsnyev eredetije, a komcsi Brezsnyev 42 éve halt meg. Akkoriban szovjet iskolai 8. osztályos diák voltam (ez magyarra…..
cvsvrs 2024.03.06 14:45:40
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
navalnij nem öngyilkos lett, hanem a nyugati narratíva szerint meggyilkolták, az orosz narratíva szerint szerencsétlen módon "megmérgeződött" és utána a börtönben természetes módon meghalt.
bircahang Gazdag egyenruhában 2024.03.03 06:06:00
Van egy emberke a YT-on, akinek hobbija gazdagságot filmezni Monacóban. Monaco egy sajátos hely. Egyrészt a két megmaradt európai monarchia egyike, a szó valós értelmében, azaz a királynak valós hatalma van, tipikus alkotmányos monarchia, tehát a hatalom megoszlik az uralkodó és a népképviselet…..
cvsvrs 2024.03.05 15:43:05
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
azt hiszem, hogy ez részben genetikai adottság, részben vallás, illetve szocializáció kérdése.

a városi legenda az, hogy a kádár rendszerben felmérték, hogy mire vágyik az átlag ember és az jött ki, hogy négyes találat a lottón. nem ötös, nem a főnyeremény, mert az nem jó, úgy csak kéregetnének a rokonok, ismerősök, tehát az nem jó. (és akkor ugye nem voltak befektési alapok) tehát a négyes találat a legjobb.

nekem a leggazdagabb ismerősöm. effektíve dolgozik. időnként éjt nappallá téve. fizikai munkát végez. azt szereti. és fideszes kastélyprogramos. és persze utálják, mert gazdag. az akar lenni, viszont effektíve munkával.
A következő messiás most Magyar Péter. S megalakítja megint a következő kiábrándultfideszes pártot. Melynek sorsa a gyors bukás. Vagy számukra még rosszabb esetben: ballib bukás. Olyan ez pártban, mint vallásban Iványi vagy Perinta. De Iványinak legalább van párezer valódi, létező híve, aki…..
cvsvrs 2024.03.04 18:27:56
@GyMasa:
az európai unió és magyarroszág gdp arányos eladósodása. ugyanaz a tendencia.
i.ibb.co/6WpNgXy/tradingeconomics-com-hungary-government-debt-to-gdp.png
a fidesz valójában az egy az egyben a nemzetközi trendeknek megfelelően működik. és ezt adja el (totálisan elvtelenül), hogy ez a nyugat elleni küzdelem, szuverenista gazdaságpolitika, szabadságharc, stb.
cvsvrs 2024.03.05 11:14:02
@Tapi2021:
az orbánizmusban nincsenek elvek, csak pillanatnyi érdekek vannak.

matematikában ez egy olyan sztochasztikus folyamat, amiben minden állapot az éppen aktuálistól függ, attól nagyon erősen, majdnem kizárólagosan, azt azt megelőzektől azonban már nem. nem számít a múlt és nincs benne távlatosság sem.

ennek az elméletét egy andrej markov nevű ruszki matematimus dolgozta ki. tolsztoj barátja volt. csebisev (akit az orosz matematika atyjának szokás nevezni) tanítványa. a fia andrej andrejevics alapította meg az orosz konstruktivista matematikai iskolát, és ő tanította azt a ruszkit, aki debreceben tanított.
bircahang Nincs pénz marketingesre 2024.03.04 06:06:00
A milliárdos DK párt nem akar költeni marketingesre. Pedig az megmondaná: a két fő hiba minden kampányban egyrészt az üzenetek keverése, másrészt a túlzás. Az üzenetek keverése az üzeneket gyengíti. A túlzás meg csökkenti a hatást. Pedig mindkettő még a magánéletből is tudható. Ha…..
cvsvrs 2024.03.05 08:32:38
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
pl. debrecenben tegnap az épülő gigantikus akkumulátorgyár (kb. 10x akkora lenne, mint a gödi) közmeghallgatás volt. volt már egy, azt azonban törvénytelennek ítélte a bíróság. schiffer támadta meg egy helyi ügyvéddel.

új közmeghallgatást kellett tartani. a fidesz azt mondta, hogy mivel nagyon nagy a járványveszély, ezért azt nem lehet csak online megtartani. és a polgármester üzent, hogy aki ellenzi a beuházást az gyurcsányista. magyarul aki kérdezni merészel az pórul jár.

és ez egy amúgy normális polgármester volt, még a kormányhivatal vezetője is viszonylag normális, benácultak. mert hogy ez a fasizálódás. hogy lassan már kérdezni se lehet, mert a nép ellensége vagy. ezek szemét emberekké válnak ebben a közegben.
bircahang Elveszett megyenevek 2024.03.02 06:06:00
A Trianon előtti Magyarország utolsó közigazgatási reformja 1881-ben volt, akkor alakult ki a Trianon idején hatályos 72 közigazgatási egység: 71 megye + Fiume, mely egyik megyéhez se tartozott, de önálló megyét se alkotott (a 71 megyéből 8 Horvát-Szlavónország területén, innen a népszerű "64…..
cvsvrs 2024.03.02 15:06:59
@2024:
békés (csaba) a körös-maros közének központja. csanád település maros túloldalán van. aligha tartozhat békéshez.

szeged a tisza-maros torkolatának központja. és a tisza ágáról csongrád, a maros ágáról csanád.

arad és temes magyar-román kerületek (tankerületek, egyházkerületek, revízióval választókerületek) lehetnek. akkor ha a bánsági síkvidék visszatér magyarországhoz. az nem orbán kormánnyal lesz, mert ahhoz nyugatosok kellenek, akik hazafiak. orbán sem nem nyugatos, sem nem hazafi.

és ugyanez a helyzet bács-bodroggal. az országrészeket egyesíteni kell és lebondani a kerítést. orbán után és nem is gyurcsánynak persze.
cvsvrs 2024.03.03 09:20:49
@Madarász Henrik:
csak kevés a német, hogy saját megyéjük legyen.
bircahang Kemény fellépés kell 2024.02.27 06:06:00
A minap néztem euroatlantista szakemberek beszélgetését egy bolgár tv-csatornán. Nem hivatalos személyek, de hatalomközeliek. Ami jó, mert így őszinték lehetnek. Nagy probléma Bulgáriában, hogy minden erőfeszítés ellenére se sikerült a lakosságot átállítani "helyes" irányra. Pedig minden meg…..
cvsvrs 2024.02.27 15:44:15
@Tapi2021:
ha orbán diverzifikálna a kereskedelmet, akkor a mol és a gazprom vezetői tárgyalnának egymással. nyugaton is ezt csinálnak. ők is beszerzik az orosz nyersanyagot, legfelső politikai szinten azonban nem tárgyalnak putyinnal. a propaganda eszközeivel nem táncolnak úgy, ahogyan putyin fütyül.

ennek a fenenagy oroszbarátságnak egyáltalán nincs többsége. és nem is nagyon értik az emberek. az izrael melletti kiállásnak megint nincs. a magyar társadalom ezekben a kérdésekben semleges. tehát nagy palasztin és ukrán imádat sincs a másik oldalról. az emberek többsége azt gondolja, hogy ez a nyugat és a kelet harca és magyarországnak ez ügyben a saját útját kell járnia és nem kell állást foglalnia. kb. ahogyan ausztria és svájc csinálja.

és az ázsiai vendégmunkások kínai tőkeimportnak sincs támogatottsága. és ennek az egész brüsszellel vívott harcnak se nagyon. a fideszesek körében se. az egy szűk réteg, akik azt mondják, hogy az amerikai demokrata párttal kell harcolni, ursula von der leyennel, stb.
cvsvrs 2024.03.01 16:55:43
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
az orbánizmus alternatívája nem soros, hanem kádár. valaki meghirdeti, hogy a bitang úri rendtől vegyék el hatvanpusztát. és erre a közönség azt mondja: hurrá. és buliznak krubival és kazáriával. ezzel a fiatalok történelmet írtak. szélsőbaloldali fordulattal. csak persze a pártfőtitkár elvtárs kikacsint, hogy a marriott szállót nem veszik el, hanem vegyesvállalattá alakítják. így a nyugati befektetők sem járnak olyan rosszul. a nyugati oligopóliumokat korlátozzák, a keleties oligarchiát felszámolják.

ez ugye nem egy lehetetlen forgatókönyv. és a rendszerváltásra, történelemírásra nagyon nincs más lehetőség. mert az egy hülyeség felvásárolják a tokajhegyalját és a fél balatont és ezzel bedöntik a nyugat hatalmát.
cvsvrs 2024.03.01 17:03:58
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a fiatalo körében van egy nagyon erős igény arra, hogy torténjen valami. amiért nem kell sokat tenni. szinte semmit. és valami nagy dolog. úgy, hogy közben bulizni lehessen.
bircahang Végre! 2024.02.29 06:06:00
Nagy hiány van az országban igazijobboldali, igazikeresztény pártból, mely megszólítja végre a kiábrándult fideszes szavazókat. Ezt az űrt tölti be Magyarellenes Péter kezdeményezése. Ha jól számolom, ő pont a századik, aki pártot alapít, az igazijobboldali, igazikeresztény,…..
cvsvrs 2024.02.29 12:12:00
@Tapi2021:
magyar péter ügyesen kommunkál, mert az emberek többsége nem azt gondolja, hogy leváltották, kitették a fideszből. hanem azt, hogy ő kiábrándult és kilépett. illetve ezt gulyás márton, aki professzionális manipulátor ügyesen eljátsszattta vele ezt a szerepet.
cvsvrs 2024.02.29 12:57:27
@0dzsud0:
a fideszes szavazók kb. fele orbánista és a másik fele azt gondolja, hogy a rendszert konszolidálni kell, vagy ha nem, akkor annál jobb, mert végül ők gbuktatják meg a fideszt. szerintem ezt gondolja mondjuk gundel takács gábor. meg ezt gondolták a magyar hangosok. akiket kiraktak azért, mert nem orbánisták.

csakhogy ők fidesz szavazók voltak. és ha ez elég egy kritikus tömeget és a jobboldal háromosztatúvá válna (mérsékeltek, elvtelenek, radikálisok), akkor az orbánizmus előbb megbicsaklik és utána összeomlik.