Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PapiPapi

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepően egyszerű helyes választ adni a címben felvetett kérdésre, ennél azonban némileg nagyobb kihívást jelent megérteni azt a közeget, amelyben egy ilyen kérdés egyáltalán felmerül. Egy nagyszerű könyv siet ebben segítségünkre, amely végérvényesen pontot tesz a…..
PapiPapi 2015.02.03 20:45:38
@cirmos12: És hol vannak a közösségi terek, ahol a közösség hétköznapi módon erősíti a kapcsolatokat? Kint az utcán? Lehet, hogy kellenek némi újítások, hogy több élet legyen a templomainkban. Én a Evangelii Gaudiumból jutottam ehhez a kérdéshez. Ferenc pápa kifejezetten felszólította a híveket, hogy keressék a kreatív gondolatokat az új evangelizációhoz. Nyilván Neked van egy még jobb gondolatod, ha az enyémről meg tudtad állapítani, hogy helytelen. Remélem nem titkolod el.
PapiPapi 2015.02.04 10:03:28
@cirmos12: új impulzusokra van szükség, az új helyzetekre, a régi megoldások ismételgetése nem lesz elegendő. Nem azt mondtam, hogy a szentmise alatt kell beszélgetni, hanem azt, hogy a templom egy közösségi tér, amit nem eléggé használunk ki. Krisztus a saját korában minden addigi szabályt áthágott, és szerintem olyan mérhetetlenül nagy feladatok előtt állunk, hogy a saját magunk által alkotott kerítéseket kell először arrébb tolni. A közösség erősítése a legszentebb evangelizációs feladat, semmi bajt nem okoznánk, ha a templomot arra használnánk, amire való, túl a szentmisén és a csendes áhitaton, amire szintén használjuk. (királyi palota fogadótermében szoktak egyébként bulizni, de ez mindegy.)
PapiPapi 2015.02.04 13:01:24
@cirmos12: Az én konkrét esetemben nincsen semmilyen más helyiség. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy ott kell a közösséget építeni, ahol jelen vannak testvéreink. Nagyon jó útmutató az Evangelii Gaudium, legalábbis azt gondolom. Köszönöm a figyelmedet.
Alacsony hatékonyságú pártrendszerünket a korrupt társadalom tartja életben. A pártrendszer kártékonysága semmi mást nem tükröz, mint a társadalom egészének erkölcsi, adózási, bizalmi hiányosságait. A tágabb politikai rendszerünk lényege valójában a rossz gyakorlatban…..
A mai ún. baloldali pártok egyetlen értéke -- az ellenzéki szavazók körében kialakuló konszenzus szerint (!), mások szerint nyilván még ennyi sem -- az, hogy megakadályozhatnák Orbán hatalmon maradását. Azt, hogy erre képtelenek, egyre több ellenzéki ingerülten vagy letargiával…..
PapiPapi 2014.01.05 11:52:16
@explanatus: igazad van egyrészt, hogy kellenek aktivisták, de azért az továbbra is az egy jó kérdés, hogy lesznek-e jelöltek, akire lehet szavazni. (Bocsánat, hogy ilyen butaságot merészeltem kérdezni) Cél-e egyáltalán az idei választáson? Általában sem lehet sokat tudni a pártról.
Az MTI apró híreiből értesülhettünk, hogy Magyarország egy novemberben létrehozott, egyelőre ismeretlen hátterű társaságon keresztül még a választásokat megelőzően 4000 tonna uszadékfát importál Vietnamból, amit az átalakított karcagi rizshántolóban fognak kiszárítani,…..
PapiPapi 2013.12.31 12:33:44
@Attitude Adjuster: Azért jobb lett volna, ha megmutatnád, TE milyen magas színvonalú írásokat szoktál közzétenni. Lehet, hogy savanyú a szőlő, barátocskám?
A Polgári Konzervatív Párt az alábbi nyilatkozatában felhívja a figyelmet a magyar kormányzati rendszer illegitimitására, és követeli a kormányzati legitimitás – alábbi szempontoknak megfelelő, a köztársaság alapértékeit tiszteletben tartó – mihamarabbi helyreállítását.…..
PapiPapi 2013.11.21 14:14:24
@panelburzsuj: nem jól látod ezt az ellenzéki kérdést. Mindegy ki az ellenzék, akkor is járnak neki azok a jogok, amik egy fair demokráciában járnak. A PKP-t ballibizni szövegértési hibát mutat. A "szakadatlan dől a ballibezésre fixálódott papagájszag" kifejezés akár vicces is lehetne, ilyen jópofa szövegeket, igaz egy más kontextusban a Tanú c. filmben lehet hallani. Barátom, neked írói vénád van.
PapiPapi 2013.11.21 15:10:58
@panelburzsuj: Ezt a nem nyitok vitát mondatot Virág elvtárs is mondta a Tanú c. filmben. Ezt a filmet úgy látszik mindketten szeretjük. Lehet, hogy már írja valaki a Tanú III. forgatókönyvét?
...annak apropóján, hogy Kovács László (Lendvai Ildikó mellett) visszatért az MSZP fedélzetére, mert evidensen Attilának szüksége van a tapasztalatra, és ezzel Karácsony Gergely szegről-végről politikai szövetségesévé vált a nagy öregeknek. Lám, ilyen fiatalon is, mi…..
PapiPapi 2013.11.07 14:16:28
@Balt: magad írod, hogy szóval lehet, hogy Karácsony nem maga vállaltan liberális, de egyesek belelátják, továbbá lehet, hogy semmilyen kapcsolata nem volt a korabeli SZDSZ-el, meg a Gyurcsány adminisztrációval, de ebből kell levonni azt a következtetést, hogy ő az SZDSZ trójai falova. Ez egyszerűen nem jön össze.
PapiPapi 2013.11.07 14:29:02
@Balt: és? Ez a tanult szakmája. Szerinted egy pék nem a sütődében dolgozik?
PapiPapi 2013.11.07 15:56:37
@Balt: miért ne dolgozhatna valaki a tanult szakmájában? Ebben az időben egyébként Karácsony Gergely még nem volt politikus. Abból ét, mint munkavállaló, amihez értett. Miért olyan megbocsáthatatlan ez?
1000 leütés Mit akar a polgár? 2013.10.26 14:39:20
Először is felejtsük el a polgárt abban az értelemben, ahogy a fiatal demokraták (fel)használják: a kis- és középvállalkozóként méltánytalanul megadóztatott, bizonytalan jogi és stagnáló piaci környezetbe taszított, eszetlen bürokráciával keserített, vevői körétől…..
PapiPapi 2013.10.28 12:34:54
@Demis Castro: csak eljutottunk a vállalkozókhoz, Te magad írtad:
"Azok a zemberek, akik a saját maguk határozzák meg a fizetésüket"...
Amúgy a 25-30 évesek annyira autonómok, hogy igen alacsony a szavazási hajlandóságuk, úgyhogy sokra lehet velük menni...
PapiPapi 2013.10.28 13:44:42
@Demis Castro: elolvastam az egész mondatot. Lehet, hogy szellemesnek látszik az országgyűlési képviselőket, mint a leginkább autonóm csoportot szerepeltetni, de a polémia komolyságát ez leviszi egy szint alá.
Abban szerintem konszenzusnak kellene lenni, hogy az egyetlen, önfenntartó, az államtól emiatt a legkevésbé függő, jelentős létszámú csoport a vállalkozóké (ideértve a szellemi szabadfoglalkozásúak egy részét is, akik nem az államtól függenek). Amúgy a blog nyilvánvalóan arról szól, némi leegyszerűsítéssel, hogy elsősorban ez a csoport rendelkezzen megfelelő képviselettel. Vagy ezt sem így látod?
PapiPapi 2013.10.28 14:37:54
@Demis Castro: talán gyakorlati okokból érdemes megtudni, ki lehet a leginkább autonóm, jelentősebb létszámú csoport, mert a blog témája ezeknek az embereknek mondhat valamit.
Némi perpatvar tört ki a blogon és kívüle a múltkor közölt költségvetési tervezetünk "populista" fejezete kapcsán, amelyben megajánlottuk 2015-re a bruttó 4 millió Ft alatti keresők 10%-os bérkompenzációját (hogy egészen pontos legyek). Konzervatív-liberális szemmel első…..
PapiPapi 2013.09.29 12:40:23
Felkínáljuk vitára a tisztelt kommentelőknek az alábbi anyagot, amelynek végleges verziója alapján az Ez a Mi Hazánk mozgalom és pártja (az utóbbi) kormányra kerülése esetén költségvetési döntéseket javasol majd a parlamentnek a 2015-ös pénzügyi évre (zárójelben a számolt…..
PapiPapi 2013.09.27 19:01:26
@HaFr: Közepesnél rosszabb szemem és elmeállapotom miatt azért áruld el, hogy mit jelent az, hogy "ugye, nem tehetünk fel mindent azért a blogra kitalálható okokból.". Annyira zseniális, hogy nehogy ellopják az ötletet, vagy annyira népszerűtlennek néz ki, hogy amiatt jobb eltitkolni?
A Progresszív Blog tegnapi bejegyzésében a "meritokratikus demokrácia" mellett száll síkra -- ami, ugye, contradictio in adiecto (önellentmondó jelzős szerkezet vagy szókapcsolat). A poszt szerzője szerint egészen idáig "úgy tettünk, mintha a mi paraszti, hűbéri,…..
Egy közelmúltban végzett felmérés során amerikai, német, francia és más nemzetiségű embereket kérdeztek meg, hogy mennyire büszkék nemzetiségükre és hogy vajon hisznek-e abban, hogy a világ jobb hely volna, ha a többi ország is olyan lenne, mint az övék. A nemzeti büszkeség…..
(Az írás a Hírszerzőn jelent meg eredetileg, 2008. december 12-én)  Nagy vita alakult ki mostanában a konzervatív, liberális és pár baloldali (bár az ma már nincsen nagyon, inkább zöld) orgánumban és fórumon a bal- és a jobboldal előnyeiről és hátrányairól, a…..